Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Werkwijze voor resultaten met zelfgenezing? Deel 2

Vooral de teksten en groeitaken rond het verhogen van je zelfliefde zijn effectief.

Ze hebben absolute voorrang boven de horror verhalen en de schuldtoewijzigingsverhalen. Deze laatste versterken de machteloosheid noch verminderen ze de verslaving. Toevoegen van horror verhalen is niet de werkwijze volgens “narcisme.blog”.

Namelijk waar je energie of aandacht naar toegaat, wordt de gewoonte sterker.

Het zou goed zijn mocht je je patronen snel herkennen. We je kunnen laten kennismaken met de mogelijkheden van herstel en ontwikkelen van zelfliefde.

Dit zorgt ervoor dat je niet alleen herstelt maar een leven ontwikkelt van geluk ver boven dat wat je tot nu toegekend hebt.

Om het effect van de oefeningen snel in je op te nemen is het belangrijk dat je in balans gaat volgens de werkwijze van “narcisme.blog”.

Dat je dus rustig ademt. Wanneer je adem verdiept en vertraagt, ben je beter voorbereid voor de creativiteit en de hoop die het lezen van onze teksten met zich meebrengt.

Alles wat je balans bevordert zal je herstel bevorderen. Het zal ruimte scheppen voor je herstel. Gezonde voeding, gezonde beweging, meditatie, spiritualiteit, mindfulness, elke vorm van creativiteit, yoga enz

Zo wat je doet, is je comfortabel plaatsen.

Eventueel met een drankje of een koffie. Zorg er voor dat je niet kan gestoord worden door mobiel of andere apps als je aan een oefening, video of tekst van “narcisme.blog” begint.

Dan ga je rustig ademen en ontspan je. Je transformatie kan op die manier starten. Een transformatie die wordt ingezet, omdat je reflecteert met verminderde angst op wat je is overkomen, de situatie waarin je bent en de toekomst die je verwacht.

Ontspannend ademen maakt dat je beseft dat er obsessieve gedachten zijn die steeds weer opnieuw in je gedachten komen. Die obsessieve gedachten verhinderen nieuwe ideeën die je uit onze artikels kunt halen om los te breken, je te bevrijden en je dromen te realiseren.

werkwijze narcisme.blog
Hoe word je de meest rustige versie van jezelf na misbruik door de narcist en laat je de triggers los?

Notities maken van je reacties.

We hebben ook nog een suggestie. Als je teksten of video’s bekijkt van “narcisme.blog” zorg voor een notaboekje om notities te maken.

Als je je bewust wordt dat een bepaalde emotie wordt getriggerd door de tekst en die emoties heeft een grote invloed gehad en activeert een negatieve patroon; maak er dan een notitie van.

Werkwijze met een trigger.

Het is dan de bedoeling dat je een connectie maakt tussen dat gevoel en je innerlijke zelf. Je dient dan jezelf af te vragen op het moment dat je dat gevoel hebt of je dit gevoel aanvaardt.

Dan ga je dit gevoel toespreken in gedachten. Dat gevoel ga je voortaan aanvaarden als waardevol, niet alleen door er aandacht aan te besteden, maar af te vragen over wat dat gevoel gaat.

Dat helpt om contact te leggen met jezelf. Als dan een bepaalde gedachte in je opkomt, schrijf die gedachte neer.

Misschien is het ook interessant om dan in je notaboekje te zetten waar en wanneer dat was en hoe het voelde voor jou. (de intensiteit)

Dan is het ook belangrijk om tegen jezelf te zeggen dat je van dat deel houdt. Dat je zo snel als mogelijk terug zal komen om die pijn los te laten.

Dan kun je met het Engelstalige Narp programma dat deel veranderen. Pas de quantum healing methode toe. Als je dat doet zal je ontdekken dat je angst, pijnlijke emoties of woede zal verminderen.

Namelijk je innerlijke zelf weet dat je daar bent om naar binnen te keren om dat deel op zijn gemak te stellen, ondersteuning en liefde te geven.

Dat innerlijke deel heeft namelijk al die tijd gewacht op het moment dat je het aandacht zou geven. Het schreeuwde je toe en eindelijk ga je er naar luisteren.

Met “narcisme.blog” hebben we de bedoeling om mensen te helpen bevrijden van trauma.

Dat doe je net door die delen van jezelf die de emoties bevatten als gevolg van het narcistisch misbruik te vinden.

Ten tweede door die delen radicaal te aanvaarden.

Ten derde, stel dit deel op hun gemak.

Ten vierde zie je dat deel graag door de pijn er uit te halen en te vullen met liefde in een “visualisatie”.

Zoals je kunt doen met wit licht bijvoorbeeld.

Dat mag ook een ander beeld zijn dat je complete vreugde schenkt.

Dat betekent dat we elke emotionele trigger in “narcisme.blog” bespreken dat je kan raken en meestal heel hard. Naarmate je meer en meer trauma’s transformeert, zal de trigger ook zwakker worden, maar als je aan het begin bent van je herstelproces kan het behoorlijk zwaar zijn.

Eens dat je die manier gewoon bent zul je ook de fijnere triggers leren te onderscheiden.

Dan kun je de specifieke methodes die Melanie ons geeft in haar programma gebruiken voor die specifieke trigger.
Als je begint, is het belangrijkste wat je je bezighoudt met wat nu je het meest de pijn bezorgt. Je hoeft je niet op een pijnlijke herinnering uit het verleden te focussen.

Oefeningen voor herstel door zelfgenezing van narcistisch misbruik

Als je het NARP-programma aanschaft kun je sneller werken. De link vind je hier. Ten tweede kun je op een dieper niveau werken dan met de artikels die je vindt in “narcisme.blog” in de groeitaken. Je wordt namelijk via een audio begeleidt en die geleide meditatie zoals hierboven beschreven.

De oefeningen hier zijn dan wel in het Nederlands. Deze oefeningen zijn ook volledig verenigbaar en volledig van uit dezelfde visie om je naar een bloeiend leven te brengen.

De bedoeling is ervoor te zorgen dat je uit een machteloze status geraakt, waar je overweldigd wordt door gevoelens. Door de overweldiging ga je uiteindelijk energie verliezen in plaats van verandering brengen.

Het is de bedoeling om eerst de negatieve energie weg te nemen (de pijn) van die triggers die op dit moment het hardst toeslaan.

Welke artikels ga je lezen om je herstel te bevorderen volgens de werkwijze met “narcisme.blog”?

Het is ook in die zin dat je de keuze om te lezen wat je wilt lezen op “narcisme.blog” afhankelijk maakt van wat je het meeste last bezorgd. Als je dat bepaald hebt, kun je die teksten opzoeken met de zoekfunctie.

Het is de bedoeling dat je dan met bovenbeschreven methode de pijn wegneemt rond dat onderwerp.

Het zijn vooral die steeds weerkerende gedachten, gevoelens en gedragspatronen die je bij jezelf ziet op dit moment waar je je eerst op concentreert.

Dus datgene die er nu voor zorgt dat je niet kunt slapen, pijn voelt, niet kunt eten of waardoor je zelfs totaal niet meer functioneert. Kortom, datgene dat je het moeilijk maakt om uit bed te komen.

Je moet dus geen teksten lezen over stalking als dat niet van toepassing is op je.

Ook over ingewikkelde gevoelens zoals het stockholmsyndroom als het meest voor de hand liggende gevoel bij je je minderwaardigheidsgevoelens zijn, dien je niet als eerste te lezen. Meestal is het je angst, of drang om hem te willen redden, of het verlangen naar de narcist enz. dat opspringt.

Het zijn die gevoelens die ervoor zorgen dat je op bepaalde momenten niet de dagdagelijkse taken kunt uitvoeren of naar je werk gaan die je eerst dient aan te pakken.

Het is dus niet alleen gewoon tijdverlies. Maar het beschermt je ook niet tegen een terugval als je problemen bestudeert die niet van toepassing zijn. Het is best mogelijk dat je zo getraumatiseerd bent dat je geen mensen wilt zien op bepaalde momenten, met niemand erover wilt praten, noch er over lezen. Dan is dat je hoofdprobleem?

De vraag is dan naar wie luister je volgens de werkwijze met “narcisme.blog”?

Als je luistert naar het innerlijke stemmetje dan is er veel kans dat dat de echo van de narcist is of je eigen ego is.

Als je luistert naar het innerlijke stemmetje dan is er veel kans dat dat je ego is.

De beslissing om naar iemand te luisteren heeft niets te maken met hoe hij of zij eruit ziet. Het heeft ook niet te maken met de bekendheid, het charisma of de diploma’s.

Je luistert naar iemand die in de daden doet wat je wilt bereiken.

Luister naar iemand die is geweest waar je nu bent.

Als je van je angst voor een stalker af wilt dan zoek je iemand die niet meer gestalkt wordt en alles weet over stalking. Maar ook persoonlijke ervaring met stalking heeft.

Als je van je trauma als gevolg van verkrachting af wilt, dan zoek je iemand die een gelukkige relatie heeft, die volkomen in balans is en die alles weet over verkrachting en verkracht is geweest.

En de werkwijze gevonden heeft om dat trauma te genezen. Kortom, een overlever.

Wanneer je lijdt door het feit dat je je ouders hebt verloren, zoek je iemand die een gelukkige relatie heeft met zijn kinderen, die alles weet over ouderverstoting en die zelf ook ouderverstoting of oudervervreemding heeft meegemaakt en zijn kinderen in balans heeft kunnen brengen.

Het is ook mogelijk dat door het trauma je niet in staat bent om voor de mensen te zorgen waarvan je houdt.

“Geen contact” onderhouden is dan wel een kwestie van overleven. Het is namelijk veel moeilijker om aan je herstel te werken als je contact onderhoudt met de narcist.

Toch is ook er geen garantie dat er geen triggers zullen zijn, of dat je je niet machteloos gaat voelen. Zelfs al heb je een hele tijd de narcist niet gehoord of gezien toch kan dit je triggeren.

Het belang van nadenken en het weten over wat na te denken volgens de werkwijze met narcisme.blog.

De gevolgen van een toxische en narcistische relatie zijn net dat er geen manier is om ons uit de situatie te helpen met die relatie te vermijden.

Door over die relatie na te denken of ons te motiveren om niet in te gaan op die relatie ga je je ook niet uit de situatie helpen. (of er emotioneel betrokken bij zijn) Daar is veel meer voor nodig.

Dat wil niet zeggen dat we daarom die relatie moeten opzoeken. Niet moeten denken over de praktische uitvoering van ons beschermen en grenzen te trekken.

Naarmate we meer de pijnlijke gevoelens kunnen verschuiven kunnen we beter plannen, voorbereiden, vasthouden aan onze waarden en juist communiceren en uitvoeren.

Je gaat het stoppen van het leegzuigen van je bankrekening door de narcist niet tot stand brengen met er over na te denken of er over te voelen. Uiteindelijk moet je naar de bank gaan.

Je geld op een aparte rekening krijgen waar de narcist niet meer aankan. Dus je dient actie te ondernemen.

Herstel ligt niet in het denkcentrum van ons brein.

Het praktische gevolg is dat oordelen, veroordelen, zelfveroordelen, schuld, begrip heel weinig bijdraagt aan het herstel als je een trauma hebt.

Absoluut is het belangrijk dat je je kennis verdiept eens je hersteld bent van het trauma.

Het is niet dat als we zouden begrijpen waarom de narcist deze zaken tegen ons gedaan heeft dat ons trauma zou verminderen.

Als we het willen begrijpen dan hebben we niet alleen misschien contact nodig. Waarom zouden we het antwoord van de narcist als juist beschouwen?

Zelfs inzicht in geheel het mechanisme kan bijdragen aan het herstel, maar is op zich niet dat wat het herstel van je trauma tot stand brengt.

De neerslag van het trauma zit namelijk niet in ons brein. Het is daardoor ook niet in de denkcentra van ons brein dat het kan hersteld worden.

Eerst het lichaam dan volgt het brein.

Dat we ons er niet kunnen uitdenken heeft ook niet als hoofdoorzaak het feit dat de daden van de narcist totaal irrationeel, onmenselijk, wreed en gewetenloos zijn.

Het is namelijk ook voor een getraumatiseerd brein dat schade heeft opgelopen, bijvoorbeeld ontkenning, dissociatie, geheugenverlies enz. onmogelijk om objectief te denken over die dynamiek van de relatie met de narcist. Het is omdat de verslaving aan de peptiden de visie erop of bepaalde aspecten zal minimaliseren of veralgemenen.

“De filter” (tunnelvisie) wel of niet door de manipulaties van de narcist over hoe je denkt over je situatie belet je dat. Dus is het op basis van het innerlijke werk met de pijnlijke gevoelens en niet het denkwerk die je daar op verricht dat je denkgedrag en gevoelpatronen kunt veranderen.

Kortom, eerst het lichaam dan volgt het denken.

Eerst het onbewuste dan volgt het bewuste automatisch.

Het is best mogelijk dat je voelt alsof je dood gaat. Of dat je zelfmoordneigingen hebt. Het is dan ook begrijpelijk dat iemand in die situatie zich niet door nadenken kan herstellen. Neem dan contact met de zelfmoordlijn.

Je dient dan echt een methode te gebruiken dat het onbewuste bereikt, meestal opgesteld door een expert. Dan kom je snel terecht bij Melanie haar programma, omdat dat betaalbaar, en permanent beschikbaar is.

Met EMDR blijk je ook resultaten te verkrijgen, maar het is niet permanent beschikbaar.

Hier zijn geen wachtlijsten. Hier op “narcisme.blog” is het een kwestie van wat je nu kunt doen met de werkwijze zoals hierboven beschreven en die je in het Engels kunt uitvoeren via het NARP programma.

Alleen als je het nodige werk doet aan de huidige pijn, en als je geen of verminderd contact toepast, heb je misschien de kans dat het trauma van je onderbewustzijn naar je bewustzijn gaat.

Alles wat je onderbewustzijn helpt om in balans te komen zal meehelpen aan je herstel.

Het is dus belangrijk dat je zo snel mogelijk uit die overlevingsmodus komt. Je overlevingsmodus bepaalt ook schade aan jezelf en je omgeving.

Om dit te bereiken kan hypnotische muziek, affirmaties, visualisaties en meditatie helpen.

Dat is geen kwestie van je schuldig daarover te voelen. Immers herstel vraagt tijd. Bovendien kun je noch de narcist nog jezelf dwingen te veranderen.

Verandering is het gevolg van de juiste acties volgens de werkwijze met “narcisme.blog”.

Het zijn echt die peptide niveaus die moeten zakken. Voor mij was de snelste manier het werken met het programma van Melanie.

Het is mogelijk dat je uit huis bent gesmeten. Dat je reputatie heeft schade opgelopen door de smaad en lastercampagne van de narcist. Bovendien kan het zijn dat je je eigendom, geld of waardevolle persoonlijke voorwerpen vernietigd zijn. Ook dat je kinderen zijn vervreemd van je waardoor je het contact met hen verloren bent. Dat is allemaal behoorlijk heftig.

Als de relatie met de narcist is beëindigd ben je niet alleen het leven kwijt met hem. Ook het leven dat je er voor had, ben je kwijt
Je beseft dat wat belangrijk was. Ook hoe je dacht over iets voor dat je een relatie had met de narcist nu compleet veranderd is.

Enigszins hoop je dat dat gaat terugkeren. Je weet echter niet hoe je de klok kunt terugdraaien en die nachtmerrie kunt vergeten. Je bent immers nog maar net toe aan het aanvaarden van die realiteit.

Beseffen en aanvaarden wat je situatie is.

Als je vroeger een zelfzekere persoon was kan het nu zijn dat je je heel klein voelt. Dat je amper in staat bent iets te zeggen in het openbaar.

De gevolgen van het verlies van die eigenwaarde is dat je niet weet of je kunt verder gaan hetzij met dat werk. Misschien is een bepaalde graad van zelfvertrouwen vereist? Kun je de opvoeding van de kinderen nog aan? Die opvoeding vergt zoveel energie die je nu niet hebt.

Ook op vlak van je spiritualiteit kan er zo een omslag zijn in vertrouwen in andere mensen en in vergevingsgezindheid.

Misschien heeft de narcist je zo geraakt dat je ook schade hebt gelopen op fysiek vlak.

Je kunt lijden onder een vitamine tekort als gevolg van de stress. Ben je door de stress veel vermagerd of veel verdikt? Bovendien kun je haaruitval hebben, maar je kunt ook lijden onder chronische pijnen.

Doe daarom ook een check-up en bloedonderzoek bij je huisarts.

Het is best mogelijk dat ook geheel je vriendenkring uiteen gevallen is. Niet alleen omdat bepaalde mensen je ontwijken, je niet meer steunen, maar ook, omdat ze valse verklaringen afleggen en duidelijk bewijzen leveren dat je ze niet meer kunt vertrouwen.

Werken aan jezelf volgens de werkwijze met “narcisme.blog”.

Kortom, op verschillende domeinen in je leven kan er doodernstige schade zijn toegebracht die er voor zorgt dat je de focus op jezelf moet leggen. Als coaches of therapeuten je dit aanraden om te doen ‘te werken aan jezelf’ kan het best zijn dat je je verloren voelt. Je vindt dat ze met je obsessies dienen mee te gaan en dat ze te weinig van narcisme afweten.

Dat zal waarschijnlijk zo zijn, maar herstel komt er niet door een verkeerde strategie voor herstel goed te keuren. Dat is bijvoorbeeld uitvinden hoe je toch de narcist kunt strikken.

Hoe ervaren iemand ook is met narcisme, je kunt je niet laten gebruiken omdat iemand advies wilt om de narcist een koekje van eigen deeg te geven.

Of samen het leven van de narcist onderzoeken die het zou kunnen mogelijk maken om hem te begrijpen.

Alsof het begrijpen van de narcist je van hem verlost.

Het enige dat helpt, is empathie voor jezelf te ontwikkelen, omdat je die empathie voor de narcist al hebt, maar de dynamiek van die relatie niet begrijpt en je er niet kunt uitdenken.

Empathie en mededogen voor jezelf heb je namelijk niet meer.

Voor de narcist ben je alleen maar interessant zolang hij of zij kan genieten van het misbruik van je empathie dat hij of zij pleegt.

Eens de emotionele binding is omgezet in onverschilligheid tegenover de narcist zal de interesse van de narcist verminderen, opdrogen.

Namelijk je bent op een bepaald moment niet meer bruikbaar.

Mensen vragen zich af waarom dit allemaal gebeurt. Ze denken dat een beetje uitleg hen verlichting van woede en pijn zou meebrengen.

Maar die uitleg is een studie van de pathologie van narcisme dat enkele jaren duurt die geen inzicht in je specifieke situatie op dat moment brengt. Ook is bij het slachtoffer op dat moment de energie voor dergelijke studie niet aanwezig. Hypnotische meditaties helpen wel.

“Er gewoon zijn voor jou” zonder te oordelen volgens de werkwijze met “narcisme.blog”.

De mate aan overweldigende gevoelens door het gebrek aan al die antwoorden op zoveel vragen kan ondraaglijk zijn. Daarom is het wel belangrijk dat je door vertrouwvolle mensen wordt gesteund, die er gewoon zijn. Zonder dat ze je stimuleren om te doen wat het minst productief is, dat is niet werken aan de innerlijke wonden.

Een van de moeilijkste punten dat “narcisme.blog” wenst te stimuleren is het nemen van radicale verantwoordelijkheid. Ook te gaan naar radicale zelfvergeving voor de schuldgevoelens dat je hebt.

Het is dus niet de narcist dwingen om verantwoordelijkheid te nemen of een “sorry” van de narcist te krijgen.

Dat is nog veel moeilijker gezien hij of zij geen empathie heeft. Maar dat is nu net wat veel slachtoffers verwachten. Als je daar dan niet in meegaat wordt dat gezien als een gebrek aan solidariteit.

Maar steun is niet dat een coach, therapeut of vriend mee in die val trapt. Laat staan het goedkeurt en noch erger: dat stimuleert.
Het is het omgekeerde dat moet gedaan worden want dat is net het enige waar het slachtofferschap kan verdwijnen door dat die persoon er controle over heeft.

Schuldgevoelens als gevolg van narcistisch misbruik.

Het is volledig barbaars, wreed en onrechtvaardig wat de narcist doet. Toch denkt de narcist dat je de oorzaak bent, je de dader, je de verantwoordelijke bent.

Het is best mogelijk alhoewel we grotendeels onschuldig zijn, of weinig foute zaken hebben gedaan, en al zeker niet met een verkeerde bedoeling dat we ons toch schuldig voelen.
Je voelt je vooral schuldig, omdat de schuld er bij je is ingestampt door de narcist.

Wat je nu moet aanpakken als allereerste onderwerp is meestal net die schuldgevoelens. Dat wil niet zeggen dat je jezelf moet overtuigen van je onschuld. En de pijn dat je ooit die relatie bent begonnen uit je lichaam krijgen is heel belangrijk.

Het is vooral de pijn die je moet wegnemen van je schuldig te voelen.

Hoe je dat doet, vind je in de teksten die over zelfliefde gaan, valse overtuigingen, narp en quantum healing en de groeitaken. Maar de snelle procedure vind je in het programma van Melanie.
De URL naar het programma van Melanie vind je hier. Ik hoop dat je, afhankelijk van je bekwaamheid in de Engelse taal, op een of andere manier actie zult ondernemen.

Het is aan te raden, zoveel mogelijk en zo intensief mogelijk de oefeningen (groeitaken) te herhalen die je in je situatie het beste doet, tot je het gewenste resultaat bereikt. Wanneer je klaar bent met deze oefening, doe dan de volgende die bij het volgende probleem past.

Stap per stap dus. Probleem per probleem volgens de werkwijze met “narcisme.blog”.

Het is voorspelbaar dat in eerste instantie je ego zal willen vasthouden aan de pijn voor het verlies van de narcist. Het is een patroon dat je in het begin die pijn niet willen oplossen, omdat daarmee een einde komt aan de relatie die nog maar pas in je optiek een droom was. Dat is de grote shock dat je eerst moet verwerken.

Dat willen vasthouden aan die droom met de narcist uit de lovebombing fase dat is wat ons ego doet. Je ego wilt dat verlies daarvan niet zomaar aanvaarden.

Het ego zoekt naar allerlei redenen zoals twijfelen wie nu de narcist is, of in welke mate.

Het is je ego die je doet stoppen om naar binnen te keren en te zien wat jij kunt veranderen. Het is best mogelijk dat je vasthoudt aan de rol die je nu al een tijdje in die dynamiek vervult, namelijk de slachtofferrol. Intussen besef je ook dat de relatie vals is, niet wederkerig en het gevolg is van een persoonlijkheidsstoornis enz.

Maar dat je de ultieme beslissing niet wilt nemen aan de ene kant uit schrik voor de reactie, maar ook uit schrik voor de ongewone weg die je dan moet inslaan.

Het is ook mogelijk dat je beseft dat je ook een deel fout hebt, en je daar schuldig rond voelt.

Hou je nog van die persoon? Vind je dat die relatie moet werken, omdat je geen andere persoon ziet die je zou kunnen liefhebben? Ben je bang voor het alleen-zijn dat je het niet zal redden, het zwarte gat?

A.u.b. probeer te begrijpen dat vasthouden aan een persoon die ons trauma bezorgt ons op geen enkele manier helpt.

Vasthouden aan de narcist, vernietigt onze gezondheid op alle vlak. Het beschermt ons niet, het voedt ons niet, op geen enkele manier.

Het enige waar “vasthouden aan de situatie” voor zorgt, is de mogelijkheid geven aan de narcist om ons op te zetten om onszelf te vernietigen. Dat klinkt ongelooflijk, maar dat is het ultieme doel.

Hoe pijn loslaten volgens de werkwijze met “narcisme.blog”?

In contrast met het vasthouden is er het loslaten. Het losbreken doe je door de juiste visualisatie bij een specifiek gedeelte van je dat je behandelt zoals Melanie in haar procedures aanbeveelt. Je moet doen zoals in quatum freedom healing staat beschreven: dat is je pijn te vervangen door je ware zelf.

Met quantum freedom healing kun je niet alleen valse overtuigingen, traumapijnpunten zelf behandelen, maar ook alle symptomen die samengaan met je trauma. Op zich kunnen dat fysieke voorwaarden zijn die genezing van het trauma bemoeilijken.

Telkens als je erin slaagt om pijn los te laten schep je feitelijk ruimte voor welzijn.

Een andere manier creëren voor welzijn bestaat er niet.

Je kunt er zeker van zijn dat als je de quantum freedom healing methodes juist gebruikt dat je daardoor kunt verhinderen dat bepaalde fysieke voorwaarden voor de rest van je leven zullen blijven.

Namelijk veel van de symptomen die beschreven staan als gevolg van trauma zoals schade toegebracht aan organen of zenuwen, zoals cptss zijn onomkeerbaar als je niet van de juiste methodes gebruikmaakt.

Als je pijn verbonden met het trauma kunt vrijmaken dan krijg je meer persoonlijke kracht om je los te maken van de narcist en te zorgen voor jezelf.

Je gebroken identiteit die niet meer in staat was om jezelf te vertrouwen en anderen zal beginnen met zich te herstellen.

Naarmate dat je meer aan je herstel werkt kun je terug eten, slapen en functioneren. De periodes van innerlijke vrede gaan langer duren en dieper.

Informatie over je pijnpunten.

In het begin als je begint te werken aan jezelf, zelfs al is het maar een tekst lezen, een video bekijken op “narcisme.blog” kan het zeer moeilijk zijn om precieze informatie te krijgen van het pijnpunt.

Specifieke informatie over een pijnpunt zoals:

Hoelang het pijnpunt al bestaat? Met welke context het geassocieerd is? Of moet je zoeken waar de meeste pijn zich bevindt, omdat je het overal voelt. Of met welke kleur je de pijn associeert?

Dat is geen probleem zolang je je maar openhoudt en luistert naar jezelf welke gevoelens en welke gedachten opkomen. In alle geval helpt het zolang je maar rustig kunt blijven ademen.

Het helpt als je rustig ademt en je de pijn toelaat. Intussen ben je nieuwsgierig over dat pijnpunt. Je bevraagt het en wacht naar wat boven komt drijven.

De werkwijze volgens “narcisme.blog”

Als je zo goed mogelijk de werkwijze toepast, zelfs al is het niet perfect zal het effect hebben. Je mag niet verwachten dat je onmiddellijk resultaat ziet, hoewel niet onmogelijk.

Bij de meeste personen moet je enkele keren de oefeningen te doen voordat je resultaat ziet. Belangrijk is het dat je naar jezelf gaat luisteren met “liefde”.

Het is belangrijk dat je vraagt aan je lichaam om de blokkade te tonen. Eventueel dien je de oefening opnieuw te beginnen. Die blokkade zelf is een pijn dat je kunt in een container plaatsen. In de container plaats je alles wat er mee te maken heeft. Je laadt dan de pijn in de container.

Het is de bedoeling als die container gevuld is met je pijn dat je de container de ruimte in stuurt.

Bijvoorbeeld met een racket of een torpedo. Wat je gebruikt om te visualiseren dat die gevoelens van dat pijnpunt zich verwijderen van je, is je persoonlijke keuze.

Daarna ga je de plaats waar al die pijn zich bevond vullen met wit licht. Door je een grote witte bol voor te stellen die zijn stralen zendt naar die plaats waar de pijn zich bevond. Ook hier kun je een persoonlijke visualisatie doen.

Als je nadat je de plaats van die blokkade gevraagd hebt, voelt dat er een bepaald idee daarrond ontstaat, ga er dan naartoe. Als je je niet een bepaalde mate toelegt op herstel geduurde een periode dan ga je ook onvoldoende verandering zien.

Daarmee wil ik niet zeggen dat als je niet de resultaten ziet dat je had verondersteld, ga dan niet naar je ego, want dat werkt niet. Blijf de oefening herhalen.

Dit is geen methode die werkt met erover te denken, maar door ze te doen.

Je kunt echt denkbeeldig die container vullen, wegsturen in het universum. Ook kun je denkbeeldig die pijnplaats vullen met wit licht. Dat is net de oefening.

We noemen dat shifting in plaats van thinking.

Als je meer tijd nodig hebt om de pijnpunten in je lichaam te vinden neem je zoveel tijd als nodig. Wanneer je meer tijd nodig hebt om de pijn los te laten en dat gat te vullen met liefde aka positieve energie neem je zoveel tijd als nodig.

Hoe sneller je die praktijk (gevonden bij Melanie) toepast, hoe sneller je resultaat boekt.

De visie die we in “narcisme.blog” hanteren is deze van de bloeienmethode aangevuld met ideeën van Ruth Buczinsky.

Immers de procedures die te vinden zijn in “narcisme.blog” zijn 24/7 beschikbaar. Net zoals onze video’s en net zoals het Engelstalig programma van Melanie ook 24/7 beschikbaar zijn.

Sommigen doen die procedure van verschuiven tot 3 maal per dag in de beginperiode.

Ik hoop zo dat dit artikel heeft geholpen. Nu, als je weet dat het tijd is om te groeien, sta op en word krachtig. Ik ben hier om je te helpen. Laten we dit samen laten gebeuren. Ik hoor graag je opmerkingen en vragen hieronder.

De artikels die je kunt toepassen als je systematisch resultaten wil bekomen als je herstel wenst van narcistisch misbruik door er op te klikken in de categorie taak. Je kunt meer antwoorden op je vragen vinden door sleutelwoorden in te tikken in de zoekfunctie of ons een persoonlijk bericht te sturen, zie de link in het menu.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees