De schuld krijgen van een narcist voor iets dat niet is gebeurd.

 

 

[responsivevoice voice=”Dutch Male” buttontext=”Luister hier naar dit artikel”]

Psychopaten projecteren en geven jou de schuld voor wat ze zelf doen.

 

 

D.w.z. beschuldigen u van negatief te zijn wanneer zij gewoonlijk de meest negatieve persoon zijn die u ooit hebt ontmoet.

 

Ze laten je ook gissen door te geloven dat wanneer je een normale reactie hebt op iets dat ze doen, zoals boos en gekwetst zijn vanwege hun stille behandeling, gebroken beloften, liegen of bedrog, dat het jouw reactie is, dat is het probleem volgens de narcist. Ze vinden dat er iets mis is met u.

 

Dat wanneer je ze uitschreeuwt op hun ongepast en onaanvaardbaar gedrag, jij de abnormale persoon bent die te gevoelig, kritisch is of altijd op het negatieve focust.

 

Dit is een deel van de hoofdschuld waar ze ons doorheen hebben geleid. Abusievelijk, onaanvaardbaar en ronduit beledigend handelen. Bovendien dan proberen het om te draaien om het onze fout te maken dat is hun specialiteit.

 

Het voegt op dat punt nog een blessure toe. Niet alleen veroorzaken ze opzettelijk de pijn die we niet verdienen, terwijl ze ontkennen dat ze überhaupt iets hebben gedaan.

 

 

Ze proberen het onze schuld te maken, zodat we onszelf de schuld geven van iets dat zogenaamd niet is gebeurd.

 

 

Ja, lees dat opnieuw.

 

Dat is hoe onlogisch het is.

 

Het is hun afscheidende “gave” om ons de schuld te geven voor het “falen” van de hele relatie, wanneer het nooit een kans had om te beginnen.

 

Als we alleen maar dat gloeiende optimisme en naïveteit hadden behouden tijdens de liefdesbombardement fase door alle volgende leugens en misbruik te accepteren, zou alles goed zijn geweest.

 

 

Hadden we de tegenstrijdigheden die we in één zin zagen of de e-mail die we aan het lezen waren, niet betwijfeld, dan ontkenden ze het verzenden.

 

Ja, als we alleen maar volgzaam en gehersenspoeld waren gebleven, ondanks het feit dat ze ons zeker in het gezicht staren  dat doen ze gewoon om ons te testen dan zou alles in orde zijn.

 

Maar zelfs dan zouden ze zich vervelen en teleurgesteld zijn dat we hen niet hadden gepakt of uitgedaagd.

 

Ze hadden iets verzonnen om ons van te beschuldigen om hun misbruik te rechtvaardigen en drama te creëren.

 

 

Wat je ook doet, het is altijd een verlies-verlies situatie met een psychopaat en hij wil dat je gelooft dat je de verliezer bent wanneer hij het echt is. Maar je kunt loskomen van dat geloof door die conditionering te doorbreken. Daar kun je nu mee beginnen.

 

 

Johan Persyn.

[/responsivevoice]

2 Feedbacks on “De schuld krijgen van een narcist voor iets dat niet is gebeurd.”

 1. Dagelijks, krijg ik te horen: “Wat kan ik daaraan doen?” “Da’s mijn schuld toch nie…” “Wat trek ik mij daar van aan…””Jij wil altijd gelijk hebben”. “Jij weet altijd alles beter” “Met jouw valt niet te praten” Dit maakt me zo moe. Geen enkele discussie komt uit op een oplossing. Geen enkel moment heb ik het gevoel dat ik m’n ei kwijt kan… Al bijna 11 jaar. En ik wil eruit. En toch voel ik me schuldig. Dat ik de relatie wil beeindigen. Alsof ik hem teleurstel. Maar ik ben opgebrand. Belogen, bedrogen, in de steek gelaten, voor gek verklaard, gebruikt en uitgebuit, en de kids worden overal in meegesleurd… Het gaat niet meer. Zelfs degelijk ruzie maken kunnen wij niet. Niks, maar dan ook niks, verloopt op een normale manier bij ons. NIKS

 2. Beste Johan,

  Na op mijn 49ste afstand gedaan van mijn moeder G veranderd alles, familie leden keren zich af van mij. Nu probeert ze mijn dochter te winnen door medelijden op te wekken.
  Voor mij is het klaar als een klontje dat ik door geen contact te hebben mij zelf terug vind.
  Mijn dochter dringt aan op herstel van het contact.
  Ik vind het moeilijk mijn beslissing niet te verdedigen.
  Maar ik wil haar wel tot steun zijn,hebt u misschien tips.
  Het is moeilijk hier in Amsterdam ondersteuning te vinden.
  De persoon die u mij voorstelde heeft een patiënten stop.
  Groetjes Hester Stronks

Deel uw gedachten met ons om waarde toe te voegen.