Signaal van liefdesverslaving is een push-pull-relatie.

De push-pull-relatie (trek en duwen) is een van de meest verslavende, maar giftige relaties waarin we ons kunnen bevinden.

Dit zijn de relaties die worden geregeerd door hoogte- en dieptepunten, waarbij beide partners zich aan weerszijden van het speelveld bevinden.

De ene partner duwt, de andere trekt. Nooit synchroon en nooit samen.

Partners raken zo verstrikt in de make-up / break-up-cyclus, dat het hun leven kan verteren. Zelfs als er geen officiële breuk is, worden je emoties gekaapt door hoogte- en dieptepunten, het ‘op eieren lopen’ – scenario en het onheil en de somberheid van een nieuwe neerwaartse cyclus.

Hoe we onze relaties aangaan, is wat we zien als “normaal” en “comfortabel”. 

Als je chaotisch en onvoorspelbaar gedrag in de kindertijd hebt meegemaakt, dan wordt chaotisch en onvoorspelbaar gedrag op volwassen leeftijd als normaal gezien. Als een kind wordt geleerd dat hun gevoelens en emoties er niet toe doen, zullen ze onbewust op zoek gaan naar partners die hun realiteit blijven ontkrachten.

Een push-pull-relatie is verslavend. Ze maken gebruik van onze dopamine, serotonine en oxytocine. Wanneer de relatie een opleving heeft, raken we verslaafd aan een overstroming van deze neurotransmitters en hormonen. 

actualisatie en manifestatie, push-pull-relatie
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Wanneer de push-pull-relatie op een neerwaartse spiraal zit, beginnen we op het volgende feelgood-moment te “jagen”. 

Als ons in de kindertijd is geleerd dat giftig ‘normaal’ is, dan kunnen we echt gaan verlangen naar chaos, drama creëren of golven in onze relatie veroorzaken, wat ons ook tijdelijk de verslavende rush zal geven waarnaar we op zoek zijn.

Heb je een push-pull-relatie of verslavende relatie meegemaakt? Laat het ons weten. Contact kunnen je maken langs verschillende wegen zie https://linktr.ee/narcismeHelp of in het menu.


Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees