Acting-out :Waarom doen we “buitengewoon gedrag” als een reactie?

 

Zich niet kunnen uitdrukken dus maar acting-out!

In de eerste plaats wordt dit begrip acting-out gebruikt als een mens niet in staat is zijn verhaal uit te drukken maar dit doet door het uitvoeren van een buitengewoon gedrag.

In plaats van te zeggen: “Ik ben boos op je,” zal deze persoon handelen door een boek te gooien naar een andere persoon of een gat in de muur te slaan.

Als een persoon op die manier handelt kan dit optreden als een manier om persoonlijke druk te laten ontsnappen.

Dit helpt om het individu terug een rustiger en vrediger gevoel te geven.

Bijvoorbeeld, een woedeaanval is een vorm van handelen wanneer hij of zij zijn zin niet krijgt. Zelfverwonding of promiscuïteit kunnen ook vormen van acting-out zijn om fysiek uit te drukken wat hij of zij niet in staat is om emotioneel te voelen.

Afweermechanisme.

Acting-out is een psychologische term uit het spraakgebruik van afweermechanismen en zelfbeheersing, wat betekent dat je een actie uitvoert in tegenstelling tot het dragen en beheren van de impuls om het uit te voeren.

Dat betekent dat acting-out asociaal is.

Daarom dat acting-out de vorm kan aannemen van handelen in de impulsen van een verslaving. Als voorbeeld hebben we dan drinken, drugsgebruik of winkeldiefstal. De manier waarop kan onbewust of halfbewust ontworpen zijn om aandacht te trekken. Als voorbeeld hebben we hier een driftbui of promiscue gedrag.

Innerlijke problemen als oorzaak van acting-out.

 

Acting-out gedrag is een gedragsuiting die samenhangt met innerlijke problemen zoals onverwerkte gevoelens, emoties of irrationele veronderstellingen en de bron voor het afreageren op onschuldige anderen, vaak zonder dat de persoon zich bewust is van de oorzaak van zijn gedrag.

 

Meestal is de uitgevoerde actie destructief voor zichzelf of anderen.

 

Het kan de ontwikkeling van meer opbouwende reacties over de gevoelens (af)remmen. Therapeuten gebruiken acting-out in de behandeling van seksuele verslavingen, psychotherapie, criminologie en ouderschap.

Als de gezonde kant van een persoon gaat winnen gaat de zieke kant minderen in het acting-out gedrag en zou je dus kunnen zeggen het wordt een acting – in gedrag. Het is het zieke deel dat schreeuwt om acting-in gedrag of dat er nu bestaat of niet.

 

Acting-out gedrag is zelfdestructief en vreet aan de persoon.

 

Kortweg we kunnen alleen maar uitvoeren wat in ons is. Dat gebeurt trouwens altijd. Maar acting-out wordt gebruikt voor slecht gedrag als gevolg van angst, woede enz. tegenover een persoon, of een situatie. Het is nooit een situatie of een persoon die ons een acting-out laat uitvoeren.

 

Waarom doen we buitengewoon gedrag als een reactie? acting-out.
klik op de foto voor meer info

 We kunnen echter wel leren om de spanning te beheersen.

 

Het betekent dat we kunnen leren om onze acties op te schorten, terwijl verschillende motivaties voor een andere actie onze aandacht vereisen. We kunnen stil blijven staan en luisteren, terwijl er innerlijke stemmen schreeuwen die ons tot handelen willen brengen.

 

Meestal volgen we de stem met de grootste noodzakelijkheid om ze de gehoorzamen.

 

We luisteren naar die stem met de meeste emotionele druk. Hoewel we midden in al deze emoties kunnen staan kunnen we toch luisteren tot er één echte boodschap duidelijker wordt. Hoewel volledig in contrast met het vorige kunnen we leren om de stem van het authentieke zelf te horen. Reageren of responderen op basis van authenticiteit geeft ons innerlijke vrede.

Er zijn veel dingen die je over jezelf kan leren door naar de emotie te luisteren in plaats van “acting out” uit te voeren. Het is belangrijk de energie achter de emotie te horen. Dat kan door meditatie. Ook een ademhalingsoefening helpt. Een wandeling kan ons ‘afkoelen’.  Als je reageert zonder na te denken, zonder te verwerken wat er aan de hand is, dan ben je gewoon aan het acteren.

 

Je acteert een emotie.

Voor een moment voel je je beter en dan begint alles terug opnieuw. Er verandert niets. De persoon groeit ook niet. Leren om de spanning vast te houden is het nemen van authentieke verantwoordelijkheid voor jezelf. Zo’n persoonlijke verantwoordelijkheid is juist wat we volwassen noemen.

Welke trucs en tips heb jij om tot rust te komen als je voelt dat een woedeaanval op komst is? Laat het me weten. Ik antwoord graag.

 

Lees meer.

 

acting-out

 

Acting Out Understanding and Reducing Aggressive Behaviour in Children and Youth.

Girls’ Aggression & Complex Trauma Relational Responses

We schreven deze reeks blogs over meisjes met agressief gedrag voor maatschappelijk werkers van kinderwelzijn.

complex trauma

De informatie is ook nuttig voor andere serviceproviders, opvoeders en ouders. Ongeveer drie miljoen gevallen van kindermishandeling en verwaarlozing worden jaarlijks gerapporteerd en een miljoen gevallen worden onderbouwd.

Deze kinderen hebben een complex trauma meegemaakt, wat een reeks tegenslagen is die zo schokkend zijn dat ze de stemming, aandacht en emotionele gezondheid beïnvloeden. Complex trauma bedreigt ook een gezonde sociale, emotionele en neurologische ontwikkeling.

Kinderen met een complex trauma hebben zowel fysiek en verbaal geweld meegemaakt in combinatie met verlies en verlating, lopen het risico zich agressief te gedragen.

Maatschappelijk werkers in kinderwelzijn bieden daarom routinematig diensten aan kinderen en hun gezinnen, waar de kinderen problemen hebben met agressie.

Zelfmededogen.

Het doel van dienstbaarheid aan jongeren die problemen hebben met agressie is om hun zelfcompassie te bevorderen, wat op zijn beurt leidt tot medeleven met anderen.

De ontwikkeling van zelfcompassie ontstaat door ervaringen die met compassie worden behandeld. Dit betekent het opbouwen van relaties met jonge mensen. In deze blogserie bevelen we relationele interviews aan, die bedoeld zijn om jongeren aan te moedigen te praten over wat belangrijk voor hen is.

Door het vestigen van vertrouwen maakt dat vermindering van agressie en toename van prosociaal gedrag zijn mogelijk. Afro-Amerikaanse jonge mensen zijn oververtegenwoordigd in de caseload van kinderwelzijn en zijn ook oververtegenwoordigd in gevallen van agressief gedrag, opschortingen, uitwijzingen en schoolverlaters.

Maatschappelijk werkers in kinderwelzijn bespreken daarom complexe kwesties in verband met ras, etniciteit, geslacht, trauma en schoolbeleid wanneer zij diensten verlenen aan jonge klanten die zich agressief gedragen.

Hoe sociale welzijnswerkers op jongeren reageren  kan de kwaliteit van hun leven en de kwaliteit van het leven van anderen beïnvloeden, zoals andere studenten, leraren, broers en zussen, ouders en buren.

Als de agressie in de jongere jaren niet effectief wordt aangepakt, kunnen jongeren volwassen agressie ontwikkelen die schadelijk kan zijn voor hun kinderen, andere familieleden en mensen in hun buurten en gemeenschappen.

De cijfers van misbruik en verwaarlozing bij jongeren in jeugdcorrecties en gevangenissen zijn veel hoger dan in de algemene bevolking.

Hulpverleners over kinderwelzijn zijn gepositioneerd om beleid en programma’s te beïnvloeden door rechtstreeks met jongeren en met schoolpersoneel te werken.

Ze kunnen relationele interviews afnemen met ouders en schoolpersoneel om bestraffende beleidsmaatregelen te vervangen door relationeel en restauratief beleid.

Onze doelstelling is om het bewustzijn van problemen en interventies gerelateerd aan agressie in scholen en andere settings te vergroten en om maatschappelijk werkers in kinderwelzijn aan te moedigen om leiding te nemen in beleid voor jonge mensen die agressief handelen.

Dialogerend en herstellend.

Veel te vaak zijn het beleid en het beleid van scholen in andere settings bestraffend in plaats van herstellend en het zwijgen van studenten in plaats van hen uit te nodigen tot een relatie via een dialoog.

We spotten meisjes agressie, omdat in nationaal welzijnszorg vooral jongens agressie wordt bekeken, meisjes worden vaak over het hoofd gezien. Ons schrijven van deze reeks blogs is gebaseerd op verschillende doelen, waaronder het veilig houden van iedereen en de promotie van de zo goed mogelijke ontwikkeling van jonge mensen.

Zo goed mogelijke ontwikkeling in veiligheid.

Onze zorgen strekken zich uit tot de effecten van agressie op het schoolklimaat en het klimaat van andere settings waarin agressie voorkomt. Op school is agressie van invloed op de veiligheid van studenten en personeel.

Het beïnvloedt ook het leren en de capaciteiten van jonge mensen om gezonde relaties met leeftijdsgenoten te ontwikkelen. Agressie heeft vergelijkbare effecten in andere omgevingen, zoals gezinnen, buurten en recreatieve voorzieningen. Leren en zo goed mogelijke ontwikkeling vinden plaats in situaties waarin mensen zich veilig voelen.

understanding and adressing cover boek
Understanding and Addressing Girls’ Aggressive Behaviour Problems A Focus on Relationships.

Begrijpen en aanspreken van meisjes?? Agressief gedragsproblemen weerspiegelt een grote verschuiving in het begrijpen van de agressief gedragsproblemen van kinderen.

Onderzoekers bestudeerden vroeger wat er mis ging met een kind in moeilijkheden en dat moest worden gerepareerd. We willen nu begrijpen wat er mis gaat in de relaties van kinderen die mogelijk agressie-gedragsproblemen kunnen veroorzaken, verergeren en handhaven in de kindertijd en adolescentie.

In dit deel onderzoeken vooraanstaande onderzoekers over agressie hoe problemen ontstaan ​​voor meisjes en jongens in relaties.

Daarnaast bespreken ze ook  hoe we kinderen kunnen helpen om gezonde relaties te ontwikkelen.

Individuele hoofdstukken verkennen biologische en sociale contexten, waaronder lichamelijke gezondheidsproblemen en relatieproblemen die ten grondslag zouden kunnen liggen aan de ontwikkeling van agressieve gedragsproblemen.

De invloed van relaties op meisjes  ontwikkeling wordt geïllustreerd als bijzonder belangrijk voor Aboriginal meisjes. Bijdragers bespreken preventie- en interventiestrategieën die agressieve kinderen helpen de vereiste vaardigheden en relatiecapaciteiten op te bouwen.

Zij bespreken  ook hoe de dynamica te veranderen binnen kritieke sociale contexten, zoals het gezin, de leeftijdsgroep, het klaslokaal en op school.

Het is bewezen dat de ondersteuning van een gezonde ontwikkeling helpt. Niet alleen helpt het kinderen, maar ook hun ouders. Daarbij helpt het ook andere belangrijke volwassenen in hun leven, inclusief leerkrachten.

De hulp is effectief in het verminderen van de last van het lijden geassocieerd met agressie bij kinderen en adolescenten. Het effect is er zowel voor de jeugd zelf en hun families, leeftijdsgenoten, scholen, gemeenschappen en de samenleving.

acting-out en agressie cover book

Acting Out Combating Homophobia Through Teacher Activism

 

cover book acting-out

Acting Out

Je vindt zowel meer achtergrond in het boek van Melanie als in ons artikel dat je vindt als je de zoekfunctie gebruikt met “test” met de titel “Hoe narcistisch misbruik snel overkomen. Test!”

Dus nu wil ik je uitnodigen om aan de slag te gaan en een narcistisch-proof persoon te worden, wat je kunt doen door je aan te melden met je beste email en deze website volgen onderaan de pagina.

Quantum Healing Starter Pack

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.