Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

De oude narcist +audio

De reactie van een oude narcist kan variëren afhankelijk van de persoon en de situatie. Over het algemeen hebben oude narcisten echter de neiging om nog steeds vast te houden aan hun narcistische persoonlijkheidstrekken, maar ze kunnen ook enkele veranderingen ondergaan naarmate ze ouder worden. Over het algemeen zijn oude narcisten echter minder flexibel en meer rigide in hun denken en gedrag dan jongere narcisten. Ook kunnen oude narcisten meer vasthouden aan hun overtuigingen en minder openstaan ​​voor nieuwe ideeën of perspectieven. In sommige gevallen worden ze ook agressiever.

Als de narcist oud is, wil dat nog niet zeggen dat de narcist beseft dat hij of zij een oude narcist is. Als een narcist eenmaal ouder wordt, is het echter niet meer zo eenvoudig om mensen als pionnen op een schaakbord te laten bewegen.
Ze zijn niet meer zo knap, mooi of charmant. En tenzij ze rijk zijn, zullen kandidaten niet meer zo vaak naar hen toe komen.

Een rijke oude narcist heeft een voordeel in de liefdesarena.

Er zal altijd een jongere goudzoeker zijn die deze mensen gaat opzoeken. Toch zullen deze jongere mensen nooit van ze houden. Ze doen het alleen voor geld of prestige. Ze zullen de narcist net zo gemakkelijk gebruiken als de narcist anderen gebruikte.

Toch zal de gemiddelde narcist met een lager inkomen niet zoveel geluk hebben. Zonder geld om de aantrekkelijke mensen aan te trekken die ze verlangen, zullen ze langzaam in de vergetelheid raken. Mooie mensen zullen hen voorbijgaan.

De oude narcist is boos.

De narcist heeft nooit een gezonde relatie van geven en nemen gehad, dus zijn ze wrokkig geworden. Ze zitten vast aan hun optiepersoon die voor altijd hoopt dat ze ook van hen zullen houden, omdat alle modeltypes besloten niet te blijven hangen. Ze zullen deze persoon niet waarderen in hun leven.

Als een oude narcist wordt geconfronteerd met kritiek of uitdagingen, kunnen ze defensief worden en zichzelf rechtvaardigen door te wijzen op hun prestaties en reputatie. Ze kunnen ook geneigd zijn om anderen de schuld te geven van hun fouten en falen, in plaats van verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gedrag.

Hun optiepersoon is slechts een plaatsvervanger totdat ze iemand anders vinden.
Toch voelen ze diep van binnen dat ze beter verdienen. Want hoe oud ze ook worden, ze hebben nog steeds het gevoel recht te hebben op het neusje van de zalm. Hoe durven mensen hen niet te behandelen als de koningen of koninginnen die ze waren? Nu zijn ze bitter en oud. En prachtige en invloedrijke mensen willen ze niet meer rond hen.

De oude narcist is in ontkenning.

Veel narcisten weigeren zichzelf als oud te zien. Ze leven in ontkenning dat ze ouder zijn geworden. Dus reageren ze door jeugdige kleding te dragen en om te gaan met jongere mensen. Ze zullen er alles aan doen om er jong uit te blijven zien, zodat anderen ze blijven bewonderen. Omdat narcisten de bevestiging en bewondering van anderen nodig hebben om zich beter over zichzelf te voelen. De bewondering van anderen is de brandstof die hen op de been houdt. Wanneer andere mensen stoppen met het bewonderen van de narcist, kunnen ze het niet aan. Dus ze zullen blijven proberen de tijd terug te draaien.

Toch blijft de klok tikken. Niemand kan eeuwig jong blijven. Dus geleidelijk aan naarmate de tijd verstrijkt, slinkt hun kring van bewonderaars tot niemand, want wie wil zich inlaten met een ellendige en verbitterde oude persoon die gelooft dat de wereld om hen draait?

Omdat narcisten een probleem hebben met het onderhouden van relaties, kunnen ze naarmate ze ouder worden in een narcistische crisis terechtkomen. En boven de 65 jaar kunnen ze eenzamer worden als anderen hen in de steek laten.

Een oude narcist kan het perfecte beeld dat ze voor zichzelf hebben gecreëerd niet volhouden.

Naarmate ze ouder worden, wordt het moeilijker om hun imago te behouden. Sommigen ervaren een publieke mislukking en kunnen het fragiele beeld dat ze van zichzelf hebben niet langer volhouden en zullen dan vervallen in een staat van narcistische ineenstorting. Zonder de bevestiging van andere mensen dat ze speciaal zijn, worden ze angstig en depressief en voelen ze zich een mislukkeling in het leven.

Wees blij dat je je narcist achter je hebt gelaten. Je narcist heeft je misschien pijn gedaan en je kapot gemaakt. Ze hebben je hart gebroken en zoveel kostbare tijd in je leven verspild. Je dacht dat je nooit meer zou liefhebben. Maar door die vreselijke ervaring ben je wijzer geworden. Je kunt nu de tekenen van een narcist herkennen en dat patroon niet herhalen. Je kunt doorgaan naar een gezonde relatie waarin je echte en blijvende liefde kunt ervaren.

Terwijl de oude narcist hun oudere jaren verbitterd en boos zullen doorbrengen en nog steeds spelletjes spelen met de harten van mensen, degenen die hen nog steeds in de buurt zullen laten, zul je veel beter af zijn in het leven.

Dit is wat er gebeurt als de narcist oud wordt.

Uiteindelijk gaat het misschien niet zo goed met narcisten die hun hele leven anderen pijn hebben gedaan en misbruikt. Als ze nooit therapie krijgen, zullen ze nooit veranderen. Omdat ze anderen zo slecht hebben behandeld, zullen ze misschien nooit een echte en liefdevolle relatie voor zichzelf vinden.
Wees blij dat je verder bent gegaan.

Over het algemeen kan de reactie van een oude narcist afhangen van hoe goed ze hebben geleerd omgaan met hun narcistische persoonlijkheidstrekken, evenals hun fysieke en mentale gezondheid. Het is belangrijk om te begrijpen dat het behandelen van narcistische persoonlijkheidstrekken complex is en dat het waarschijnlijk een combinatie vereist van therapie, medicatie en steun van anderen om positieve veranderingen te bereiken.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

alle artikels over narp-systeem, narps-programma, narcissistic abuse recovery programma, narcistisch misbruik herstelprogramma
dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Geplaatst

in

, , , ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees