Contact met mijn ex-narciste is schade voor u. Deel 1

Contact met mijn ex-narciste is schade voor u. Deel 1

Contact met mijn ex-narcist(e).

Ik herinner me verschillende keren dat ik probeerde mijn contact met mijn ex-narcist te beëindigen.  Ze had een gebrek aan sociale vaardigheden en enkele mentale gezondheidsproblemen. Ondanks dat ze alweer een nieuwe relatie had, kon ze me niet gerust laten.

Maar op één of andere manier stalkte ze me. Contact met mijn ex-narcist had ik ‘s nachts als ze bleef voor mijn deur staan en dreigde met zelfmoord. Als ik een vrije dag had en de bibliotheek bezocht dan was ze daar toevallig ook.

Ging ik gaan hardlopen dan kwam ik haar tegen. Als zoiets verschillende malen in een 6 tal weken voorvalt dan is dat wel beklijvend.

Het was haast niet mogelijk om geen contact met mijn ex-narcist uit te voeren, omdat ik een openbare functie had. Ik slaagde er in om het als een klanten relatie te beschouwen en gewone vriendelijkheid te tonen. Maar dat zorgde er voor dat ze me ‘s nachts opwachtte.

Reputatieschade door de ex-narcist.

Ze dreigde met scenes te maken in het openbaar. Die bedreigingen maakte ze niet terwijl er getuigen bij waren. Telkens als ik contact met mijn ex-narciste had, stelde ik haar in de mogelijkheid om me te chanteren. Binnenin werd mijn woede groter.

Ze wou haar niet bij mijn beëindiging neerleggen. Ze stelde me de meest onnozele vragen aan de balie om toch maar een gesprek te beginnen. Soms kreeg ik zelf vanuit het openbaar gebouw een telefoon of een sms.

En dat om de 10 minuten wat erg stresserend was. Ik kan dan best ook begrijpen dat iemand waarvan de stalker in het bezit is van compromitterende foto’s erg chantabel is. (sexting)

Ik wilde dat ik me gehouden had aan de geen contact regel op de dag dat ik het uitmaakte met haar en me nooit meer in mijn privéruimte had toegelaten. Wel werden er beveiligingscamera’s geplaatst om toch bewijzen te kunnen hebben van haar gedrag.

Om uiteindelijk het contact met mijn ex-narcist te kunnen verbreken las ik zelfs niet meer haar berichtjes.  Op het einde blokkeerde ik haar op mijn email, mijn whatsapp en sociale media.

We bleven oorspronkelijk vrienden op haar suggestie voordat ik de narcistische psychologische mishandeling had geïdentificeerd. Dat was een van de slechtste beslissingen van mijn leven toen. Maar zij was meedogenloos in haar verzet tegen mijn geen contactregel.

Zij dacht dat zij recht had op mijn tijd, aandacht, bewondering en middelen.

Ze interpreteerde elke afwijzing van contact met mijn ex-narciste een afwijzing van haar eisen als een daad van agressie. Ik zou altijd de telefoon moeten opnemen, ik zou altijd haar sms moeten beantwoorden.

Als ze het moeilijk had, zou ik altijd met haar moeten praten. Als ik weigerde om haar met mijn wagen te laten rijden reageerde ze met aanhoudende woede en wraakzucht.

Dan dreigde zij met de carrosserie “toevallig ” te beschadigen. Zij vond dat zij dan niet verantwoordelijk was voor haar daden.

Gedurende 6 maanden van ‘vriendschap’ werd het misbruik absoluut wraakzuchtig van aard, maar elke keer dat ik probeerde het uit te maken bedelde zij en smeekte zij om toch weer haar vriend te zijn. Zij gebruikte harde situaties in haar leven om mijn medelijden te vergaren.

Het psychologisch misbruik wordt intenser bij contact met mijn ex-narcist.

Maar elke keer als ik er opnieuw intrapte, bleef ik rondhangen en werd het psychologisch misbruik intenser. Dit is een goed voorbeeld waarom geen contact zo belangrijk is voor je overleving als je geen kinderen hebt met je ex.

Elke keer dat je de geen contactregel breekt, heeft de narcist nog een kans om meer schade aan je toe te brengen. Zij doen dat ook elke keer. Ik weet uit de eerste hand dat de eerste paar dagen en weken van Geen Contact vreselijk moeilijk zijn. Het is als afkicken van een verslaving wat psychologen trauma binding noemen.

Volhouden tegen stalking en volhouden van de geen contact regel.

Maar ik ben hier om je te vertellen dat als je je er elke dag aanhoudt, het eenvoudiger zal worden! Je mag niet opgeven.

Je hebt echt de emotionele zelfbeheersing nodig om met de geen contact regel door te gaan, ondanks zijn inspanningen om het te doorbreken. Voor anderen zal misschien helemaal niet reageren gemakkelijker en effectiever zijn.

Maar de bottom line is dat zolang je slechte dingen alleen in je hoofd en niet in het echte leven gebeuren, je echte strijd voor controle over je emoties is.

Op een dag zul je je realiseren dat je goed herstelt en verder gaat

Het is niet van de ene op de andere dag en de gevolgen van het misbruik hebben langdurige gevolgen op verschillende gebieden van ons leven zoals de levensduurte.

Na een periode van rouw (minimum 1 jaar) is de narcist niet langer beheersend en draagt hij of zij niet meer​​ bij aan de pijn en het leed die ze je hebben veroorzaakt.

Ik ondernam alle stappen die passen om verder contact met mijn ex-narcist onnodig te maken. Geschenken en briefwisseling die ik ontving, stuurde ik ongeopend terug.

Om effectief te handelen, moet men de kwetsbaarheden en vatbaarheid van de narcist identificeren en herhaalde, toenemende acties tegen hen maken — totdat de narcist loslaat en verdwijnt.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop meer info

Reacties

2 reacties op “Contact met mijn ex-narciste is schade voor u. Deel 1”

 1. Sabrina avatar
  Sabrina

  Hallo,
  Heel interessant wat je neerpent.
  Ik ben 7j getrouwd geweest met een narcist,heb er 3 kinderen mee en in oktober komt de scheiding voor de eerste keer voor.

  Ik vroeg mij nu gewoon af,mijn ex man is narcist,maar nu draait hij de rollen om.
  Zijn wagen verstoppen,niet antwoorden op sms’en die enkel en alleen betrekking hebben op de kinderen.spullen aan mijn voordeur zetten voor de kinderen en toch ook wel voor mij en onmiddellijk wegrijden en noem maar op……

  Terwijl ik hem niet eens zoek,of bel mbt de relatie die ik stop gezet heb enzovoorts…. is da ook iets narcistisch??

  Hij is heel agressief zowel psychisch als fysiek in die 7j huwelijk.
  Nu lijkt alles gedraaid,ze er rustig,geen verwijten,geen controle niks.is dat stilte voor de storm?
  Of is het ook voor hem duidelijk dat het over is?waarom draagt die dan nog de trouwring vraag ik mij dan af……

  Alvast bedankt

  Grts sabrina

 2. johanpersyn avatar

  Dag Sabrina, ik denk dat je juist bent in je analyse, mogelijks de stilte voor de storm. Hij wil hoe dan ook ‘aandacht’ zoeken zodat je blijft nadenken over hem, zoals je gedaan hebt. Hij voedt daarmee een mogelijke trauma-binding. Wat je kunt doen is telkens als hij in je gedachten opkomt ‘delete’ of ‘stop’ zeggen maar wel de veiligheid in acht nemen zoals deuren sluiten, noodnummers bij de hand en/of de politie vragen om een oogje in het zeil te houden zodat ze op de hoogte zijn van zijn raar gedrag. Je zorgen maken en piekeren zonder die acties haalt niets uit. De beste wraak is het leven van een goed leven en innerlijke rust. groeten Johan

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees