De beledigde narcist zelfs als je opmerking onschuldig is.

De kleinste waargenomen belediging drijft de gemakkelijk beledigde narcist ertoe om een ​​andere voorziening te zoeken die naïef is als een jong lam.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Probeer er geen rijm of reden van te maken. ⁠ ⁠

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creative Commons-licentie. Klik hier om de volledige lijst met afbeeldingen en attributies te zien:

https://link.attribute.to/cc/1710850

Een simpele opmerking als: “Oef, ik kan me niet inlaten met het schoonmaken van het huis.  Ik denk dat ik zal kijken of ik een paar keer per maand iemand wil inhuren.” wordt door de narcist geïnterpreteerd als: “Jij bent een luie nietsnut die nooit helpt ”

Zelfs als je opmerking onschuldig was.

Ze weten dat ze een luie nietsnut zijn die nooit helpt en ze vatten je opmerking op als een directe verbale aanval. ⁠ ⁠

Het andere alternatief is dat ze niet willen dat je geld uitgeeft aan een schoonmaakster, maar dat ze willen dat je al het werk blijft doen zodat ze dat geld aan zichzelf kunnen besteden – en ze willen dat je erover zwijgt. ⁠

Hoe dan ook, terwijl u op zoek bent naar een gekwalificeerde huishoudster, staan ​​ze op verschillende datingsites om uw vervanger in de rij te zetten. ⁠

Als je momenteel een achteruitgang ervaart, betekent dit dat je je in de laatste stadia van de narcistische misbruikcyclus bevindt.

Bezoek narcisme.blog voor manieren om te beginnen met je voor te bereiden op een scheiding.

Ik zou van harte willen dat dit artikel je vandaag heeft geholpen om je hoop, vertrouwen en troost te geven dat er opluchting, kracht en wederopbouw is van de ervaring van narcistisch misbruik.

Ik weet al lang dat ons grootste goud uit de diepste duisternis wordt gedolven.

Als wat ik geschreven heb diep met je resoneert, zou ik graag zien dat je NARP bekijkt, het pad dat ikzelf en zoveel anderen hebben gevolgd om te evolueren en onszelf te bevrijden.

Als Bol.com-partner ontvang ik een kleine commissie op aankopen zonder dat het jou iets kost om de kosten van onze website te kunnen dragen. Steunen kun je door te klikken op de bol.com publiciteit.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.