normale relatie misvattingen over relaties

Zal een normale relatie me bevredigen na narcistisch misbruik.

Ik hoor vaak van kennissen dat ze niet zeker weten of een ‘normale’ relatie hen zou kunnen bevredigen.

Ze zijn bang dat ze nooit iemand anders zullen vinden die dezelfde soort opwinding en stimulatie kan bieden als de narcist in hun leven.

Het is gemakkelijk om deze perceptie van ‘opwinding’ te romantiseren binnen een narcistisch misbruik relatie.

Het voelt goed. Het is plezierig en het is moeilijk om van weg te lopen.

Maar de waarheid is dat dit een symptoom is van traumabinding. Dit is een regelrechte verslaving aan het drama van narcistisch misbruik.

Het verschilt niet veel van verslaafd zijn aan drugs of alcohol.

Liefde die nooit kan gevonden bij narcisten

Wat de meeste overlevenden niet beseffen, is dat als ze eenmaal de narcist uit hun leven hebben gehaald en hun traumareactie(s) beginnen te stabiliseren, ze normale relaties en de soort liefde, de stabiliteit en de verbindingen krijgen die NOOIT kan worden gevonden bij narcisten.

Je begint te voelen vanuit je hart in plaats van een gekaapte amygdala.

Zo’n normale relatie overtreft ver alle hoeveelheid verslavend plezier dat kan worden gevonden in de hoogte- en dieptepunten van een gewelddadige relatie.

De overgang naar een normale relatie was buitengewoon moeilijk.

Ik moet bekennen dat ik aanvankelijk de liefde van mijn partner voor mij onderdrukkend vond.

Bovendien wilde ik ervoor wegrennen. Het narcistisch misbruik heeft me bang gemaakt voor een normale relatie. Ik vertrouwde hem volledig (omdat we elkaar kenden sinds we heel jong waren), maar ik vertrouwde de situatie niet.

Na een abnormale relatie te hebben gehad (dat was helemaal geen relatie), voelde een normale relatie zich verdacht.

Hij deed de verwachte dingen, zoals het telefoonnummer van mijn moeder vragen, evenals het telefoonnummer van mijn beste vriend, dus als hij geen contact met mij kon opnemen, zou hij een contactpersoon hebben.

Dat is wat normale mensen doen, maar voor mij was dit gewoon bizar. Na een tijdje vergeet je dat er typische verkeringsrituelen zijn. Je vergeet ook andere dingen. U bent niet verplicht om in de pas te lopen met de wensen van de NPD. Je hebt iets te zeggen. U mag kiezen hoe u uw relatie voert. Je hebt een stem, een mening, een stem. En het is belangrijk.

normale relatie
@narcismeHelp

Het kostte me veel tijd om openlijk te kunnen communiceren – om mezelf te zijn.

Hij moest er echt aan werken om me hardnekkig uit de kast te halen, en daarvoor zal ik hem altijd dankbaar zijn. Een nauwe band met iemand met NPD dwingt je om je eigen fundament te leggen. Ik creëerde een enorme innerlijke wereld waartoe alleen ik toegang had tot het portaal. In deze wereld hield ik mijn verhalen voor mezelf. Het was een verborgen ruimte waar de echte ik bestond.

In het NARP herstelprogramma worden leden begeleid door dit proces van loslaten en naar voren stappen naar een normale relatie van intense liefde, respect, wederkerigheid en vertrouwen.

En ja, als iemand struikelt, zijn wij er altijd om ze op te trekken en ze voorzichtig weer op weg te helpen.

Vind het programma en andere bronnen door te zoeken op “narcisme.blog herstel”.

Tot slot

Ik hoop echt dat dit een inzicht voor je is geweest vandaag. Weet dit alsjeblieft, want het is een leugen en het is niet de waarheid – het is niet de bedoeling dat je je licht dimt om veilig te zijn voor een narcist.

Andere misbruikforums en zo zullen zeggen dat als je een helder licht bent en je geweldig bent, narcisten je zullen aanvallen. Dat is onzin. Gooi dat geloof weg.

In schril contrast, u bent hier om uw licht nog helderder te maken dan ooit tevoren. Je moet in de huid en ziel stappen van wie je bedoeld bent te zijn, als een ware zelf met ware bron, zo alleen kan een narcist je niet raken. Voel het in elke cel van je lichaam, want het is de waarheid.

Dit is precies waar Thriving over gaat. Wanneer je die oriëntatie en die ontwikkeling op je neemt om jezelf volledig te bevrijden om jezelf te zijn, hoef je je nooit meer zorgen te maken over wie de narcist was en waar de volgende op de loer ligt of wat ze aan het doen zijn, want je was gewoon vrij om volledig je eigen authentieke zelf te zijn.

Als dit het leven van vrijheid is dat je echt wilt, dan kan ik je niet genoeg aanbevelen om deze Engelstalige intensieve healing-bootcamp die binnenkort komt te bekijken. Mis deze kans niet.

Ik kan niet wachten, want we gaan je helpen daar te komen, met alle manieren waarop we daar zijn gekomen en tienduizenden mensen van over de hele wereld zijn daar gekomen. Melanie gaat 10 weken lang persoonlijk met je samenwerken, met haar eigen coaches, het ongelooflijke Thriver-team, plus je wereldwijde Thriver-gemeenschap, de meest ongelooflijke mensen die je ooit zult ontmoeten.

Ik zou het leuk vinden als je een kijkje neemt en samen met mij op deze ongelooflijke reis gaat.

Ik wil dat je me in de reacties hieronder laat weten of deze aflevering je aansprak. Ben je op weg om narcistisch vrij te worden? Is dit wat je wilt bereiken? Ik kijk erg uit naar het gesprek dat we hierover hebben.


Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees