18 tekenen van apenvertakking of monkey branching

18 tekenen van apenvertakking of monkey branching

1. Verandering in fysieke verschijning

Een van de eerste tekenen dat je partner aan monkey branching doet, is een plotselinge verandering in hun fysieke uiterlijk.

Als je partner zich zelden verkleedt, maar zich plotseling scherp begint te kleden wanneer hij het huis verlaat, kan hij proberen indruk te maken op iemand anders.

En het is niet alleen aankleden!

Een plotselinge verandering in het fysieke uiterlijk kan ook leiden tot meer bezoeken aan de sportschool, het krijgen van een nieuw kapsel of een verfbeurt.

2. Kan geen rekening houden met tijd

Als je partner je niet kan vertellen wat hij heeft gedaan, met wie en waar hij is geweest, is de kans groot dat hij uit je relatie stapt.

Wanneer iemand aan monkey branching doet, liegen ze vaak over waar ze zijn geweest en wat ze hebben gedaan.

Ze kunnen ook niet in staat zijn om hun tijd te verantwoorden, wat een dooddoener is dat er iets aan de hand is.

Als je partner beweert dat ze aan het werk waren of studeerden, maar hun telefoon was dood, kan dit het teken zijn van apenvertakking.

Als je merkt dat je je afvraagt waar je partner zou kunnen zijn, kan dit ook wijzen op apenvertakking.

 Wie stuurt er immers geen ‘ik ben onderweg sms of – oproep als hij in de file staat?

3. Ongewoon veel tijd doorbrengen op hun telefoon

Als je merkt dat je partner abnormaal veel tijd op zijn telefoon doorbrengt, kan dit een teken zijn dat hij of zij zich vertakt.

Het is normaal dat mensen de hele dag door hun telefoon controleren, maar als ze er constant naar staren wanneer ze voor je staan of wanneer ze met vrienden rondhangen, kan er een andere reden zijn.

En als je merkt dat ze oproepen van een onbekend nummer blijven aannemen, kan dit ook wijzen op apenvertakking.

Anders dan te veel tijd aan de telefoon doorbrengen, kan je partner meer privé worden met zijn telefoon.

Als u gedeelde wachtwoorden had, merkt u mogelijk dat ze hun wachtwoorden hebben gewijzigd. En als ze hen confronteren, nemen ze een defensieve houding aan.

Het verwijderen van het oproeplogboek en berichten kan ook een teken zijn dat je partner aan monkey branching doet.

4. Verandering in genegenheid

Als je partner monkey branching doet, kun je een plotselinge verandering in genegenheid opmerken.

Iemand die dat doet, zal minder fysieke intimiteit en aandacht voor jouw behoeften tonen. Dit kan inhouden dat ze niet zoveel seks hebben of meer aandacht besteden aan de buitenwereld dan aan jou.

Je merkt misschien ook dat je partner een beetje afstandelijk is en minder zorgzaam voor je is

En hier is het interessante deel!

Een verandering in genegenheid betekent niet noodzakelijkerwijs minder genegenheid. Iemand die dat doet, kun je plotseling meer aandacht gaan geven dan verwacht in een poging om je om de tuin te leiden.

5. Gebruik van datingapps

Dit is het meest voor de hand liggende teken dat je partner monkey branching doet.

Als je datingapps op hun telefoon opmerkt of een e-mail van een datingwebsite tegenkomt, is de kans groot dat je partner op zoek is naar een vangnet voor het geval jullie relatie niet werkt.

Waarom zouden ze anders op een datingsite zitten?  Ik weet zeker dat het niet op zoek is naar een baan!

Zelfs als je elkaar op een datingsite hebt ontmoet, moeten jij en je partner je profielen verwijderen om toewijding aan je relatie te tonen.

6. Plotselinge verandering in gedrag en hobby’s

Een ander teken dat je partner aan apenvertakkingen doet kan zijn, is een plotselinge verandering in gedrag en hobby’s.

Als je merkt dat je partner nieuwe hobby’s oppakt waar hij nooit interesse in heeft getoond, kan er apenvertakking plaatsvinden.

Je merkt misschien ook dat hij niet zoveel moeite doet als vroeger.

En dat is nog niet alles!

Een gedragsverandering kan ook een verandering omvatten in de plaatsen die hij bezoekt. Als je partner niet zo’n nachtclub- en barmens was, maar nu deze etablissementen begint te bezoeken, is de kans groot dat ze op zoek zijn naar opties.

7. Meer onderzoek naar uw negatieve eigenschappen

Iemand die monkey branching doet, zal elke reden gebruiken om zijn gedrag te verontschuldigen.

Dit is de reden waarom een veel voorkomend teken van een apenvertakkende partner een verhoogde controle van je negatieve eigenschappen is.

Zodra de monkey branching begint, zal de dader alles vinden wat je verkeerd doet en het als excuus gebruiken om weg te komen met hun gedrag.

Elke keer als je ruzie maakt, is het nooit hun schuld.  Volgens hen ben jij degene die altijd fouten maakt.

Als je dergelijke tekenen bij je partner opmerkt, is de kans groot dat ze met monkey branching bezig zijn.

En het zijn niet alleen de dingen die je doet.

Als je partner extra kritisch begint te zijn op je fysieke uiterlijk, is de kans groot dat hij zich aangetrokken voelt tot iemand anders aan de zijkant.

8. Angst projecteren en toegenomen beschuldigingen

Wanneer hij begint, zal je partner zijn angst op jou projecteren.

Dit is de reden waarom een ander teken van apenvertakkingen verhoogde beschuldigingen en beschuldigend gedrag zou kunnen zijn.

Hij of zij kan je beschuldigen van dingen die ze zelf doen om het te laten lijken alsof ze onschuldig zijn.  Ze zullen ook proberen schuldgevoelens op je te projecteren zonder reden.

Als je partner zich zo gaat gedragen, wees dan voorzichtig.

Je zou je in apenvertakkend territorium kunnen bevinden.

Niemand beschuldigt anderen immers zonder reden.

De apenvertakker zal elk mogelijk excuus gebruiken om schuld op je te projecteren, omdat ze diep van binnen weten dat wat ze doen verkeerd is.

9. Veel ex-partners

Een apenvertakkende partner zal veel ex-partners hebben.

Daarom moet je voorzichtig zijn als je partner te veel eerdere relaties heeft gehad.  Als ze het eerder met zoveel mensen hebben gedatet, is de kans groot dat ze seriële apenvertakker zijn.

Dit zou vooral waar kunnen zijn als ze zeer korte periodes hadden tussen breuken.

Als iemand het gemakkelijk vindt om van de ene relatie naar de andere te springen, is de kans groot dat ze nooit volledig toegewijd zijn aan de relatie.

10. Meer flirten

Als je relatie heel soepel lijkt te verlopen, en je plotseling merkt dat hij flirt met de ober of een vrouwelijke voorbijganger, kan er apenvertakking plaatsvinden.

En het zijn niet alleen mannen.  Als je merkt dat je vriendin graag flirt met andere mannen, kan ze zich voorbereiden op monkey branching.

En het hoeft geen fysiek flirten te zijn.

Flirten kan ook in de vorm van sms’jes, online berichten en nachtelijke telefoontjes.

Als je een van deze tekenen van flirten opmerkt, wees dan voorzichtig, want je bent misschien op weg om gewond te raken.

11. Je hebt hun vrienden niet ontmoet

Als je partner apen vertakt, zullen ze vaak proberen hun vrienden bij je weg te houden.

En als hun vrienden je al hebben ontmoet, zal je    partner zich er niet prettig bij voelen en kan hij zijn uiterste best doen om te voorkomen dat ze jullie allebei tegelijk ontmoeten.

Dit kan ook gebeuren, zelfs als het lijkt alsof alles goed gaat.

Als dit het geval is, kun je partner apen vertakken en vinden ze het niet prettig dat je zijn vrienden of familie ontmoet.

En kijk niet alleen naar wat ze doen als jullie samen zijn.  Als het lijkt alsof ze je in sommige weekeinden niet uitnodigen om met hun vriend af te spreken, kan er ook apenvertakking optreden.

Een apenvertakkende partner zal ook actief vermijden om je vrienden te ontmoeten.

Of ze zullen het te druk hebben, of er zal iets naar boven komen wanneer je wilt dat hij je vrienden ontmoet.

Als je merkt dat je hun vrienden zelden kent en zij zelden de jouwe willen weten, is de kans groot dat ze niet volledig toegewijd zijn aan je relatie.

12. Communicatie wanneer uit elkaar is vertraagd

Als je merkt dat je partner langzaam begint te vermijden om met je te communiceren wanneer ze uit elkaar zijn, kan apenvertakking optreden.

Een monkey brancher hebben er vaak geen probleem mee om fysiek dichtbij of intiem te zijn, maar worstelen om emotioneel verbonden te blijven.

Ze hebben er misschien geen probleem mee om je een paar sms’jes te sturen als ze uit elkaar zijn, maar naarmate de vertakking van de apen begint plaats te vinden, vertraagt hun communicatie.

En wanneer je het probleem van verminderde communicatie ter sprake brengt, worden ze defensief of beweren ze dat ze het te druk hebben met werk.

Geloof ze niet op hun woord. Kijk uit voor andere tekenen in deze lijst en als je ze opmerkt, weet dan dat je in een apenvertakkingsrelatie zit.

13. Je relatie voelt niet goed

Elke relatie gaat door enkele moeilijke momenten. En hoewel het prima is om je van tijd tot tijd niet goed te voelen, als je merkt dat je ruwe plek eindeloos is, is het tijd om serieus na te denken.

Heb je het gevoel dat je tegen een muur bent aangelopen? Voelt het alsof je partner afstand neemt of al verder gaat met je relatie?

Dat kan een teken zijn dat je partner apen vertakt.

14. Je partner is diep onzeker

We hebben allemaal onze onzekerheden. Maar sommige mensen hebben een lager zelfbeeld dan anderen.  Als je partner niet aan zijn diepere problemen wil werken en niet probeert verder te gaan met zijn gebrek aan zelfvertrouwen, kan hij in een eindeloze cirkel van validatiezoekend gedrag.

Natuurlijk zijn niet alle onzekere mensen noodzakelijkerwijs monkey branchers. Maar als je onzekerheid toevoegt aan de mix, is er een kans dat je partner je vertakt.

15. Uw partner gaslights u

Als ze je het gevoel geven dat je gek bent als je ze uitscheldt voor hun gedrag, is dat gaslighting 101. Ze doen dit meestal om te voorkomen dat ze het echte probleem bespreken – hun apenvertakkingsgedrag.

Gaslighting is een vorm van fysiologisch misbruik en kan uw geestelijke gezondheid beïnvloeden. Het is een duidelijk teken van een giftige relatie.

16. Je partner heeft geen sterke moraal

Wanneer een relatie nieuw is, ben je je nog steeds niet bewust van elkaars waarden.  Na verloop van tijd begin je een beter idee te krijgen van de kernwaarden, moraal en overtuigingen van je partner.

Als je partner geen sterk moreel kompas heeft, zal hij meer vatbaar zijn voor apenvertakkingen.  Let goed op hun gedrag en of ze tekenen van apenvertakking vertonen, behalve een gebrek aan moreel kompas.

17. Je relatie begon snel

Probeer je te herinneren hoe het allemaal begon voor jullie. Is het te snel gegaan?

Als je het gevoel hebt dat het ongewoon snel is begonnen, ben je misschien aan het daten met een apenvertakker.  Ze hebben de neiging om van de ene relatie naar de andere te gaan; dit is hun typische gedrag.

18. Ze nemen je niet op in hun plannen

Als je partner nooit iets met je wil doen, is dat een serieuze rode vlag.  Dit is vooral alarmerend als je vroeger alles samendeed aan het begin van je relatie.

Je partner is misschien op zoek naar een nieuwe flirt, dus let goed op zijn gedrag.

Maar wat doe je als je je realiseert dat je partner apenvertakkingen heeft?

Ontgrendel nu je potentieel! Krijg GRATIS toegang tot mijn zelfgroeitaken en bereik meer vervulling, succes, controle en zelfliefde! De link vind je in het menu.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees