Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
de nobele narcist

Hoe de altruïstische narcist je misleidt met zijn goede daden

Een welwillende of altruïstische narcist is lastig te herkennen. Ze zijn niet de typische narcisten omdat ze geven en geven en elk teken van liefde voor je tonen. Welwillende narcisten zijn heel moeilijk te onderscheiden. Altruïstische narcisten zijn buitengewoon verwarrend om een relatie mee te hebben, ook in een intieme relatie, of als ze een familielid zijn, of als het iemand is die op enigerlei wijze met je verbonden is.

Ze schenken je aandacht, tijd en moeite. Daarbij zijn ze op hun manier erg genereus, maar als ze zich tegen je keren, is dat net zo verwoestend als bij elke narcist. Je zult zich aangevallen, verward, geschokt, gedevalueerd en weggegooid voelen … klinkt dat bekend voor jou?

Wil je de specifieke manipulatietactieken van de welwillende narcist begrijpen en hoe ze zich verschuilen achter goede daden om jou en alle anderen te misleiden?

Toch is het mogelijk om jezelf te genezen nadat je voor deze lastige, giftige soorten bent gevallen. Net als het mogelijk is om ze vroegtijdig te identificeren. Lees verder om te leren hoe.

Een altruïstische narcist is een narcist.

Hoe mooi een narcist ook kan zijn, ze zijn nog steeds een narcist en ongelooflijk beledigend om in de buurt te zijn. Natuurlijk kan het in veel opzichten nog verwoestender zijn als je een narcist vasthoudt, omdat je ze echt rechtvaardigt. Ze kunnen zo geweldig zijn voor jou en anderen, misschien zelfs wel het grootste deel van de tijd.

Voordat we beginnen, wil ik je eraan herinneren om mijn YouTube-kanaal leuk te vinden en je erop te abonneren. Je kunt ook deze blog volgen en in de bio of menu vind je een gratis Engelstalig handboek. Als je mijn video’s en artikels nuttig vindt, deel ze dan met andere mensen die ze kunnen helpen.

De welwillende altruïstische narcist is niet een typische narcist!

Veel mensen, waaronder ikzelf, hebben er lang over gedaan om erachter te komen wat er met deze narcist aan de hand was. Als je meer typische narcistische ontmoetingen hebt gehad, weet je dat de narcist, als de wittebroodsweken voorbij zijn en alle scheuren verschijnen. Dan heeft de typische narcist niet de neiging heeft om zichzelf op te offeren voor andere mensen, tenzij er een duidelijke agenda of beloning is.

Wanneer dingen echt stuk gaan in je relatie met deze persoon, hebben ze niet de neiging om hun narcisme te verbergen. Je ontdekt dat ze echt denken recht te hebben. Ze zijn wreed, berekenend en gemeen. Dat zijn ze het grootste deel van de tijd. Er zijn steeds minder dingen van aardig zijn.

Toch is de welwillende narcist vaak gevend en zorgzaam.

En zelfs als je gruwelijke episodes hebt gehad met deze persoon, als je er doorheen komt, merk je dat ze weer zorgzaam zijn en van je lijken te houden.

Ze schenken je aandacht, tijd en moeite. Ze zijn erg gul met die dingen, maar als ze zich tegen je keren, is het net zo verwoestend als bij elke narcist.

Is het een wonder dat je denkt: “Hoe kan deze persoon een narcist zijn? Zaken als superioriteit zou deze persoon zeker niet aan de dag leggen. Hun vrijgevigheid en de manier waarop ze met mensen zo lief omgaan en goede doelen en instellingen ondersteunen, dat kan toch bijna niet dat deze persoon een narcist is. En natuurlijk de manier waarop ze me zo mooi behandelden.” Toch is deze persoon buitengewoon narcistisch.

Hoe je dit kunt weten, is door te begrijpen wat ik de ware definitie van narcisme is.

De echte definitie is, geloof ik, onbewustheid, wat betekent: ‘Ik ga geen verantwoordelijkheid nemen voor mijn gedrag. Het is altijd de schuld van iemand anders en ik ga me niet naar binnen keren en ik ga niet het innerlijke werk doen aan mijn getraumatiseerde delen om ze te genezen.”

“Ik ga geen verantwoordelijkheid nemen en iets aan mezelf doen om mijn overtuigingen, mijn gedrag en dus mijn leven te veranderen.” Het is altijd de schuld van iemand anders.

Narcisten krijgen een narcistische trigger, een narcistische verwonding, wat eigenlijk meestal uitmondt in een narcistische woede.  De woede kan koud zijn, de woede kan heet zijn.

Wat het betekent is dat ze ofwel tegenwerken en heel wreed je in de steek laten, of ze halen uit. Een welwillende narcist, degenen die altruïstische mensen lijken te zijn, zijn niet anders op het moment van een narcistische trigger. Op deze momenten kun je echt het verschil niet zien tussen hen en andere soorten narcisten. Maar het verschil zit hem echt in hoe deze narcist zich gedraagt ​​om narcistisch aanbod te krijgen.

Hoe manipuleert de welwillende narcist?

We moeten kijken naar hoe de altruïstische narcist manipuleert om de levenskracht en energie van mensen te krijgen? Een typische uitspraak van hen: Met azijn vangt men geen vliegen.

Deze narcist weet hoe hij moet geven om te krijgen. Een heel eenvoudig voorbeeld hiervan zou kunnen zijn een narcistische ouder die te veel geeft en dan tegen hun kind zou kunnen zeggen: “Kijk eens wat ik voor je doe.” om hen ergens schuldig te doen voelen, omdat dit controlerend is.

Het is een manier van geven door de altruïstische narcist om loyaliteit en dienstbaarheid van mensen te winnen en een beroep op hen te kunnen doen, waardoor ze zich verplicht voelen om gunsten, seks, geld, energie en aandacht te geven.

Het is ook een zeer krachtige methode om mensen aan de narcist te binden.

Dit zorgt ervoor dat hun slachtoffers niet weggaan. Dat hun slachtoffers zich vastklampen en afhankelijk worden van alle prachtige dingen die de narcist ons geeft – zaken als regelmatige liefdesverklaringen, massa’s complimenten, woorden van goedkeuring, financiële zekerheid. Dit type narcist rekent er gewoonlijk op dat mensen afhankelijk van hen worden, zodat de narcist uit de deal kan halen wat hij of zij wil.

Ook, wanneer deze narcistische persoonlijkheid explodeert, zal deze persoon blijven rondhangen omdat ze je niet kunnen loslaten, in de overtuiging dat er hoop is voor deze persoon om ditt vreselijke gedrag te stoppen en voor zichzelf te rechtvaardigen dat deze explosies er niet altijd zijn. Bovendien zal de narcist ook zeggen: “Maar kijk eens naar alle geweldige dingen die ik voor je doe en hoe goed ik voor je ben”, wat die zeer beledigende tijden echt zal minimaliseren.

Ook geloven andere mensen meestal dat deze persoon zo’n goede ziel is, omdat ze je zien en horen vertellen over alle verbazingwekkende dingen die deze persoon voor je doet. Ze denken: “Nou, deze persoon geeft om anderen. Ze geven, ze hebben zoveel goede eigenschappen. Het moet maar een moment zijn geweest.” Pas als ze deze persoon van dichtbij leren kennen, zien ze een andere realiteit.

Ik kan je echt niet vertellen hoeveel mensen begonnen met het hebben van een meer typische narcist en toen dachten dat ze narcisten in hun toekomst kunnen vermijden, in de overtuiging: “Ik heb geen narcistische bazen meer. Ik doe niet meer mee aan minnaars die narcistisch zijn.” Dan ervaren ze een altruïstische narcist, of het nu een baas of een buurman is of een vriendschap of een intieme partnerrelatie is.

Ze raken echt in de war als ze proberen uit te zoeken wat hier echt aan de hand is.

Hier wil ik je helpen duidelijkheid te krijgen. Misbruik is misbruik en het is zo belangrijk om te weten dat je kracht, je waarheid en je leven te maken hebben met je eigen keuzes.

We gaan de fout in als we proberen om deze personen te helpen en ons afvragen waarom ze zich gedragen zoals ze doen. Als we dat doen en je bent met iemand als een altruïstische narcist, loop je op gebroken glas en verdraag je mensen die je op deze momenten misbruiken, ongeacht hoe zelden het gebeurt. Misbruik is misbruik.

Hoe narcistisch misbruik eruitziet?

Laten we eens kijken naar hoe alle narcistische mishandeling eruit zien. Zo’n relationeledynamiek is smerig. Zo’n narcistische behandeling is persoonlijk, het zijn lage klappen. Bovendien is het aanvallend. Het is een totale projectie op jou, omdat de narcist je iets heeft horen zeggen of ervaren dat je iets deed waar een rationele volwassene niet voor hysterisch zou worden.

Laat me je enkele voorbeelden geven.

Misschien vraag je om iets of maak je een opmerking, alleen een opmerking, of kijk je op een bepaalde manier naar ze of zucht, of heb je enige teleurstelling in je stem of zoiets. De narcist neemt aanstoot op een manier die je schokt. De reactie is buiten proportie.

Als je de narcist probeert te helpen door constructieve suggesties te doen, keren ze zich tegen je en beschuldigen ze je van allerlei dingen en voel je je aangevallen, verward, geschokt , gedevalueerd en weggegooid.

Natuurlijk slaan alle narcisten in een volledige narcistische vlucht wanneer je ze verantwoordelijk probeert te houden voor hun schokkende narcistische gedrag. Je hebt je uitgesproken vanwege deze belachelijke reacties en dan verdubbelen ze gewoon en vallen je harder aan.

Narcisten zijn ook amoreel. Ze geven er niet om dat ze liegen en de verkeerde dingen doen. Er om geven doen ze echt niet. Deze toxische peronen voelen zich nooit slecht over het doen van immorele dingen. Ze vinden het vervelend dat ze ermee betrapt worden. Bovendien voelen ze zich niet slecht over liegen, bedriegen en stelen. Dat doen ze echt niet. Deze specifieke narcist verhult het gewoon door zich voor te doen als een modelburger die eerlijk en moreel is en monogamie beoefent.

Maar de waarheid is, net als bij alle narcisten:

ze vertellen je gewoon alles wat je moet horen om hun sporen uit te wissen en hun leven als narcist voort te zetten.

Veel mensen hebben bij dit type narcist ontdekt, ondanks dat ze je vertelden hoeveel ze van je houden en toegewijd zijn, dat ze affaires hebben of seksverslaafd zijn. Ik maak geen grapje. Het komt heel vaak voor bij de altruïstische narcist.

Hier is een van de favoriete wapens van de altruïstische narcist:

verplichting en schuldgevoel gebruiken om je ertoe te brengen meer van je middelen aan hen over te dragen, je te vertellen hoeveel ze voor je hebben gedaan en hoeveel je ze verschuldigd bent.

Deze narcist weet dat je een goed mens bent. Ze weten dat je je schuldig en verplicht voelt. Bovendien weten ze dat ze je hiermee kunnen manipuleren om je te blijven uitbuiten en leeg te maken.

Weet alsjeblieft dat een moment van misbruik zonder bewustzijn, zonder verantwoordelijkheid, zonder wroeging, zonder boetedoening, zonder echte verzoening er één te veel is.

Wat ik bedoel is dat dit misbruik is zonder natuurlijk correct te zijn ondanks de schijn van goede daden. Het is ook geen hoger niveau van narcisme om dat het “altruïstisch” of als “spiritueel” verschijnt.

Laten we als voorbeeld zeggen dat deze narcist naar je uithaalt. Ze verontschuldigen zich niet. Ze nemen de verantwoordelijkheid niet op de juiste manier. Je moet met hand en tand vechten om excuses te krijgen. Of je moet een tijdje weg voordat ze bereid zijn je gevoelens, je persoon, je Ziel, voor de verdediging van hun ego te plaatsen, die stevig vasthoudt aan: ‘Ik ben onberispelijk. Hoe durf je me te vertellen dat ik op de een of andere manier ongelijk heb.”

Ze verontschuldigen zich pas nadat je na veel te lang hebt verwijderd van hen. En dit is wat heel belangrijk is: de verontschuldiging is niet oprecht. Dat weet je omdat als je er een beetje met een stok in prikt hun verontschuldiging uiteen zal vallen. Ze zullen van alles gaan doen en jou de schuld geven en zeggen: “Wel, hoe zit het met jou en wat doe jij verkeerd?”

Er zal zijn: “Het spijt me, maar” of: “Ik zei dat het me spijt, wat wil je nog meer?”

Dat is geen spijt. De verontschuldiging gaat niet op en omdat ze nooit echt berouw hadden, zullen ze nooit echt hun gedrag of zichzelf willen veranderen. Bovendien gaven ze nooit echt om je, wat er ook uit hun mond kwam. De verontschuldiging zal nooit standhouden. De narcist zal altijd in herhaling vallen met hetzelfde gedrag.

Of misschien probeert deze persoon gewoon dingen goed te maken door te proberen wat ze in het verborgene hebben gedaan niet te erkennen. Ze gaan er niet eens over praten. Wat hen betreft, binnen hun eigen scheve denken, was elk wangedrag van jouw kant. Zij zijn de grotere persoon om gewoon opnieuw verbinding te maken.

Je hebt dat misschien meegemaakt met een narcist in het verleden, toen er een moment was waarop ze gruwelijk waren. Bijvoorbeeld: je gaat uit elkaar, ze nemen contact op en ze zeggen: “Kijk, ik ben bereid je te vergeven.” Je denkt: “Wat heb ik gedaan?” Zo belachelijk is narcisme.

Ook al komt het niet vaak voor dat de altruïstische narcist gewelddadig toeslaat, zoals alle narcistische giftige cycli bij deze mensen, zullen de gewelddadige gebeurtenissen absoluut meer en meer en aanzienlijk en explosief dramatischer worden.

Ja, dan kunnen ze je oppikken en van je houden en je weer bij elkaar brengen en zelfs achter je aan rennen en al deze geweldige dingen voor je doen, zoals je rug wrijven en je naar bed brengen omdat ze kapot zijn zonder jou, maar ze zullen je blijven breken. En je hebt het gevoel dat je breekt. De mogelijkheid bestaat dat jeje verstand verliest en zelfs je ziel door de schok van hoe deze ogenschijnlijk mooie, vriendelijke, gulle persoon op deze momenten innerlijke demonen heeft die wreed op je worden losgelaten.

Je bent al begonnen te veranderen om te proberen te overleven.

Ook kun je niet eerlijk zijn tegen deze persoon. Je kunt geen grenzen hebben. Bovendien kun je ze niet ontzeggen wat ze van je willen. Anders zul je hun woede ervaren, je Levenskracht en mogelijk nog zoveel meer dat uit je wordt gezogen. Je vraagt ​​je altijd af wanneer de volgende aflevering gaat plaatsvinden.

edelmoedige narcist, nobele narcist
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Hoe overleef je en gedij je na een welwillende narcist?

Ten eerste begint het door heel duidelijk te zijn over wat je waarden en je waarheden zijn. Het betekent dat je duidelijk begint te worden dat je bereid moet zijn iemand los te laten die je misbruikt. Ze zullen niet veranderen, dus je moet ruimte maken voor echte relaties die gezond zijn. Maar je moet gezond genoeg worden om jezelf te eren en je Ziel te kiezen. Het is veel beter iemand anders te verliezen dan je Ziel te verliezen.

Dit betekent dat je geen contact neemt met mensen die niet in staat zijn om veilig en gezond te zijn. Iemand die “onbewust” is, wat betekent dat ze geen verantwoordelijkheid nemen voor hun gedrag, en anderen genadeloos aanvallen, zal altijd recidiveren.

Narcisten keren zich niet naar binnen om hun innerlijke zelf of hun gebroken overtuigingen te helen, waardoor ze zich gedragen op manieren die andere mensen als vuil behandelen. Je bent voor hen geen autonoom mens van vlees en bloed.

Bovendien ben je eerder een hulpmiddel. Je bent een steunpilaar. Als je de meester Valse Zelf niet voldoende voedt, wanneer de narcist je niet kan uitbuiten en je energie en je spullen opzuigen om hun Valse Zelf te behouden, dan zullen ze je in de rij zetten en je straffen zoals alle narcisten.

Altruïstische narcisten zijn gewoon heel goed in het verbergen van dit achter hun goede daden. Dat is de waarheid, deze welwillende narcist is een narcist.

Tot slot

De genezing van een welwillende narcist is identiek aan die van elke andere narcist, omdat dit gaat over het terugnemen van je kracht, leven, ziel en gezond verstand. Dit gaat over het helen van je Innerlijke Wezen tot heelheid. De groeitaken en gratis materiaal gaan je bevrijden van alle vatbaarheden en haken die je verstrikt houden in narcisten, zodat je je Ziel, je geest en je leven emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel terugkrijgt. De groeitaken en het gratis herstel materiaal vind je in het menu.

Ik hoop dat je hiermee meer duidelijkheid hebt gekregen over de welwillende narcist, want velen van jullie gaan door het leven met welwillende narcisten. Ik hoop dat je nu weet waar altruïstische narcisten over gaan, hoe je weet dat ze een narcist zijn, en dat er hoop voor je is om hier uit te komen, om in echte, authentieke, liefdevolle, zorgzame relaties te komen. Niet perfect, omdat alle relaties werk vergen, maar met imperfecte mensen die een niveau kunnen bereiken en samen kunnen groeien en echt en gezond kunnen zijn, omdat deze relatie met de welwillende narcist dat nooit kan zijn. Ik hoop dat dit helpt.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees