Leugenachtige informatie die moet zorgen voor verbinding.

Leugenachtige informatie die moet zorgen voor verbinding.

Ik zal eerlijk zijn, ik zeg dikwijls wat ik denk, misschien een beetje te eerlijk en toch niet duidelijk genoeg. Soms vergeet ik mezelf in te leiden. Val met de deur in huis. Maar probeer tegelijkertijd een hart te hebben. Ik hou van discussies en het horen van de meningen en standpunten van anderen, omdat ik op die manier meer leer en probeer te achterhalen wat de leugenachtige informatie is en wat niet. Meestal dient de leugenachtige informatie om het geweld toe te dekken. Het is zelfverdediging want we worden onze vrijheid afgepakt.

leugenachtige informatie
Groeitaken

Ik heb geworsteld met het nieuwe normaal sinds de lockdown.

Het is moeilijk voor mij, kinderen en kleinkinderen te missen, geen muziekvoorstellingen, geen persoonlijk contact met onze gemeenschap, geen maandelijkse maaltijd met onze inner circle, geen manifestaties., geen debatten waardoor de leugenachtige informatie zich overal kan doordringen. Roddelen lijkt nog wat we mogen.

Als een sociaal persoon is het een aanpassing geweest voor mij, maar waarschijnlijk dan nog niet zo erg als voor de meesten onder jullie. Ik ben een langeafstandsloper geweest, heb uren getraind alleen, ik wandel graag uren in de bergen enz., en de laatste jaren deed ik mijn werk thuis.

Terwijl ik tussen ’98 en 2010 een heel groot sportcentrum openhield en duizenden mensen zag per week. Plots zie je nog gedurende maanden enkel je bubbel en “verlies” je één van je pleegkindjes.

Er zijn zoveel dingen aan de hand en iedereen is zo “luidruchtig” dat ik denk dat mensen het nodig hebben om te beseffen dat we op dit moment allemaal worstelen, zelfs gelukkige positieve mensen.

Dit is nieuw, zelfs wetenschappers moeten eerst onderzoeken voor ze het weten, maar velen zonder enige kennis van statistiek, virologie enz. vertellen anderen dat ze onzin vertellen, want met die onzekerheid leven is moeilijk.

Ik probeer een goede houding te behouden en anderen te helpen door te zetten. Sommige dagen is het gemakkelijker dan andere. Ik zie mensen dierbaren verliezen, worstelen met het op de proef stellen van hun bedrijf. Ik zie toe hoe mooie bedrijven sluiten.

Anderen worstelen met angst en depressie. Wij zijn mensen, we hebben interactie, lachen en knuffels nodig. Dus ik denk dat sommige mensen zich eenzaam en geïsoleerd voelen, misschien kunnen wij daar hier iets aan doen.

Ik ben deze groep dankbaar die op reacties afstemt en hun gedachten en gevoelens deelt. Je bent nooit alleen, ik help mee te zorgen voor jou. Ik maak me zorgen over de mensen die geen steun hebben of niet weten hoe ze het moeten uiten of ermee moeten omgaan.

We moeten ons meer bewust zijn van anderen om ons heen. Ken je deze persoon voordat je iets zegt? Geef je de feiten? Zal deze opmerking jou of de andere persoon helpen? We hebben nu meer dan ooit mensen nodig, zowel persoonlijk als online.

Dat de agressie grote geworden is in de gezinnen met partnergeweld, gewelddadige betogingen met vernielingen, en een agressief onfatsoenlijk gedrag op Twitter en in sociale media in het algemeen, zal ook zijn oorzaak vinden dat door de omstandigheden de normale debatcultuur nu veel moeilijker te voeren is. Ethisch handelen lijkt daardoor geen zo’n noodzaak meer, energiebedrijven lijken het rechte pad verloren te zijn, politici blijven zonder verpinken op hun partystoel te zitten.

Het is dan ook veelal de leugenachtige informatie die zegeviert; van Trumpisme en complottheorie in een poging om een verbinding tussen mensen te leggen.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees