Leugenachtige informatie die moet zorgen voor verbinding.

Ik zal eerlijk zijn, ik zeg dikwijls wat ik denk, misschien een beetje te eerlijk en toch niet duidelijk genoeg. Soms vergeet ik mezelf in te leiden. Val met de deur in huis. Maar probeer tegelijkertijd een hart te hebben. Ik hou van discussies en het horen van de meningen en standpunten van anderen, omdat ik op die manier meer leer en probeer te achterhalen wat de leugenachtige informatie is en wat niet. Meestal dient de leugenachtige informatie om het geweld toe te dekken. Het is zelfverdediging want we worden onze vrijheid afgepakt.

leugenachtige informatie
Groeitaken

Ik heb geworsteld met het nieuwe normaal sinds de lockdown.

Het is moeilijk voor mij, kinderen en kleinkinderen te missen, geen muziekvoorstellingen, geen persoonlijk contact met onze gemeenschap, geen maandelijkse maaltijd met onze innercircle, geen manifestaties., geen debatten waardoor de leugenachtige informatie zich overal kan doordringen. Roddelen lijkt nog wat we mogen.

Als een sociaal persoon is het een aanpassing geweest voor mij, maar waarschijnlijk dan nog niet zo erg als voor de meesten onder jullie. Ik ben een lange afstandsloper geweest, heb uren getraind alleen, ik wandel graag uren in de bergen enz., en de laatste jaren deed ik mijn werk thuis.

Terwijl ik tussen ’98 en 2010 een heel groot sportcentrum openhield en duizenden mensen zag per week. Plots zie je nog gedurende maanden enkel je bubbel en “verlies” je één van je pleegkindjes.

Er zijn zoveel dingen aan de hand en iedereen is zo “luidruchtig” dat ik denk dat mensen het nodig hebben om te beseffen dat we op dit moment allemaal worstelen, zelfs gelukkige positieve mensen.

Dit is nieuw, zelfs wetenschappers moeten eerst onderzoeken voor ze het weten, maar velen zonder enige kennis van statistiek, virologie enz. vertellen anderen dat ze onzin vertellen, want met die onzekerheid leven is moeilijk.

Ik probeer een goede houding te behouden en anderen te helpen door te zetten. Sommige dagen is het gemakkelijker dan andere. Ik zie mensen dierbaren verliezen, worstelen met het op de proef stellen van hun bedrijf. Ik zie toe hoe mooie bedrijven sluiten.

Anderen worstelen met angst en depressie. Wij zijn mensen, we hebben interactie, lachen en knuffels nodig. Dus ik denk dat sommige mensen zich eenzaam en geïsoleerd voelen, misschien kunnen wij daar hier iets aan doen.

Ik ben deze groep dankbaar die op reacties afstemt en hun gedachten en gevoelens deelt. Je bent nooit alleen, ik help mee te zorgen voor jou. Ik maak me zorgen over de mensen die geen steun hebben of niet weten hoe ze het moeten uiten of ermee moeten omgaan.

We moeten ons meer bewust zijn van anderen om ons heen. Kent je deze persoon voordat je iets zegt? Geef je de feiten? Zal deze opmerking jou of de andere persoon helpen? We hebben nu meer dan ooit mensen nodig, zowel persoonlijk als online.

Dat de agressie grote geworden is in de gezinnen met partnergeweld, gewelddadige betogingen met vernielingen, en een agressief onfatsoenlijk gedrag op twitter en in sociale media in het algemeen, zal ook zijn oorzaak vinden dat door de omstandigheden de normale debatcultuur nu veel moeilijker te voeren is. Ethisch handelen lijkt daardoor geen zo’n noodzaak meer, energiebedrijven lijken het rechte pad verloren te zijn, politici blijven zonder verpinken op hun partystoel te zitten.

Het is dan ook veelal de leugenachtige informatie die zegeviert; van Trumpisme en complottheorie in een poging om een verbinding tussen mensen te leggen.

Mag ik even Annemie Declercq voorstellen?

Hoe ons verbinden met onszelf? De lichaam-ziel connectie. Deel 1aaa

Zelfverdedigingstraining voor traumaherstel te stimuleren.

Gratis bronnen narcisme – traumaherstel

Bodyscan-meditatie een methode om emoties los te laten

Wat je droomt met anderen kan realiteit worden na narcistisch misbruik.

Verslaving als overlevingsmechanisme trauma

Alles wat u moet weten over de Factcheck van Knack


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees