De narcist heeft niet de middelen om voor je te zorgen. Deel 1b + video +audio

De narcist heeft niet de middelen om voor je te zorgen. Deel 1b + video +audio

De kwelling stoppen dat ze niet door de narcist verzorgd worden.

Deze vraag wordt de laatste tijd zo vaak gesteld. Klopt de uitspraak: de narcist heeft niet de middelen om lief te hebben. Dit geen middelen hebben om te kunnen zorg dragen is zeker altijd een heel groot thema in misbruik forums.

Is dit niet één van de invasiefste redenen waarom mensen verslaafd kunnen blijven aan narcisten?

Het is ook een reden waarom ze de “Geen Contact regel” blijven breken. Ze proberen de kwelling te stoppen dat ze zich niet verzorgd voelen, en niet kunnen stoppen met proberen de narcist voor hen te laten zorgen.

Of ze geven toe aan de enorme emotionele opluchting wanneer de narcist, na afschuwelijk gedrag tekenen maakt dat hij toch nog voor hen gaat zorgen.

Wat we gaan doen is een diepgaand onderzoek naar de reden waarom de narcist niet de middelen heeft om te ‘zorgen’ voor een ander. We doen hier een diepgaand onderzoek hoe we het trauma en de verwoesting daarvan kunnen overwinnen.

Bekijk de volledige video!

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creative Commons-licentie.

Onze menselijke wens om te zorgen en verzorgd te worden.

Ik had een ‘grote, sterke man’ gezocht om me te beschermen.

Narcisten gingen natuurlijk van “zorgen en aanbidden” tot doen wat de meeste narcisten doen. Op een bepaald punt voeren ze met daden van gemeen, wrede en criminele straffen hun plan uit.

In het algemeen kan een altruïstische narcist tussen narcistische woede weer liefdevol en zorgzaam worden. Dit maakt het in het begin verwarrend. Normaal gaat het masker van de narcist alleen maar lager en lager. De momenten van fatsoen worden steeds meer zeldzaam.

de narcist heeft niet de middelen: In werkelijkheid is de liefde van de narcistische ouder voor het kind een voorwaardelijke liefde
Handbook Narcissism Recovery

Vaak wordt dan precies over het hoofd gezien dat de aanvallen steeds slechter werden.

Wat de overeenkomsten tussen de meeste narcisten is dat als ze niet in de “verleidende fase zijn”  dat ze afschuwelijk doen. Ze doen namelijk dingen die zouden moeten een reden zijn om de relatie te stoppen.

Je kunt ook onthouden dat narcisten geen vermogen hebben om spijt te tonen. Narcisten hebben niet het vermogen om verantwoordelijkheid te nemen op dat moment, of binnen een korte tijd na de gewelddadige narcistische woede.

Ze tonen alleen spijt wanneer niets anders werkt om je gebonden te houden.

Voordat je in staat bent om de stukjes in jezelf te genezen kunnen narcisten die al iemand anders als hun ‘verzorger’ aan het toewijzen zijn, je verder verwoestend aanvallen.

De meeste mensen raken dan vaak in paniek en proberen toch nog de relatie te repareren.

Dikwijls nemen ze volledig de schuld op zich om de relatie te kunnen behouden. Ook op het moment dat slachtoffers van narcisten echt gebroken zijn, kunnen ze pleiten om niet weggegooid of achtergelaten te worden.

Op momenten dat je denkt dat de narcist in je macht is, wat allesbehalve het geval is, denk je dat je de narcist moet overtuigen.

Je denkt ze te kunnen bijbrengen om hen te dwingen om ‘het te snappen’ over hoe vreselijk het ‘niet-zorgzame’ gedrag was.

Het kostte de meeste slachtoffers van narcisten verschillende maanden en jaren om te beseffen dat zijzelf de eerste persoon zijn die verantwoordelijk is voor zichzelf als een volwassen persoon. Dan moeten ze bereid zijn om los te laten. Ze moeten bereid zijn voor zichzelf te zorgen voor ze opnieuw worden verlaten in uiterst precaire posities.

Ik heb ook geleerd dat de grootste pijn, wrok en zorgen die we ooit hebben over andere mensen ontstaat, omdat ze ons niet voorzien van wat we nodig hebben. De reden waarom is omdat we tot nu toe niet weten hoe we voor onszelf kunnen zorgen.

Ik realiseerde me niet dat ik nog steeds een gebroken kind was in een volwassen lichaam dat een zorgzaam rolmodel wilde.

In plaats van voor mezelf te zorgen koos ik een andere gebroken volwassen kind die geen middelen hadden, om gezond voor me te zorgen. We kunnen denken dat we voor onszelf opkomen en niet beseffen dat we toch macht weggeven. Dit is het geval als we proberen om ervoor te zorgen dat iemand om ons geeft.

Narcisten hebben geen zorg voor uw gezondheidsproblemen.

Een veel voorkomend handelsmerk van narcisten is hun rare, onmenselijke gedrag wanneer iemand anders een gezondheidsprobleem heeft. Narcisten maken zich dan los. Ze verlaten je. Narcisten zijn dan volledig niet beschikbaar.

Ze kunnen woede projecteren, of “tit voor tat” spelen – wat betekent dat hun problemen / gezondheid belangrijker is dan waar jij doorheen gaat. Verwar alsjeblieft niet waar de altruïstische narcist goed toe in staat is – dat is ongelooflijk “zorgzaam” en “ondersteunend” te zijn bijna tot het punt van het belachelijke.

De redenen hiervoor:

1), omdat het aandacht, betekenis en bijval van mensen krijgt.

2) het de persoon waarvoor ze het doen, afhankelijk maakt van de narcist en nog hulpelozer om zelfstandig hun eigen leven te maken.

3) het geven komt later met een fors prijskaartje.

Je wordt dan verantwoordelijk gehouden voor alle dingen die de narcist van je eist, evenals je schuldig of bestraft voor het niet doen.

De redenen voor het “zorgzaamheid” zijn van de narcist zijn absoluut niet gezond.

Wanneer de schakelaar in een narcistische woede wordt omgedraaid, zie je “alle zorg” de afvoer in gaan. We noemen dit type de altruïstische narcist. Dan gaat hij je straffen, en doen wat elke narcist doet in een narcistische woede – wanneer hij je zonder een tweede gedachte wegwerpt.

Dit is wat een Facebook-lid schreef over haar ervaring met een altruïstische narcist.

‘Hij komt eruit als de gulste zorgzame man.”  “Hij is de man die iedereen belt als ze ziek zijn, of in nood zijn, hulp nodig hebben, enz.”

Van buitenaf is hij de goddelijkste, opofferende martelaar.

Hij zorgt prachtig, gracieus voor zoveel mensen. In feite, als ik niet de striktste vorm van weinig Contact was gegaan en de haken had weggenomen, zou hij nog steeds voor me zorgen, nadat hij bij zijn vriendin was ingetrokken, tegen de prijs van mezelf, mijn lichaam, mijn geest en mijn ziel.

Zorg wordt gedefinieerd (werkwoord) om bezorgdheid of interesse te voelen; belang hechten aan iets en zorgen voor en voorzien in de behoeften van. Ik zou zeggen dat hij altijd voor me heeft gezorgd. 

Maar zijn zorg is kwaadaardig en komt met een prijs.

De definitie van zorg (zelfstandig naamwoord) de bepaling is die nodig is voor de gezondheid, het welzijn, het onderhoud en de bescherming van iemand of iets en serieuze aandacht of overweging om iets correct te doen of om schade of risico te vermijden.

Als een zelfstandig naamwoord of staat van zijn, als je wilt, is de belichaming van zijn zorg uitsluitend voor zichzelf en zijn reputatie. Dit is wat andere Facebook-leden te zeggen hadden over het rare, totale gebrek aan empathie en onbeschikbaarheid dat narcisten vertonen als mensen gezondheidsproblemen hebben.

“Ik zou graag willen weten waarom, toen we lichamelijk ziek waren, de narcist het niet wilde weten en ons verder liet worstelen.”

“De dag dat ik een miskraam deed toen ik het hem vertelde, was zijn onmiddellijke reactie: “Waarom gebeuren deze dingen met me altijd? En hij bleef doorgaan over hoe oneerlijk dit voor hem was.”

“Hij vroeg helemaal niet hoe ik me voelde. Uiteindelijk troostte ik hem in het gesprek. Ik vond dat zo vreemd en voelde me er echt door gekwetst.” “De narcist schopte me uit MIJN huis, terwijl ik na een operatie in het ziekenhuis lag.” Natuurlijk zweeg hij nadat ik was hersteld en het misbruik duurde nog een jaar.

Ik wil het verhaal van een vriendin van me met je delen, die de geleidelijke blootstelling van het gebrek aan zorg van haar narcist voor haar belicht.

Ze heet Angela. Angela was opgegroeid in een familie van vrouwenhaters die weinig respect hadden voor vrouwen. Toen Angela Mark ontmoette, was ze dol op zijn aandacht. Hij zette een stoel voor haar klaar, hij hield de deur open. Ze voelt zich belangrijk. 

De empaat ervoer mannelijke zorg op een manier die ze begeerde. Ze voelde zich echt gesteund en beschermd.

Het kwam als een vreselijke schok voor haar toen ze op een dag ziek was en ze zag Mark zichtbaar krimpen.

Hij begon meteen te praten over hoe hij zich niet goed voelde, ook al wist ze dat hij nu niet ziek was. Hij was totaal niet beschikbaar voor haar en bood haar niet aan haar te helpen. Toen een andere keer toen ze een blessure opliep en een ernstig nekprobleem had, werd hij boos op haar en vertelde haar dat het haar eigen schuld was.

Waar is deze mooie man die zoveel voor haar zorgde gebleven? Wat was er mis met hem? Angela kropte het op. Ze wilde de boot niet doen schommelen.

Toen gebeurde er een gebeurtenis die haar deed wankelen.

In het midden van een ruzie zei Mark tegen Angela om ‘weg te gaan’. Ze was met hem in de stad, hij had haar gebracht en hij liep weg en liet haar achter om voor zichzelf te zorgen.

Angela had wijn gedronken. Ze had tijdens het eten een fles met hem gedeeld. Ze voelde zich aangeschoten, gedesoriënteerd en doodsbang dat ze achterbleef in een deel van de stad dat ze niet kende. En dan nog met beperkt geld, helemaal alleen. Dit is een spel dat ik meerdere keren heb gehoord dat wordt gespeeld door de narcist.

Angela kwam op een gevaarlijke manier thuis en was er kapot van dat hij haar dat had aangedaan.

Zij besefte toen dat hij zich geen zorgen maakte over haar welzijn en veiligheid.

De volgende dag, nadat hij urenlang geen contact met haar had gehad, nam ze contact met hem op. Hij was niet berouwvol. Hij had eigenlijk geen enkel idee dat wat hij deed “verkeerd” was.

Angela raakte in paniek en voelde de gruwel en angst van “Waarom geef je niet om mij?” En in plaats van dit te kunnen herkennen als de deal-breaker en daarom weg te trekken van hem en voor zichzelf te zorgen, bleef ze gehecht.

Ze klampte zich aan hem vast en wilde dat haar oorspronkelijke man zou terugkeren.

Op dit punt, voordat Angela het innerlijke werk deed aan WAAROM ze zich vastklampte, besefte ze niet dat dit het kleine meisje in haar was dat haar vader en broers wilde verzorgen.

En helaas en hoe tragisch ook gebeurden er steeds meer gebeurtenissen waarbij het duidelijk was dat Mark helemaal geen zorg of respect voor Angela had.

Heb je vragen? Ik antwoord graag.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

audio van deze blog op narcisme.blog
knop meer info

Reacties

2 reacties op “De narcist heeft niet de middelen om voor je te zorgen. Deel 1b + video +audio”

  1. Sarah avatar
    Sarah

    Ik heb 17j met een altruïstische narcist geleefd. Nu 1,5 jaar uit elkaar maar ik heb het nog steeds moeillijk. Als ik in nood zit , blijf ik nog steeds bij hem aankloppen. Niemand snapt me, ik snap mezelf niet…

  2. Christiane Descamps avatar
    Christiane Descamps

    Bij mijn echtscheiding werd ik compleet in de steek gelaten door mijn advocaat. Het ging om een groot vermogen van 800.000 euro. Ik kreeg niet eens een tiende. Doch wanneer de narcist me op handen en voeten vanuit België tot in Oostenrijk, waar ik nu woon, een grote som geld zou brengen, zou ik hem zo’n stamp onder zijn achterste geven dat hij die 1000 km terug vliegt! Ik hoop dat u mij begrijpt…

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees