Lichamelijk misbruik die narcisten gebruiken bij echtgenoten

Hebben uw kennissen een tijd meegemaakt waarin hun narcistische partner de controle verloor en zich boos gedroeg? Veroorzaken ze lichamelijk misbruik? Hebben uw kennissen het gevoel dat ze het op de één of andere manier hebben uitgelokt?

Narcistische echtgenoten zullen anderen de schuld geven van hun beledigende gedrag. “Je maakte me boos”, “Als je dit niet zegt (of zo niet handelt), dan hoef ik niet zo woest te worden”, of “Het is vanwege jou dat ik zo ben” zijn allemaal typische opmerkingen. 

Meestal worden deze uitspraken ingeklemd tussen halfslachtige excuses, als je het geluk hebt er een te krijgen. Waar het op neerkomt is dat aan het einde van de tirade hun gewelddadige reactie was vanwege anderen, niet door hen.

Er zijn veel vormen van lichamelijk misbruik. Dat er geen merkteken op een lichaam is achtergelaten, wil niet zeggen dat er geen sprake was van wreedheid, geweld, verwaarlozing of uitbuiting. 

Hier is de progressie van lichamelijk misbruik:

Intimidatie

De narcistische partner wordt een pestkop door over zijn prooi te gaan staan, naar beneden te kijken of “in je gezicht” te gaan staan ​​en dan te weigeren zich terug te trekken. Ze kunnen zelfs met dingen gooien, dingen kapotmaken of muren en deuren die gevaarlijk dichtbij zijn, inslaan. 

Dit is een schriktactiek die bedoeld is om u tot onderwerping bang te maken door hun partner te laten weten dat ze in staat zijn tot lichamelijk letsel. Hoewel er geen fysiek contact is, is de dreiging van lichamelijk letsel net zo reëel alsof het al had plaatsgevonden.

Isolatie

De narcist beperkt het vermogen van zijn partner om te ontsnappen aanzienlijk, vooral in gevaarlijke situaties. Bovendien kunnen ze bijvoorbeeld roekeloos rijden zonder dat jij uit de auto kunt ontsnappen. 

Ze kunnen anderen blootstellen aan barre weers- of omgevingsomstandigheden. Narcisten kunnen hun echtgenoot meenemen naar gestrande en afgelegen locaties. Wanneer anderen gewond raken, kunnen ze het zoeken naar medische zorg verhinderen door het minimaliseren en schelden. Ze kunnen belangrijke persoonlijke items vernietigen die ze onbeduidend noemen. Dit alles wordt gedaan om de echtgenoot te dwingen uitsluitend op hen te vertrouwen en alleen op hun oordeel te vertrouwen.

Tegenhouden

Fysiek contact begint in de vorm van het tegenhouden van een persoon. De narcist zal zijn partner opsluiten door een deuropening te blokkeren, te grijpen wanneer hij probeert weg te gaan, deuren zonder sleutel op slot te doen of de persoon vast te binden. Dit veroorzaakt een gevoel van beknelling of gevangenschap zonder enige manier om te ontsnappen. 

Omdat ze door isolatie al hebben laten zien dat ze in staat zijn een persoon af te snijden, wordt fysieke beperking een belofte van extra agressie. Wanneer dit begint te gebeuren, is het een waarschuwing om onmiddellijk naar buiten te gaan. De volgende twee stappen lopen niet zo ver achter.

Agressie

Het is belangrijk om te onthouden dat elke fysieke kracht die resulteert in pijn, ongemak of letsel volledig onaanvaardbaar is in een huwelijksrelatie. 

Er zijn veel soorten agressie zoals: slaan, trappen, stoten, arm draaien, duwen, slaan, duwen, bijten, slaan, slaan met een voorwerp, schudden, knijpen, stikken, haren trekken, slepen, branden, knippen, steken, wurgen en dwangvoeding, inclusief overdosering of misbruik van drugs. 

Omdat de narcist hun partner de schuld zal geven van hun gewelddadige gedrag, zullen ze niet stoppen met het gebruik van geweld als het eenmaal is begonnen. Ze zullen in plaats daarvan meer redenen vinden om hun wreedheid te rechtvaardigen.

Bedreiging

Dit is de gevaarlijkste fase omdat het leven in gevaar is. De intimidatie en isolatie worden zo gewoon dat de echtgenoot gevoelloos is voor de gevolgen. Tegenhouden wordt een wachtspel dat de echtgenoot beheerst. 

Je verwacht agressie en het schokt hen niet langer. De narcist realiseert zich dan dat ze niet langer hetzelfde niveau van angst afdwingen, dus escaleren ze de aanvallen. Verbale dreigementen met het doden van hun echtgenoot, familieleden of henzelf gaan gepaard met lichamelijk misbruik en het gebruik van wapens. Blijf niet. Ga er onmiddellijk uit.

Niet alle narcisten nemen hun toevlucht tot lichamelijk misbruik, sommige escaleren nooit verder dan intimidatie. Niet alle fysieke misbruikers zijn narcisten, sommigen hebben andere psychische aandoeningen. 

Maar een narcistische fysieke misbruiker is niet iemand die zonder goed te hebben nagedacht moet worden opgevat. Wat ze ook zeggen, je kunt ze niet verbeteren. Dit is een beslissing die ze voor zichzelf moeten nemen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en je wenst jouw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat jouw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

 

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Meditatie: ons afscheiden van onze geest (taak)

Iedereen bedankt voor het volgen van narcisme.blog. Degenen onder jullie die dat niet hebben gedaan: als het je bevalt wat… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

Bodyscan-meditatie een methode om emoties los te laten (taak)

Dit artikel gaat over een bodyscan-meditatie. Geschatte leestijd: 6 minuten Dus eerst ga ik een beetje praten over wat het… Read More

%%footer%%