Het speelveld van de narcist is niet alleen fysiek.

Het speelveld van de narcist is niet alleen fysiek.

De nawerkingen van narcistisch misbruik.

Zelfs als je “over” de narcist bent, dus volledig de narcist fysiek hebt achtergelaten in je verleden, ervaar je nog steeds zoveel psychologisch trauma. Je hersenen worden beïnvloed. Bovendien word je functioneren beïnvloed. De manier waarop je de wereld ziet wordt beïnvloed. Je zit tenslotte nog emotioneel in het speelveld van de narcist.

Er is zoveel schade in deze relaties.

De stress alleen heeft ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Je lichaam kan niet constant in hypervigilantiemodus zijn en niet worden beïnvloed. Je cortisolniveaus zijn hoog en je bent mentaal emotioneel en fysiek uitgeput.
Bovendien voel je je anders alsof je niet meer in de wereld past. Je voelt je gebroken, en zoals niemand het begrijpt.

Hoe konden ze dat doen? Je weet niet eens de omvang van de schade
Je komt bang en gekneusd uit deze relatie en volledig verloren.

Niet wetende of je ooit weer hetzelfde zult zijn.
Het gevoel dat je nooit meer in de wereld zult passen.

Ze breken je af op een manier die geen woorden noch nauwkeurigheid kunnen verklaren of beschrijven.

het speelveld van de narcist
Loslaten van codependentie aan de narcist met het innerlijke proces? d 1

Narcisten zijn verslaafden.

Dat is één aspect van het speelveld van de narcist.

Ze zijn verslaafd aan een speciaal en belangrijk gevoel. Hoe meer ze deze erkenning nodig hebben, hoe hoger op de schaal van narcisme.

Jij voelt dat aan omdat je empathisch bent. Je wordt meegezogen in die leegte. Het kan je ook nieuwsgierig maken. Als je verwaarloosd werd in je jeugd kan het je aanzetten om hier de redder te spelen. Je hebt dan immers een bijzondere empathie voor mensen met een geestelijke ziekte.

Deze behoefte is zo belangrijk dat niets hen in de weg staat. Narcistische individuen zijn moreel bankroet. Ze hebben een gebrek aan empathie omdat hun disfunctionele behoeften voorrang hebben op alles, zelfs ethiek of bewustzijn.

Het is een disfunctionele manier om je leven te leiden, waar je alles doet om aan je behoeften te voldoen, zelfs misbruik en profiteren van anderen.

Niets heeft voorrang of prioriteit, geen andere mensen, zelfs hun eigen kinderen niet. Niemand of niets is belangrijker dan hun disfunctionele behoefte om te geloven dat zij deze krachtige superieure wezens zijn.

Rode vlag voor narcisme: overlappende relaties zijn een belangrijk speelveld van de narcist.

Narcisten houden er niet van om alleen te zijn. Ze hebben levering nodig. Dus hebben ze de neiging om overlappende relaties aan te gaan.

Ze zullen op zoek gaan naar nieuw aanbod terwijl ze nog bij je betrokken zijn. Of als ze erover denken een relatie te verlaten, zul je veel narcisten op het net vinden die op zoek zijn naar nieuwe slachtoffers.

Wees heel voorzichtig, het internet is hun speelveld.

Er is zoveel verlies als je te maken hebt met narcistisch misbruik.

Mensen vragen zich af waarom het zo moeilijk is om een relatie met een narcist te verbreken. Er is zo’n verlies. Je verliest jezelf, je verliest je verbinding met vrienden en familie. Je kunt je huis, financiën, gezondheid, mentale stabiliteit en nog veel meer verliezen.

Bovendien verlies je niet alleen een relatie in deze situaties. Het voelt het alsof je alles kwijt bent.

Dus voor die mensen die niet begrijpen waarom het zo lang duurt om hiervan te herstellen, geloof me, het kan me niet schelen wie je bent, dit is voor niemand een gemakkelijke hindernis. Overlevenden van narcistische mishandelingen zijn krijgers.

Ik treur niet om je, niet om wie je eigenlijk bent.

Ik ken eerlijk gezegd de echte jij en dat maakt me ziek dat mensen zoals jij echt bestaan.
Ik treur om de nep jou, zo gek als het klinkt!
De persoon die ik dacht dat je was.

Ik heb een foto van twee totaal verschillende mensen in mijn hoofd, en dat is op zichzelf gek.

Maar het is waar.

Ik treur wat ik dacht dat we hadden.
Ik treur om de goede tijd.
Echt of niet, ze waren echt voor mij en het doet pijn.
Ja, ik geef toe dat ik me niet schaam dat ik die persoon mis.
Begrijp me niet verkeerd, ik hou niet van de persoon die je eigenlijk bent. Ik veracht en haat die persoon.

Maar ik moet treuren en de mooie persoon loslaten die ik dacht dat je was.
Omdat ik die persoon kwijt ben en ik moet treuren. Dan pas kon ik eindelijk die persoon laten gaan en mezelf bevrijden.

het speelveld van de narcist
Hoe het innerlijk proces van loslaten van codependentie doen? deel 2

Narcisten of veel mensen weten trouwens niet wat het betekent om iemand echt lief te hebben en te ondersteunen.

Het ondersteunen van een persoon betekent niet alleen hen ondersteunen wanneer ze doen wat je wilt, of wanneer ze doen wat jij denkt dat goed is.
Begrijp me niet verkeerd, je moet je vrienden en geliefden altijd de waarheid vertellen.

Je vertelt ze niet wat ze willen horen of ze hebben gelijk als ze geen gelijk hebben.
Je doet het op een liefdevolle manier, maar je vertelt ze de waarheid.
Maar als ze niet ontvankelijk zijn of klaar om de waarheid te horen, laat je ze niet alleen of  in de steek.

Meer info over de Nederlandse editie!

Dit is wanneer ze je het meest nodig hebben.

Veel slachtoffers van narcistisch misbruik zijn ofwel trauma gebonden, niet klaar, of om welke reden dan ook kunnen ze niet vertrekken. Ze hebben nog steeds je steun en liefde nodig.

Als je echt van iemand houdt, hou je van hem en steun je hem daardoor.
Mensen veranderen en groeien in hun eigen tijd. We moeten mensen ontmoeten waar ze zijn en niet zo veroordelend zijn.

Slachtoffers van narcistische mishandeling hebben al zoveel verloren. Ze hebben je liefde en steun meer dan ooit nodig. Blijf ze op een liefdevolle manier de waarheid vertellen en wanneer het gepast is, maar blijf ze laten weten dat je er ook voor hen bent.

het speelveld van de narcist
Loslaten en opbouwen van je leven met Melanie Tonia Evans.

Identificatie van giftige mensen in het speelveld van de narcist.

1. Ze beheersen.

Ze moeten alles op hun manier hebben. De enige agenda waar ze om geven is die van henzelf. Ze nemen geen ‘nee’ als antwoord, maar niet als ze je manipuleren, anders past het uiteindelijk bij hun doel.

2. Ze hebben nooit ongelijk.

Zelfs als ze het tegendeel bewijzen, zullen ze nooit toegeven dat ze ongelijk hebben. En verwacht geen excuses van hen. Hun enorme ego zou die mogelijkheid zelfs nooit mogelijk maken.

3. Ze zijn aan het aftappen.

Je voelt je uitgeput elke keer dat je in hun aanwezigheid bent. In heel hoge mate egoïstische mensen zijn als vampiers, ze zuigen de levenskracht recht uit je.

4. Ze zijn misleidend.

Ze komen soms in de vorm van behulpzaam en zorgzaam. Ze kunnen zelfs nuttig zijn. Maar laat je niet misleiden, het brengt altijd kosten met zich mee.
Of ze krijgen er narcistisch plezier van. Ze houden ervan hun ego te laten oppeppen en te horen wat een geweldige mensen ze zijn. Ondertussen, als je een ding doet dat ze niet leuk vinden, zullen ze je in een oogwenk begraven, zelfs zonder een tweede gedachte.

5. Ze zijn leugenaars.

Ze zijn de meest misleidende mensen die je ooit zult ontmoeten. Alles wat ze doen, alles wat ze zijn, is opgezet om te misleiden en hun doel te vervullen. Ze zijn waanvoorstellingen. Ze geloven echt in hun eigen leugens.
Bovendien denken ze zelfs dat ze geweldige mensen zijn.

Ze hebben dit aangeboren vermogen om iedereen voor de gek te houden, inclusief zichzelf.
Het probleem is dat ze in het begin niet zo zijn. Ze zijn professionele oplichters.

Ze nemen je leven en ziel en laten je voor dood achter. Het is heel triest, de nasleep van het zijn met zo’n persoon, het vernietigt je hele zelf. Niemand kan begrijpen hoe dat is, maar niet als ze er één hebben gehad, in een lang, lang huwelijk met iemand.

De nasleep ervan, is enorm moeilijk te begrijpen. Je voelt je levenloos en in shock, verdrietig, hele zuivering van emoties die je niet eens kunt begrijpen! Levenloos!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees