Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoe je jezelf kunt helen van trauma met lichaamsgerichte oefeningen en positieve overtuigingen

Soms denken we dat alleen hulpmiddelen en therapieën ons zullen helpen genezen of dat alleen pillen en supplementen onze systemen zullen ondersteunen om te herstellen.

Maar wat we ons misschien niet realiseren is dat genezing een combinatie is van hulpmiddelen, therapieën, programma’s en dagelijkse bewuste veranderingen. De dagelijkse bewuste momenten van aanwezig, speels, dankbaar en imperfect zijn.

We kunnen alle genezingen in de wereld doen, maar als we teruggaan naar het leven zoals we het leefden voordat we ziek werden dan zal ons lichaam zich niet ondersteund voelen en kan het zijn toevlucht nemen tot oude patronen.

In dit bericht geef ik enkele eenvoudige voorbeelden van wat we in ons dagelijks leven kunnen implementeren om ons begeleid, ondersteund en gerustgesteld te voelen samen met al het andere dat we doen om te genezen.

Welke (kleine of grote) veranderingen heb je in je leven aangebracht om jezelf te ondersteunen, terwijl je jezelf voorbereidt op een leven waarmee je je afgestemd voelt en waar je je door gesterkt voelt? Laat het ons weten in de commentaren. Het kunnen heel kleine stappen zijn, consistent toegepast!

hulpmiddelen om te genezen
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Genezing ziet er voor iedereen anders uit en er is niet één specifiek of perfect “recept” dat alleen bij jou, je levenservaringen, je geest en lichaam past.

Dus, samen met verschillende therapieën, hulpmiddelen en programma’s die je misschien doet om te genezen, vraag jezelf dit af:
Wat kan ik aan mijn dagelijks leven toevoegen dat goed voelt voor mijn lichaam en geest?
Genezing hoort niet te voelen als een pleister, een pil of een snelle oplossing – het is eerder een reeks veranderingen die u dagelijks consistent doorvoert om uw zenuwstelsel te laten leren u door het leven te leiden op een manier die veiliger, geaard en vertrouwd aanvoelt. geheel.

Het gaat er echt om een ​​leven te leiden waarmee je je afgestemd voelt en een zelf te zijn dat aanvoelt als jouw waarheid.

Wanneer we onze waarheid leven, voelt ons zenuwstelsel zich geleid en ondersteund bij alle herbedrading, regulering en traumagenezing die het doet.
Dingen die u aan uw leven kunt toevoegen waarvan u zich misschien niet realiseert, zijn krachtige helende duwtjes, die uw zenuwstelsel echt kunnen ondersteunen tijdens uw genezingsreis:

Op blote voeten wandelen in de natuur.
Luisteren naar muziek waardoor je je gelukkig/licht/aanwezig/belichaamd voelt.
Doe iets creatiefs/artistieks schilderen, tekenen, een vision board maken.
Het opmerken van de schoonheid in het leven/de dingen om ons heen.
Een zuiders deuntje neuriën.
Het implementeren van bewuste beweging in je leven, zoals Qigong, Yin en Polyvagal op de hoogte van Yoga.
Verplaats jezelf met nieuwsgierigheid en medeleven in andermans schoenen als jouw mening verschilt van die van hen.
Bewust iemand of jezelf knuffelen, de expansieve energie van de knuffel voelen.
Eet voedzaam voedsel dat niet alleen goed voor je is, maar ook goed voor je smaakt.
Verbinding maken met een vriend en ervoor zorgen dat ze zich geliefd voelen.
Doe meer met je favoriete hobby.

Stap voor stap, één dag tegelijk.

Genezing is als een golf die je leert berijden en collectieve keuzes, acties en sprongen vooruit en achteruit, zullen je helpen om te komen waar je moet zijn!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees