Liegen en misleiden van narcist is anders dan om schaamte.

Liegen en misleiden van narcist is anders dan om schaamte.

In het begin van mijn herstel ontdekte ik heel snel dat de vrouw waarvan ik dacht dat ik kende dat zij nooit had bestaan. De narcist kon liegen om te misleiden.

Ik hield vast aan het enige stuk waarheid dat ik eindelijk had uitgedacht: zij was een LEUGENAAR. Ze had niet alleen gelogen over haar diploma’s en werkervaring.

Ik hield me stevig vast aan dat feit en begon met het onderzoeken van “pathologisch liegen” op internet.

Helaas heb ik toen niets nuttigs gevonden. Pas toen ik mijn weg naar sociopathie / psychopathie nauwgezet doorzocht, ontdekte ik de juiste antwoorden op mijn vele vragen!

narcisme blog mensen die recht in je gezicht liegen terwijl je de waarheid weet, liegen om te misleiden door de narcist
klik voor meer info

Uiteindelijk besefte ik dat pathologisch liegen en psychopathie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Helaas wordt de bovenstaande waarheid verdoezeld door een populaire en gevaarlijke veronderstelling die in onze samenleving bestaat; het wordt zelfs ondersteund door onderzoek.

Die veronderstelling is: iedereen liegt.

Omdat iedereen het doet, omdat liegen blijkbaar zo algemeen en typisch is, volgt hieruit dat het niet zo erg mag zijn.

Fout. Ja, bijna iedereen heeft leugens om bestwil verteld om andermans gevoelens te sparen of met de bedoeling om anderen te beschermen.

En normale mensen liegen om de schaamte te verbergen die ze voelen over wandaden of omdat ze bang zijn voor de gevolgen van hun fouten.

Maar er zijn andere mensen die gewoonlijk liegen, met de bedoeling om anderen te misleiden en manipuleren voor hun eigen persoonlijk gewin, en zij voelen zich niet slecht om dat te doen.

Ze genieten er zelfs van. Het liegen om te misleiden door de narcist.

Deze mensen zijn pathologische leugenaars, en het zijn psychopaten.

Na veel onderzoek trok ik de conclusie dat alle pathologische en dwangmatige leugenaars persoonlijkheidsstoornissen hebben. Dat deze aandoeningen op een psychopathisch spectrum kunnen worden geplaatst.

Pathologisch liegen is het tegenovergestelde van normaal.

liegen om te misleiden door de narcist.
klik voor meer info

Ik zal dat herhalen: pathologisch liegen is het tegenovergestelde van normaal!

Het is niet belangrijk dat onderzoekers bewijzen hebben ontdekt dat iedereen op de een of andere manier liegt. Niet alleen zijn de meeste leugens schadelijk, psychopathische leugens vallen buiten het bereik van wat de meeste mensen zich zelfs, maar kunnen voorstellen wanneer ze denken aan liegen.

Wanneer iemand gewoonlijk liegt, is dat gedragspatroon altijd verbonden met andere extreem verontrustende eigenschappen en gedragingen.
Het is dus heel belangrijk dat je afhankelijkheid van dergelijke persoon vermijdt.  Zo niet dan wordt het hoogtijd dat je dat loslaat. Wenst u bij te leren over zelfliefde klik dan hier.


Welke zijn de grootste leugens die jij hebt ondervonden, waardoor ze volgens jou komen van een pathologische leugenaar?

De werkwijze van een narcist(e).

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

Eén reactie op “Liegen en misleiden van narcist is anders dan om schaamte.”

  1. Sylvia avatar
    Sylvia

    Dat waren vooral de leugens die voortkwamen uit jaloezie jegens anderen naar mij toe gedeeltelijk om de dubbele leven te verbergen en om mij te isoleren van vrienden familie en zelfs collega’s zelfs op mijn werk kwamen zijn leugens op den duur terecht omdat ik wou scheiden hij natuurlijk bang was dat ik goed voor de kinderen kon zorgen en financieel onafhankelijk zou worden. Alleen met 0,0 contact is uiteindelijk mijn leven redelijk goed verlopen na de scheiding maar ze halen al jou bezittingen weg proberen iedereen te overtuigen van hun goedheid maar helaas is de omgeving meestal niet bekend met pathologisch leugenaars .

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees