Narcisten zijn gevaarlijk zowel altruïstische, verborgen of gematigd.

Toen we voor het eerst leerden over narcisme, was het meeste materiaal dat we tegenkwamen duidelijk over hoe gevaarlijk narcisten zijn en hoe schadelijk het is om een ​​relatie met hen te hebben. Narcisten zijn gevaarlijk en daar zijn ze alleen door de jaren heen sluwer in geworden.

Maar nu neigt veel van het materiaal over narcisme meer naar de ‘zelfbewuste’ narcist of de ‘kwetsbare’ narcist, de gematigde narcist, de verborgen narcist. Die narcisten met hun doelwitten vergelijken, hun innerlijke wonden vergelijken en beweren dat er manieren zijn om dingen te laten werken met een narcistisch individu is wat je regelmatig hoort. ⁠Begrijpen hoe ze in elkaar zitten kan belangrijk zijn om tijdelijk er mee om te gaan, zodat je tijd wint om je voorbereiding te treffen voor dat ze gevaarlijk worden.

Narcisten zullen proberen de kinderen van je te vervreemden en als ze heel klein zijn of in de puberteit kunnen ze daar echt gevoelig voor zijn. Daarom is een strategie, een plan, naast goede zelfzorg onmisbaar om met zo weinig mogelijk schade de narcist te kunnen verlaten en je eigen leven op te bouwen. Maar het is best mogelijk dat je daar nog niet aan toe bent.

Uiteindelijk ben je het die een verantwoordelijke beslissing moet nemen, en niemand kan beoordelen of deze persoon voor je toxisch is. Behalve psychiaters kunnen er maar weinig een diagnose stellen.

Het zijn moeilijke omstandigheden om te scheiden, zowel de coronatijden als de huizenmarkt maken het er niet op gemakkelijk. Tijdelijk kan je minder dan het beste aanvaarden voor jezelf tot je een geschikte oplossing hebt gevonden.

narcisten zijn gevaarlijk
Bekijk het narp programma

Maar giftige relaties worden niet plotseling gezond.

Mensen komen niet naar voren met het succesverhaal van het decennium omdat de narcist die ze kennen plotseling “The Divine Epiphany” heeft gehad en diep spijt heeft over hun slechte manieren. ⁠Narcisme maakt deel uit van de donkere triade. De duistere triade valt onder de duistere psychologie, die vooral naar verraderlijk gedrag kijkt en manipulatie, misleiding, mind control en andere kwaadaardige plannen analyseert. ⁠De andere twee persoonlijkheden die onder de donkere triade vallen, zijn psychopathie en machiavellisme. Wat velen van ons vergeten, is dat narcisten emotionele en sociale roofdieren zijn. ⁠

Narcisten gedragen zich zoals ze doen, omdat ze typisch handelen op basis van duistere impulsen die ze hebben om in een behoefte te voorzien; ze handelen vanuit hun oerinstinct. ⁠Voor de narcist zijn alle relaties gewoon een middel om een ​​doel te bereiken.

Ze gedragen zich zoals ze doen omdat ze een bepaald resultaat proberen te bereiken. En omdat ze geen empathie hebben en niet in staat zijn om zich aan andere mensen te hechten, vinden ze het prima om je pijn te doen om dat resultaat te bereiken.

Als je zachte begeleiding wilt bij het terugnemen van je kracht van de narcist, sluit je dan aan bij onze steungroep voor volwassen kinderen van narcisten en andere geweldige thrivers in mijn door de therapeut goedgekeurde bronnen.

Je leert levensechte manieren om nieuwe en bekrachtigende gewoonten te ontwikkelen die genezen en ondersteund worden door psychologie, en neurowetenschappen.

Totdat je samenleeft met iemand die zo giftig is, heb je geen enkele aanwijzing over de diepten van de duisternis die ze over hun families uitspugen. Narcisten en sociopaten die beweren dat ze gezonde relaties hebben liegen. Het is waar ze het beste in zijn. Het is het enige dat ze doen. En ze krijgen er online aandacht voor.

Tot slot

Ik weet dat genezing van narcistisch misbruik pijnlijk en zwaar kan zijn en absoluut het gevoel kan bezorgen dat je op die plek trappelt.

Helaas genezen veel mensen nooit echt, en blijven ze alleen maar proberen hun symptomen te bestrijden en te beheersen, omdat ze niet wisten hoe ze moesten genezen op een manier die echt werkt. Laten we samenvatten waar we het vandaag moeten over hebben.

Kun je het verschil zien tussen proberen te verwerken wat er is gebeurd en het echt los te laten? Begrijp je hoe het proberen om je bij slachtoffergroepen aan te sluiten en je symptomen te bestrijden, zo anders is dan echt kunnen genezen en er vrij van kunnen leven?

Ben je in staat om te voelen hoe groeien tot een solide volwassene in je eigen lichaam zoveel beter is dan je machteloos te voelen en gered te willen worden van wat er met je is gebeurd?

Hoe zou het zijn om gezonde grenzen te hebben en zelfverzekerd in de wereld te kunnen zijn, in plaats van te moeten dimmen, zwijgen, isoleren en in angst te leven? Deze grote verschillen laten het verschil van dag en nacht zien tussen Overlevingsherstel en echt Bloeien herstel.

https://videos.files.wordpress.com/VNhfmazh/toxische_personen_willen_je_gedachten_controleren_met_leugens.mp4

Als dit je echt aanspreekt en je zou graag lid worden zoals ikzelf en duizenden andere Thrivers, dan kan ik dit Engelstalige NARP-programma en wereldwijde community niet genoeg aanbevelen.

Ik hoop echt dat je dit artikel leuk vond, en ik hoor graag van je hieronder. Waar ben je op je herstelreis? Op welk gebied van je leven zou je graag hulp willen? Weet dat je vragen en opmerkingen altijd op prijs worden gesteld! Sharing is caring

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

De altruïstische narcist heeft echter geen middelen tot liefde.

De narcist heeft niet de middelen om voor je te zorgen. Deel 1b

Begrippenlijst Narcisme van T tot Z Deel 2

alle artikels die handelen over kenmerken toxisch persoon

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees