Aan wat herken je een goede vriendschap?

Aan wat herken je een goede vriendschap?

Tekenen van veilige vriendschap!

Er kunnen perioden van ruimte of afstand zijn zonder schuldgevoel.
Je kunt bij elkaar terecht voor eerlijk, kwetsbaar, advies of feedback zonder te worden beoordeeld.
Jullie zijn allebei vrij om verschillende perspectieven of meningen te hebben en zijn open, nieuwsgierig en ontvankelijk voor elkaar.
Er is wederzijds respect en ieder van jullie spreekt lovend over elkaar in en buiten elkaars aanwezigheid.
Je ondersteunt elkaars evolutie zonder oordeel.
Je voelt je vrij om je authentieke zelf te zijn in elkaars aanwezigheid.

Relaties zijn onze leermeesters.

Als we bereid zijn de objectieve getuige te zijn, geeft de dynamiek in onze relaties ons een groot bewustzijn van onze conditionering.

Veilige vriendschappen betekent dat er een veilige gehechtheid is tussen twee mensen.

Velen van ons waren nooit getuige van (of hadden) veilige, veilige gehechtheden als kinderen.

goede vriendschap
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Dus we creëren onbewust vriendschappen die onze vroegste traumabanden weerspiegelen.

Traumabanden zijn onzekere relaties. Het zijn relaties waar we angst voelen voor kritiek, om in de steek gelaten te worden, of angst om ruimte in te nemen/duidelijke grenzen te hebben.

Het afleren van deze dynamiek maakt deel uit van de levenslange reis van genezing.

Veilige vriendschappen moedigen wederzijdse evolutie aan.

Ze maken moeilijke gesprekken mogelijk. Daarbij laten ze verschillende perspectieven toe zonder veroordeling of oordeel. Ze zoeken echte verbinding, geen op ego gebaseerde binding.

Er is vertrouwen en een duidelijk weten dat jullie allebei proberen om elkaars ware, kern-authentieke zelf te vieren.

Heb je een vriend die dit werk doet en laat weten dat je ze ziet?

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees