Wat doe je als je vastzit in de cyclus van een giftige relatie? video

Wat doe je als je vastzit in de cyclus van een giftige relatie? video

Ze gaan rond en rond in dezelfde rampzalige kringen zonder een oplossing.

Een giftige relatie is mind-bending: breinbrekend, mindbending, geestbuigend, prikkelend.

Bovendien is een giftige relatie ook adembenemend, geladen, elektrisch en galvanisch. Soms is ze verzachtend, huiveringwekkend, hartstilstandend en inspirerend. Bovenal is ze bedwelmend, verwaand, verbluffend en verbijsterend. In de eerste plaats zal een giftige relatie brullend, opwindend en stimulerend zijn. Giftige personen zijn uiteindelijk roerend, spannend, dodend en vernietigend enz.

De kans is groot dat je dit hebt meegemaakt of nog steeds de angst hebt om te proberen uit die giftige relatie te stappen. Misschien probeer je het te overleven en deze patronen op te lossen die gewoon niet lijken te stoppen.

Hoe kun je duidelijkheid en richting krijgen over wat een echte giftige relatie is?

Deze presentatie bevat afbeeldingen die werden gebruikt onder een “Creative Commons-licentie”.

Wanneer kan een giftige relatie transformeren in een gezonde relatie? HOE kunnen we dat laten gebeuren?

Wat is er nodig om de patronen van giftige relaties in ons leven te beëindigen, tot een niveau waarop we weten dat we nooit nog een andere narcistische relatie zullen ondergaan en toestaan? Bekijk deze bovenstaande video om al deze antwoorden te ontdekken en nog veel meer!

Zit je vast in de cyclus van een giftige relatie?

Laat me uitleggen wat een toxische relatie is. Het is een giftige relatie die geen oplossing bereikt. Het gaat steeds maar rond in dezelfde pijnlijke, verwarrende en destructieve kringen. Het is bijvoorbeeld verwarrend als je een paar jaar een relatie hebt met een partner die niet wil scheiden van zijn ex.

In deze video leggen we uit waarom de gebruikelijke manier om met een giftige relatie om te gaan niet werkt. Bovendien leggen we uit waarom veel mensen na het eindelijk verlaten van een giftige relatie zich weer in een andere giftige relatie bevinden.

We gaan ook bespreken wat er nodig is om een ​​giftige relatie om te zetten in een gezonde relatie, en wanneer dat niet het geval is.

Onmiddellijk gaan we regelrecht naar de waarheden over hoe je helder kunt worden en de patronen van pijnlijke relaties achter je kunt laten, voor altijd. Het maakt niet uit welke soort giftige relatie je hebt. OK, dus voordat we beginnen, als je deze video leuk vindt, zorg er dan voor dat je op de like-knop klikt.

Als je nog steeds een giftige relatie hebt, hoop je dat het anders gaat worden.

Verzwijg je de giftigheid in de hoop dat er iets zal veranderen zodat je eruit kunt komen? Het is waarschijnlijk dat je regelmatig vraagtekens plaatst bij je gezond verstand en denkt dat jij het probleem bent. Zou je het leuk vinden als je dit nu kunt ophelderen?

Ik denk van wel. Dus laten we aan de slag gaan met de exacte stappen die je moet nemen om verlichting en duidelijkheid te krijgen zodat je gezonde relaties in jouw leven kunt opbouwen.

Let op: deze video is in algemene zin over liefdesrelaties, maar de uitgangspunten gaan over een narcist in je leven, zoals je zult zien. Dus kijk, het maakt niet uit wie de narcist is, tot het einde.

Schuld vrijgeven.

Een giftige relatie is doordrenkt van schuld, waarbij één of beide partijen de ander verantwoordelijk houden voor alles wat ze geloven in de relatie missen en ze als individu nodig hebben.

Dit is een valse premisse die nooit werkt, omdat in een giftige relatie de nodige volwassene, die persoonlijke verantwoordelijkheid neemt, helaas ontbreekt.

Een volwassene zegt: Ik ben de generatieve bron van mijn eigen liefde, goedkeuring, overleving en veiligheid, het maakt niet uit wat iemand anders is of doet.

Dit komt neer op de manier waarop we allemaal bereid moeten zijn te leven als we een vrije en geactualiseerde mens willen zijn: ‘Als je niet in staat bent, niet beschikbaar of niet bereid bent me te ontmoeten op gezonde niveaus van mijn waarden en waarheden, dan zal ik dit doen zonder je voor mezelf.’

De diepere betekenis hiervan is:

‘Ik wil je vragen mee te gaan op deze reis omdat het belangrijk voor me is, maar als je dat niet wilt, dan ga ik alleen en ontwikkel ik wat en wie mijn waarheid is.’

Ik begrijp volledig dat je lijdt als je iemand hebt gehad die weigert om een ​​teamlid te zijn.

Als partner zou je in staat moeten zijn om zorgzaam en attent te zijn. Een echt teamlid of partner die niet tegen je kan praten over emoties is geen partner.  Ook als die persoon niet kan praten zonder je te vernederen of te misbruiken is dit individu geen partner.

Met iemand die wel of niet vreselijke verslavingen heeft waardoor ze niet-functioneel, ongezond of onveilig zijn kun je geen ​​relatie hebben.

Je kunt met iemand zijn of iemand ervaren die liegt, steelt, bedriegt en kwaadwillige gewetenloze dingen met je heeft gedaan. Natuurlijk is het heel gemakkelijk om deze mensen de schuld te geven voor de toestand van ons uiterlijke leven en hoe we ons van binnen voelen.

We moeten duidelijk zijn over wat onze waarden en waarheden zijn over hoe we ons leven willen leiden.

We kunnen niet iemand anders verantwoordelijk houden voor de niveaus liefde, goedkeuring, overleving. Iemand anders is niet verantwoordelijk voor hoe veilig we ons voelen van binnen. Het maakt niet uit hoe ons uiterlijke leven is, iemand kan zich toch van binnen erg onveilig voelen.

Kijk, we gaan andere mensen emotioneel, financieel verantwoordelijk houden om ons te geven wat we denken dat we nodig hebben om ‘heel’ te voelen.

Dat werkt niet. Het is een vast recept om onszelf te laten verstrikt raken in een giftige relatie die ons precies datgene zal geven wat nog meer gebrokenheid naar ons innerlijke en uiterlijke leven brengt.

cover Nederlandse editie How to do the work van Nicole LePera
Meer info over de Nederlandse editie!

Het vernietigen van je waarden.

Verwarring zal heersen wanneer je niet in overeenstemming met je waarden leeft. Je krijgt ook verwarring als je verstrikt bent in giftige relaties met mensen die niet overeenkomen met je waarden. Deze verwarring zal los komen van wat je van deze persoon ‘wilt’ zowel van kleine dingen tot grote dingen, van waaruit je niet nog geheel in jezelf bent.

Laat me het uitleggen met de volgende voorbeelden:

Michelle was met Geoffrey getrouwd.

Ze hadden heel weinig gemeen. Hij wilde thuisblijven, ze wilde het leven verkennen en ervaren. Toen ze uit eten gingen, waren er geen gesprekken die haar stimuleerden.

Hij kon alleen over beperkte dingen praten. Hij ging dikwijls heen en weer over dezelfde oude verhalen. Ze was op elk moment bang voor zichzelf, omdat ze altijd het gevoel had dat ze wilde gillen.

Hoe meer Michelle Geoffrey aanmaande, des te meer verzette hij zich. Geoffrey wilde niet met haar mee op expedities en dingen doen. Hij vond het leuk om thuis te ontspannen. Bovendien wilde hij geen uitgebreid leven. Hij hield ervan dingen eenvoudig te houden. Het argument bereikte het punt van giftig te worden, waarbij beide partijen elkaar degenereerden in beschuldigen en de ander beschimpen.

Elk van de twee probeerde de ander te laten veranderen in hun waarden om de giftige relatie gelukkig te maken.

De giftige relatie van Ian met Tina

Laten we Ian eens bekijken die een relatie had met Tina en voortdurend probeerde om haar te laten stoppen met drinken en te stoppen van niet thuis te komen. Ze gaf toe dat ze affaires had, maar hij bleef haar terug in huis nemen.

Na veel geruzie namen ze afstand van elkaar. Tina beschuldigde hem ervan dat hij jaloers en verstikkend was. Hij zou haar pushen om weg te lopen. Hij beschuldigde haar van het hebben van verslavingen vanwege het misbruik dat ze van haar vader had meegemaakt.

Ze leden af ​​en toe aan de totale vernietiging van Tina’s uitbarstingen.

Ian liet zichzelf serieus in de steek door het toestaan ​​en accepteren van serieuze compromissen in zijn leven. Hij probeerde Tina te veranderen in monogaam, verslavingsvrij en emotioneel beschikbaar, zodat hij gelukkig en veilig kon zijn. Tina hoefde niets te veranderen, omdat ze al deze dingen in de relatie kon hebben omdat Ian bij haar bleef.

Het is zo belangrijk om te begrijpen, of je in een relatie bent met een ‘Geoffrey’. Hij is iemand die niet beledigend is, maar niet is afgestemd op je waarden. Aan de andere kant is een ‘Tina’ een wrak.

Kun je beseffen dat iemands karakter “hun karakter” is? Je kunt mensen niet veranderen. Ze kunnen alleen veranderen als ze dat willen.

Laten we nu echt worden.

Wanneer het door en door vergiftigd is.

We zijn in een giftige relatie die nooit gezond zal worden, wat betekent dat die persoon ons probeert te dwingen, iemand te worden die onze waarden en karakter niet kan worden of omgekeerd.

Narcisten doen dit dikwijls met ons.

Ze zijn nooit gelukkig en eisen steeds meer onredelijke zaken van ons zoals overmatige aandacht, ongezonde seks, geld, middelen, onsterfelijke ongezonde toewijding, loyaliteit, geheimhouding, wat het ook is.

Deze ongezonde eisen veroorzaken dat onze innerlijke wezens ‘Nee’ uitschreeuwen. We proberen om weerstand te bieden of terug te vechten. Als we instorten, raken we steeds meer leeg. Dan gaan we helemaal op weg naar onze ondergang en worden dan erg ziek.

Natuurlijk is dit een giftige relatie die geen hoop op herstel heeft.

Wanneer we met iemand zijn die niet wil veranderen, betekent dat, dat we niet gelukkig kunnen zijn met de persoon die ze zijn en wat ze doen zoals ze zijn. Dan is dit een giftige relatie die geen hoop op hervorming heeft.

Ik heb dat ook gedaan zoals de meesten van ons met hetzij partners, vrienden en zakelijke relaties. Ze kiezen zulke relaties en gaan er mee door, zelfs als het duidelijk is dat ze geen waarden van integriteit of empathie voor anderen hebben.

Dikwijls blijven ze doorgaan in een relatie met iemand die niet in staat is tot spijt te betonen en persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen.
Ze blijven doorgaan met personen die vreselijke narcistische gewetenloos en destructieve gedrag ten koste van anderen vertonen.

Echt, wat was ik aan het denken om daaraan te beginnen en daar mee door te gaan?!

Elk excuus dat ik maakte om vol te houden en te proberen deze onhandelbare deal te laten werken, maakte het uiteindelijk alleen maar erger. Wat ik dacht dat ik kon redden of winnen, werd weggehaald, en nog meer.

En de resultaten van mijn keuzes verraden mijn eigen waarden. Ze waren altijd pijnlijk. Als je slaapt met schurftige honden, krijg je vlooien! Alstublieft dierenliefhebbers die er zijn; dit is een uitdrukking en geen disrespect voor honden!

Vergeet niet dat de narcist een krokodil is.

Zoals ik al eerder zei, kun je een krokodil niet laten rollen terwijl je aan je buikspieren krabt en verwachten dat ze met je gaat spelen. Vergeet niet dat het een krokodil is.  Mensen zonder integriteit en zonder een goed karakter kunnen niet zomaar goede mensen worden. Ze zijn wie ze zijn.

Net als wanneer je een gezonde partner wilt die veel belang hecht aan gezonde voeding, stop dan met proberen iemand te dwingen de zetel, de televisie en ijs op te geven.

Kun je accepteren wie ze zijn? Als je dat niet kan, dan kan je relatie niet verder gaan.

In buitengewone gevallen, zoals bij narcisten, in geen enkele vorm moeten we mensen blijven accepteren wiens acties een duidelijk gebrek aan gezonde waarden en karakter vertonen. Er zijn geen gelukkige eindes aan die keuze.

Wanneer je verslaafd bent aan de relatie.

Ik hoop dat je ondertussen begrijpt hoe nutteloos het is om te proberen iemand te veranderen in wie je wilt dat ze zijn, zodat je ‘heel’ kunt voelen.

Er zijn verschillende diepe Quantum (absolute) resultaten met deze tactiek.

Wanneer je anderen probeert te veranderen, zullen zij je niet de verandering geven die je zoekt. Maar ze zullen je meer van je eigen gebrek aan heelheid schenken, wat je giftige dans met hen voedt.

Ze zullen je de schuld geven van waarom ze zich gedragen zoals ze doen. Ze zullen elke ‘vuiligheid’ die ze over je hebben over je uitstorten, bijvoorbeeld over wat je wel of niet aan het doen bent, wat het argument zal wegnemen van een willekeurig aantal openingen die tot minder resultaten leiden.

Je voedt hun slechte gedrag, omdat ze nog steeds verbonden zijn, en je voedt dit gedrag met je aandacht erop. Hun leven gaat door. Er is geen reden voor hen om te moeten veranderen. Dit is de waarheid over giftige relaties!

cover van boek You can trive after narcissistic abuse van Melanie Tonia Evans
EBOOK

Een giftige relatie die kan soms veranderen.

Ik wil echt dat je hier duidelijk over bent, dus je leeft niet in valse hoop. Als deze persoon een gebrekkig karakter heeft, zoals in het geval van een narcist die in staat is tot pathologisch liegen, kwaadwillende daden, en het onvermogen om spijt of verantwoording te tonen of echt goed te maken, dan verspilt je je tijd.

Je krijgt geen andere keus dan los te laten, te genezen en duidelijk te zijn over het kaliber en het karakter van de persoon waarmee je jezelf in de toekomst oriënteert.

Laten we teruggaan naar het verhaal van Michelle en Geoffrey.
Michelle deed het innerlijke werk aan zichzelf om haar ware waarden te definiëren en op één lijn te brengen.

Daardoor kreeg ze kreeg complete duidelijkheid over het leven dat ze nodig had om te leven en om de waarheid van haar ziel te bevredigen. Dit vereiste een partner om haar te vergezellen in haar avonturen, expansie en persoonlijke groei.
Liefdevol en waarheidsgetrouw deelde ze Geoffrey haar waarheid. Ze vroeg hem of dit iets was waar hij ook naar toe wilde werken en leven.

Zijn eerlijke antwoord op haar was dat het niet was wat hij wilde voor zijn leven. Het was triest, maar ze kwamen overeen om uit elkaar te gaan en dat in der minne te doen.

Peter en Joy

Een ander voorbeeld is Peter die zijn partner Joy meer open en eerlijk wilde laten zijn in plaats van hem buiten te sluiten.
Ze was onbetrouwbaar en zou op het laatste moment plannen breken, inclusief vakanties en samen doorgebrachte tijd.

Hij had het gevoel dat hij altijd de tweede beste van haar leven was.

Nadat hij er enige tijd over had ruzie gemaakt en zich met NARP had losgemaakt om met NARP aan zichzelf te werken om zijn toxische relatiepatroon binnen zichzelf te helen waardoor hij contact maakte met niet beschikbare vrouwen zonder zichzelf te eren, werd het Peter duidelijk en solide.

Hij vroeg Joy om wat hij nodig had om een ​​relatie met haar voort te zetten.

Dat was consistente communicatie, vasthouden aan plannen en hem een ​​eerste plaats geven in haar leven. Peter was helemaal in vrede met welke weg het ook zou gaan, omdat hij wist wat de uitkomst was. Hij zou vrij zijn van het giftige patroon en zijn waarheid leven.

Joy besefte dat hij de giftige relatie zou beëindigen als ze niet zou opstaan, dus stemde ze ermee in. Haar acties kwamen echter niet overeen met haar woorden. Kort daarna beëindigde Peter de relatie die hij met haar had.

Binnen een paar maanden was hij aan het daten met een nieuwe vrouw die, voordat hij zich aan haar had verbonden eerst had vastgesteld dat ze betrouwbaar en beschikbaar was door haar acties te bekijken.

En dan zijn er Patricia en Grant.

Grant gokte een beetje te zwaar. Toen geld nodig was voor extra kosten, merkte Patricia dat ze het kotsbeu was. Jarenlang hadden ze ruzie gemaakt, met Grant volhoudend dat hij recht had op uitvaltijd met zijn vrienden. Patricia was boos en overweldigd omdat ze de enige verantwoordelijke volwassene in de relatie leek te zijn.

Patricia heeft zich geëngageerd voor de genezingen met NARP om het patroon van relaties met verslaafden in haar leven te zuiveren.

Ze heeft heel duidelijk gemaakt dat ze niet langer hun relatie wilde ondersteunen. Ze wilden geen doelen overeenkomen met een gokker. Ze vertelde Grant haar waarheid namelijk dat als hij verder wilde gokken dat het goed was.  Hij kon dat gerust doen, maar ze zou het niet in haar leven toelaten. Ze zou hem verlaten. Grant geloofde haar niet. Patricia verhuisde meteen en begon plannen te maken om te scheiden. Hij wist toen dat ze het meende.

Grant vertelde haar dat hij stopte, maar ze ging niet terug totdat ze het duidelijke bewijs zag.

Hij ging naar “Gamblers Anonymous“, begon squash te spelen op die avond dat hij normaal gokte. Hij bleef haar laten zien hoe serieus hij was.
Ze herenigden en Grant ging nooit meer gokken. Hij begon te houden van zijn nieuwe lichaamsbouw, niveaus van fitness en meer beschikbare geld om van vakantie en speciale gelegenheden met Patricia te genieten.

De formule om ALLE toxische relatiepatronen te beëindigen.

Het maakt niet uit wie deze persoon is, inclusief vrienden, familie of wie dan ook.

Stop met deze persoon verantwoordelijk te houden voor je geluk, heelheid van veiligheid. 

Als je een volwassene bent dan is dat je taak. Stop met je zo te focussen op hen. Doe het innerlijke werk om heel duidelijk te worden over je waarden en wat je nodig hebt in je leven om je ware leven te leven.

Genees in jezelf de trauma’s die je hebt die ervoor zorgen dat je gehecht blijft aan de toxische persoon.

De trauma’s zorgen dat je blijft bij de giftige relatie en excuses maakt voor het blijven in een giftige relatie. NARP helpt je om dit te bereiken

Als deze persoon een onfatsoenlijk karakter heeft, stop dan met het vragen of verwachten van enige wederkerigheid. Ga “Geen contact” of “Gewijzigd contact”, doe wat je nodig hebt om juist te doen, en genees en ga verder. NARP helpt je ook ontzettend daarmee!

Je partner heeft een fatsoenlijk karakter:

Wanneer deze persoon een fatsoenlijk karakter heeft, stop dan met te argumenteren met hen. Daarna vertel je hen liefdevol en waarheidsgetrouw wat je van hen verlangt om een ​​relatie met hen te onderhouden.

Als ze deze persoon niet resoneert met je waarden, zegen ze dan.  Geef ze daarna liefdevol vrij zodat jullie beiden vrij kunnen zijn om een ​​leven te leven dat is afgestemd op je afzonderlijke waarheden.

Wanneer ze het eens zijn om in te stappen in de levenswaarden die je hebt, kijk dan of hun acties overeenkomen met de woorden.

Woorden alleen, zijn goedkoop, toch?
Wees eerlijk als ze proberen je waarden te worden. Is dit iets waar ze van genieten en van profiteren? Doen ze dit alleen vanwege hun behoeftigheid en angst om je te verliezen, maar ze hebben er eigenlijk geen zin in om anders te moeten zijn of te veranderen?

Werk altijd voldoende aan je Innerlijk Wezen

Dit doe je om in staat te zijn om je uitlijning met je Ware Zelf en Leven te zijn. Dus maakt het niet uit wat iemand anders wel of niet doet. Dan zul je van binnen compleet zijn. Dat betekent dat je ‘Nee’ kunt zeggen tegen wie en wat niet je waarheid is.

Dat betekent dat je je kunt aansluiten bij en ‘meer worden van wie je bent’ met de echte mensen en dingen die je wilt. Dan word je rustig en duidelijk door de bovenstaande formule te gebruiken. Namelijk je zet de relatie stop als ze giftig wordt.

Zie je dat dit niet alleen het liefdevolste geschenk is dat je jezelf kunt geven? Het houdt ook van en eert ook alle anderen die in relatie komen met je!

We hebben niet het recht om mensen te veranderen om te zijn wie we willen dat ze zijn. Dat is geen liefde dat is controle, het maakt niet uit wie ze zijn of wat ze doen of niet doen.

Je zult merken, wanneer je dit opgeeft, hoe mensen die wel gezonde innerlijke capaciteiten hebben, gemakkelijk in je leven komen. In essentie is dat wie je nu bent, authentiek in jezelf.

Ben je hier klaar voor? Is dit wat je echt wilt: een leven en relaties die werken?

Zo ja, schrijf dan 50 maal op een blad papier ‘Ik bevrijd mezelf van degenen die nu geen partij voor mij zijn’. Wanneer je die schrijfoefening doet, ga je dat ook echt menen. De boodschap gaat volledig inzinken.

Heb je enig idee hoe je, zodra je dit patroon in jezelf aanpakt, alles in je leven op zijn plaats kan vallen?

We houden je hand vast en laten zien hoe je dat doet met de groeitaken!

Gebruik de commentaren om elkaar te steunen!

En als je dit goed vond – klik dan op de like knop. Deel ook met je kennissen, zodat we mensen kunnen helpen wakker te worden voor deze waarheden. En zoals altijd, zou ik graag je opmerkingen en vragen hieronder beantwoorden. Sharing is caring!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

alle artikelen over verhoudingen op narcisme.blog

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees