Highbrow mix lowbrow cultuur signaal potentiële narcist date

Locatiewaarden en culturele omnivoren

Eerste dates zijn voor eerste indrukken. We meten potentiële geliefden door alles, van kleding tot conversatie, lowbrow cultuur, highbrow cultuur, houding tot kleding te bekijken.

Omdat we narcisten en andere giftige persoonlijkheden willen vermijden, zijn we afgestemd op signalen tijdens de vroege stadia van een relatie. Dan zijn we het meest objectief en hebben we minder geïnvesteerd.

Maar naast het waarnemen van flamboyantie, flash en mode, kunnen culturele voorkeuren aanvullende aanwijzingen geven om rekening te houden met karakter.

Dus wat zegt de keuze van je date over eten, entertainment of cultuur over zijn- en haar geschiktheid, als het gaat om persoonlijkheid, voor jou? Voordat je het relatiepotentieel beoordeelt aan de hand van restaurantselectie, overweeg dan het evoluerende karakter van de narcistische persoonlijkheid.

Narcisten als culturele alleseters

Hanna Shin en Nara Youn onderzochten in een studie, “How Insecure Narcissists Become Cultural Omnivores” (2020), hoe de persoonlijkheidskenmerken van narcisme en psychologische onzekerheid culturele consumptie beïnvloeden.

Ze merken op dat traditionele elites – mensen die vanwege hun sociale klasse of opleiding een grote hoeveelheid “cultureel kapitaal” bezitten, zich onderscheiden door deel te nemen aan een hoge cultuur.

Shin en Youn, die vaak ‘snobs’ worden genoemd, merken op dat dergelijke individuen hun superioriteit laten zien door deel te nemen aan de elitaire cultuur.

Toch is deze klas blijkbaar geëvolueerd van gesofisticeerde snobs naar wat eerder onderzoek beschrijft als ‘culturele alleseters’. Ze genieten niet allen van elitaire cultuur, maar ook van ‘lowbrow’ cultuur.

Highbrow, Lowbrow Cultuur

Over definities merken Shin en Youn op dat volgens de Cambridge Dictionary highbrow cultuur wordt gedefinieerd als “over ernstige en gecompliceerde of artistieke ideeën” en lowbrow cultuur als “niet gecompliceerd of cultuur die niet veel intelligentie vereist om begrepen te worden”.

Ze merken op dat de Oxford Dictionary of English enigszins verschillende definities bevat, waarbij highbrow cultuur wordt gedefinieerd als “intellectueel of ijl van smaak” en lowbrow cultuur als “niet erg intellectueel of ontwikkeld”.

Shin en Youn (supra) vertalen deze definities in praktische termen.

Ze leggen uit dat bijvoorbeeld highbrow cultuur samenhangend is met de normen van de gecultiveerde, upper class en lowbrow cultuur, geproduceerd voor of door lagere statusgroepen of ‘gewone’ mensen, is vaak populairder en minder geavanceerd.

Shin en Youn leggen uit dat narcistische individuen die een verminderd gevoel van psychologische veiligheid ervaren, onderscheid zoeken door zowel elitaire als lowbrow-cultuur te consumeren. 

Ze gebruiken een elitaire cultuur om onzekerheid te verminderen door aan statusbehoeften te voldoen, en een lage cultuur om zelfintegriteit uit te drukken.

Het mixen en matchen van culturele alleseters

Pizza en Perrier?

Zeker op het menu voor een narcistische culturele alleseter. Deze egocentrische vrijers kunnen dates meenemen naar een locatie of evenement dat een mix is ​​van high -en lowbrow cultuur.

Hoewel Shin en Youn erkennen dat culturele omnivoren vaak net zo ‘welgesteld’ zijn als zogenaamde culturele elites, maken ze geen onderscheid op basis van klasse en genieten ze net zo goed van producten als ambachtelijk bier en hiphopmuziek, zoals traditionele highbrow-producten zoals goede wijn en opera.

Shin en Youn  (supra.) Erkennen andere voorbeelden van culturele omnivoorheid, zoals dansmuziek met smaken van klassiek of jazz, high-end dineren met gepersonaliseerde versies van populaire gerechten zoals vleugels en wafels, en kunstgalerijen die naast klassieke schilderijen ook graffiti tonen.

Hoe een plaats waarden weerspiegelt

Als we beoordelen hoe locatieselectie waarden weerspiegelt of het gebrek daaraan, als we proberen te voorkomen dat we betrokken raken bij narcisten of andere giftige persoonlijkheden, moeten we blijkbaar ons perspectief verbreden.

In hun onderzoek noemen Shin en Youn bijvoorbeeld highbrow culturele activiteiten als “naar een klassiek symfonieorkest gaan”, “kunstgalerijen bezoeken” en “luisteren naar hedendaagse klassieke muziek”, en lowbrow culturele activiteiten als “luisteren naar popmuziek” “naar graffiti en straatkunst gaan”, “naar popconcerten gaan” en “naar straatoptredens net zoals straatkunst gaan kijken.”

Het contra-intuïtieve aspect van dit onderzoek is dat de meeste mensen grandiositeit gewoonlijk niet associëren met graffiti en straatverkoop met ijdelheid. Het lijkt er daarom op dat narcisme niet kan worden gedetecteerd door locatieselectie- of het nu bescheiden of pretentieus is. 

Om nog maar te zwijgen van het feit dat veel van de vriendelijkste, genereuste mensen ter wereld ongetwijfeld evenveel geneigd zijn om dezelfde soorten cultuur te consumeren als de giftige persoonlijkheden die we proberen te vermijden.

Net zo, hoewel eerste dates de eerste stap zijn bij het vormen van eerste indrukken, zal alleen het opbouwen van een relatie na verloop van tijd de persoon achter de persona onthullen.

kunstmatig grandioze positieve wereldbeeld, highbrow cultuur, lowbrow cultuur
Groeitaak

Wat kun je doen?

Als je jouw emotionele reis naar een zeer krachtig evolutionair niveau wilt brengen, heb ik opwindend nieuws voor je. Hier heb je groeitaken die je door mijn hele methode voor het herstellen van misbruik zal leiden, en je zult ongelooflijke dingen leren over waarom het zo moeilijk is om los te komen van een narcist, hoe je het trauma kunt helen, de triggers kunt loslaten en voor eens en voor altijd loskomen van misbruik.

Om alle groeitaken te doorlopen zul je heel wat werk hebben, maar begin al vast klein, zoals de belofte om elke dag één glas water te drinken. Je kunt altijd vragen stellen. En je kunt met dat alles verbinding maken, het is allemaal gratis, door in het menu te gaan.

Ik hoop dat dit vandaag echt heeft geholpen en je hoop heeft gegeven over hoe je kunt kalmeren en genezen. Ik kijk ernaar uit om je proces, je huiswerk en eventuele vragen te delen in de reacties hieronder. Je kunt hier ook Nederlandstalige hulpmiddelen vinden.

The role of violence founding origins of René Girard.

Culturele en relationele vaardigheid en / of culturele nederigheid!

Giftige mensen zoeken vaak naar kwaliteit in anderen voor emotioneel misbruik.

Waarom een narcist ‘s morgens opstaat? Om te stelen! Deel 1

Alle modeartikelen vind je bij bol.com


door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees