Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Ongezonde cyclus kan een uitdaging zijn! +audio +video

audio van deze blog op narcisme.blog

Zelf-sabotage:

Je geluk weggooien omdat je je “onwaardig” voelt en genoegen neemt waarmee je bekend bent, wetende (of vermoeden) dat het giftig is voor je geluk. In sommige situaties is dat je eigen moeder of vader, of een ander familielid. Je blijft, maar steeds die ongezonde cyclus herhalen en dat is een enorme uitdaging om die te doorbreken, omdat het van je zorgfiguren komt.

Dat kan heel heftig zijn omdat het een taboe is en je vreest dat je daar mee alleen staat. Je netwerk dat je als kind had, valt uiteen en je wordt de zondebok. Maar als kind was je steeds verzoenend en loyaal zoals de meeste kinderen. Tegen die natuurlijke gewoonte ingaan is lastig.

Het veranderen van de ongezonde cyclus en patronen kan een uitdaging zijn. En het is een eye-opener naar onze eigen motivaties op basis van onze persoonlijke ervaringen te kijken. Niet de vraag of je gemotiveerd bent, maar waarom ben je gemotiveerd voor een bepaald doel.

Weglopen en vermijden

Als je telkens wegloopt van schaamte of kwetsbaarheid of andere rommelige emoties kent, dan is de kans groot dat je heel veel gaat “weglopen” totdat je er genoeg van hebt.

Als je alleen hebt geleerd dat je liefde of geluk niet waard bent, dan kun je je kans op geluk weggooien voor wat gewoon aanvoelt, maar toxisch is.

En als je alleen jacht en afleidingen zoekt om pijn te verdoven of om alleen te zijn aan te kunnen, dan zal dat patroon doorgaan, maar niet als de dingen veranderen.

Erkennen dat er een giftig patroon bestaat, kan bemoedigend zijn omdat het ons de kans geeft om naar binnen te kijken en opnieuw te evalueren waar we zijn in ons leven versus waar we willen zijn. Dan ga je door de pijn voor de kansen die je niet hebt gehad of genomen, om eindelijk jezelf op de eerste plaats te stellen.

ongezonde cyclus uitdaging
Herstelprogramma’s en groeiprogramma’s

Als waar je nu bent tientallen of honderden keren in je leven zich heeft herhaald, krijg je nu twee keuzes:

niets doen en doorgaan met een status quo om je potentieel te zelfsaboteren OF iets doen dat een ellendige cyclus doorbreekt en je het geluk en de liefde geeft die je waard bent. Kies daarom verstandig, doe er iets aan met de middelen die we je hier aanreiken.

Like en deel dit artikel en geef het je visie.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Lees meer

knop voor alle groeitaken
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees