Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Een emotionele naschok na toxische relatie


Vandaag wil ik het met jullie hebben over emotionele naschokken, omdat het een fenomeen is. Een emotionele naschok is een uitdrukking die al enkele jaren bestaat, maar vrijwel niemand heeft het hierover. Een emotionele naschok is wanneer je je slechter voelt nadat je een misbruiker hebt verlaten dan toen je bij de misbruiker was. Dit gebeurt zelfs als jij degene bent die vertrekt. We weten dat weggegooid worden heel pijnlijk is als je dat hebt meegemaakt, maar zelfs mensen die hebben besloten te vertrekken en er een goed gevoel over hebben om ermee door te gaan, kunnen achteraf door emotionele naschokken worden getroffen.

Emotionele naschok laat je verbijsterd achter waarom je niet verder kunt met je leven, en ook al heb je een hekel aan deze persoon en weet je dat ze zo slecht voor je zijn, toch heb je misschien het gevoel dat je hem manisch mist.

Je kunt jezelf zelfs in twijfel trekken en tegen jezelf zeggen: ‘Nou, ik moet van ze houden, en deze relatie moet wel werken. Misschien is het een zielencontract.’ Het is raar voor mensen die toekijken, want je zou toch gewoon in staat moeten zijn om weg te komen van iemand die misbruik maakt en beter worden, omdat je de ruimte en de afstand tot hen hebt.

Maar als de emotionele naschok toeslaat, is dat alles behalve gemakkelijk. Misschien maak je dit mee, of heb je dit meegemaakt, en het heeft jou ook echt geschokt. Als jij dat bent, laat het me dan weten in de reacties hieronder.

Ik wil echt dat je weet, en misschien moet je dit horen, dat na narcistisch misbruik de emotionele naschok eigenlijk vaker voorkomt dan niet. De reden waarom je niet verder kunt met je leven of niet langer geobsedeerd bent door iemand, is vanwege naschokken.

Mogelijk vecht u tegen uw eigen cognitieve dissonantie waarbij u excuses en rechtvaardigingen bedenkt waarom u contact zou moeten opnemen met deze persoon of hoe u de relatie zou kunnen herstellen, of denkt u dat er misschien verlossing is voor deze persoon omdat voor jou een emotionele naschok zo ondraaglijk voelt om er doorheen te gaan.

Er zijn diepgaande redenen voor de emotionele naschok, en ik beloof je dat deze echt toeslaat na een giftige relatie met vrijwel iedereen. Zelfs als mensen het uitmaken met een giftig persoon en nooit meer iets van hem of haar horen of de gevolgen niet van hem of haar ondervinden, wat zeldzaam is, kunnen zelfs die mensen last krijgen van naschokken.

De reden waarom de emotionele naschok toeslaat

De reden waarom je emotionele naschokken ervaart, is omdat je niet langer in de strijd bent. Wanneer je met een giftig persoon bent, word je regelmatig getriggerd, waardoor adrenaline en cortisol vrijkomen. Ook al veroorzaakt dit grote schade aan uw systeem, of het nu op de middellange of lange termijn is, het houdt u afgeleid en in het heden in de strijd.

Maar als je niet bij deze persoon bent en wat ruimte hebt, kan wat er vorige week, vorige maand, vorig jaar en tien jaar is gebeurd je inhalen omdat je stilstaat. Dit alles komt in je bewustzijn op een manier die echt verschrikkelijk is.

Emotionele naschok voelt als overweldiging, diepe wanhoop, totaal liefdesverdriet en nog veel meer. Een van de grootste dingen van naschokken zijn de obsessieve gedachten, de herhalende gedachten, het stinkende denken over wat er is gebeurd, wat er had moeten gebeuren en wat er had kunnen gebeuren.

Je blijft het allemaal in je hoofd herhalen en je kunt er niet mee ophouden en je komt er gewoon niet uit en je staat versteld van de naschok hoe het je energie leegzuigt. Je voelt je zo leeg, en je zou je veel slechter kunnen voelen dan zelfs wanneer je bij de narcist bent.

Je hebt misschien het gevoel dat een vreselijk psychisch virus je heeft ingehaald en dat het je hele leven leegzuigt. Je hebt misschien het gevoel dat je letterlijk doodgaat door een emotionele naschok. Het doet denken aan het U2-nummer I Can’t Live With or Without You.

Maar de emotionele naschok kan echt pijnlijker aanvoelen uit de relatie dan je voelt in de relatie, ook al weet je, als je uit de relatie stapt toen je wegging, dat je daar nauwelijks levend uit bent gekomen, dat je de relatie nauwelijks hebt overleefd. Toch voel je je nu slechter. Het is gek. Bij een emotionele naschok escaleren uw misbruiksymptomen. Je hebt moeite om te functioneren en je voelt je misschien totaal verslaafd.

Dit is een van de gekste dingen eraan, geen contact met die persoon willen verbreken.

Misschien wilt u opnieuw verbinding maken. Het kunnen gevoelens zijn alsof je gewoon afsluiting wilt, begrip wilt, herstel wilt, spijt wilt hebben. Je wilt verzoening ondanks dat je weet dat dat in het verleden nooit heeft gewerkt, hoe vaak je daar ook voor hebt geprobeerd.

De echte reden waarom zoveel mensen geen contact verbreken, is omdat ze lijden aan het fenomeen emotionele naschok. Laten we nu nog eens dieper ingaan op wat hier werkelijk aan de hand is. Ik wil het hebben over peptideverslaving en naschokken. Peptideverslaving is iets waar ik me in het verleden diep in heb verdiept, en ik heb er veel over gedeeld op dit platform, en het was een gamechanger voor mij in de manier waarop ik genas. Het was een van mijn grootste keerpunten.

Peptideverslaving en naschok

Enkele van de ernstigste gevoelens van naschokken zijn paniek en verslaving, golven van angst en het gevoel niet te kunnen overleven zonder deze persoon. Dat kan ertoe leiden dat u probeert energetisch verbonden te blijven. Dit zijn dingen zoals proberen hun energie te voelen en voortdurend alles onderzoeken wat je weet over dit persoonlijkheidstype.

Misschien stalk je hun sociale media. Je vraagt ​​mensen die er verstand van hebben om informatie. Houden ze nog steeds van je? Komen ze terug? Hebben ze spijt van wat ze hebben gedaan? Of misschien verbreek je gewoon het contact. Ik heb dat tientallen keren gedaan, en veel andere mensen hebben dat ook gedaan.

Peptideverslaving treedt op omdat de cellen in uw lichaam chemisch gewend zijn aan het ontvangen van sterke doses van de emotionele peptiden die de hypothalamus in uw hersenen heeft aangemaakt. Dit is belangrijk.

Er is een peptide voor elke menselijke emotie die je kunt ervaren.

Je hebt grote hoeveelheden dingen meegemaakt zoals woede, verraad, invalidatie en onrecht , allemaal gerelateerd aan de schokkende dingen die de narcist je heeft aangedaan. Je bent emotioneel fysiologisch verslaafd aan deze toestanden. Dat is de waarheid.

Uit laboratoriumtests met rattenstudies is gebleken dat ratten, wanneer ze emotionele peptiden krijgen, afstand doen van voedsel, water, zelfzorg en zichzelf reinigen voor het verkrijgen van peptiden. Ze zullen letterlijk verhongeren en dorsten. Er kan worden betoogd dat emotionele peptiden net zo verslavend of misschien zelfs verslavender zijn dan welke synthetische drug dan ook. Wanneer je een narcist verlaat, ben je weg van je drug van de emotionele peptiden die je hebt gekregen en ga je cold turkey. Je cellen verlangen letterlijk naar de verbinding met de peptiden.

Het zijn jouw lichaam, het zijn jouw cellen die jouw emoties zijn, en de emotionele hunkering zal ervoor zorgen dat je hoofd geobsedeerd raakt door de misbruiker en wat ze je hebben aangedaan, want dat zal je een nieuwe kick van je hypothalamus geven, waardoor meer van die peptiden worden aangemaakt.

Je hersenen zullen je elk excuus geven om terug te keren naar de plaats van de misdaad, waar je de drug opnieuw kunt krijgen van de misbruiker die het uitdeelt.

Emotionele naschok is traumabinding

Oké, er is dus nog een laag voor de naschok. Laten we hier eens naar kijken. Het is de goede oude traumabinding. Naschokken hebben ook te maken met traumabinding. Traumabinding is verschrikkelijk. Het is ook een naschok. Het is dat vreselijke gevoel dat je niet kunt stoppen met naar iemand toe te gaan die je pijn doet, en je kunt niet stoppen met aan hem of haar te denken, en het is heel moeilijk voor je om te proberen opnieuw contact met hem of haar te maken.

De directste wet van traumabinding is deze. Het is makkelijk.

We hebben een band opgebouwd met de mensen die onze ongenezen innerlijke dingen vertegenwoordigen. Zo simpel is het echt. Laten we zeggen dat je nog steeds innerlijk het trauma van verlating met je meedraagt, de angst van verlating. Je zult je aangetrokken voelen tot en aantrekkelijk zijn voor mensen die geneigd zijn mensen in de steek te laten, die zich niet binden, die niet loyaal zijn, die je niet zullen respecteren.

Je zult ook op zeer getriggerde manieren verschijnen waarbij je leeftijd teruggaat naar je jonge verlatingstrauma, en je reacties zullen de mogelijkheid van verlating aanwakkeren. Je blijft ook verbonden met mensen die je in de steek laten, in een poging ze te dwingen en ze te veranderen in loyale, veilige en toegewijde mensen. Maar het werkt natuurlijk niet. De enige remedie hiervoor is dat je los kunt laten, naar binnen kunt gaan en het trauma van de verlating kunt helen, en dan ben je niet langer met een trauma gebonden aan mensen die je in de steek zullen laten. Je verbreekt de banden, je gaat vrijuit, en het verandert ook de patronen van je relaties in de toekomst.

Het juiste innerlijke werk is de krachtigste manier om al deze lagen van een emotionele naschok te genezen.

Ik wil dat je hoop hebt. Je hoeft niet in deze gruwelijke gevoelens en deze onmacht te blijven zitten en je zo verslaafd te voelen aan die persoon. Mijn emotionele naschok was, net als die van vrijwel iedereen, verbijsterend. Het schudde mij absoluut tot in mijn kern. Het verbaasde mij.

Na het ontdekken en toepassen van Quantum-hulpmiddelen om mijn innerlijke traumabanden aan te pakken, was ik in staat om de lus van peptideverslaving los te laten, en kreeg ik kalmte en resolutie op die plaatsen binnenin waar ik al het trauma van de voorgaande gebeurtenissen met me meedroeg. en pijn, dat was het misbruik.

Ik genas niet alleen van de naschok, maar ik kwam ook naar voren als een veel completer persoon van een hoger niveau dan voordat ik er zelfs maar doorheen ging. Hetzelfde is gebeurd voor zoveel mensen als resultaat van het op zich nemen van het innerlijke werk dat ik hen help te doen met de groeitaken. Dus ik hoop echt dat het vandaag zinvol is geweest. Ik hoop dat het je hoop kan geven en je echt laat weten dat je niet gek wordt, dit komt heel vaak voor, er is een naam voor, en weet alsjeblieft dat je hier vrij snel van kunt genezen als je ermee begint de goede weg.

Ik zou graag van je horen in de reacties of dit je aanspreekt en of je dit doormaakt, en ook of je hiervan al genezen en op een hoger niveau bent gekomen, want dat helpt andere mensen ook hoop te geven.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees