Zelfgenezingstechnieken om emotionele pijn te verlichten! +video

Zelfgenezingstechnieken om emotionele pijn te verlichten! +video

We ervaren emotioneel leed op allerlei manieren zoals verdriet, angst, verslavingen, onproductieve obsessies, ongewenste dwanghandelingen, repetitief zelfsaboterend gedrag, fysieke kwalen, verveling en verschillende boze, sombere en geagiteerde stemmingen. Wat helpt dit leed te verlichten? Wat helpt een persoon om te genezen? De huidige geestelijke gezondheidszorg zegt dat de volgende twee items het meest helpen: drugs en praattherapie. Behalve die twee, wat helpt nog meer? Zelfgenezingstechnieken om emotionele pijn te verlichten!

Hier zijn 10 zelfgenezingstechnieken om emotionele pijn te verlichten!:

1. Wees jezelf!

Je moet jezelf zijn. Dit betekent vragen wat je wilt, grenzen stellen, je eigen overtuigingen en meningen hebben. Het betekent ook opkomen voor je waarden, de kleding dragen die je wilt dragen, het voedsel eten dat je wilt eten. Ook betekent dat de dingen zeggen die je wilt zeggen, en in honderd andere manieren om jezelf te zijn en niet iemand die klein of vals is.

2. Vind jezelf uit!

Je komt op de wereld met attributen, vermogen en neigingen. Ondertussen word je gevormd in een bepaalde omgeving. Maar op een gegeven moment moet je zeggen: “Oké, dit is wat origineel voor mij is en zo ben ik gevormd, maar wie wil ik nu zijn?” 

Je vermindert je emotionele nood door te besluiten iemand te worden die minder emotionele nood zal ervaren: een rustiger persoon, een minder kritisch persoon, een minder egoïstisch persoon, een productiever persoon, een minder zelfbeledigende persoon, enzovoort.

3. Heb lief en wees geliefd!

Een deel van onze natuur vereist eenzaamheid, tijd alleen en een belangrijk ruig individualisme. Maar dit is niet het hele verhaal van onze natuur. We voelen ons gelukkiger, warmer en beter als we liefhebben. Bovendien leven we zelfs langer en ervaren het leven als zinvoller wanneer we liefhebben en laten liefhebben. 

We moeten individuen zijn, maar we moeten ook met elkaar omgaan. Om beide te doen, om onszelf te zijn en relaties aan te gaan, moeten we de realiteit van anderen erkennen. We kunnen anderen in onze plannen betrekken, niet alleen spreken maar luisteren. Daarbij dienen we onszelf fit maken door onze grovere fouten te verwijderen en op te groeien.

4. Krijg grip op je geest!

Niets veroorzaakt meer emotionele stress dan de gedachten die we denken. We moeten het beter doen dan we gewoonlijk doen door de gedachten te identificeren die ons niet dienen, ze te betwisten en te eisen dat ze verdwijnen. We kunnen ze vervangen door meer nuttige gedachten. Gedachten denken die je niet dienen, staat gelijk aan jezelf emotioneel leed aandoen. Alleen jij kunt grip krijgen op je eigen geest; als je dat werk niet doet, zul je in nood leven.

5. Vergeet het verleden!

We hebben ons wezen niet zo volledig onder controle dat we kunnen voorkomen dat pijnlijke punten uit het verleden terugkeren. Ze hebben een manier om ons te pesten als angstig zweten, nachtmerries, plotselinge droefheid en golven van woede of depressieve gedachten. 

Maar we kunnen intussen proberen het verleden te bezweren door niet mee te spelen met onze menselijke neiging om ons daarin te wentelen. We moeten onszelf vertellen om verder te gaan en het menen. 

Als je een geheime gehechtheid aan ellende hebt, zul je je ellendig voelen. Zo goed als je kunt, onvolmaakt maar met echte energie, laat het verleden los en vergeet het verleden.

6. Zet de angstschakelaar uit!

Ongebreidelde angst verpest ons evenwicht, kleurt onze stemming en maakt alle toch al zware taken van het leven nog veel moeilijker. Er zijn veel angst beheer strategieën die je zou willen proberen zoals ademhalingstechnieken, cognitieve technieken, relaxatietechnieken, en ga zo maar door.

Maar wat het verschil maakt is, als je de “innerlijke switch” doet die je angstige natuur stuurt. Je kan lokaliseren waar die pijn zich bevindt in je lichaam en die eruit verschuiven. Bovendien kun je beslissen dat je liever rustiger leeft. Zet de angst dan in de uitstand door tegen jezelf te zeggen stop! Met één gebaar kondig je aan dat je niet langer zult overdramatiseren dat je niet langer zult catastroferen dat je niet langer een angstig leven zult leiden of onnodige angst voor jezelf zult scheppen.

7. Maak betekenis!

Betekenis is niets geheimzinniger dan een bepaald soort subjectieve psychologische ervaring. We kunnen veel meer betekenis in ons leven hebben als we stoppen ernaar te zoeken, alsof het verloren is gegaan of alsof iemand anders er meer van wist dan wij. Besef dat het in onze macht ligt om betekenis te beïnvloeden en zelfs te maken. 

Door dagelijks betekenisvolle investeringen te doen en dagelijkse betekeniskansen te grijpen, houden we betekeniscrises op afstand en ervaren we het leven als zinvol. 

Betekenisproblemen veroorzaken ernstige emotionele stress. Het leren van de kunst van op waarden gebaseerde betekenisgeving vermindert dat leed drastisch.

8. Laat betekenis de stemming overtreffen!

Je kunt besluiten dat de betekenis die je eraan geeft belangrijker voor je is dan de stemming waarin je je bevindt. In plaats van te zeggen: “Ik ben leeg vandaag”, zeg je in plaats daarvan: “Ik heb mezelf om op te bouwen” of “Ik heb mijn dagboek om in te schrijven.” 

Je begint elke dag met jezelf aan te kondigen hoe je die dag precies betekenis wilt gaan geven. Bovendien kun je een intentie plaatsen in je dagboek hoe je van plan bent om te gaan met routinematige klusjes en taken. Je kunt een intentie plaatsen in je dagboek of op een zichtbaar geplaatst affiche hoe je wilt ontspannen.

Kortom, hoe je wilt je dag door te brengen. Je beschouwt dat alles, zowel de rijke als de gewone mensen – dieren – dingen, als het project van je leven.

Dat is een project waarin je met gratie en een goed humeur leeft. Je vermindert je emotionele stress door meer te kijken naar je intenties en minder naar je humeur.

9. Upgrade je persoonlijkheid!

Je bent niet de persoon die je zou willen zijn. Je bent bozer dan je zou willen zijn, impulsiever, meer verspreid, meer zelfsaboterend, ongedisciplineerd, angstiger. 

Dan heb je een persoonlijkheidsupgrade nodig, die natuurlijk alleen jij kunt leveren. Je kiest een kenmerk van je persoonlijkheid dat je wilt upgraden en dan vraag je jezelf af, welke gedachten passen bij deze bedoeling en welke kleine acties passen bij deze intentie die ik nu kan doen? 

Dan bedenk je de juiste gedachten en onderneem je de nodige actie dagelijks. Op deze manier word je stap per stap de persoon die in staat is om je emotionele nood te verminderen.

10. Omgaan met omstandigheden!

Zou je meer stress ervaren als je op het strand ligt te zonnen of een lange gevangenisstraf tegemoet gaat? Omstandigheden zijn belangrijk. Onze economische omstandigheden zijn belangrijk; bovendien zijn onze relaties belangrijk; onze werkomstandigheden zijn belangrijk; daarbij is ook onze gezondheid belangrijk; of onze natie in vrede verkeert of wordt bezet door indringers, is van belang. 

Veel omstandigheden zijn volledig buiten onze controle en vele zijn binnen onze controle zoals bovenstaande zelfgenezingstechnieken om emotionele pijn te verlichten. We kunnen van baan of carrière veranderen, we kunnen scheiden, we kunnen onze calorie-inname verminderen, we kunnen opstaan ​​of zwijgen, we kunnen precies zoveel doen als we kunnen om onze omstandigheden te verbeteren.

 Als gevolg van die verbeteringen voelen we ons emotioneel beter. Emotionele genezing vereist dat je echte actie onderneemt in de echte wereld, maar op zo’n manier dat elke stap gemakkelijk is en je het kunt volhouden.

Wie weet of we in de greep zijn van een “nieuwe depressie- epidemie” of een “nieuwe angst-epidemie” of dat ernstige emotionele nood vanaf het begin een belangrijk kenmerk van het menselijk bestaan ​​is geweest. 

Wat nu anders is, is dat het paradigma van zelfhulp volledig beschikbaar is voor iedereen die zijn of haar emotionele nood wil verminderen met zelfgenezingstechnieken om emotionele pijn te verlichten!

Je kunt jezelf begrijpen; bovendien kun je intenties vormen en uitvoeren; je kunt leren van ervaring; je kunt groeien en genezen met discipline. Natuurlijk is dit allemaal enkel waar als je bereid bent om het vereiste werk te doen. 

Maar als dat zo is, heb je een uitstekende kans om je emotionele stress te verminderen en echte emotionele gezondheid te ervaren.

Meer technieken vind je bij het instituut voor communicatie en ontwikkeling hier.

NLP Technieken 2; hoe stop je negatieve gedachten met NLP

How To Do Swish Pattern Properly

Ronald Bernard, deel 3 – Onthullingen door een insider (NL)

Swish Pattern – NLP Techniques

NLP Techniek | De Schwisssh | Swish Pattern

How To Eliminate Unwanted Thoughts Using NLP

Vragen of suggesties?  We antwoorden graag!

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer