Angst laten verdwijnen als  deze niet langer kunt controleren +video

Angst laten verdwijnen als deze niet langer kunt controleren +video

Om stress en nervositeit door de relatie met de narcist of de gedachten aan de narcist en zijn mogelijke daden te verlichten, is het handig om technieken bij de hand te hebben waarmee je snel weer uw angst kunt laten verdwijnen en “normaal” kunt worden.

Narcistische misbruik en manipulatie is een belangrijke oorzaak van angst.

De bedoeling is niet om pijn en angst te vermijden, maar ze precies onder ogen te kunnen zien of voelen, zodat je ze met het innerlijk proces kunt veranderen.

Welkom op deze video. Deze video bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creatieve Commons-licentie.

Leren ademen en kalmeren om uw angst te laten verdwijnen.

We ademen onbewust en daarom kunt u op stressvolle momenten ademhalingsoefeningen gebruiken om onnodige stress te verlichten. Concentreer u op ademhalen.

Adem diep in, houd de lucht een paar seconden in je longen en adem dan uit. Bij een uitademing moet ook het gevoel van stijfheid in het lichaam verdwijnen. Om het resultaat te consolideren, herhaalt u de cyclus van inhalaties en uitademingen ongeveer 3-5 keer.

In dit geval moet u proberen zoveel mogelijk te ontspannen, uw kin iets op te heffen en iets achterover te leunen.

Zittend op een stoel, probeer de volgende ademhaling om de randen van de stoel naar u toe te trekken (alsof u de stoel met u wilt optillen). Houd dan je adem even in en adem langzaam en kalm uit door je neus.

Degenen met hoge bloeddruk moeten zachtjes ademen en spanning of transpiratie vermijden.

Als je van angstgevoelens af wilt, probeer er dan een regel van te maken om ademhalingsoefeningen te doen. Ze stellen je in staat om direct van aandacht te wisselen en te kalmeren. Adem, terwijl je je probeert te concentreren op de gedachten die je kalmeren tijdens bewuste ademhaling.

Hoe angst laten verdwijnen door te ademen en kaarsvlam te branden?

Een andere manier om de ademhalingsoefening te verbeteren, is door een brandende kaars voor je te plaatsen en er een stroom lucht op te richten die je uitademt.

Er is geen magie, alleen kijken naar de brandende en wuivende vlammen van een persoon ontspant meer.

foto van twee oranje kaarsen aan het branden, angst laten verdwijnen
klik op de foto voor meer info

Als je in de eerste versie van de oefening op jezelf, je gevoelens moet focussen, dan heb je in de tweede versie ook een visueel object voor je, waarmee je sneller kunt ontspannen.

Oefening moet worden gedaan in ongeveer 5 minuten.

Probeer de vlam van de kaars niet te doven, blaas gewoon zachtjes op het vuur en probeer het effect te bereiken, zodat de hellingshoek van de vlam hetzelfde is tot het einde van uw uitademing.

Oefening verwijdering alarm 3.

Word een buitenstaander.

In theater scholen worden toekomstige acteurs geleerd hun emotionele toestand te beheersen door verschillende technieken.

Train bijvoorbeeld je verbeelding, zodat je kunt abstraheren van de werkelijke situatie.

Maar dergelijke oefeningen zijn ook handig in het echte leven, vooral als je plotseling door angst wordt overweldigd.

Als je zelf meteen van angst af wilt, is hier een andere techniek.

Stel je voor dat je een buitenstaander bent in een specifieke situatie. Je bent geen deelnemer aan de evenementen. Je observeert eenvoudig van de zijkant alles wat er gebeurt.

Breng in geen geval alle gebeurtenissen over op je persoonlijkheid, zodat je niet “teruggetrokken” wordt in stress.

Overweeg de situatie van opzij: wie is er bij het conflict betrokken, hoe hij zich gedraagt, wat hij zegt.

Zo zal het mogelijk zijn om kalm en opzettelijk te evalueren wat er is gebeurd, niet door zichzelf te rechtvaardigen en zichzelf te ontdoen van een nieuw deel van de kwelling.

Het belangrijkste is om een ​​stille toeschouwer te blijven, een waarnemer.

Bouw, wanneer nodig mentaal een barrière voor je op waardoor je als deelnemer niet opnieuw in conflict kunt komen.

Dit is de enige manier om de situatie rustig te evalueren en te analyseren en vervolgens verdere acties te beslissen.

Hoe angst laten verdwijnen door de ervaring uit het verleden te gebruiken?

In het verleden had je al enkele overwinningen, prestaties en successen.

Zelfs als ze erg klein zijn, maar als je goed graaft, zul je zeker een moment vinden waarop je productief was en je geweldig voelde.

Als je een middel nodig hebt waarmee je vandaag de dag angst kunt overwinnen, denk dan aan jezelf in het verleden toen je je zelfverzekerd voelde en er geen angst was.

Probeer de bronstatus opnieuw te reproduceren.

Je bent in staat om balans, kalmte, zelfvertrouwen te bereiken, zelfs als je jezelf in het verleden niet kunt herinneren. Om dit te doen, moet je een rolmodel nemen. Zelfs een stripfiguur is geschikt.

De belangrijkste taak is om je beter te voelen en je te concentreren op toeval, en niet op mogelijke mislukking. Laat je gewoon beter voelen.

Creatieve oefening om angst te verlichten.

Je kunt ook negatieve energie doen verdwijnen door creativiteit.

Pak het papier en begin met tekenen wat je wilt: vlekken, stippen, lijnen, zigzaglijnen, vormen, elke abstractie die je innerlijke staat tot uitdrukking brengt.

Het is belangrijk om niet na te denken over de schoonheid van de tekening, maar om je te concentreren op de praktijk zelf.

Je stemming wordt zelf bepaald door het kleurenschema van de foto, de compositie, lijnrichtingen en andere factoren.

Angst kwijt raken door schilderen is gemakkelijker dan niets doen.

Je concentreert je op een specifieke taak, gewoon op papier.

Deze methode helpt om schandalen, uitbarstingen van woede tegen iemand te voorkomen.

Je kunt andere methoden proberen als je wilt begrijpen hoe je zelf van angst af kunt brengen.

Om in principe te leren hoe je angstige omstandigheden kunt voorkomen, helpt het bijhouden van een dagboek veel.

Dansen, sporten, zingen van favoriete (bij voorkeur emotionele) liedjes helpen om korte tijd met angstaanvallen om te gaan.

In feite zijn er nogal wat technieken die allemaal helpen om angst, stress en negatieve emoties te overwinnen.

Het belangrijkste is om niet in cycli van slechte ervaringen te gaan, omdat ze een negatieve draaikolk veroorzaken.

En de hoofdregel, om het alarm zelf te verwijderen, is om jezelf te laten kalmeren: trek je niet terug in je hoofd.

Zoek niet naar de schuldigen, stop met het voorspellen van gebeurtenissen als je in een negatieve staat bent.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

De groeitaken doen, stap voor stap is het proces dat je naar binnen leidt om de oude trauma’s en onderbewuste wonden te vinden en te laden. Om dit meer te begrijpen ga je naar het menu/bio waar ik je ook laat kennismaken met gratis en betalende programma’s om je te laten zien hoe dit proces werkt dat je dan onafhankelijk kunt doen.

Deel dit artikel met de mensen van wie je houdt en waarvan je weet dat ze zelf geen anderen uitsluiten in je gemeenschappen, zodat ze en hun families ook kunnen ontsnappen aan misbruik.

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees