Zelfgenezers: context, tips, tools en methoden.

Zelfgenezers: context, tips, tools en methoden.

Een symptoom van onbalans

De traditionele psychologie beschouwt psychische aandoeningen als een ziekte die meestal ongeneeslijk is. Daarom is het zo belangrijk dat zelfgenezers de tools krijgen om aan zichzelf te werken als er geen therapie- sessies mogelijk zijn.
Het scheidt de geest van het lichaam. En het is afhankelijk van gesprekstherapie en medicatie als behandelingsopties.

De holistische psychologie beschouwt psychische aandoeningen als een symptoom van onbalans en niet als een ziekte. Het begrijpt dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Holistische psychologie maakt gebruik van veranderingen in levensstijl (voeding, meditatie, natuur, beweging, intuïtie} voor zelfgenezing.

Ik kan niet wachten om meer met je te delen, maar ik wil ook graag van je horen.
Dm of schrijf een opmerking met vragen of iets waarover je graag zou willen chatten. Laat we een gemeenschap van zelfgenezers opbouwen.
Begin de reis om jezelf te genezen.

Het onbewuste

90% van de tijd draaien de meesten van ons op een programma dat het onbewuste wordt genoemd en dat opgevoed werd in onze kinderjaren. De hersenen besparen zo energie en willen je de meest voorspelbare levenservaring geven, ook al voel je je daar ellendig door.

Je bent in staat om dit ding dat leven wordt genoemd,  ‘uit te voeren’, maar het voelt altijd alsof er dingen gebeuren die buiten je macht liggen. En die buiten je controle zijn. Omdat je niet aanwezig bent in het nu, reageer je altijd op het verleden. De meeste mensen met wie ik werk beschrijven dit als een constante overweldiging.

Zelfbewustzijn ontwikkelen is letterlijk wakker worden voor je eigen realiteit. Het is de thuisbasis van keuze, logica en zelfvertrouwen binnen de structuren en de grenzen van de samenleving. done

Het belang van slaap

Je hersenen tijdens de slaap verwijderen beschadigde cellen en gifstoffen.

Ze ordenen herinneringen en ervaringen

Gedurende de slaap versterken de paden tussen cellen om concentratie en snelle reactietijden te bekomen.

Slaap beschermt tegen alzheimer en dementia.

Als je je mentaal niet lekker voelt, is het belangrijk om te kijken hoe je slaapt. Slaap is als een batterijlading voor de hersenen. Het herstelt schade, slaat herinneringen op en categoriseert gedachten. Slapeloosheid beschadigt jouw hersenen, vooral de amygdala die de emotionele reactie reguleert.

Ik heb heel veel tijd besteed aan het bestuderen van slaaponderzoek en heb me het afgelopen jaar geëngageerd om 23.00 uur naar bed te gaan. In het begin was het moeilijk, maar nu verwacht mijn lichaam het. Het op één lijn brengen van mijn circadiane ritme is op talloze manieren een game-wisselaar voor mij. Investeer je in slaap of winnen Netflix en social media het?

zelfgenezers tools
De juiste groeitaken voor stimulering zelfgenezendvermogen!

Jouw buik

Serotonine wordt gemaakt in de buik niet in het brein.
Je hersenen tijdens de slaap verwijderen beschadigde cellen en gifstoffen.
Bestanden en ordenen herinneringen en ervaringen
versterkt paden tussen cellen om concentratie en snelle reactietijden te bekomen
beschermt tegen alzheimer en dementia.

Als je je mentaal niet lekker voelt, is het belangrijk om te kijken hoe je slaapt. Slaap is als een batterijlading voor de hersenen. Het herstelt schade, slaat herinneringen op en categoriseert gedachten. Slapeloosheid beschadigt jouw hersenen, vooral de amygdala die de emotionele reactie reguleert.

Ik heb heel veel tijd besteed aan het bestuderen van slaaponderzoek en heb me het afgelopen jaar geëngageerd om 21.00 uur (ish) naar bed te gaan. In het begin was het moeilijk, maar nu verwacht mijn lichaam het. Het op één lijn brengen van mijn circadiane ritme is op talloze manieren een game-wisselaar voor mij geweest. Investeer je in slaap of winnen Netflix en social media het?

In de jaren 80 werd een model van de hersenen als computereenheid populair.

In dit model werden de hersenen apart behandeld en hadden ze weinig met iets in het lichaam te maken.

We hebben eigenlijk 3 hersens. De geest, het hart en de darmen geven constant feedback aan elkaar. Elk heeft zijn eigen plek in een systeem dat je maakt tot wie je bent. Om een deel van dit systeem te genezen, moeten we ze allemaal aanpakken.

Een geest / lichaam benadering van psychologie zegt dat al je hersenen ertoe doen, niet alleen de ‘denkende’.

Eet tonijn voor je hersenen.

Tonijn zit boordevol omega-vetzuren zoals DHA, de ultieme brandstof voor je hersenen.

Het Easton Center for Alzheimer’s Research keek naar het niveau van DHA in rode bloedcellen van meer dan 1500 mannen en vrouwen van 67 jaar en ouder die vrij waren van dementie.

Ze maten de grootte van hun hersenen, maakten MRI-scans en voerden cognitieve tests uit. Degenen met de laagste DHA hadden significant meer kleine stokes en kleinere hersenen. Ze deden het ook slechter bij visuele en geheugentests.

DHA helpt bij de groei van hersencellen en versterkt de neurale connectiviteit.

DHA is ook ontstekingsremmend. Nieuwe wetenschap toont aan dat depressie verband houdt met een ontsteking van de hersenen.

Andere vissen met een hoge DHA zijn zalm, zwaardvis, sardines en ansjovis.

Zorg ervoor dat je in het wild gevangen (geen gekweekte vis) koopt. Het onnatuurlijke dieet verlaagt de omega-verhoudingen.

De verhalenverteller

Een slachtoffermentaliteit komt voort uit de overtuiging dat alles ‘met’ jou overkomt. Emotionele groei is een stap terug doen om te begrijpen dat niets persoonlijk is. Iedereen komt vanuit zijn eigen perspectief wat zijn realiteit wordt. Het heeft niets met jou te maken. De geest is een geweldige verhalenverteller.

Het creëert ideeën en geeft betekenis aan alles wat ons overkomt. Van de dame die je tegen het lijf liep bij de coffeeshop tot je vriend die vuile vaat in de gootsteen liet liggen. Als we onze geest niet in bedwang houden, hebben we een overdreven gevoel van eigendunk. We geloven dat alles naar ons terugkaatst.

Onze stresshormonen geloven het ook. Als niets persoonlijk is, geven we het op om te verdedigen wie we zijn. We nemen feedback op en gebruiken het om te groeien en te evolueren. Slachtoffer wordt vervangen door keuze. Doe je het innerlijke werk?

Zoek op narcisme.blog “innerlijk” link in bio

Omega-vetzuren

Eet voor je hersenen Tonijn zit boordevol omega-vetzuren zoals DHA, de ultieme brandstof voor je hersenen.

Het Easton Center for Alzheimer’s Research keek naar het niveau van DHA in rode bloedcellen van meer dan 1500 mannen en vrouwen van 67 jaar en ouder die vrij waren van dementie. Ze maten de grootte van hun hersenen, maakten MRI-scans en voerden cognitieve tests uit. Degenen met de laagste DHA hadden significant meer kleine stokes en kleinere hersenen. Ze deden het ook slechter bij visuele en geheugentests.

DHA helpt bij de groei van hersencellen en versterkt de neurale connectiviteit.

DHA is ook ontstekingsremmend. Nieuwe wetenschap toont aan dat depressie verband houdt met een ontsteking van de hersenen.

Andere vissen met een hoge DHA zijn zalm, zwaardvis, sardines en ansjovis.

Zorg ervoor dat u in het wild gevangen (geen gekweekte vis) koopt. Het onnatuurlijke dieet verlaagt de omega-verhoudingen.

zelfgenezers tools
Fysieke groeitaken voor traumaherstel

Traditionele psychologie leert dat depressie wordt veroorzaakt door lage niveaus van neurotransmitters zoals serotonine in de hersenen.

Dr Nicole Leperla heeft dit model geleerd, maar nadat zij de ongelooflijke wetenschap had geleerd die de link tussen depressie en ontsteking ondersteunt, zie ik depressie als een symptoom, niet als een ziekte.

Er zijn aanwijzingen dat aanhoudende ontsteking in het lichaam de bloed-hersenbarrière van de hersenen bereikt. Een ontstoken brein kan depressie, hersenmist en gebrek aan concentratie veroorzaken. Door voedsel te gebruiken om de hersenen te ondersteunen, kun je jouw symptomen helpen.

Helaas is het zeldzaam om een ​​psycholoog te vinden die je vraagt ​​wat je eet. Voedsel is ongelooflijk belangrijk bij het verminderen van ontstekingen. Voeding is de sleutel bij het verminderen van ontstekingen.

cover How to do the work: Nicole Lepera
Meer info over de Nederlandse editie!

Hier zijn manieren om te beginnen met zelfgenezers tools

Vermijd ontstekingsoliën: koolzaadolie, plantaardige olie en sojaolie hebben een overbelasting van omega 6-oliën die ontstekingen veroorzaken. Schakel over naar kokosolie, reuzel, boter of avocado-olie.

Eet geen bewerkt voedsel: alles wat je niet kunt uitspreken, wordt niet herkend door het lichaam. Eet schoon, ongeperst voedsel.

Vermijd geraffineerde suikers: de onderzoeken die suiker koppelen aan ontstekingen, laten zien hoe giftig het is voor het lichaam. Het zit in dressings, amandelboter en ‘gezonde’ thee. Lees de etiketten a.u.b.! Als je meer wilt weten over de verbinding, ga dan naar “The Inflamed Mind” van Edward Bullmore.

Onze geest is het krachtigste hulpmiddel dat we hebben.

Gedachten en vooruitzichten zijn belangrijker dan de werkelijke ‘realiteit’. Realiteit is slechts het werk van de geest.
Ellen Langer, een professor psychologie aan Harvard, heeft fascinerend werk verricht om te laten zien hoe verbonden lichaam en geest zijn. Dit is belangrijk omdat de psychologie destijds verwierp dat de twee verbonden waren. Wat je DENKT over veroudering heeft meer invloed dan het verouderingsproces.

“De resultaten waren bijna te goed. Ze smeekten om te geloven, ‘zei Langer. “Gezondheid en ziekte zijn veel meer geworteld in onze geest en in ons hart en hoe we onszelf in de wereld ervaren dan onze modellen zelfs, maar kunnen beginnen te begrijpen.”

De psychologie zal de kracht van geloof nooit volledig begrijpen. Het is persoonlijk, moeilijk te kwalificeren en in sommige opzichten mystiek.
Onze gedachten hebben de kracht om ons te genezen. Ze kunnen ons ziek maken. Ons lichaam kent alleen de boodschappen die de geest erop filtert.
Hoe denk je over ouder worden?

Meestal denken we eraan verslaafd te zijn aan dingen (eten, drugs, seks) maar we kunnen ook verslaafd zijn aan emoties.

We kunnen ook verslaafd zijn aan emoties. Zelfs als de emotie ons stress bezorgt of ons een totaal gevoel van controle geeft, zoeken we het op omdat het vertrouwd en veilig aanvoelt. Vaak is het de emotie die we het meest voelden toen we opgroeiden (of niet konden voelen) en onze onderbewuste programmering herschept deze keer op keer.
Ben je verslaafd aan een emotie?

Healing gaat meer over mindset dan over iets anders.

De geest kan je vast houden of het kan je helpen een nieuwe realiteit te creëren. Het verlaten van een slachtoffermentaliteit is beangstigend, want niemand kan de schuld krijgen. Excuses zijn er niet. Je wordt gedwongen aanwezig te zijn.

Dan zie je dingen onder ogen die je in afleiding hebt verdronken. Het is ongemakkelijk en beangstigend. Het beheersen van de geest gaat niet over het kalmeren van gedachten, het gaat erom dat er ruimte tussen hen ontstaat, zodat je kunt zien wat je hebt vermeden.

Als je toegewijd bent aan genezing, is alles een les. Je leert persoonlijke keuze in elke situatie te waarderen boven de illusie van controle.

Triggers zijn leraren

Ademen. Creëer ruimte tussen reacties. Herhaling. Genezen.

De nervus vagus

De nervus vagus is de snelweg voor berichten om tussen je geest en lichaam te reizen. Het bepaalt hoe u reageert op de stress in uw omgeving. De meeste mensen die een trauma hebben, zijn in ‘vecht of vlucht’, wat een ongezonde vagale toon creëert.
Een verstoorde vagale toon leidt tot ontstekingen, gastro-intestinale problemen en symptomen van depressie / angst.

Studies uitgevoerd met apparaten die vagale tonus stimuleren, laten verbetering zien bij PTSD, depressie, IBS, reumatoïde artritis, slaap en apneu en migraine. Er is een overtuigend verband tussen een lage vagale tonus en ontsteking.
Hoewel wetenschappers werken aan een heleboel technologie om deze zenuw te stimuleren, is de gemakkelijkste manier om dit op natuurlijke wijze te doen door je adem te gebruiken. Het oefenen van ademwerk (je hebt me dit in mijn verhalen zien doen) verandert neurologisch hoe je reageert op stress.

Het vergt gewoon toegewijde oefening.

Zit waar je maar wilt. Probeer dit op een lege maag te doen (de ochtend is het beste).

Adem diep in vanuit je onderbuik. Als je geen lucht meer kunt opnemen, stop dan en houd jouw ademhaling 3-5 seconden vast.

Adem uit zonder enige kracht. Neem een ​​cyclus van regelmatige ademhaling en herhaal dit 10 keer.

Wanneer je dit voor het eerst begint te oefenen, kun je zich duizelig of in paniek voelen bij het uitademen. Je lichaam zal zich snel aanpassen. Gebruik dit wanneer je het nodig hebt om stress los te laten. De nervus vagus is als een spier. Elke keer dat je het stimuleert, versterk je een gezonde reactie in lichaam en geest.

Een verborgen wereld

Nadat ik zelf een persoonlijke gezondheidscrisis had doorgemaakt, heb ik jarenlang een wereld bestudeerd die in wezen voor mij verborgen was op school. Ik leerde over de darm-hersenverbinding, voorouderlijke voeding, functionele beweging, slaap en de biologie van geloof.

Door mezelf te genezen, begon ik te begrijpen dat psychologie zoals we die kennen, therapeuten en patiënten vasthoudt om de mensen echt te genezen. Ik heb mijn coaching veranderd en ik heb heel veel inhoud gemaakt om een ​​nieuw soort psychologie te delen.

Een die niet alleen focust op gesprekstherapie of medicatie, maar mensen leert zichzelf te genezen. Ik voel me niet super op mijn gemak voor een camera, maar alle goede dingen gebeuren met een ongemakkelijk gevoel en kijk ernaar uit om een ​​gemeenschap van krachtige zelfgenezers te creëren.

Jaren in psychotherapie hebben me geleerd dat er een radicale verandering moet komen in de manier waarop we psychologie en de hersenen die aan een lichaam vastzitten, zien.

Zelfbewustzijn is een superkracht.

Weinigen van ons weten wie we zijn, maar willen dat andere mensen ons of onze levenservaringen begrijpen. Leer jezelf kennen. Breng tijd alleen door. Zit stil. Vind stilte. Soms komt de obsessie met het verkeerd begrepen te worden doordat we niet echt weten wie we zijn. Leren wie we werkelijk zijn, maakt het minder belangrijk om door iedereen om ons heen begrepen te worden.

Geloof je jouw eigen gedachten?

De meesten van ons maken een wilde rit die naar ons toe wordt gebracht door onze gedachten te geloven. We hebben een gedachte, nemen aan dat deze waar is en handelen dan onmiddellijk naar die gedachten.

Ons onderbewustzijn neemt onze beslissingen. Gedachten zijn eigenlijk overblijfselen uit het verleden. Ze bestaan waar conditionering en gewoonten elkaar ontmoeten. Als we elke gedachte die we hebben geloven, lijden we omdat we geen ruimte hebben om te kiezen.

We kunnen niet zeggen “is dat waar?” we doen alsof het al waar is. Onze geest is het krachtigste hulpmiddel, maar als je niet aan mentale fitheid werkt, kun (en word je) een slaaf van je gedachten. Je springt in nanoseconden van de ene gedachte naar de andere, zonder controle en je wordt overweldigd.

Het doorbreken van deze cyclus vereist opmerkzaamheid.

Het is nu een modewoord, maar mindfulness is aanwezigheid. Mindfulness is de manier om nieuwe reacties op gedachten te creëren. Het haalt je net genoeg weg van de denkende geest om gedachten te observeren. Ga zitten en proef jouw eten echt.

Ga in de zon liggen en voel de warmte op je huid. Verlaat jouw denkende geest en gebruik andere verwaarloosde zintuigen. Zorg ervoor dat je niet op elk moment naar hen hoeft te handelen. Dit is vrijheid en gemoedsrust.

De darmen en de hersenen zijn constant in communicatie.

In de darmen bevindt zich een systeem dat het enterisch zenuwstelsel (ENS) wordt genoemd. De ENS wordt vaak het ‘tweede brein’ genoemd.
ENS is een mesh-achtig systeem van neuronen die de darmen beheersen.
Het zendt en ontvangt impulsen, legt ervaringen vast en reageert op emoties.

Denk maar aan wanneer je voor een groep mensen moet spreken en je zich letterlijk misselijk voelt. Je kunt het enterische zenuwstelsel bedanken voor dit gevoel.
Deze directe communicatielijn tussen de darmen en de hersenen maakt van elke maaltijd een kans om de geestelijke gezondheid te verbeteren.
Welke boodschap heb je vandaag naar je buik gestuurd?

De wereld is een spiegel die je de toestand van je geest laat zien.

Als we aanwezig en bewust zijn, worden we mede-scheppers van onze wereld in plaats van passieve deelnemers.
De meeste mensen brengen 95% van hun tijd door in een automatische pilootstatus, aangedreven door het onbewuste. In deze toestand gebeuren er gebeurtenissen, dan reageren we. We geven de kracht op om de wereld om ons heen te creëren.

Als je twee mensen uit dezelfde stad in een kamer plaatst en ze vraagt naar de toestand van de wereld, krijg je twee totaal verschillende antwoorden. Dezelfde wereld, verschillende gedachten, verschillende ervaringen. De geest kan alleen werken met wat hem wordt gegeven.

Het creëren van een nieuwe wereld gaat over het geven van een geheel nieuw perspectief aan de geest. Het gaat erom dat we zeggenschap hebben over het veranderen van hoe we reageren. Het is een moeilijke maar levensveranderende methode van zelfzorg.
Zie jij de wereld als een spiegel?

zelfgenezers tools
Emotionele groeitaken voor traumaherstel!

Op blote voeten, zon in je gezicht en stilte van de natuur is een van de vele zelfgenezers tools.

Soms zien we deze simpele dingen over het hoofd, maar ze zijn zo belangrijk voor een optimaal mentaal welzijn.
Ons huis staat op de buiten, maar toch weer niet ver genoeg van de bedrijven en dicht bij een drukke weg Roeselare Diksmuide, Veurne, Nieuwpoort en De Panne. De lucht is soms vies, de straling van wifi is overal in huis door ons veelvuldig gebruik (Annemie en Febe werken van thuis en de energie is intens.

Ik begrijp hoe dit mij beïnvloedt, dus we gebruiken onze weekeinden (en vroege ochtenden) om in de natuur te wandelen. Soms sleep ik mezelf er naar toe als de bank me roept. Mijn geest en lichaam voelen daarna totaal anders aan.

Ik wil even de tijd nemen om iedereen te bedanken voor het volgen, reageren of het sturen van een bericht of lid te worden van onze privégroep. Zie links in het menu. Het is geweldig wat jullie doen.

Ik heb uren gestudeerd en daarna deze inhoud gemaakt in de hoop dat het mensen de tools geeft om te doen waartoe we allemaal in staat zijn: zelfgenezing. Als je wilt chatten of meer feedback wilt geven, ben ik slechts een DM verwijderd.
Over welk aspect van herstel zou je meer willen weten dat je niet met de zoekfunctie kunt vinden op narcisme.blog?

Laat het ons weten. Zie in het menu om contact met ons te leggen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma