Zelfgenezers: hersenen & gedachten, tips & methode! Deel 2

Zelfgenezers: hersenen & gedachten, tips & methode! Deel 2

De zon speelt een belangrijke rol bij de gezondheid.

Helaas heeft de industrie het idee gepusht dat we zonnebrandcrème en SPF-make-up moeten gebruiken. Verbergen voor de zon heeft invloed op de hersenen, dus ook op je gedachten. Talloze onderzoeken tonen verbanden tussen lage vitamine D-spiegels en depressie, angst, Alzheimer en schizofrenie.

Wat vitamine D uniek maakt, is dat het de enige vitamine is die als hormoon functioneert. Bij opname in de huid maakt het lichaam cholecalciferol aan. Wanneer cholecalciferol in de bloedbaan komt, gaat het naar alle belangrijke organen, inclusief de hersenen. De hersenen hebben receptoren die op dit hormoon reageren.

Vitamine D reguleert ook de afgifte van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine. Suppletie van vitamine D heeft geleid tot verbetering van depressieve symptomen en cognitieve functie. Zon krijgen is een belangrijk onderdeel van mijn welzijnsreductie. Mijn stemming verandert en ik val zoveel sneller in slaap. Krijg je genoeg zon?

Lever is een echte superfood voor de hersenen en dus ook voor je gedachten. Het is goedkoop!

Orgaanvlees is tegenwoordig niet populair, maar traditionele culturen wisten dat het gewaardeerde voedingskrachtcentrales waren. Afrikaanse stammen beschouwden lever als zo heilig dat ze hem nooit met blote handen zouden aanraken.

De lever weer in je dieet opnemen, kan de geestelijke gezondheid ten goede komen. Het is moeilijk om voedsel met meer voedingsstoffen te vinden. Lever zit boordevol vitamine A, alle B-vitamines, kalium, ijzer, fosfor, zink, CoQ10 en selenium.

Het voedt de energie-veeleisende hersenen met onmisbare vetzuren, EPA’s, DHA en arachidonzuur. Hun ontstekingsremmende effecten op de hersenen kunnen depressies en angstsymptomen helpen. Het is belangrijk om te putten uit grasgevoerde, grazige dieren. Als je niet de smaak lust, kun je ook lever vinden via supplementen.

Geestelijk welzijn is het product van inspanning.

Geestelijk welzijn kun je niet zomaar verwachten. Er is een discipline voor nodig. Er is geen magische pil. Geen enkele therapeut kun je “repareren”. Je kunt jezelf genezen. Zet je het werk in?

Emoties zijn energie!

De Latijnse afgeleide voor het woord energie is “emotere” betekent letterlijk energie in beweging. Alle emoties zijn neutraal. Emoties hebben alleen betekenis als het denkende brein er een maakt. Ze hebben alleen invloed op het lichaam als we ze geloven. Gevoelens hebben alleen invloed op mensen om ons heen als we ze uiten. Voelen. Wijs geen betekenis toe. Zitten. Vrijlating. Herhaling.

Je kunt mediteren om te voelen hoe gedachten energie in je lichaam creëren. Ik voel mijn emotionele energie voordat ik probeer iemand anders het te laten begrijpen. Ik heb humor en een luchtigheid rond mijn emoties. Je kunt je ook niet vastklampen aan emoties als ze komen, omdat je weet hoe snel ze gaan. Mijn emoties betekenen niet per se iets. Ik reageer niet meteen op emoties. Ik kan erin zitten.

Vandaag draait alles om eten onderweg.

Weinig nadenken over wat erin zit. Steeds minder mensen besteden tijd aan koken. Apps zoals kaviaar en Uber-eten helpen niet. Het probleem is wat er in deze voedingsmiddelen verborgen zit, zoals koolzaadolie, conserveermiddelen en tonnen toegevoegde suikers die ontstekingen veroorzaken.

Wanneer er inflammatoire cytokines in het lichaam zijn, hebben ze invloed op de hersenen en dus ook voor je gedachten. Ontsteking is nu onomstotelijk in verband gebracht met een depressieve stoornis. Ik heb een stiekem vermoeden dat in de toekomst veel van wat we weten dat we beschouwen als een psychische aandoening verband zal houden met een ontsteking en dus ook hoe we ons voeden.

Eten zorgt voor sfeer. Wat je eet, eet je brein. Laat je niet betrappen door het gemaksspel te spelen, want op die manier ga je niet herstellen van trauma. Het is een belangrijke reden voor de torenhoge niveaus van psychische aandoeningen die we tegenwoordig zien. Eet je voedsel of snacks tussendoor?

Alles wat we wisten over de hersenen verandert.

Er werd vroeger over de hersenen gesproken als een onbeduidende en niet-verbonden computer tussen onze oren. Tegenwoordig begrijpen we dat de hersenen in staat zijn om met andere organen te communiceren, hun eigen frequentie uit te zenden en ons hele leven nieuwe cellen en verbindingen maken.

Wat verbaast je over de hersenen en dus ook voor je gedachten? De hersenen zijn gemaakt van 60% vet. Het brein is niet gefixeerd, het is neuroplastisch. De hersenen en dus ook je gedachten veranderen tijdens het leven.

Atrofie (hersenkrimp) is aanwezig bij depressie, dementie en Alzheimer. De hersenen staan constant in verbinding met de darmen. Wanneer de aandacht gefocust is, zenden de hersenen energiegolven uit met 10 tot 100 cycli per minuut. De hersenen en het hart communiceren via de nervus vagus.

Veel mensen concentreren zich op het veranderen of beheersen van gedachten.

Dit is een snelle manier om gefrustreerd en overweldigd te raken. Wat we kunnen beheersen, is onze relatie met onze gedachten. We hebben elke dag bijna 70.000 gedachten. Gedachten hebben geen betekenis. Door betekenis toe te kennen, verandert de fysiologie van het lichaam.

Na deze chemische verschuiving hebben we last van schokkende reacties van gewoonten in het onderbewustzijn. Het meedoen met deze cyclus is vermoeiend en veroorzaakt een hoge cortisolspiegel. Als je je relatie met je gedachten verandert, moet je ze observeren zodra ze komen.

Het laten vallen van de gewoonte om betekenis aan gedachten te geven, geeft ruimte om te pauzeren en iets te doen dat maar weinig mensen kunnen: niets doen. Oefen je non-activiteit?

Vetzuren zijn de bouwstenen van de hersenen.

Omega-3-vetzuren blokkeren ontstekingschemicaliën uit de hersenen. Vetarme diëten veranderen de serotoninefunctie. Een onbalans van vetzuren schaadt de hersenfunctie en leidt tot hersenprestatiestoornissen. Een onderzoek uit 2013 van de Mayo Clinic wees uit dat mensen die een dieet met veel verzadigde vetten consumeerden, hun risico op dementie met 36% verminderden.

De hersenen houden van vet.

Het grootste gedeelte van de hersenen is gemaakt van vet. Om je hersenen (en dus ook je gedachten) te laten gedijen, heb je vetzuren nodig. Ze zijn letterlijk de bouwstenen van de hersenen. Conventionele wijsheid heeft “duistere” wetenschap gebruikt om vetten te belasteren en plantaardige oliën uit de industrie te promoten.

Terwijl vet de hersencellen voedt en neurologische verbindingen helpt, bevorderen plantaardige oliën ontstekingen die allerlei problemen in de hersenen en dus ook voor je gedachten veroorzaken. In de poging om vetten te vermijden, verloren we een onmisbare voedingsstof.

Een brein dat honger heeft naar vetten veroorzaakt hersenmist en maakt het moeilijk om zich te concentreren.

Je zult ook gedurende de dag hersencrashes krijgen. Ik geloof dat het standaarddieet (en zijn vetfobie) een belangrijke rol speelt bij hoge niveaus van psychische aandoeningen.

Discipline is de sleutel bij genezing en groei. Pas enkele basisregels toe en blijf ze toepassen. Elke dag kleine beloftes aan jezelf totdat het een gewoonte wordt. Hoe oefen je discipline?

Grenzen!

Ik wil het hebben over een van mijn grootste worstelingen: grenzen. Zonder hen zul je mentaal nooit gezond zijn. Ze waren voor mij het laatste (en moeilijkste) deel van de puzzel. Elke dag oefende ik zelfzorg, maar ik twijfelde aan grenzen en het bracht me veel stress en uiteindelijk wrok.

Grenzen houden is een vaardigheid. Het is geleerd door onze families. Als we zien dat onze ouders grenzen hebben en houden, worden ze gewoon normaal voor ons. Als je net als ik komt uit een disfunctioneel, verstrikt gezin (psychologisch jargon voor ‘te dicht bij’) heeft zo’n gezin geen duidelijke grenzen. Grenzen maken je verwart. Grenzen voelen als ‘gemeen’ of ‘egoïstisch’ aan om ze vast te houden.

Elk model dat ik zag, werd emotioneel overdreven geconsumeerd over hoe hun acties een andere persoon om hen heen deden voelen. Hun eigen gevoelens betekenden weinig. De ruimte van hen werd niet gewaardeerd. Hun behoeften waren niet belangrijk. Ik droeg dat raamwerk rond in mijn volwassenheid.

Anderen behagen, veel dingen doen die ik niet wilde doen. Ik verloor mezelf in het lawaai om me heen. De ironie is dat als je geen grenzen hebt, je ongelooflijk egoïstisch wordt. Het heeft me jaren gekost om mijn onderbewustzijn te herprogrammeren om de kracht van grenzen en het toverwoord ‘nee’ te begrijpen. Ik worstel er nog steeds mee vandaag.

Mijn geest praat in “zou moeten”. Er komen schuldgevoelens naar boven. Maar ik oefen om mezelf op de eerste plaats te zetten. Ik oefen om mijn energie te beschermen. Ik hoef me geen zorgen te maken over hoe iemand anders zich voor mij voelt. Het deed me in het begin ineenkrimpen.

Door ‘nee’ te zeggen, voelde het alsof ik daarna meteen dood zou gaan.

Maar langzaamaan leer ik een waarheid die me niet is geleerd: hoe mensen denken over mijn beslissingen is niet mijn verantwoordelijkheid. Grenzen zijn je harde lijn. Ze zijn je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Elke keer dat je een grens vasthoudt zonder af te wijken van de emoties die het oproept, geneest je. Vind je grenzen het moeilijkste deel van genezing? Laat het ons weten in de commentaren.

Er is een culturele drang om ‘een einde te maken aan het stigma’ rond psychische aandoeningen.

In de poging om mensen op hun gemak te stellen bij het krijgen van hulp, hebben we de psychische aandoening genormaliseerd. De boodschap is dat sommige mensen het gewoon “hebben” en dat we dit als een voor altijd realiteit moeten accepteren.

Het is niet ongebruikelijk dat vrouwen van begin twintig drie of vier diagnoses krijgen. Meestal hebben ze zich voor het leven bij deze labels neergelegd. Het enige dat hen is verteld, is om het probleem met medicatie te behandelen en om de meestal grote beperkingen die het in hun leven met zich meebrengt, te omzeilen.

Door dit te doen, vragen we nooit waarom. Waarom wordt een psychische aandoening zo heftig? 1 op de 6 mensen is geestelijk ziek. Waarom is een psychische aandoening de belangrijkste reden waarom mensen een handicap hebben? Hoe falen de huidige conventionele behandelingen?

Zou levensstijl een rol kunnen spelen? Heeft voeding effect? Het beëindigen van een stigma is geen oplossing. Het stopt ook alle kritische gedachten en zorgt ervoor dat een persoon zich volledig machteloos voelt om zijn eigen gezondheid te beïnvloeden.

Geestesziekte is een symptoom.

Het kan zich manifesteren als angst, depressie, misschien bipolair gedrag. De diagnose is voor mij onbelangrijk. Het enige wat ik hoor als ik een diagnose hoor, is een lichaam dat niet in homeostase is.

Het is een oproep om een ​​onderliggend probleem op te lossen dat te lang heeft geduurd. Als je de onderliggende oorzaken aanpakt (darmgezondheid, ontstoken hersenen, slechte circadiane ritmes, enz.) en je vastlegt om je levensstijl te veranderen, zul je genezen. Het hangt er gewoon van af hoe graag je het wilt.

Een pil slikken!

Ik ga iets zeggen waar veel mensen het niet mee eens zijn: we hebben het stigma beëindigd. Nu hebben we van psychische aandoeningen een maatschappelijke norm gemaakt. Een pil slikken en doorgaan is gewoon niet iets wat ik voor mezelf kan accepteren, dus ik zou dat niet voor je willen.

In plaats van te proberen een stigma uit te wissen, wordt het tijd dat we mensen zelfgenezing leren.

Elke dagelijkse keuze draagt ​​bij aan of neemt afstand van het delicate evenwicht van je lichaam en geest. We kunnen de realiteit delen waar lichaam en geest wanhopig aan werken om te genezen. Je moet er gewoon mee werken.

Koude douche!

Dus hier is het: je brein is een orgaan. Een ongelooflijk egoïstisch orgaan dat veel energie vraagt. Omdat de hersenen meer energie verbruiken dan enig ander orgaan, bevinden ze zich in een constante conserveringsmodus.

Als je een koude douche neemt, worden je hersenen alleen door de zintuiglijke kou gedwongen aanwezig te zijn. Dan huiver je en begin je met het proces om jezelf mentaal onder de kou te houden.

De hersenen weten dat dit energie kost. Dus natuurlijk komen er gedachten naar boven om de hersenen te helpen je te verhinderen dat je dat doet. Je beseft gewoon dat je niet naar ze hoeft te luisteren. Het negeren van gedachten aan weerstand is een oefening waar je lichaam je dankbaar voor zal zijn. Hoe kom je door gedachten van verzet heen?

Wat er in het dagelijks leven gebeurt, heeft weinig effect op je.

De gedachten en de toegewezen betekenissen aan die gedachten maken de ‘realiteit’. De meeste mensen oefenen niet met het ontwikkelen van ruimte tussen elke gedachte en reactie. Dus het geloof wordt “Ik ben mijn gedachten”. Dit is een zware last.

Gedachten zijn geprogrammeerde onderbewuste reacties. Door te handelen alsof ze waar zijn, of door de emotie die ze naar boven brengen toe te wijzen aan je huidige moment, blokkeer je de genezing. Om een nieuwe versie van jezelf te bouwen, betekent dat je gedachten begrijpt als los van jezelf. Dit geeft je de keuze in de reactie en emoties die elke gedachte met zich meebrengt.

Hoe ik functioneer in het nu is het resultaat van mijn eigen dagelijkse keuzes.

Mijn dieet is 100% gekoppeld aan mijn huidige mentale toestand. Ik zal er tijd en werk in steken, ook al betekent dat minder tijd met vrienden, familie en entertainment. Bovendien geef ik het idee van comfortzone als positief op. Je kunt ook geen geestelijke gezondheid verachten, dus ik geef voorrang aan mijn leven om het te bereiken. Ik ben een schepper van mijn leven, geen slachtoffer van omstandigheden. Bovendien begrijp ik dat mijn gedachten de kracht hebben om ziekte of welzijn te creëren. Ik zal even echt worden.

Niet iedereen wil beter worden.

Hiervoor zijn verschillende redenen. Sommigen hebben een identiteit die verband houdt met ziekte. Anderen zijn bang voor echt welzijn omdat het het onbekende is en het onbekende is onvoorspelbaar. Het geeft troost om precies te weten hoe je leven eruit zal zien, ook al dient het je niet. Onderbewuste patronen en neurologische paden zijn voor velen ketens.

Genezing is werk. Het is echt hard werken.

Het is pijnlijk en beangstigend. Het betekent het loslaten van verhalen en de dood van een gedeeltelijke versie van het zelf. Je weet wanneer je er klaar voor bent. Dan raad je het ten tweede en wil je stoppen. Maar de volgende dag blijf je toegewijd en blijf je herhalen totdat oefening discipline wordt. En discipline wordt vertrouwen.

Op een dag kijk je naar jezelf in de spiegel en zie je dat die persoon niet ‘gemaakt’ is door anderen, maar dat die persoon is gemaakt door zichzelf. Met bedoeling, eigenliefde en vertrouwen in een toekomstig zelf dat alleen in je geest tot uiting kan komen. Het echte werk, de echte verandering, heeft niets te maken met iets “daarbuiten”. Het echte werk is om je eigen geest onder de knie te krijgen. We zijn allemaal zelfgenezers.

Veel mensen praten over oordelen alsof dat iets slechts is.

Maar oordelen zijn een natuurlijk menselijk gedrag. Het is veel nuttiger om van je oordelen te leren dan om ze het zwijgen op te leggen. Als je begrijpt dat alle oordelen een weerspiegeling zijn van jezelf en je eigen gedachten, kun je oordelen als hulpmiddel gebruiken.

We zien de wereld alleen door onze eigen persoonlijke lens, dus in onze oordelen over anderen zien we echt alleen onszelf. Als ik merk dat ik iemand veroordeel, vind ik deze stappen nuttig.

Ontdek welke emotie ik werkelijk voel. Dit is anders dan een algemene uitspraak als “uh, die persoon behandelt me op de verkeerde manier.” Ik zal proberen er onmiddellijk over na te denken als: “die persoon intimideert me.”

Identificeer wat “het” is. Welke kwaliteit kruipt er onder je huid? Voor mij vind ik luide en geanimeerde mensen onder mijn huid kruipen. Nadat ik dit patroon in mezelf had gezien, realiseerde ik me dat ik jaloers ben op hoe comfortabel en ‘daarbuiten’ deze mensen in staat zijn voor mij, omdat ik veel introverte neigingen heb.

Beoordeel jezelf niet om te oordelen. Oordelen is ons classificatiesysteem. Het heeft ons geholpen te evolueren. Het is duidelijk dat je te veel met oordelen bezig bent, maar vecht niet tegen de drang om het te doen. Gebruik het als hulpmiddel om een ​​beter begrip van uzelf te krijgen.

“Waarom werkt mijn brein niet?”

Onze hersenen verhongeren en degenereren in hoog tempo. Waarom? Insulineresistentie en stress. Onze hersenen ontsteken en hongeren naar essentiële vetten.

Ik heb vandaag veel nagedacht over de mate waarin ons koolhydraatrijke dieet onze hersenen en dus ons gedrag en dus ook je gedachten beïnvloedt.

We denken veel aan het hart of de lever, maar de waarheid is dat bij veel mensen van in de dertig tekenen van degenererende hersenen opduiken. De sleutels vergeten of een kamer binnenlopen en vergeten waarom je naar binnen bent gegaan, kunnen allemaal tekenen zijn. Ik ben opgewonden om meer van dit soort informatie te lezen. En jij?

Ook al heb ik talloze boeken gelezen die vergelijkbaar zijn met deze, het verbaast me nog steeds hoe weinig er naar voeding in de gezondheidszorg gekeken wordt.

VKoN zelfgenezers!

Als je nieuw bent op VKoN en wenst zelfgenezer te worden is het goed om te weten dat het mijn passie is om de informatie naar boven te halen die volgens mij wanhopig ontbreekt in traumabehandeling.

Zonder de hersenen te voeden, het lichaam te genezen en gedachten in twijfel te trekken, is er geen geestelijke gezondheid. Mensen die langdurig trauma hebben meegemaakt, of al misbruik hebben ondervonden in de kindertijd hebben mogelijk hersenschade opgelopen. Maar dat is omkeerbaar. Daar kun je iets aan doen. Ik kijk ernaar uit om hierover meer met je te delen. Wat interesseert je het meest?

Meditatie!

Bijna iedereen die meditatie heeft geprobeerd, heeft het moeilijk gehad. Een geest die er niet aan gewend is om in de gaten te worden gehouden, zal emoties oproepen zoals verwarring, frustratie en onophoudelijke gedachten van ‘het niet goed doen’. Ja, meditatie zal je ongelooflijke voordelen opleveren. Ik zou een heel bericht kunnen schrijven over hoe meditatie mijn leven heeft veranderd.

hersenen gedachten
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Maar er is een misvatting dat mediteren je ‘zen’ maakt.

Dit is gewoon niet waar. Meditatie is een vaardigheid. De geest zal in opstand komen. Het kost moeite om op de plaats van zen te komen. Kijken naar de apengeest kan eng zijn. Er praten niet genoeg mensen over.

Om te beginnen met mediteren en te voorkomen dat je een chronische beginner blijft, moet je begrijpen dat het raar voelt voordat het goed voelt. Verwacht ongemak! Je kunt gaan liggen of zitten. Het kan in bed zijn of aan je bureau op het werk. Meditatie is gewoon kijken. Blijf kijken!

Besteed dan beetje bij beetje: 30 seconden, meer dan 1 minuut, enz. Langzaam creëer je ruimte tussen jou en je gedachten. Dat is waar de magie is. Dat is waar verandering begint. Mediteer je? Laat het ons weten.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig advertentievrij en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

alle blogs over zelfgenezing op narcisme.blog