Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoe je angst en ongerustheid kunt overwinnen met holistische genezing +video

Hallo iedereen. Dus vandaag wil ik het hebben over hoe je angst holistisch kunt genezen. Ik wil eerst mijn gedachten over wat angst is met je delen.

Dus meestal heb je angst als een symptoom van een onderliggende onbalans, of het nu in ons lichaam of onze geest is, of een combinatie van de twee gedurende een lange tijd in ons voordoet. Vooral over psychologische of mentale welzijn, dacht men onterecht gezien angst, depressie, alles wat psychologisch is, een beetje alleen op het eerste gezicht in de hersenen aanwezig is.

Nu begrijpen we dat we een hele persoon zijn, wat betekent dat er eigenlijk een onderling verbonden relatie is tussen onze geest, onze hersenen en ons lichaam.

Dus als we (holistisch) willen genezen, moeten we beiden overwegen.

Dus vijf tips om angst holistisch te genezen.

Deze spreekt me heel dicht aan, want degenen onder jullie die me al een tijdje volgen en mijn verhaal hebben gelezen, weten dat ik iemand ben die levenslange chronische angst heeft gehad.

Ik heb mijn deel van nachtmerries en paniekaanvallen gehad, en het was echt toen ik mijn levensstijl veranderde en deze vijf punten opnam die ik vandaag met jullie ga delen, dat ik echt op het diepste niveau kon genezen.

En eerlijk gezegd, op dit punt zou ik mezelf niet eens omschrijven als iemand die lijdt of lijdt aan angst, wat ongelooflijk is.

Dus wat hebben we gedaan om holistisch te genezen?

Het eerste dat voor mij werkte was, was een belangrijke verschuiving toen ik mijn voeding veranderde, dus mijn overtuiging over voeding.

Over het algemeen denk ik niet dat er een “one size fits all-model” is voor of het nu een dieet of een voedingsplan is, hoe we het ook willen noemen voor wat voor iedereen werkt. Ik geloof wel dat het nodig is dat je best kunt een beetje uittesten en zien wat de gevolgen zijn van bepaalde voeding.

Ik denk dat wat waarschijnlijker of realistischer is, is dat we moeten leren communiceren met ons lichaam, dat we het vragen en weten, omdat ik denk dat elk lichaam weet wat het wil, wat het nodig heeft, hoeveel ook. Erken echter dat er grote, in het oog springende voedingsmiddelen zijn waar velen van ons veel van eten en waarvan we zeker weten dat ze op dit moment onze darmen beschadigen.

Als onze darmen beschadigd zijn.

Er kunnen zoveel hormonale fysiologische onevenwichtigheden zijn, maar ook emotioneel door angst, waarvan de symptomen van “nog meer angst” er een van zal zijn.

Dus het grote, grote probleemvoedsel dat ik vaak stel, proberen we te minimaliseren, tenminste als het niet uit ons dieet wordt verwijderd. Dit is voor elk mens: gluten, suiker en alles wat enorm wordt verwerkt zoals procesvoeding. Dus als je leest, als je voedsel met etiketten heeft, zorg er dan voor dat je die etiketten leest.

Als je niet kunt identificeren, of je voor kunt stellen waar dat item of ingrediënt vandaan komt, of als je niet eens kunt zeggen dat het waarschijnlijk in het laboratorium is gemaakt, dan is het waarschijnlijk iets waar je bij weg wilt blijven.

Een ander groot probleemgebied voor deze bewerkte voedingsmiddelen zijn restaurants.

Dus degenen onder je die uit eten gaan, wees gewoon heel voorzichtig. Ik zou in ieder geval het gefrituurde eten hebben vermeden. De oliën die restaurants gebruiken, zijn enorm verwerkt en zeer problematisch. Dus de gluten; de suikers en het proces.

Hoe meer we die kunnen beperken, hoe meer we onze darmen op natuurlijke manier laten genezen.

Dat zou een lange weg kunnen te gaan zijn om je lichaam in balans te brengen, je hormonen in evenwicht te brengen en sommige, zo niet alle, van die angstsymptomen op te lossen.

De opwinding, de rusteloosheid, de snelle gedachten, dat alles. De hersenmist. Daar kan allemaal de oorzaak liggen, dus kijk wat je eet. Kijk wat je niet eet. Elke kleine verandering zal je een tijdje moeten volhouden om resultaat te zien.

Ademwerk om holistisch te genezen.

Ademwerk brengt zo snel een grote angstvermindering. Waarom is ademwerk zo belangrijk? Ik doe het elke ochtend. Het is zo belangrijk, omdat het van invloed is op ons zenuwstelsel. Een deel van het zenuwstelsel wordt het sympathische zenuwstelsel genoemd, ook wel bekend als het centrum van de vecht- en vluchtreactie.

Sommigen van jullie hebben dat woord misschien gehoord.

De andere wordt het parasympathische zenuwstelsel genoemd, ook wel bekend als de regulator van rust en spijsvertering.

Het probleem met angst is dat de meesten van ons die angstig zijn, chronisch geactiveerd worden door dat sympathische zenuwstelsel, die vecht- en vluchtreactie die chemische gevolgen heeft.

Waar we cortisol hebben, het stresshormoon dat bij angst niet goed mengt, adrenaline die door ons lichaam stroomt, voelen we ons gespannen. Het maakt ons alleen maar angstiger.

De manier waarop die zenuwstelsels werken, is als de rem en het gas in de auto, wat betekent dat wanneer de ene voet op de ene pedaal staat, de andere uit is.

Dus als we in een chronische gevechtsvlucht zitten, betekent dit dat onze parasympathische stof niet aan staat, niet zo vaak wordt gebruikt als het zou kunnen of zou moeten zijn. Ademwerk is dus onze sleutel om dat handmatig te activeren.

Dus ik heb wat artikelen over ademwerk geschreven. Je vindt ze via de zoekfunctie.

Jullie kunnen even kijken hoe je het kunt doen. Als ik je zou vragen om een ​​hand op je borst te leggen en een hand op je buik en dat je dan natuurlijk ademt, dan is waarschijnlijk de hand die zou bewegen de hand op je borst. Dat is prima. De meesten van ons zijn borstademhalers.

De ademhaling die we zoeken, die dat parasympathische activeert, is die diepe buikademhaling.

Dus hou er wel rekening met dat bij het oefenen, het in het begin zal raar aanvoelen.

Ik herinner me dat toen ik net begon, ik mijn lichaam letterlijk moest leren ademen vanuit deze diepe buik. Ik zou het niet kunnen als ik het moeilijk had.

Veel mensen met wie ik werk hebben succes, misschien gaan ze liggen in het begin, maar het enige dat nodig is, is hand op je buik en je er gewoon bewust van zijn of je uit je neus of uit je mond wilt ademen, ofwel wat het comfortabelst voor je is, om er gewoon voor te zorgen dat we die ademhaling daar naar beneden naar die buik richten.

Elke keer dat we dat doen, activeren we dat parasympathische zenuwstelsel.

Ah, veel mensen die ik heb voorgesteld om met deze oefening te beginnen, hebben bijna onmiddellijk het verschil gevoeld. Ze zullen opmerken: Ik voel me rustiger. Het lichaam voelt rustiger aan.

Dus om dit te gebruiken, zoals ik het altijd zeg, is het consequent zijn belangrijk, maak er gewoon een gewoonte van om jezelf elke dag een of twee diepe, diepe buikademhalingen te geven.

Nog een geweldige manier om dit te gebruiken.

Wanneer je je angst begint te voelen, neemt je stress op die momenten toe.

Op dit moment kunnen we zelfs opmerken dat we met de juiste hand naar onze buik gaan, en dan zoals we al gewoon zijn een diepe ademhaling daar doen we een vermindering van stress kunnen bereiken.

Een of twee van degenen die je kent, kunnen een belangrijke stap zijn om te relaxen in het licht van die angstwekkende ontmoeting, dus probeer het eens.

Meditatie om holistisch te genezen

Deze is groot, dus net als ademwerk stelt meditatie ons in staat om die sympathische kracht te activeren. Dus om al deze redenen is meditatie belangrijk, maar ook nog om nog een andere belangrijke reden.

Meditatie is belangrijk.

Velen van ons die worstelen met angst, zitten zo in ons hoofd.

Of we ons nu zorgen maken over het worstcasescenario van morgen, de strijd, we spelen het argument in ons hoofd af. Wat het ook is, we zijn veel te veel in onze gedachten.

Meditatie is dus een hulpmiddel waarmee we twee zeer belangrijke vaardigheden kunnen oefenen. Ik heb veel artikelen over meditatie. Ik wil dat je het uitzoekt. Gebruik de zoekfunctie! Het zal je meer diepgang geven over hoe je kunt mediteren.

Maar wat we doen als we mediteren, zijn twee dingen.

We leren onszelf hoe we ons kunnen scheiden van onze gedachten.

Dit is niet een gemakkelijke vaardigheid, maar het gaat zo veel verandering teweeg brengen.

holistisch genezen
De juiste groeitaken voor herstel van trauma door zelfgenezing!

Dus leren hoe we ons kunnen scheiden van onze gedachten en leren hoe te kiezen waar ik mijn aandacht op richt.

Dat zijn ongelooflijk belangrijke hulpmiddelen voor angst. Ik ken mezelf. Ik had zoveel race-gedachten en ik was de hele dag afgeleid. Ook had ik moeite om te luisteren naar degene die tegen me sprak. Ik had moeite met lezen en onthouden wat ik in televisieshows las.

Echt, ik denk dat velen van ons daarbuiten veel gevolgen hebben als we te veel in ons hoofd zitten.

Dus als ik mijn race-gedachten de hele dag heb, leren hoe ik mezelf kan scheiden, hoef ik niet in het gekke konijnenhol van hen te springen.

En ik kan ervoor kiezen om aandacht te besteden aan wat ik doe waar ik bij ben, door te aarden. Dat is ongelooflijk krachtig voor degenen onder ons die worstelen met racende gedachten. Meditatie dus. Bekijk en ontwikkel ergens in je dag een versie van een oefening. Het is goed voor angst.

De toekomstige self-journaling om holistisch te genezen

Uhm, dit was een echt impactvolle nieuwe tool die ik begon aan het begin van mijn reis.

Wat toekomstige self-journaling is, is dat ik in wezen even de tijd neem om me voor te stellen hoe ik wil zijn. Hoe ik specifiek wil veranderen voor angst, een moment van reflectie nemen, of het nu het begin van mijn dag is of het einde van mijn dag om na te denken over mijn relatie met mijn angst gedurende de dag, met mijn gedachten, met mijn reacties, en me dan voorstellen op welke manieren ik die verandering wil zien, toch?

Dus als ik aan het begin van mijn dag even de tijd heb genomen om me voor te stellen hoe ik wil dat mijn dag verloopt, dan zal ik de hele dag niet in mijn gedachten verstrikt raken.

Ik ga mezelf afzonderen en kiezen waar ik mijn aandacht op zet en aan mijn diepe ademhaling werken om kalm te blijven.

Dus ‘s nachts, uhm, kan dat echt helpen om niet alleen mijn hersenen te laten voorstellen dat ik een ander persoon ben. Het mooie van het brein is dat het het verschil niet kent tussen wat er werkelijk gebeurt en wat zich wordt voorgesteld.

Als ik die bedoeling bijvoorbeeld aan het begin van mijn dag of zelfs de avond voor het begin van mijn dag heb uiteengezet. Dus zelfs de oefening om aan mij te denken, deze nieuwe persoon die niet angstig is, vuurt mijn hersenen op een nieuwe manier aan die dan nuttig zou kunnen zijn.

Dus als ik dat eenmaal heb gedaan, is de kans veel groter dat ik de hele dag eraan zal denken dat te doen. Diepe buikademhaling, goed om te onthouden om te kiezen waar ik mijn aandacht op vestigde, dus dit kan een echt impactvol hulpmiddel zijn.

Ik ken veel van jullie daarbuiten, die ik heb gehoord, die hiermee hebben gewerkt en veel succes hebben met ademwerk. Dus bekijk het en kom wat meer in de diepte. Eh, dit kan erg nuttig zijn voor angst.

https://videos.files.wordpress.com/ftIrPBSL/bodyscan_meditatie_een_methode_om_emoties_los_te_laten.mp4

Gaan slapen is belangrijk voor ons allemaal om holistisch te genezen

Velen van ons slapen niet veel. Velen van ons, vooral met angstgevoelens, slapen niet veel. Dit is lastig omdat ik weet, althans voor mezelf dat als ik angstig ben ik veel minder slaap.

Mijn slechtste slaap is herstellend, wat betekent dat wanneer ons lichaam slaapt, alles wat ons brein verkoopt, is genezing, herstelt, brengt het weer in balans. Dat is ongelooflijk belangrijk, vooral voor onze emotionele wereld, vooral voor angst.

Het probleem met niet slapen als we worstelen met angst, is hoe minder slaap we krijgen, hoe dichter we bij die gevechtsvlucht reactie zijn, hoe meer we bijna overactief worden.

Het is alsof we zeggen dat als onze emoties zich op een schaal van 1 tot 10 bevonden, als ik altijd op een zeven of acht zat, dat ik de hele dag door die kleine dingen aan energie zou verliezen. En nu heb ik die volledige vecht- of vluchtreactie tot in mijn lichaam.

Hoe minder we slapen, hoe meer kansen we op die emotionele schaal van de twee naar de drie naar de zeven gaan. Dus het is belangrijk om te slapen. Dat kan betekenen dat je ervoor moet zorgen dat je in bed rust of de juiste uren slaap toestaan.

Dat kan gebeuren. Acht uur is weer geweldig. We verschillen allemaal van hoeveel we eigenlijk nodig hebben. Maar maak gewoon tijd vrij om te slapen.

En hier komt slapen weer in het spel. Als we proberen goed te slapen, houdt dat me tegen. Dat is zo bij velen van ons. Dat is wanneer onze geest echt begint met te rennen.

Om er zeker van te zijn dat we niet verstrikt raken in die snelle gedachten die ons lichaam zouden kunnen activeren, wat betekent dat we ons wakker kunnen houden, laten we ervoor zorgen dat we op dit moment oefenen, die vaardigheden gebruiken en niet door ons hele gekke gedachten worden overweldigd.

We gaan ons geen zorgen maken over morgen tot op het punt dat ik nu mijn uren slaap opoffer, dus deze twee kunnen echt erg naar adem happen.

Ademwerk ook! Als je merkt dat je het moeilijk vindt om te ontspannen, kunnen deze twee dingen echt helpen om in slaap te komen, maar zorg ervoor dat je slaapt. Dus ik hoop dat jullie dit nuttig vonden.

Dit was enorm transformerend voor mij althans. Ik genas heel diep mijn levenslange relatie met angst. Bovendien wist ik altijd al van meditatie. Ik had er op bepaalde momenten mijn hoogtevrees mee overwonnen.

Ik speelde af en toe met ademwerk, maar letterlijk pas toen ik dit allemaal begon te doen om mijn hele persoon consequent te behandelen, kon ik echt, echt, echt genezen.

Dus onthoud jongens, probeer niet overweldigd te worden.

Doe een kleine oefening van 12 minuten, dat is heel kort, want wat zo belangrijk is, is dat het samenhangend is.

Zorg er gewoon voor dat je ergens begint, en je doet gewoon genoeg om dit in je dag te kunnen passen, want dat gaat veranderen als je je geest en lichaam kunt aanspreken en jezelf in balans kunt brengen. Laat ons weten als je hiermee ervaring hebt.
Hartelijk bedankt

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Geplaatst

in

, , , , ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees