Wat zijn succesvolle gelukkige relaties?

Wat zijn succesvolle gelukkige relaties?

Succesvolle relaties gaan niet over twee mensen die samenkomen.
Ze gaan over twee niet-genezen mensen die leren liefhebben voorbij de survival-modus.

Succesvolle gelukkige relaties gaan over het zenuwstelsel van twee niet-genezen mensen die rust vinden in het delen van ruimte met een ander. Je ziet twee niet-genezen mensen die geen perfectie verwachten, maar in plaats daarvan elkaars menselijkheid eren. Daar vind je twee niet-genezen mensen die elkaar optillen en elkaar aanmoedigen om het opnieuw te proberen.

Succesvolle gelukkige relaties gaan over twee niet-genezen mensen die leren hoe ze moeten spelen, hoe ze gek moeten zijn en hoe ze samen plezier kunnen hebben. Je ziet twee niet-genezen mensen die een veilige ruimte creëren voor vrijheid en wederzijdse evolutie.
Ze gaan over twee niet-genezen mensen die het beste in elkaar en zichzelf leren zien.

Wat voelde jij wanneer je voor het eerst in een veilige relatie was?

Het gaat om twee ongeheelde mensen die de moed vinden om elkaar te vertrouwen met hun kwetsbare zelf. 

Of was het toen je hem je ongemaskerde gezicht liet zien, zonder enige make-up omdat je vroeger een grote onzekerheid daarover had en hij zachtjes je gezicht greep, je in de ogen keek en zei dat je mooi bent. Smolt je van tederheid omdat je echt gezien werd?

Of was het omdat je je veilig voelde bij iemand toen je je realiseerde dat de Hollywood-afbeeldingen van liefde een leugen waren, en echte liefde is imperfect, hard werken en voor altijd een keuze?

Je “veilig” voelen in een relatie gaat over vertrouwen.
Iemand vertrouwen komt na verloop van tijd wanneer ze consistent zijn.
Ja, we f-up allemaal, maar die consistentie van samen leren en groeien is toch ook een patroon van heling?

Toen je kon zeggen dat je het gevoel had dat het te snel ging en ze zeiden dat het oké was, we kunnen het meteen vertragen en ze verdwenen niet, ze gaven me gewoon een veilig gevoel.

Twee niet-geheelde mensen die ook niet vluchten voor hun eigen genezingsproces door elkaar te proberen te helen. Daar ben ik al te vaak geweest. 

Het idee dat we perfect genezen moeten zijn voordat we een ander “perfect genezen” individu kunnen aantrekken is absolute waanzin. Het laat GEEN ruimte voor onze “menselijkheid” en creëert ook het valse idee dat we blijkbaar nooit “klaar zijn en goed genoeg”.

Of was het toen je je schaamte kon tonen in plaats van het te beschermen met kou en woede. Toen het eenmaal gezien was, smolt het. 

De eerste keer dat ik me herinner dat ik me veilig voelde bij iemand was toen hij me vertelde dat ik zijn toestemming niet nodig had en hij me steunde in mijn beslissingen, zelfs als hij het er niet volledig mee eens was.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees