Zal hij of zij ons compleet maken of compleet liefhebben?

Dit komt overeen met wat ik zeg over het verschil kennen tussen * alleen zijn * en zich “eenzaam voelen” omdat het je een hoop “bs” zal besparen! Als we ons eenzaam voelen of bang zijn om alleen te zijn, kunnen we impulsieve en giftige keuzes voor onszelf maken, zoals het najagen van een ongezonde relatie in de hoop dat die persoon ons compleet zal maken. De illusie wordt hier versterkt dat iemand je compleet kan liefhebben. We raken het contact met onze eigen emoties kwijt.

compleet liefhebben
meer over onze programma’s

Het feit is dat geen enkele relatie een persoon kan “voltooien”. 

We zullen voor altijd geluk najagen of voor onszelf wegrennen als we verslaafd raken aan het geloof dat ‘deze’ relatie me zal voltooien of dat ‘die’ persoon aan mijn behoeften zal voldoen.

Als we zijn opgegroeid in een giftige  omgeving die waarde hechtte aan het altijd in een relatie zijn om onze eigenwaarde te identificeren, brengt dit een cyclus van onvervulde behoefte voort – van altijd een relatie * nodig te hebben om een ​​gevoel van waarde of zelfidentiteit te voelen. 

En wanneer deze cyclus als “normaal” wordt geleerd, creëert het een patroon van het najagen van relaties om te *voelen*, terwijl we van onszelf naar verdoving rennen.

We zijn al heel en compleet. Onze relaties moeten * complementeren * wie we zijn, niet ons. Ook is er in ons een oneindig verlangen dat je kunt vervullen via creativiteit en spiritualiteit nu en dan, maar niet door een relatie.

Als je om iemand wil kunnen geven zonder afhankelijkheid of behoeftigheid, dan zal je eerst jezelf moeten leren waarderen.

Dat betekent dat om ‘ik hou van je’ te kunnen zeggen, je eerst moet zeggen ‘ik hou van mezelf’. Zelfliefde en zelfkennis zijn van fundamenteel belang voor het hebben van gezonde relaties.
Samengevat kunnen we zeggen dat om de juiste persoon te vinden, we ons moeten voorbereiden op een relatie. Dit houdt in dat we werken aan ons innerlijk, wat zwaar kan zijn, maar geweldige voordelen zal bieden.

Onbewuste contract dat je hebt met de narcist? Deel 2e

De relatie met jezelf is de belangrijkste communicatie

Verlos ons van emotioneel misbruik door een narcist(e).

Is de nieuwe relatie van de Narcist beter dan zijn vorige?

Trauma en traumazorg in Europa

Heb je een emotioneel gevaarlijke relatie of niet?

begin stap voor stap

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees