Zal hij of zij ons compleet maken of compleet liefhebben?

Zal hij of zij ons compleet maken of compleet liefhebben?

Dit komt overeen met wat ik zeg over het verschil kennen tussen * alleen zijn * en zich “eenzaam voelen” omdat het je een hoop “bs” zal besparen! Als we ons eenzaam voelen of bang zijn om alleen te zijn, kunnen we impulsieve en giftige keuzes voor onszelf maken, zoals het najagen van een ongezonde relatie in de hoop dat die persoon ons compleet zal maken. De illusie wordt hier versterkt dat iemand je compleet kan liefhebben. We raken het contact met onze eigen emoties kwijt.

compleet liefhebben
meer over onze programma’s

Het feit is dat geen enkele relatie een persoon kan “voltooien”. 

We zullen voor altijd geluk najagen of voor onszelf wegrennen als we verslaafd raken aan het geloof dat ‘deze’ relatie me zal voltooien of dat ‘die’ persoon aan mijn behoeften zal voldoen.

Als we zijn opgegroeid in een giftige  omgeving die waarde hechtte aan het altijd in een relatie zijn om onze eigenwaarde te identificeren, brengt dit een cyclus van onvervulde behoefte voort – van altijd een relatie * nodig te hebben om een ​​gevoel van waarde of zelfidentiteit te voelen. 

En wanneer deze cyclus als “normaal” wordt geleerd, creëert het een patroon van het najagen van relaties om te *voelen*, terwijl we van onszelf naar verdoving rennen.

We zijn al heel en compleet. Onze relaties moeten * complementeren * wie we zijn, niet ons. Ook is er in ons een oneindig verlangen dat je kunt vervullen via creativiteit en spiritualiteit nu en dan, maar niet door een relatie.

Als je om iemand wil kunnen geven zonder afhankelijkheid of behoeftigheid, dan zal je eerst jezelf moeten leren waarderen.

Dat betekent dat om ‘ik hou van je’ te kunnen zeggen, je eerst moet zeggen ‘ik hou van mezelf’. Zelfliefde en zelfkennis zijn van fundamenteel belang voor het hebben van gezonde relaties.
Samengevat kunnen we zeggen dat om de juiste persoon te vinden, we ons moeten voorbereiden op een relatie. Dit houdt in dat we werken aan ons innerlijk, wat zwaar kan zijn, maar geweldige voordelen zal bieden.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

begin stap voor stap