Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Bedrog en verraad ook een zielige daad van zelfbeschadiging

Het hebben van een affaire, het verraden van iemand of het leven in een constante staat van het verbergen van iets kan alleen worden gedaan door iemand in een diep botsende relatie met zichzelf. De chronische stress op je lichaam door je verhaal recht te zetten en niet betrapt te worden, is een daad van zelfbeschadiging.

Genees en leer van jezelf te houden. zodat je

Dan kan je lichaam de gezondheid en vrede kennen die alleen voortkomt uit transparantie. Daardoor maak je een eind aan de zielige zelfbeschadiging.
Het brengt andere mensen niet in je eigen innerlijke oorlog. Dan kun je volwassen relaties opbouwen waarin je: het uitspeelt, problemen onder ogen ziet en klaar communiceert in plaats van wegrent en niet in schaamte, spijt, zelfhaat leeft.
Dan kun je generatiepatronen van traumabanden afleren die je beroven van spirituele en emotionele groei.
Boven kun je op je eigen woord vertrouwen en integer leven.
Ook kun je dan stoppen met het saboteren van relaties om chaotische afleidingen te creëren om je schaduwzelf te vermijden.
Je vindt een authentieke relatie waarin je echt wordt ondersteund, gezien en geaccepteerd, zelfs op je dieptepunt.

Ik geloof dat gebrek aan transparantie, chronisch liegen tegen onszelf en anderen stress creëert die volledig overweldigend is voor het lichaam en natuurlijk onze ziel. Het kan ziekte, depressie, angst en allerlei negatieve mechanismen creëren.

Als we een ander verraden, verraden we onszelf ook.

Genees de gekwetste gewonde delen van jou die anderen saboteren, pijn doen en je niet toestaan om de waarheid te respecteren van wie je bent.

Op de helende reis zijn hielp me te begrijpen waarom ik me zo aangetrokken voelde tot emotioneel onbeschikbare vrouwen, waarom ik geloofde dat niemand echt van me zou houden als ze wisten wie ik echt was en me toestaan om mijn patronen van zelf-sabotage te doorbreken die me onvervulde relaties deed storten.

Ik werd me bewust van de generatie trauma’s die me zo onzeker maakten. Het stelde me in staat om eerst van mezelf te leren houden, te omarmen dat ik alleen gezonde relaties verdien en bereid ben om liefde te ontvangen van een stabiele en liefdevolle partner. Het begint allemaal bij ons!

Ik ben ook een bedrieger geweest in eerdere relaties. Ik had een emotionele affaire met iemand op het werk, die bijna fysiek werd.

Toen realiseerde ik me dat dit niet de persoon was die ik wilde zijn.

Ik realiseerde me dat er veel gaten in onze relatie waren, waardoor het gevoelig was voor anderen om binnen te komen en de gaten te vullen.

Ik droeg zoveel schaamte en schuldgevoel. Totdat ik de tijd nam om mijn kernwonden echt te helen en aan te spreken wat ik bij mijn ouders zag.

Het werk is zo belangrijk. Want nu, in mijn 2e huwelijk, ben ik op geen enkel vlak vreemd gegaan.

De ene keer dat ik met vrienden op stap was en merkte dat ik het echt genoot van de jazzzanger die met me flirtte na zijn show, had ik meteen een rauw gesprek met mijn man, zodat we konden aanpakken wat er ontbrak in ons

Dus Will zou elkaars gaten kunnen vullen. In plaats van de gaten groter te laten worden, waar anderen zouden kunnen komen en ze zouden kunnen vullen.

10 jaar getrouwd en ik heb nooit de wens gehad om vreemd te gaan. Omdat ons huwelijk beter is dan de huwelijksreisfase.

Ik heb dit gedaan, iemand pijn gedaan waar ik van hield en haar verloren. Allemaal omdat ik een mensen-aangename, laffe, ongeheelde jongen was. Een donkere nacht van de ziel uitgelokt. Ik werk nog steeds om mezelf te vergeven, maar dat heb ik nog niet volledig kunnen doen. Er gaat geen dag voorbij waarop ik me niet schaam voor mijn verraad, en voor het pijn doen van degene waar ik van hield. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik het gedaan heb. Die oude versie van mij is dood.

Mensen die vaak op zoek zijn naar zaken zijn de mensen die een extra gevoel van validatie nodig hebben, omdat ze zichzelf niet kunnen valideren. Ga niet op de verkeerde plekken zoeken naar verbinding. Je zult jezelf altijd verliezen. Keer naar binnen, niet naar buiten.

Ik heb mezelf zo lang gehaat en op zoveel manieren zelf gesaboteerd. Ja, mijn ex was giftig en ongezond, net als ik, maar ik heb haar ook pijn gedaan in mijn poging om weg te komen. Het was een giftige cyclus van wederzijdse codependentie, ieder van ons in een oorlog met ons niet-geheelde trauma. 

Hoe vaak hebben we “alles waar we van wilden of droomden” gehad om de persoon te kwetsen die het meest van ons hield?

De rest van de invloed liet me proberen uit te vinden hoe het gebeurde toen we zo “verliefd” waren. Genezing is de enige manier om liefde te geven en te ontvangen. Anders verliezen we keer op keer en verduwen we geestverbindingen die naar ons zijn gebracht om ons te helpen groeien. Maar ik heb geleerd dat mensen ervoor kiezen om te veranderen wanneer ze willen, we kunnen mensen niet dwingen om te helen of hun waarheden te accepteren die ze willen ontkennen.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Lees meer

dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees