Vermijden om met je pijn om te gaan door anderen te redden

De grootste fout die je kunt maken, is een relatie aangaan in de hoop dat je die persoon kunt veranderen of redden. Daarmee kun je wel vermijden op eigen pijn te focussen. En dat is een valkuil.

Er is niets mis mee om de beste versie van jezelf te willen zijn in een #relatie. Als je een gezonde relatie hebt, is het een algemeen gevoel om jezelf te willen verbeteren. Een relatie aangaan in de hoop dat de ene partner de andere kan redden of repareren, klinkt misschien opwindend.

Het is tenslotte een uitdaging om te zien of iedereen zichzelf wil verbeteren. Er is echter een dunne lijn tussen het aanmoedigen en ondersteunen van een partner, versus partners die ofwel gered willen worden, of hun partner willen redden of repareren.

Rode vlaggen zijn:

Alleen gelukkig zijn of je waardig voelen als je je partner of anderen helpt.

Zich uitgeput, gefrustreerd of depressief voelen als u ze niet kunt ‘repareren’.

Uw eigen persoonlijke problemen in de wacht zetten om anderen te helpen.

Wat er gebeurt, is dat mensen denken dat ze, door hun partner te redden, zichzelf kunnen redden of hun eigen leven kunnen verbeteren.

Het komt ook vaak voor bij mensen die traumatische gebeurtenissen in hun eigen leven hebben meegemaakt, maar niet klaar zijn of in staat zijn om met hun eigen pijn om te gaan dat ze die pijn vermijden. Dus door hun partner te ‘redden’, voelen ze dat ze zichzelf kunnen redden. ( van hun eigen pijn te voelen)

Het herkennen van het patroon van het vermijden van pijn is een eerste stap in het creëren van doelen en gezondere gewoonten gericht op je eigen grootsheid en genezing.

Wat ga je met de tips uit het artikel doen? Heb je een vraag of suggestie? Laat zeker even een reactie achter:). Dank je wel! Reactie annuleren