Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Wat als de ingestorte narcist(e) door de mand valt? Deel 2 video

Wanneer dit gebeurt, zijn er drie belangrijke uitkomsten voor de ingestorte narcist:

  1. De narcist(e) krijgt een sterke realiteitscontrole en probeert nieuwe coping vaardigheden te ontwikkelen,
  2. De narcist(e) herbouwt zijn sociaal vangnet en blijft zijn gedrag behouden.
  3. Of de narcist(e) vergiftigt alles wat uit de grond omhoog aanraakt.

Elke narcist(e) is schadelijk om in relatie mee te zijn, maar het derde resultaat is wat ik hier zal aankaarten.

Hoe de narcist(e) instort?

Allerlei soorten narcisten vertrouwen en functioneren op een heel kwetsbaar systeem van regelrechte leugens, gedachten, gedragingen, verinnerlijkte idealen, en bronnen van narcistische voeding ook bekend als narcistische levering.

Maar narcisten zelf zijn vluchtige, onbetrouwbaar, boos, onvolwassen en onregelmatig.

Dit leidt niet naar geluk op lange termijn in het huwelijk of naar een stabiele carrières, ondanks de vele halfslachtige pogingen om een huwelijk of een carrière te ontwikkelen; de mensen om hen heen die zijn mishandeld zullen uiteindelijk ziek worden van hun shit en laten hen achter.

De narcist(e) kan niet goed overweg met mislukking.

Iets anders dan prachtige succes past niet bij de narcist(e). Dus de vele mislukte relaties en carrières worden alleen toegevoegd aan het onderliggende gebrek aan vertrouwen.

Dus, terwijl de narcist(e) alle zelfdestructieve strategieën heeft toegepast waardoor hij zijn eigen val en stopzetting kon waarborgen door de grillige, in zichzelf gekeerde en beledigende communicatie, toch voelt hij of zij zich het slachtoffer. Wanneer hij instort voelt hij zich misbruikt wanneer het gebeurt.

ingestorte narcist
klik op de foto

Hij of zij veroorzaakt zijn eigen narcistische kwetsuur. Hij of zij doet er mee verder totdat het gehele lijf geïnfecteerd is.

De narcist heeft zijn idealen niet waargemaakt.

Hij verliest zijn menselijke extensies, stort in en vestigt zich in een geestelijke lus van misleiding en zelfgekozen nachtmerries.

Misschien zie je het voor jouw ogen gebeuren. Wellicht ben je de aanleiding. Het is mogelijk dat hij al jarenlang in deze fase zit wanneer je hem ontmoet.

Er zijn veel scenario’s die leiden tot een narcistische ineenstorting, maar “geen van hen is zijn schuld.” zegt hij.

Het innerlijk landschap van de ingestorte narcist(e).

De ingestorte narcist(e) weet dat hij of zij geen emoties voelt op dezelfde manier zoals anderen doen.

Wat hij voelt, kan hij niet op de juiste manier herkennen.

Hij weet dat hij er niet in slaagt een echte verbinding te maken met anderen. Hij weet ook dat hij zich niet kan binden.

Als hij voordien hier niet bewust van was, voordat hij instortte, is hij het nu.

Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Hij verafschuwt nu de gedachte van het vervalsen van interpersoonlijke verbindingen, omdat het de schuld van iemand anders is  (volgens hem) dat hij het niet op een natuurlijke manier kan doen.

In het geval waar ik het meeste ervaring mee had, dacht de narcist(e) dat het de schuld was van de hele sociale structuur van de mensheid dat deze narcist(e) diepe emotionele banden met andere mensen niet kan vormen, omdat zij negatieve empathie hebben.

Ze hebben niet alleen een gebrek aan empathie.

Zij beginnen met manipulatie en veroorzaken daardoor veel pijn.

Hij wordt  meer en meer depressief als hij opmerkt dat mensen verbindingen tot stand brengen in het openbaar; als hij gelukkige paren ziet, groepen vrienden of kennissen die eens beleefd chatten brengen hem in een razende woede.

Gewelddadige gedachten komen voort uit deze ervaringen, en tijdens vooral beledigende uitbarstingen, kan hij de schade die hij wenst te veroorzaken aan deze mensen die hij noemt “normaal” en in detail beschrijven.

En als je bezwaar maakt, dan word je deel van het probleem dat moet worden opgelost.

De ingestorte narcist(e) groeit in onvrede en wordt depressief.

Zijn zelfhaat is niet meer verborgen achter charme of leugens van succes, en hij weet dat hij niet van zichzelf houdt. De narcist weet dat hij niet van anderen houdt, hoewel hij ook denkt dat hij probeert.

Hij hoeft niet meer zo veel te liegen, hoewel hij nog steeds in tegenspraak is met zichzelf want het is de enige manier hoe hij kan communiceren.

Liegen

Een ingestorte narcist(e) liegt over zijn leeftijd als je hem ontmoet. Hij kan liegen over zijn aantal huwelijken.

Hij kan je vertellen dat hij  37 jaar is. Één zin later, kan hij diepgaand zeuren over hoe hij nooit de kans gehad heeft om te feesten. Toen was hij  “bijna op middelbare leeftijd.” zegt hij.

De verdediging van een ingestorte narcist(e) is afgebroken door zijn isolement. De wereld voelt vijandige en onwerkelijk aan voor hem.

Narcisten zijn emotionele bloedzuigers, en wanneer zijn levering en entourage is verdwenen, laat het hem achter met de lege huls die zijn ware aard de hele tijd was.

Nu heeft hij alleen zijn fantasieën en zijn zelf opgelegd slachtofferschap dat hem bezig houdt.

De voordelen van de chronische inéénstorting van de narcist(e).

Een van de voordelen van de chronisch ineenstorting van de narcist(e) is dat een meer eerlijk en compleet beeld ontstaat van waaruit de narcistische geest bestaat met hun eigen geringschattende eerlijkheid.

Ben je ongelukkig genoeg om één van zijn vertrouwelingen te zijn, als gevolg van jouw eigen zorgzame aard of jouw eigen bijna masochistisch nieuwsgierigheid, dan zul je snel leren dat deze persoon zeer leeg is.

De nieuwe frustraties van de gebroken narcist(e).

Proberen uit te leggen wat emoties en hechting zijn aan een narcist(e) is verwant met het proberen uit te leggen van kleur aan iemand die helemaal kleurenblind is.

Het is frustrerend, wanneer de narcist(e) niet kan begrijpen of niet wordt “verlicht” in de wereld van diepe gevoelens, dan kan hij of zij je beschuldigen van liegen of tegen hem samen te spannen.

Logica werkt niet wanneer we spreken met een narcist(e).

Zelfs ontleden van diepe relaties en emoties met biologische bewijs over het doel ervan, en de chemische stoffen erachter, of uitleg over  fundamentele menselijke relaties  stuurt een ingestorte narcist(e) in een hysterische toestand.

“Je kan mogelijk niet weten waarover je praat” en “Mensen vormen geen echte verbindingen vanwege de oxytocine!” zijn waarschijnlijk tegenargumenten.

Het maakt niet uit dat dichters nooit hebben gestopt om de liefde te proberen te definiëren en mensen hebben gefilosofeerd over emoties sinds het begin van de tijd.

Niet voor de narcist(e).

Als je het niet kan uitleggen, ken je dat gevoel niet echt, en als je dat probeert uit te leggen, dan ben je nep en misschien nog meer een emotionele robot dan de narcist(e).

Het ingestorte narcistische sociale leven.

In tegenstelling tot de klassieke, nog steeds functionerende narcist(e) heeft een chronisch ingestorte narcist(e) waarschijnlijk geen sociaal leven.

Maar het is ook mogelijk dat zijn sociaal leven zeer klein is.  Hij was getrouwd.  Hij kan waarschijnlijk nog kort spreken met directe familie wanneer hij iets moet hebben.

Vanwege hun afhankelijkheid van de emotionele ondersteuning van anderen, zal een narcist(e) wanneer hij zijn sociale leven verliest, wanhopig worden door niets.

De gebroken narcist(e) gaat online stalken.

Ze kunnen online stalken, alles leren wat ze over een persoon kunnen vinden, die hij nooit zal kunnen ontmoeten. Daarbij zal de narcist(e) ook nooit een echt gesprek met hen hebben.

Hij heeft zijn geloof verloren in het opzetten en onderhouden van relaties. Bovendien neemt hij valse online identiteiten aan. Dat kan hij cultiveren om te voldoen aan een klein deel van zijn behoefte aan bewondering nu hij die verloren is.

Maar het maakt niet uit hoe “close” hij zijn online vriend krijgt, hij zal wrok en haat koesteren op de zogenaamde “definitieve kennis” dat hij of zij nooit echt van de narcist zal houden als ze elkaar zouden ontmoeten in persoon.

De narcist haat zichzelf in een dergelijke mate dat hij zijn eigen zelfhaat op anderen projecteert; iedereen haat hem, dus waarom nog de moeite doen om het even wat aan zichzelf te verbeteren?

Waarom zou je aardig zijn? Dat is wat de gebroken narcist(e) denkt.

Niemand wil de “echte hem” hoe dan ook, dus waarom niet gewoon een wrede, ongevoelige, onsympathieke brute schurk(in) worden?

Als een narcist(e) vele jaren heeft doorgebracht, als een ingestorte persoon beslist om te proberen sociale relaties terug aan te knopen, wordt hij diep woedend en gefrustreerd wanneer dingen zich niet uitspelen zoals ze in de film of een romantische komedie zouden zijn.

Want narcisten hebben geen ervaring met echte verbindingen.

Echte vriendschappen, gebaseerd op wederzijds respect kennen ze niet. Ze  kunnen alleen “echt” socialiseren op basis van wat wordt gezien als entertainment.

Als je zijn “insider vriend” bent  en hij vertrouwt jou, zal hij zeker proberen jou te gebruiken en dat wat van jouw sociale leven is overgebleven nadat je een langdurig contact onderhouden hebt met hem om onhandige nieuwe sociale ervaringen op te doen.

Hij of zij is zo uitgeput van het niet hebben van een echte bron van narcistische ondersteuning.  Dit leidt bij hem dat hij of zij niet kan lastig gevallen worden met het opzetten en onderhouden van vriendschappen.

Hij of zij zal alles inslikken wat hij of zij krijgt, zelfs als het een daling van ‘kwaliteit’ is volgens zijn normen.

Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Onthoud: je hebt de macht om op elk gewenst moment van het onbewuste naar het bewuste leven over te schakelen.

Bovendien kun je groeien en onoverwinnelijk worden!  Soms word je het beu om je slachtoffer te voelen.  Dan is het vandaag een goede dag om helemaal onoverwinnelijk te worden.

Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel.

Ik hoop zo dat deze video of artikel heeft geholpen.

Nu, als je weet dat het tijd is om te groeien, sta op en word krachtig. Ik ben hier om je te helpen. Laten we dit samen laten gebeuren.

Ik hoor dit graag in opmerkingen en vragen hieronder.

ingestorte narcist
klik op de foto

De grijns die mijn vertrouwen won.

Is de verstandhouding definitief gebroken?

Heb jij een geweten? Heb jij empathie? Ben je een Co-dependent of een narcist(e)?

Hoe reageren narcisten op een confrontatie? Deel 1

Seks met een narcist als controle wapen . Deel 2

Glossary in English: Diagnostic terms, narcissistic behavior terms, abuse tactics, roles of people, mind control terms, effects of abuse, terms for healing

over kenmerken toxisch persoon

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees