Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

De grijns van de narcist die mijn vertrouwen won. +audio

Perfecte beschrijving van liefdesbombardement en devaluatie van een slachtoffer van narcisme. De combinatie van een narcistisch giftig mengsel.

audio van deze blog op narcisme.blog

“In mijn hele leven heeft niets me meer verward en opgezweept. Mijn dagen zijn gevuld met gevoelens van zelfverwijt en twijfel. Mijn nachten met het donkerste verdriet. Ik ga dood aan een narcistisch giftig mengsel.

narcistisch giftig mengsel
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

De systematische uitvoering.

De man die van me hield, reikte in mijn borst, nam mijn hart, en repareerde nauwkeurig alles wat eraan kapot was. En dan zonder waarschuwing gooide de narcist het met de snelheid van een professionele werper weg.

Terwijl hij dezelfde grijns droeg die mijn vertrouwen won in het begin, keek hij hoe ik langzaam van de muur gleed, totdat ik de grond bereikte meer gebroken dan vroeger. Dan liep de narcist weg fluitend. Zijn narcistisch giftig mengsel had immers gewerkt.

Je hebt het moeilijk om “Geen Contact” te behouden met de narcist.

Op een bepaald niveau heb je nog steeds het idee dat je op een bepaald moment eigenlijk zoveel voor haar of hem betekende als zij voor jou betekende. En haar voortdurende liefdesbombardement versterkt dit.

Alles wat ze tegen je zei, heeft hij ook tegen de andere vrouwen in haar leven gezegd, en we hebben het hier allemaal ook gehoord. “Je bent de beste die ik ooit heb gehad.” “We hadden echt iets bijzonders.” “Ik mis je nog steeds, je was lange tijd het belangrijkste deel van mijn leven.” “Ik vertel je alles (omdat we zulke goede vrienden zijn).” Blah, blah, blah ….

In sommige gevallen verliest de narcist zijn “talent” in liefdesbombardement.

Zijn vermogen om nieuwe aanvoer aan te trekken voor zijn ondersteuning vermindert.  Misschien, omdat ze ouder worden en hun uiterlijk verliezen. Ze raken zelf zo betrokken dat ze vergeten hoe ze het hele liefdesbombardement moeten doen – of een combinatie van deze dingen. Maar, een narcist heeft echt behoefte aan die voorziening om te blijven bestaan, toch?

Wat gebeurt er dan? Worden ze een echt persoon, of verliezen ze het gewoon? Wanneer een narcist niet in staat is om narcistische levering te verkrijgen, wat kan je dan verwachten?

Sommige mensen noemen dit een narcistische crisis of een ingestorte narcist.

Wat het label ook is, het is een groot probleem – en vaak niet alleen voor de narcist, maar ook voor de mensen om hen heen. Een ingestorte narcist is een narcist die niet in staat is geweest om de juiste narcistische levering te verkrijgen – zoals in een persoon om zijn of haar eigenwaarde, zelfrespect – te versterken als een mens.

In wezen hebben ze het gevoel dat ze de voorraad die ze nodig hebben om te bestaan ​​– het bloed van hun spreekwoordelijke leven – is ontzegd. Ze worden het omgekeerde van de charmeur. Dit leidt tot narcistische schade, en als de ineengestorte narcist hulpeloos pijnigt in de pijn om niet te krijgen wat hij of zij gelooft dat ze toekomen.

Of het nu gaat om een ​​groot doel te bereiken of gewoon de bewondering en lof die ze terecht verdienen door hun truck van het liefdesbombardement. Hun hele wereld voelt alsof het om hen heen valt.

Psychopaten projecteren.

Ze geven jou de schuld voor wat ze zelf doen; d.w.z. beschuldigen u van negatief te zijn wanneer zij gewoonlijk de negatiefste persoon zijn die u ooit hebt ontmoet.

Ze laten je ook gissen door te geloven dat wanneer je een normale reactie hebt op iets wat ze doen, zoals boos en gekwetst zijn vanwege hun stille behandeling, liefdesbombardement, gebroken beloften, liegen of bedrog dat het jouw reactie is dat is het probleem en er is iets mis met u.

Dat wanneer je ze uitschreeuwt op hun ongepast en onaanvaardbaar gedrag, jij de abnormale persoon bent die te gevoelig, kritisch is of altijd op het negatieve focust.

Dit is een deel van de hoofdschuld waar ze ons doorheen hebben geleid. Per ongeluk, onaanvaardbaar en ronduit beledigend handelen. Dan probeert de narcist het om te draaien om het onze fout te maken.

Het voegt op dat punt nog een blessure toe. Niet alleen veroorzaken ze opzettelijk de pijn die we niet verdienen. Terwijl ontkennen ze dat ze überhaupt iets hebben gedaan. Ze proberen het onze schuld te maken, zodat we onszelf de schuld geven van iets wat zogenaamd niet is gebeurd.

Ja, lees dat opnieuw. Dat is hoe onlogisch het is. Dat is een narcistisch giftig mengsel. Het is hun afscheidende “gave” om ons de schuld te geven voor het “falen” van de hele relatie. Maar het had nooit een kans om te slagen.

De fout is je hebt je niet volledig laten brainwashen door hun liefdesbombardement.

Als we alleen maar dat gloeiende optimisme en naïveteit hadden behouden tijdens de liefdesbombardementfase. Dat veronderstelt alle volgende leugens en misbruik accepteren.  Zou dan alles goed zijn geweest? Nee, want dat is een narcistische giftig mengsel.

Ja, als we alleen maar volgzaam en gehersenspoeld waren gebleven. Hoewel ze ons zeker in het gezicht staren – gewoon om ons te testen – dan zou alles in orde zijn.

Maar zelfs dan zouden ze zich vervelen en teleurgesteld zijn. Waarom hebben we hen niet gepakt of uitgedaagd. We hadden iets kunnen verzinnen om ons van te beschuldigen. Dan konden ze hun misbruik rechtvaardigen en drama creëren met een narcistisch giftig mengsel.

Wat je ook doet, het is altijd een verlies-verlies situatie met een psychopaat. Hij wil dat je gelooft dat je de verliezer bent wanneer hij het echt is.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Reacties

3 reacties op “De grijns van de narcist die mijn vertrouwen won. +audio”

 1. Gerdje avatar
  Gerdje

  Wat je net schreef, raakte de diepste snaren van mijn hart en ziel…
  Mijn verhaal is helemaal zoals het jouwe : eerst wordt je -letterlijk- door hen uit het moeras getrokken… en vervolgens opgehemeld en bewonderd en geliefd…
  Om je vervolgens (op hun gekozen tydstip), te laten vallen met een knal van 10 bakstenen tegelijk !
  Ongelooflijk confronterend !
  Je denkt dat je zelf gek wordt.
  , want, dit KAN toch niet ???
  I know what you’re speaking about…
  Sterkte hoor, en..een heeeeel dikke knuf voor je !
  Ik heb mezelf “gered”, door me by te scholen in Narcisme. Dat was mijn grote redding !
  Zoniet, schreef ik jou vandaag niet…
  Liefs ! Sterkte !! Xxx

 2. johanpersyn avatar
  johanpersyn

  Dank je wel Gerdje voor je reactie. ‘k was reeds lang aan het werken aan mezelf om mijn zelfvertrouwen te sterken en te leren werken in stress situaties. Beschouwde mijn empathische vermogens als een plus, en zag er de gevaren niet van in. Telkens opnieuw probeerde ik mijn eigenwaarde te bewijzen, zonder het daarbij behorende gevoel van eigenwaarde. Ik had evenwel geen enkel idee dat ik mogelijks een doelwit was voor narcisten. En zag dus niet het verband. Gelukkig kwam ik acht jaar geleden een vriendin tegen van vroeger, waar ik verschillende jaren een vriendschap mee had, en waarvan ik wist dat ze een pracht vrouw was en ook zeer empathisch. Zij was ook het doelwit geweest van narcisten, uitgebuit en misbruikt. Wij hebben toen de handen in elkaar geslagen en zijn ondertussen bijna 5 jaar getrouwd. Haar narcistische familie valt nog steeds haar kinderen aan, evenals haar ex-narcist. Ikzelf heb twee fantastische zonen die beiden een gelukkig gezin hebben. Het is ook heel bijzonder dat we kunnen helpen om de kinderen van mijn vrouw te genezen van de hun wonden van misbruik en evenzeer het pleegkindje dat we samen opvoeden. Ook dat is een stuk van mijn redding evenals de verbondenheid met mensen zoals jij. Dank je wel.

 3. Gerdje avatar
  Gerdje

  Bedankt voor je fyne en openhartige reactie hoor! Wat een verhaal heb jy/jullie ook moeten beleven… Triest…zo triest allemaal.
  Maar, proficiat met de weg die jullie aflegden..en met wat jullie gerealiseerd hebben !!
  Alle geluk gewenst en veel sterkte !
  In verbondenheid en vriendschap, Gerdje

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees