21 waarschuwingssignalen van een beledigende relatie.

Het moet worden beklemtoond dat je niet de schuld hebt aan het feit dat je partner gewelddadig is. Ook beledigende partners zetten in het begin van de relatie een masker op en verbergen hun waarschuwingssignalen zoveel mogelijk. Ze komen stap voor stap tot uiting.

De energie en aandacht in de ‘liefdesbombardement fase’ van een dergelijke relatie wordt goed door iedereen gevoeld. Laat dat worden herhaald. Het voelt goed voor iedereen, niet alleen mensen met een zogenaamd defecte partner selectie.

Hoewel er enkele redenen van persoonlijke geschiedenis zijn dat iemand meer vatbaar is voor de macht van gedrag van een ander.  Dikwijls wordt echter het slachtoffer de schuld gegeven, omdat ze in de val zijn gelopen en niet de waarschuwingssignalen hebben gezien. 

Echter, voor het genezingsproces is het belangrijk dat dit gevoelig en individueel wordt besproken.

Er zijn waarschuwingssignalen om een ​​gewelddadige relatie gemakkelijk te herkennen door informatie en ervaring.

Alle onrechtmatige gedragingen zijn waarschuwingssignalen. Op een manier zal deze lijst van 21 van deze gedragingen beschrijven. Er is ook enige overlap tussen misbruik en narcistisch gedrag. Vergeet niet dat je misbruik definieert  ‘macht over iemand’ uitoefenen is.

Beledigende Relaties beginnen op deze manier.

Met de tactiek zijn ze minder ernstig in het begin. Daardoor komen er veel verbintenissen zo tot stand. De hieronder genoemde gedragingen zijn allemaal sterke tekenen van een gewelddadige en controlerende bedoeling.

Voor sommigen die weten op welke waarschuwingssignalen ze moeten letten kunnen die al zichtbaar zijn in het begin. Zo dient iedereen op één of andere manier zijn les te leren. Het is goed om in je achterhoofd te houden dat zelfs een belangrijke agressor probeert om aardig te zijn.

10 voor de hand liggende waarschuwingssignalen.

Intensiteit en grote betrokkenheid. 

Controlerende partners lijken hun leven om je heen onmiddellijk te organiseren. Dit is vlijend, zelfs als de ‘teveel’ wordt herkend. Er is een uitgebreide planning voor vakanties, uitjes en ‘leuke’ uitstapjes.

Datums zijn te ingewikkeld en kunnen bij je een gevoel van verplichting scheppen. Hij of zij kan ineens geïnteresseerd raken in je vroegere activiteiten. In dat geval wil hij plots met je vroegere activiteiten meedoen.

Omgekeerd kan hij of zij het voor je het zo druk maken dat je niet in staat bent je gebruikelijke activiteiten na te streven. Hij of zij kan een niveau van intimiteit veronderstellen dat je niet voelt. 

Geschenken en andere leuke aangelegenheden lijken “te veel” te zijn. Er is een sterke druk om zijn geschenken en plannen te accepteren en leuk te vinden.

Noodzaak van constant contact.

Dit kan een constant sturen van tekstboodschappen zijn of lange telefoontjes. Daarbij kan de narcist(e) erop staan je te begeleiden naar alle afspraken en interviews.  Bovendien kan hij of zij je bezoeken op het werk, enz.

Als hij of zij in paniek raakt wanneer hij of zij niet onmiddellijk contact met je kan opnemen, is dat inderdaad een waarschuwingssignaal.

Het spreekt over emotionele afhankelijkheid en boze gehechtheid. Deze aandacht kan goed aanvoelen, maar het voorspelt niet veel goeds. Hoewel het onromantisch klinkt, zal een gezonde man in staat zijn om betrokken te raken bij andere aangelegenheden naast zijn partner. Hij zal zijn eigen hobby’s hebben.

Jaloersheid zonder reden.

Dit is geen liefde voor je die zichzelf toont en kwetsbaar opstelt. Jaloersheid zonder reden is een waarschuwingssignaal voor alle vrouwen die zichzelf uitdrukken tegenover anderen.

Druk voor vroege inzet. 

Dit kan de wens inhouden om te trouwen. Of minder drastisch samen te gaan wonen. Maar ook samen een woning kopen of een kind krijgen. De dader kan ervan uitgaan of aandringen dat er sprake is van betrokkenheid waar dat niet het geval is. Het moet te snel. Dit is het bewijs van een verlangen naar totale controle.

De richting van het leven de schuld geven.

Sommige boosheid is begrijpelijk als iets ongunstigs gebeurt. Er gebeuren nu eenmaal tragedies. Maar dan de schuld geven aan zijn gevoelens, zijn levenssituatie en zijn  acties tegen andere mensen hangt nauw samen met verkeerd gedrag.

Maar in het bijzonder als de schuld voor de gebroken relaties steeds aan anderen gegeven worden, vooral eerdere partners zijn dit waarschuwingssignalen. Het vergt veel nadenk werk om de puzzel te vormen vooral als je niet veel tijd krijgt om na te gaan of die persoon een narcist is.

Te mooi om waar te zijn.

Iedereen probeert op zijn best te lijken bij het starten van een nieuwe relatie, maar grootse claims die ongegrond blijken te zijn, zijn waarschuwingssignalen. Er kan veel naam verkenning zijn, vooral op een gebied dat je interesseert.

Als dit beroemde mensen zijn, zal het moeilijk voor je zijn om dit te verifiëren. Alleen al het noemen van een naam heeft de neiging te betekenen dat de genoemde persoon de naamgever leuk vindt.

Echter, het tegenovergestelde kan waar zijn. Het blijkt dat de genoemde VIP de persoon amper kent. Natuurlijk zal het nooit gemakkelijk zijn om dit te verifiëren. Intussen blijft de indruk dat er voor je wordt gezorgd bestaan.

Managen van indrukken.

Eveneens een waarschuwing is dat hij of zij getuige is van een manipulatieve interesse in het regelen van indrukken bij andere mensen. Als de narcist dit met ze doet, doet hij of zij het ook met je. Op zijn minst zal dit je blijven belasten om de schijn te behouden.

Het isoleren.

Dit kan een geleidelijk proces zijn. Maar het kan ook snel verschijnen als hij of zij voelt dat iemand twijfels of een kritische blik op hem of haar uit. Dan zal de narcist zeggen dat hij of zij die persoon niet leuk vindt. Soortgelijk kan de narcist(e) zeggen dat de persoon een slechte invloed op je heeft. Dus staat hij of zij erop dat je niet met ze praat.

Praten en ruzie maken over vertrouwen en verraad.

Dit geeft aan dat de agressor gelooft dat andere mensen die niet doen wat de narcist wil dat ze een misdaad doen. Dit is het begin van rechtvaardiging van misbruik. Vertrouwen dient je bovenal te verdienen met daden en niet met woorden.

11 uitzonderlijke waarschuwingssignalen.

Weg razernij – agressie in het verkeer. 

Een woedeaanval op de weg kan een voorbeeld zijn van hoe deze persoon zal reageren wanneer hij of zij een fout van je waarneemt. Wacht tot je ook een aanvaardbaar doelwit bent geworden. Beter, maak je uit de voeten.

Heb je de vreemde manier gezien waarop de narcist duidelijk maakt als hij of zij iets wil? 

Het beschrijven van eerdere partners die met hem of haar vals speelden.

Probeert zijn ex terug te winnen, terwijl hij of zij je koestert.

Geheimzinnigheid gebruiken.

Naast geweld is de tweede effectieve bouwsteen van macht “iets” weten dat iemand anders niet weet. Geheimhouding in relaties is een poging om macht te scheppen door verdeling.

Onaangekondigd of ongenoemd verschijnen.

Dit is bedoeld om je uit balans te houden. Het is ook een teken van pathologische jaloezie. Dit is een daad van stalken.

Weinig of geen goede mannelijke vrienden.

De link waarom is niet duidelijk. In het algemeen is het een boze hechting uit de kindertijd die de mannelijke binding met andere vrienden verstoort.

waarschuwingssignalen
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Moeilijkheden om met anderen samen te werken.

Als er een gelegenheid tot samenwerking ontstaat, dan wordt door hem of haar een reden gegeven om juist dat niet te doen. In eerste instantie lijkt dit een onafhankelijke houding vergeleken met andere zaken.

Naarmate de tijd voortschrijdt echter, is de narcist bijna nooit bereid om samen te werken. Hij of zij suggereert een neiging om alle dingen in termen van gecontroleerd te zien.

Regelmatig van baan veranderen.

Chronische werkloosheid of een baan hebben waar hij of zij alleen werkt, kan een teken zijn van niet te kunnen samenwerken. Maar iemand in een leidinggevende positie kan “het niet coöperatief zijn” in een voordeel veranderen. Dit is zo voor bepaalde functies op de arbeidsmarkt.

Stemmingswisselingen.

Stemmingswisselingen gaan van triest naar blij. Hun stemming gaat van blij met mensen omgaan naar verdacht.  Uiteindelijk geven ze de schuld voor alles aan andere mensen. Dat kan ook worden aangeduid als Jekyll en Hyde gedrag.

Dit is een poging van de agressor om duidelijk te maken dat de narcist iets meer wil.  Hij of zij is ervan overtuigd dat anderen hem iets moeten.

partnergeweld

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees