21 Vroege waarschuwingssignalen van een beledigende relatie.

Het moet worden beklemtoond dat je niet de schuld hebt aan het feit dat je partner gewelddadig is. Ook beledigende partners zetten in het begin van de relatie een masker op en verbergen hun waarschuwingssignalen zoveel mogelijk. Ze komen stap voor stap tot uiting.

De energie en aandacht in de ‘liefdesbombardement fase’ van een dergelijke relatie wordt goed door iedereen gevoeld. Laat dat worden herhaald. Het voelt goed voor iedereen, niet alleen mensen met een zogenaamd defecte partner selectie.

Hoewel er wellicht enkele redenen van persoonlijke geschiedenis zijn dat iemand meer vatbaar is voor de macht van gedrag van een ander.  Dikwijls wordt het slachtoffer de schuld gegeven, omdat ze in de val zijn gelopen en niet de waarschuwingssignalen hebben gezien.  Echter voor het genezingsproces is het belangrijk dat dit gevoelig en individueel wordt besproken.

Echter, er zijn waarschuwingssignalen om een ​​gewelddadige relatie gemakkelijk te herkennen met informatie en ervaring.

Alle onrechtmatige gedragingen zijn waarschuwingssignalen. Op een manier zal deze lijst van 21 van deze gedragingen beschrijven. Er is ook enige overlap tussen misbruik en narcistisch gedrag.

Vergeet niet dat wanneer je misbruik definieert  ‘macht over iemand’ uitoefenen is.

Beledigende Relaties beginnen op deze manier.

Met de tactiek zijn ze minder ernstig in het begin. Daardoor komen er veel verbintenissen zo tot stand. De hieronder genoemde gedragingen zijn allemaal sterke tekenen van een gewelddadige en controlerende bedoeling.

Voor sommigen die weten op welke waarschuwingssignalen ze moeten letten kunnen die al zichtbaar zijn in het begin. Zo dient iedereen op één of andere manier zijn les te leren. Het is goed om in je achterhoofd te houden dat zelfs een primaire agressor probeert om aardig te zijn.

10 voor de hand liggende waarschuwingssignalen.

Intensiteit en grote betrokkenheid. 

Controlerende partners lijken hun leven om je heen onmiddellijk te organiseren. Dit is vlijend, zelfs als de ‘teveel’ wordt herkend. Vaak is er een uitgebreide planning voor vakanties, uitjes en ‘leuke’ uitstapjes.

Datums zijn te ingewikkeld en kunnen bij u een gevoel van verplichting creëren. Hij of zij kan ineens geïnteresseerd raken in je vroegere activiteiten. In dat geval wil hij plots met je vroegere activiteiten meedoen.

 

Omgekeerd kan hij of zij het voor jou zo druk maken dat je niet in staat bent je gebruikelijke activiteiten na te streven. Hij of zij kan een niveau van intimiteit veronderstellen dat je niet voelt. Geschenken en andere leuke dingen lijken “te veel” te zijn. Er is een sterke druk om zijn geschenken en plannen te accepteren en leuk te vinden.

 

Noodzaak van constant contact.

Dit kan een constant sturen van tekstboodschappen zijn of lange telefoontjes. Daarbij kan de narcist(e) erop staan u te begeleiden naar alle afspraken en interviews.  Bovendien kan hij of zij u bezoeken op het werk, enz.

Als hij of zij in paniek raakt wanneer hij of zij niet onmiddellijk contact met je kan opnemen, is dat inderdaad een waarschuwingssignaal.

Het spreekt over emotionele afhankelijkheid en boze gehechtheid. Deze aandacht kan goed aanvoelen, maar het voorspelt niet veel goeds. Hoewel het misschien onromantisch klinkt, zal een gezonde man in staat zijn om betrokken te raken bij andere dingen naast zijn partner.

Jaloersheid zonder reden.

Dit is geen liefde voor jou die zichzelf toont en kwetsbaar opstelt. Jaloersheid zonder reden is een waarschuwingssignaal voor alle vrouwen die zichzelf uitdrukken tegenover anderen.

 

Druk voor vroege inzet. 

Dit kan de wens inhouden om te trouwen. Of minder drastisch samen te gaan wonen. Maar ook samen een woning kopen of een kind krijgen. De dader kan ervan uitgaan of aandringen dat er sprake is van betrokkenheid waar dat niet het geval is. Het moet te snel. Dit is het bewijs van een verlangen naar totale controle.

 

De richting van het leven de schuld geven.

Sommige boosheid is begrijpelijk als iets ongunstigs gebeurt. Er gebeuren nu eenmaal tragedies. Maar dan de schuld geven aan zijn gevoelens, zijn levenssituatie en zijn  acties tegen andere mensen hangt nauw samen met verkeerd gedrag.

Maar in het bijzonder als de schuld voor de gebroken relaties steeds aan anderen gegeven worden, vooral eerdere partners zijn dit waarschuwingssignalen. Het vergt veel nadenk werk om de puzzel te vormen vooral als je niet veel tijd krijgt om na te gaan of die persoon een narcist is.

 

Te mooi om waar te zijn.

Iedereen probeert op zijn best te lijken bij het starten van een nieuwe relatie, maar grootse claims die ongegrond blijken te zijn, zijn waarschuwingssignalen. Er kan veel naam verkenning zijn, vooral op een gebied dat u interesseert.

Als dit beroemde mensen zijn, zal het moeilijk voor je zijn om dit te verifiëren. Alleen al het noemen van een naam heeft de neiging te betekenen dat de genoemde persoon de naamgever leuk vindt.

Echter het tegenovergestelde kan waar zijn. Meestal blijkt dat de genoemde VIP de persoon amper kent. Natuurlijk zal het nooit gemakkelijk zijn om dit te verifiëren. Intussen blijft de indruk dat er voor u wordt gezorgd bestaan.

Managen van indrukken.

Eveneens een waarschuwing is dat hij of zi getuige is van een manipulatieve interesse in het managen van indrukken bij andere mensen. Als de narcist dit met ze doet, doet hij of zij het ook met jou. Op zijn minst zal dit je blijven belasten om de schijn te behouden.

 

Het isoleren.

Dit kan een geleidelijk proces zijn, maar zal ook snel verschijnen als hij of zij voelt dat iemand twijfels of een kritische blik op hem of haar uit. Vaak zal de narcist zeggen dat hij of zij die persoon niet leuk vindt. Soortgelijk kan de narcist(e) zeggen dat de persoon een slechte invloed op je heeft. Dus staat hij of zij erop dat je niet met ze praat.

 

Vaak praten en ruzie maken over vertrouwen en verraad.

Dit geeft aan dat de agressor gelooft dat andere mensen die niet doen wat de narcist wil dat ze een misdaad doen. Dit is het begin van rechtvaardiging van misbruik. Vertrouwen dient je bovenal te verdienen met daden en niet met woorden.

11 uitzonderlijke waarschuwingssignalen.

 

 • Weg razernij – agressie in het verkeer. 

  Er is iets onaangenaam aan het autorijden met een beledigende persoon. De mensen hebben echter geen woede onder de oppervlakte. Hoewel de details van een woedeaanval op de weg enigszins kunnen verschillen, gaan ze niet echt over het rijgedrag. Het is een gevoel om een ander gewelddadig te willen straffen voor gepercipieerde beledigingen.

Een woedeaanval op de weg kan een voorbeeld zijn van hoe deze persoon zal reageren wanneer hij of zij een fout van u waarneemt. Wacht tot u ook een aanvaardbaar doelwit bent geworden. Beter, maak je uit de voeten.

 

 • Heb je de vreemde manier gezien waarop de narcist duidelijk maakt als hij of zij iets wilt? 

  Vriendelijkheid is gebruikelijk bij het aanvragen van iets.  Maar mededogen is een onoprechte, volledig overdreven vriendelijkheid. Het is bedoeld om de optie om nee te zeggen van de andere persoon weg te nemen.  De misbruiker toont een wil om te krijgen wat hij of zij wil ten koste van alles.

 • Het beschrijven van eerdere partners die met hem of haar vals speelden.

  Hoewel dit het geval zou kunnen zijn, komt een deel van zijn verbeelding voort uit pathologische jaloezie. Als een man of vrou meldt dat exen hem of haar hebben bedrogen, dan is het waarschijnlijk dat hij of zij zal gaan geloven dat jij dat ook zal doen. Het is immers een narcistisch relatiepatroon.

 

 • Probeert zijn ex terug te winnen terwijl hij of zij je koestert.

  Behalve de voor de hand liggende uitbuiting, is dit een bewijs dat de agressor niet gelooft dat een partner het recht heeft om een ​​relatie te beëindigenHeel snel een relatie met je aangaan na het beëindigen van een relatie kan een bewijs zijn van hoe wanhopig hij of zij zich voelt wanneer iemand zich van hem of haar probeert af te scheiden.

 

 • Geheimzinnigheid gebruiken.

Naast geweld is de tweede effectieve bouwsteen van macht “iets” weten dat iemand anders niet weet. Geheimhouding in relaties is een poging om macht te creëren door verdeling.

 

 • Onaangekondigd of ongenoemd verschijnen.

  Dit is bedoeld om je uit balans te houden. Het is ook een teken van pathologische jaloezie. Dit is een daad van stalken.

 

 • Weinig of geen goede mannelijke vrienden.

  De link waarom is niet duidelijk. In het algemeen is het een boze hechting uit de kindertijd die de mannelijke binding met andere vrienden verstoort.

 

 • Moeilijkheden om met anderen samen te werken.

  Als er een gelegenheid tot samenwerking ontstaat, dan wordt door hem of haar een reden gegeven om juist dat niet te doen. In eerste instantie lijkt dit een onafhankelijke houding ten opzichte van de dingen. Naarmate de tijd voortschrijdt echter, is de narcist bijna nooit bereid om samen te werken. Hij of zij suggereert een neiging om alle dingen in termen van gecontroleerd te zien.

 

 • Regelmatig van baan veranderen.

 

Chronische werkloosheid of een baan hebben waar hij of zij alleen werkt, kan een teken zijn van niet te kunnen samenwerken. Maar iemand in een leidinggevende positie kan “het niet coöperatief zijn” in een voordeel veranderen. Dit is zo voor bepaalde functies op de arbeidsmarkt.

 

 • Stemmingswisselingen.

Stemmingswisselingen gaan van triest naar blij. Hun stemming gaat van blij met mensen omgaan naar verdacht.  Uiteindelijk geven ze de schuld voor alles aan andere mensen. Dat kan ook worden aangeduid als Jekyll en Hyde gedrag.

 

 • Het recht hebben op een speciale behandeling.

 

Dit is een poging van de agressor om duidelijk te maken dat de narcist iets meer wil.  Immers hij of zij is er van overtuigd dat anderen hem iets moeten.

Liefs xx

 

Annemie Persyn Declercq

Orthopedagoge

 

Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

Klaar voor de volgende stap? 

 

Als leven pijn doet weerbaar en waardig omgaan met de verliezen in je leven

Als leven pijn doet. Weerbaar en waardig omgaan met de verliezen in je leven.

Handboek weerbaarheid van theorie naar toepassing

Handboek weerbaarheid. Van theorie naar toepassing.

Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?

Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?

Dat moet mij weer gebeuren ... Zwartkijkers, zeurpieten en pechvogels

Dat moet mij weer gebeuren … Zwartkijkers, zeurpieten en pechvogels.

Relaties die stukmaken hoe zorg je voor jezelf en maak je je relaties weer gezond?

Relaties die stukmaken hoe zorg je voor jezelf en maak je je relaties weer gezond?

De draad weer oppakken trauma- en rouwverwerking

De draad weer oppakken trauma- en rouwverwerking.

Marina Schriek In 7 stappen weer stralen

Gefeliciteerd met je echtscheiding in 7 stappen weer stralen.

Meer tijd voor jezelf de kunst om weer baas te worden over je kostbare tijd

Meer tijd voor jezelf. De kunst om weer baas te worden over je kostbare tijd.

Waarom Hij? Waarom Zij? Begrijp je persoonlijkheidstype en vind de juiste partner

Waarom Hij? Waarom Zij? Begrijp je persoonlijkheidstype en vind de juiste partner

Waarom Hij? Waarom Zij? Test je persoonlijkheid en vind de ware liefde.

Gevoelig voor de narcist? Deel 2

Waarom gebruiken de narcisten de stilte behandeling tegen ons?

319 complimenten die maken dat je je goed voelt.

Het misbruik van kinderen door de narcist.

Hoe in contact komen met je innerlijke zelf?

Drie manieren waarmee je als overlevende van misbruik jezelf kunt helpen. 2

Geef een reactie, vraag of antwoord.