Er zijn vijf waarschuwingssignalen dat je een narcistische persoonlijkheid hebt.

Narcissus, een personage uit de Griekse mythologie die verliefd werd op zijn eigen spiegelbeeld en stierf van liefdesverdriet toen hij zich realiseerde dat het object van zijn verlangen zijn gevoelens niet kon beantwoorden, is de inspiratie voor de term narcisme.

Als gevolg hiervan noemen we mensen die geobsedeerd zijn door zichzelf nu narcisten. We komen dergelijke mensen vaak tegen in ons professionele en persoonlijke leven, maar zouden we narcistische eigenschappen in onszelf kunnen herkennen als we ze zouden bezitten?

We zouden dat waarschijnlijk niet doen, omdat narcisten moeite hebben om fouten in zichzelf te vinden, maar er zijn vijf narcistische signalen waar we ons bewust van moeten zijn bij het evalueren van ons eigen gedrag.

Narcisten, zoals deze persoon die twee parkeerplaatsen in beslag nam, maken zich geen zorgen over hoe hun gedrag anderen beïnvloedt.

Opgeblazen gevoel van eigendunk

Je zou de wereld kunnen zien als een verhaal waarin jij de hoofdpersoon bent en alle anderen er gewoon zijn om het plot vooruit te helpen. Je gelooft dat je de enige persoon bent die speciaal of uniek is, en dat je het verdient om daarvoor erkend te worden.

Alles wat je doet is fantastisch, terwijl het werk van alle anderen alleen maar toereikend is. Je hoort niet bij gewone mensen die niets opmerkelijks met hun leven hebben gedaan, omdat je in alle opzichten uitzonderlijk bent. Je hebt een sterk verlangen om in het gezelschap van de rijken en machtigen te zijn.

Zelfs als niemand erom heeft gevraagd, kan het zijn dat u advies, lezingen of voorbeelden geeft van uw eerdere prestaties, omdat u duidelijk weet waar u het over heeft en iedereen alles van u moet leren. Je bent waarschijnlijk een narcist als je zo denkt.

Gevoel van recht

Je kunt geïrriteerd raken door de wereld omdat dingen niet altijd gaan zoals gepland of gepland. De meeste geestelijk gezonde mensen begrijpen dat ze niet altijd krijgen wat ze willen in het leven en vinden dat prima, maar een narcist zal woedend worden als ze niet altijd hun zin krijgen.

Als narcist zou je waarschijnlijk recht hebben op wat je maar wilt, zelfs als je niets hebt gedaan om het te verdienen. Je wijst met de vinger naar je examencommissie of school als je je examens niet haalt, maar je zult nooit bedenken dat je gewoon niet hard genoeg hebt gestudeerd.

Je zou ook geïrriteerd zijn als je ergens op moest wachten, al was het maar een kopje koffie. Waarom zou u op service moeten wachten? Er zouden mensen in de rij moeten staan ​​om u te helpen!

Narcisten verachten het om in rijen te moeten wachten en te horen krijgen wat ze moeten doen.

Gebrek aan spijt voor het mishandelen van anderen

In de echte wereld maken we allemaal de fout om iemand van tijd tot tijd te mishandelen, hetzij door hem uit te buiten, te pesten of anderszins van streek te maken. We kunnen wroeging voelen en proberen ons te verontschuldigen en het goed te maken nadat we onze fout hebben beseft.

Een narcist daarentegen zou geen wroeging of sympathie voelen voor degenen die onrecht zijn aangedaan. Ze zouden niet twee keer nadenken over het uitbuiten van hen, en ze zouden niet stoppen om de gevolgen van hun acties te overwegen.

Je zou hoogstens bij jezelf kunnen denken: “Waarom zou ik me slecht voelen?” Aan het eind van de dag zie je mensen als instrumenten om je te helpen bij het uitvoeren van je eigen agenda. Ze hebben geen gevoelens, laat staan ​​levens. Dat is het enige dat telt, zolang aan uw eigen behoeften wordt voldaan.

Selfies kunnen erop wijzen dat je een narcist bent als je ze overal op sociale media plaatst.

Vermijden van zinvolle relaties

Jij, net als iedereen, geniet af en toe van een beetje aandacht, maar het soort aandacht dat je leuk vindt, is dat je het middelpunt van ieders aandacht bent in een overvolle kamer, ideaal wanneer ze allemaal applaudisseren of je loven. Misschien maak je veel selfies en geniet je van de likes en reacties die je krijgt op sociale media.

Aan de andere kant de aandacht krijgen van slechts één persoon voor de rest van je leven, is angstaanjagend omdat die persoon toegang zou hebben tot zowel je openbare als je privéleven. Dit is beangstigend voor u omdat uw privéleven niet in overeenstemming is met uw openbare persoon, en de sleutel tot uw openbare succes is geweest om uw persoonlijke leven gescheiden te houden van uw professionele leven.

Je bent slordig, ellendig, grof en kwetsbaar achter gesloten deuren, en je kunt niet het risico nemen dat iemand dichtbij genoeg komt om dat te zien en de wereld te vertellen, anders ontdekt de wereld dat je niet perfect bent.

Je bent extreem angstig

De rest van je leven de schijn ophouden is moeilijk. Je zult zeker een fout maken en op een gegeven moment je ware zelf aan anderen onthullen, dus je kunt het je niet veroorloven om je op je hoede te laten zijn en het risico te lopen je kwetsbaarheid te onthullen of het feit dat je geen idee hebt wat je aan het doen bent.

Je bent ook op je hoede om door anderen te worden ontmaskerd, of het nu door een partner is, een oude schoolvriend die zich je herinnert voordat je het haalt’, of een collega die slim genoeg is om dwars door je heen te kijken.

U kunt overdreven defensief worden of agressief iemand opzoeken en het zwijgen opleggen die u zou kunnen bekritiseren of openbaar zou maken omdat u gemakkelijk wordt bedreigd. Om je ego te beschermen, zou je je toevlucht kunnen nemen tot bedrog, bedreigingen of zelfs geweld.

Wat het geval ook is, je denkt dat je constant wordt omringd door vijanden die je proberen neer te halen, en je kunt het je niet veroorloven om ook maar een seconde te ontspannen.

21 waarschuwingssignalen van een beledigende relatie.

Gewoonten van iemand die mentaal is mishandeld.

Die om mij smeekt

Een publiek dat boos en gefrustreerd is op zoek naar een schuldige

Armoede van collega’s in de Vlaamse Overheid werken: hoe er mee omgaan!

Leer om in het lichaam te zijn en minder in het hoofd

Narcistische moeders en hun eigenschappen.

Het narcistische spel van vernederen tijdens vakanties. Deel 1

Ken je het Jekyll en Hyde karakter van de narcist?


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees