Categorieën
radicale vergiffenis Recent zelfgenezing

Vergeving geven voor je jongere zelf

Vergeving voor je jongere Zelf is zoiets als zelfvergeving.
Anderen vergeven gedurende mijn hele leven was zo gemakkelijk, mezelf vergeven was ongelooflijk moeilijk.
Je jongere zelf vergeven geeft je het vermogen om bitterheid en schaamte los te laten en over te stappen op zelfcompassie, genezing en groei. Je kunt veel verdriet moeten verwerken omdat je jezelf zo diep hebt verraden. Maar als kind wisten we meestal niet beter en van het een kwam het andere. Alle destructieve gedragingen die we hebben geleerd of gebruikt om ermee om te gaan met een moeilijke situatie was om de pijn niet te voelen. We kunnen gewoon niet aan de pijn ontsnappen door weg te rennen.

Het spijt me

Sommige mensen zullen “het spijt me” beter vinden dan “ik vergeef mezelf “of mijn innerlijk kind. Vergeving kan een trigger woord voor je zijn.
Je jongere zal je onvoorwaardelijke liefde, begrip en mededogen nodig hebben.
In vergeving moet vrijheid zijn van het numineren op gemiste ontsnappingskansen.

Zelfvergeving innerlijk kind

Ik vergeef mezelf

Dat ik in de overlevingsmodus heb doorgebracht.
Voor de keren dat ik en andere mensen, alcohol en ander destructief gedrag gebruikte om de pijn die ik van binnen voelde te vermijden.
Omdat ik leerde dat nabijheid chaos en disfunctie betekende, en ik heb die disfunctie keer op keer nagespeeld.
Omdat ik getuige was van volwassenen die zichzelf niet konden reguleren, dissocieerde ik om mezelf niet te voelen en geen verbinding te maken met andere mensen.
Toen ik alleen werd achtergelaten met mijn emoties, besloot ik dat ik anderen niet zou laten gaan. Daarbij heb ik mezelf in de steek gelaten.
Omdat ik heb geleerd dat het mijn rol was om gemakkelijk te zijn en aardig gevonden te worden, dus ik verraadde mijn eigen waarden om die goedkeuring te krijgen.
Dat ik mijn moederwond in elke relatie die ik ooit heb gehad heb laten beïnvloeden. Vervolgens heb ik de verantwoordelijkheid niet genomen en andere mensen de schuld heb gegeven die ze niet hebben gecreëerd.
Voor mijn verleden en weet dat ik door verantwoordelijkheid te nemen voor mijn leven, de jongere versie van mijzelf een nieuwe toekomst geef.

Ik stel deze oefening van vergeving van jongere zelf ten zeerste voor.

Schrijf een brief aan je jongere zelf en laat het allemaal los. Tranen kunnen vloeien. Emoties zullen loslaten. Het geneest.

Resoneren deze uitspraken met je?

Moet je jezelf vergeven omdat je jezelf niet vertrouwt tegenover andere meningen?
Voor het niet spreken van mijn mening in verband met de schaamte van mijn ouders keuzes.
Omdat ik zo ultra-onafhankelijk was omdat ik niemand anders had. En vergeef mijn volwassen zelf dat ik het zo ondraaglijk vond om hulp te vragen omdat het als zwakte leek.

Voor het gebruik van woede en het projecteren van woede op anderen omdat ik niet werd getoond hoe ik er op een gezonde manier mee om moest gaan.
Ik heb mijn moeder toegelaten een negatieve invloed op mijn leven te hebben door haar woorden als de waarheid te beschouwen.

Voor het niet kennen van een betere manier.
Omdat ik ijdel en kleinzielig ben om me goed te voelen over mezelf.

Laat het ons weten in de commentaren.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Misbruik is vergelijkbaar met een computervirus en veroorzaakt disfunctionele programmering in de hersenen.

Het is als een stukje slechte code. Die code herhaalt zichzelf en het systeem wordt effectief gecorrumpeerd. De gegevens die we gedurende ons hele leven over het leven en over onszelf hebben verworven worden vernietigd.

Dit ‘misbruikprogramma’ wijzigt onze eigen psychologische programmering en voegt zijn eigen commando’s toe. Het lijkt erg op een computerworm die naar binnen gaat en een bepaalde software wegvreet, alleen in ons geval is het een hersenworm.

Dus, om de narcistische programmering te doorbreken die ons leven vernietigt, moeten we stoppen met ons bezig te houden met de processen die de verslavingen en de schadelijke neurologische bedrading in leven houden.

1 – De eerste stap is het radicaal accepteren en erkennen van het probleem zoals dat is.

We moeten stoppen met terugvallen in oude programma’s en overtuigingen dat we “iedereen het voordeel van de twijfel geven” of “ruimte geven aan anderen om mens te zijn”. We zien nu, met verwoestende duidelijkheid, de schadelijke effecten van deze suggesties, want als je in een gewelddadige relatie zit met een narcist, als je dan hun advies opvolgt, zal dat vroeg of laat leiden tot je totale ondergang.

2 – Vervolgens willen we onszelf in een vooruitstrevende groep of opbouwend programma krijgen.

Het doorbreken van dit soort emotionele verslaving, ook wel codependentie genoemd, bijna onmogelijk is om alleen te doen.

3 – Stop dan met het verslavende gedrag: Stop met toegeven aan het hooveren.

Delete het geloof dat we een effect kunnen hebben op de woorden of het gedrag van de narcist. Breek met geloven dat we een speciaal soort liefde hebben die de uitkomst van de relatie kan veranderen.

Stop met het gebruik van empathische projectie om onszelf voor de gek te houden door te denken dat de narcist dezelfde emoties en motieven heeft als wij. Begin de realiteit te accepteren van de situatie in plaats van op een continu hamsterwiel te lopen.

Maar hier is de uitdaging.

Er verandert niets als er niets verandert. Dat betekent, als je een genezen leven wilt scheppen voor jezelf en je zelfbeeld wilt transformeren, dan moet je iets anders doen dan wat je al hebt gedaan. Misschien moet je enkele kleine stappen waar je enthousiasme over hebt vastleggen en dan dagelijks met discipline toepassen.
De groeitaken zullen je helpen je hogere zelf, diepere waarheden, onbenutte mogelijkheden en levensdoel naar voren te brengen.

De ware schoonheid van de groeitaken die we presenteren in het menu is dat het kan worden voltooid. Het maakt niet uit of je je hebt losgemaakt van giftige relaties.

Als je de leringen van de groeitaken in je leven opneemt, zul je beginnen te stoppen met het herbeleven van je teleurstellingen, verliezen, tegenslagen en mislukkingen. Je zult accepteren en internaliseren dat echte verandering niet kan worden bereikt door analyse, argumentatie of intellectualisering, maar door geïnspireerde actie.
Bovendien kan je niet langer gedwongen voelen om vruchteloze conflicten aan te gaan met giftige mensen, omdat je klaar bent om nieuwe gewoonten te maken die je naar een genezen zelf zullen stuwen, een krachtig zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

Je kunt zelfs een punt bereiken waarop je niet langer doodsbang bent voor het vooruitzicht om je giftige relatie (s) voorgoed te verlaten.
Je kunt de groeitaken doen stap voor stap, en kiezen wat best met je resoneert.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren