Categorieën
Recent video zelfgenezing

Zelfcompassie en jezelf vergeven en leren uit je fouten! video

Je bent geen beter persoon omdat je je schuldig of slecht voelt over jezelf. Door schuldgevoelens ben je alleen een droeviger persoon. Ieder mens wordt geboren met het vermogen om monumentale fouten te maken. Je bent niet de enige die monumentale fouten gemaakt heeft. Het verknoeien is niet jouw speciale vaardigheid. Het meeslepen van schuldgevoelens en zelfkritiek is meer dan ongezond en volkomen zinloos. Wellicht omdat je verzorgers heel streng voor je waren heb je een gebrek aan zelfcompassie.

Om dit overduidelijk te maken: schuldgevoel, schaamte en zelfkritiek zijn enkele van de meest destructieve krachten in je leven. Daarom zijn zelfcompassie en jezelf vergeven en leren uit je fouten enkele van de krachtigste werktuigen.

Probeer dit met zelfcompassie en jezelf vergeven:

Haal een herinnering op aan iets waardoor je schaamte of schuld voelt of beide! Breng het naar boven in je geest en sta jezelf toe het in je lichaam te voelen…blijf rustig ademenen.

https://videos.files.wordpress.com/CgzojZw7/beste-manier-om-de-pijn-van-narcistische-mishandeling-te-doen-stoppen.mp4

Herhaal het volgende keer op keer en voel echt wat je tegen jezelf zegt:

“De schaamte en schuld vasthouden zal niets voor mij doen behalve mij pijn doen. Ik heb een fout gemaakt en ik heb ervan geleerd. De schuld en schaamte dienen mij niet langer. Ik kies ervoor om mijn leven gelukkig te leven en de fouten niet meer te maken.”

Herhaal dit met zelfcompassie totdat je lichtheid en vrijheid rond het probleem voelt. Het kan een dag of een week duren, misschien enkele maanden of het kan onmiddellijk gebeuren. Maar hoe lang het ook duurt, DOE HET!

Want als je vrij wilt zijn, moet je het werk doen!

https://videos.files.wordpress.com/Y0TziSa9/radicale_zelfvergeving_na_narcistisch_misbruik.mp4
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Zelfvergeving is geen teken van zwakte.

De daad van vergeving, of je nu jezelf vergeeft of iemand die je onrecht heeft aangedaan, suggereert niet dat je het gedrag goedkeurt.

Vergeving betekent dat je het gedrag accepteert. Je accepteert wat er is gebeurd en dat je bereid bent om verder te gaan met je leven zonder te piekeren over gebeurtenissen uit het verleden die niet kunnen worden veranderd.

Een therapeutische benadering van zelfvergeving suggereert dat vier belangrijke acties nuttig kunnen zijn.

Verantwoordelijkheid aanvaarden

Jezelf vergeven is meer dan het verleden achter je laten en verder gaan. Het gaat over accepteren wat er is gebeurd en compassie tonen met jezelf.

Onder ogen zien wat je hebt gedaan of wat er is gebeurd, is de eerste stap naar zelfvergeving. Het is ook de moeilijkste stap. Als je excuses hebt gemaakt, je acties hebt gerationaliseerd of gerechtvaardigd om ze acceptabel te laten lijken, is het tijd om onder ogen te zien en te accepteren wat je hebt gedaan.

Door verantwoordelijkheid te nemen en te accepteren dat je handelingen hebt verricht die anderen hebben gekwetst, kun je negatieve emoties, zoals overmatige spijt en schuldgevoelens, vermijden.

Berouw tonen

Als gevolg van het nemen van verantwoordelijkheid kunt u een reeks negatieve gevoelens ervaren, waaronder schuld en schaamte. Als je iets verkeerd hebt gedaan, is het volkomen normaal, zelfs gezond, om je er schuldig over te voelen. Deze gevoelens van schuld en wroeging kunnen dienen als springplank naar positieve gedragsverandering.

Hoewel schuldgevoel betekent dat je een goed persoon bent die iets slechts heeft gedaan, zorgt schaamte ervoor dat je jezelf als een slecht persoon ziet. Dit kan gevoelens van waardeloosheid oproepen die, als ze niet worden opgelost, kunnen leiden tot verslaving, depressie en agressie. Begrijp dat het maken van fouten waar je je schuldig over voelt, je geen slecht persoon maakt of je intrinsieke waarde ondermijnt.

Herstel de schade en herstel het vertrouwen

Het goedmaken is een belangrijk onderdeel van vergeving, zelfs als de persoon die je vergeeft jezelf bent. Net zoals je iemand anders niet vergeeft totdat ze het op de een of andere manier goedgemaakt hebben, is de kans groter dat je jezelf vergeeft als je het gevoel hebt dat je het hebt verdiend.

Een manier om van je schuld af te komen, is door actie te ondernemen om je fouten recht te zetten. Bied je excuses aan als het nodig is en zoek naar manieren om het goed te maken met degene die je gekwetst hebt.

Het lijkt misschien alsof dit deel van het proces alleen ten goede komt aan de persoon die je hebt geschaad, maar er zit ook iets voor jou in. Als je jouw fout herstelt, hoef je zich nooit af te vragen of je meer had kunnen doen.

Focus op vernieuwing

Iedereen maakt fouten en heeft dingen waar ze medelijden of spijt van hebben. In de val lopen van herkauwen, zelfhaat of zelfs medelijden kan schadelijk zijn en het moeilijk maken om je zelfrespect en motivatie te behouden.

Om jezelf te vergeven, moet je vaak een manier vinden om van de ervaring te leren en als persoon te groeien. Om dit te doen, moet je begrijpen waarom je je gedroeg zoals je deed en waarom je je schuldig voelt. Welke stappen kun je ondernemen om hetzelfde gedrag in de toekomst te voorkomen? Ja, je hebt het misschien verprutst, maar het was een leerervaring die je kan helpen om in de toekomst betere keuzes te maken.

Mensen vergeven die je pijn hebben gedaan, kan een uitdaging zijn, maar jezelf vergeven kan net zo moeilijk zijn. 

Het is belangrijk om te onthouden dat leren hoe je jezelf kunt vergeven, geen one-size-fits-all proces is.

Het is nooit eenvoudig of gemakkelijk, maar werken aan deze vorm van zelfcompassie kan een aantal mogelijke gezondheidsvoordelen opleveren. Naast het verminderen van stress, depressie en angst, kan zelfvergeving ook positieve effecten hebben op uw lichamelijke gezondheid en relaties.

Potentiële nadelen van zelfvergeving

Hoewel zelfvergeving over het algemeen wordt gezien als een positieve actie die kan helpen het zelfgevoel te herstellen, is er ook onderzoek dat aangeeft dat het soms een nadelig effect kan hebben. De grootste valkuil van zelfvergeving is dat het soms de empathie kan verminderen voor degenen die gekwetst zijn door jouw acties.

Hoewel zelfvergeving vaak schuldgevoelens verlicht, kan deze innerlijke focus het soms moeilijker maken om je met anderen te identificeren. Je kunt dit vermijden door bewust empathie te oefenen met degenen die door je acties zijn getroffen.

Uitdagingen

Dus wat maakt zelfvergeving soms zo moeilijk? Waarom blijven mensen zichzelf vaak straffen en uitschelden over relatief kleine fouten? Actie ondernemen die niet in overeenstemming is met onze eigen waarden of overtuigingen kan leiden tot schuldgevoelens en spijt, of erger nog, zelfhaat.

Sommige mensen zijn van nature meer vatbaar voor herkauwen, wat het makkelijker kan maken om bij negatieve gevoelens stil te staan. Het feit dat zelfvergeving inhoudt dat je wangedrag moet erkennen en toegeven dat je moet veranderen, kan het proces uitdagender maken.

Ten slotte kunnen mensen die nog niet klaar zijn om te veranderen, het moeilijker vinden om zichzelf echt te vergeven en zelfcompassie te hebben. In plaats van toe te geven dat ze moeten veranderen, zouden ze een soort pseudo-zelfvergeving kunnen doen door simpelweg hun gedrag over het hoofd te zien of zich te verontschuldigen.

Wat een narcist nooit doet? Ze zullen je nooit vergeven.

Het is nodig om anderen te helpen als ze geen narcist zijn.

Vergeef je jezelf keer op keer omdat je je eigen beste vriend bent?

Geef je radicale vergeving aan jezelf voor je relatie met een narcist? video

Step 2 to Forgiveness: Acknowledging Your Hurt and Inner Poverty

Trauma en traumazorg in Europa

Het onderscheid tussen narcisten en hun vlooien. Deel 2

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren