Categorieën
Oekraïne psychologische front Recent therapie - coaching - hulpverlening traumaverwerking

Checklist voor kinderen na een tragedie

Het @gen.ukrainian project evolueert actief (voor getraumatiseerde kinderen door de oorlog in Oekraïne, dus ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om overlevenden van traumatische gebeurtenissen te helpen. Uit deze ervaringen volgde een checklist voor therapie voor kinderen na een tragedie.

Vandaag publiceren ze in de reeks publicaties – ‘Advies van een specialist’ een checklist voor kinderen na een tragedie. In deze reeks posts onthullen ze zaken die honderden Oekraïense families aangaan en waarmee families kunnen werken.

Als je hierover persoonlijk advies of antwoorden nodig hebt – laat een vraag achter in de reacties en we zullen er zeker naar kijken.

Vandaag hebben we het over praten en een checklist voor kinderen na een tragedie

1. Hoe praat je met een kind zodat het over hun ervaringen kan praten? Wees er, wees gevoelig, zet geen druk, dwing niet tot praten. Zorg voor een veilige emotionele ruimte. Onthoud van oordeel en oordeel. Laat je kind zoveel mogelijk praten en wanneer het er klaar voor is. Leg je kind uit waarom je deze informatie nodig hebt, wat je doel is en hoe je kunt helpen.

2. Wat is de beste manier om een kind het verlies van een dierbare uit te leggen? Je kunt het beste eerlijk en oprecht zijn met het kind, alles uitleggen wat er gebeurd is in een voor haar toegankelijke taal. Het is goed als het een hecht en betrouwbaar persoon is die omgaan met zijn emoties van verlies, die de emoties van het kind kan accepteren en inhouden, er kan zijn en ze steunen.

3. Een checklist voor wat te doen direct na een tragedie bij kinderen.

– Sta klaar.

– Bied een helpende hand.

– Help het lichaam bijstellen: diepe ritmische ademhaling, contrasterende spanning en ontspanning, handtikken van het schoudergedeelte.

– leg het kind uit wat er precies is gebeurd.

— normaliseer haar emotionele toestand door uit te leggen dat het normaal is om je zo te voelen in deze situatie.

– indien nodig, raadpleeg een specialist Beantwoord: Vanui Martirosyan, psycholoog @gen.ukrainian

U kunt dit project steunen! Meer informatie daarover vind je hier.

Vul de vragenlijst in als je kinderrevalidatie wilt aanvragen bij 

Gen.Camp
— u of uw kind is mishandeld in Ukrainia en hulp nodig heeft.

Wie kan lid worden van Gen.Camp? Kinderen van 6-12 jaar die tekenen van psychisch trauma als gevolg van de oorlog hebben uitgesproken en zo snel mogelijk hulp nodig hebben.

In Spain, a camp was organized for Ukrainian children who suffered from the war

Oekraïense kinderen verwerken oorlogstrauma’s door te tekenen

Educatieve tips en materiaal over werken met kinderen met een oorlogstrauma

NOODHULP OEKRAÏNE

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren