Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

De magie van het helen van de psyche van een kind

De psyche van het kind is zeer flexibel en adaptief.

Zelfs als we het over trauma hebben. Toen de Oekraïense kinderen voor het eerst op het “Gen kamp” begonnen met therapie, was het moeilijk te geloven in 100% herstel. Maar nu hebben ze helemaal geen twijfel meer. Het enige wat nodig is, is om een gevoel van geborgenheid, liefde en psychotherapie te geven waardoor het helen van de psyche van een kind kan beginnen.

De psyche van kinderen is in staat tot volledige genezing als ze kwalitatieve hulp bieden.

Blije kinderen van ons kamp die hun volle energie geven kunnen met verf spelen. Hun glimlach is het beste resultaat van ons werk. Ze doen hun best om steeds meer zulke glimlachen te creëren.

U kunt dit project steunen! Meer informatie daarover vind je hier.

Vul de vragenlijst in als je kinderrevalidatie wilt aanvragen bij 

Gen.Camp
— u of uw kind is mishandeld in Ukrainia en hulp nodig heeft.

Wie kan lid worden van Gen.Camp? Kinderen van 6-12 jaar die tekenen van psychisch trauma als gevolg van de oorlog hebben uitgesproken en zo snel mogelijk hulp nodig hebben.

In Spain, a camp was organized for Ukrainian children who suffered from the war

Oekraïense kinderen verwerken oorlogstrauma’s door te tekenen

Kalm blijven in uiterste situaties? +audio

Educatieve tips en materiaal over werken met kinderen met een oorlogstrauma

NOODHULP OEKRAÏNE

psychologisch front

Dit artikel bespreekt en reflecteert op studies die de effecten van oorlog op kinderen over de hele wereld hebben onderzocht en in het bijzonder in Oekraïne..

De meeste zijn cross-sectionele studies en gebaseerd op zelfrapportages. Ze beschrijven een reeks psychische problemen die verband houden met dosiseffecten en met de negatieve invloed van het slachtoffer of getuige zijn van gewelddadige handelingen, bedreigingen en verlies van dierbaren, langdurige ouderlijke afwezigheid en gedwongen verplaatsing.

Hoe recenter de blootstelling aan oorlog en hoe ouder het kind, hoe groter de kans op gerapporteerde symptomen van posttraumatische stressstoornis.

Vooral kwetsbaar voor langdurige emotionele nood waren kindsoldaten, kinderen die werden verkracht en kinderen die gedwongen ontheemd waren.

Op volwassen leeftijd vertoonden door oorlog getraumatiseerde kinderen een statistisch verantwoord verhoogd risico op een breed scala aan medische aandoeningen, vooral hart- en vaatziekten.

Een van de beschermende factoren die de invloed van oorlogsgerelateerde tegenslagen bij kinderen matigden, was een sterke band tussen de primaire verzorger en het kind, de sociale steun van leraren en leeftijdsgenoten en een gedeeld gevoel voor waarden.

Van de weinige gedocumenteerde interventiestudies voor oorlogskinderen bleken schoolgebaseerde interventies, uitgevoerd door leraren of lokaal opgeleide paraprofessionals, een haalbaar en goedkoop alternatief te zijn voor individuele of groepstherapie.

Meer longitudinaal onderzoek met meerdere informanten is nodig om de trajecten van risico en veerkracht bij door oorlog getroffen kinderen te documenteren, om hun ontwikkeling op lange termijn en geestelijke gezondheid te beoordelen en om effectieve behandelmethoden te identificeren.

Similar articles in English

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Oekraïnse referenties en bronnen en schrijvers op sociale media in het Engels

Mariam Naiem: Instagram en Twitter

Tetyana Denford: Instagram en Twitter

Marichka Buchelnikova: Instagram en Twitter

Maria Kuchapska: Instagram

Julia Kyrylova-Fedorchenko: Instagram

Oleksandr Shyn: Twitter

Valeria Voshchevska: Instagram en Twitter

Julia Tymoshenko: Instagram en Twitter


door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees