Tips om met een narcistische partner om te gaan Hoe om te gaan met zo’n echtgenoot?

Omgaan met een narcistische partner kan verstikkend en pijnlijk zijn in een relatie. De persoon die te maken heeft met de narcistische problemen van zijn partner, kan zich uitgeput voelen door het omgaan met en het levend houden van de relatie. Narcistische mensen denken alleen aan zichzelf en hebben een zeer negatieve kijk op het leven. Hier zijn enkele veelvoorkomende tips, aanbevolen door experts over de hele wereld, over hoe om te gaan met een narcistische echtgenoot.

Stop met hun problemen aan te pakken

Narcistische mensen staan ​​erop dat anderen hun problemen oplossen. Als je partner iets soortgelijks doet, stop er dan onmiddellijk mee. Vermijd aandacht voor hun problemen en vraag hen om het zelf op te lossen. Als je eenmaal stevig in je schoenen staat, zul je een verandering in hun gedrag gaan merken.

Stel duidelijke grenzen tussen jullie beiden

Grenzen zijn erg belangrijk in elke relatie. Gezonde grenzen zijn de beste manier om je individualiteit en relatiedynamiek op zijn plaats te houden. Een narcistische partner zal proberen je grenzen te overschrijden en je verder frustreren. En dus zullen grenzen je helpen om op een volwassen manier met hun gedrag om te gaan.

Onthoud dat dit niet jouw schuld is

Je partner kan proberen je te manipuleren door te denken dat het jouw schuld is om grenzen te scheppen. Ze kunnen je nog meer belachelijk maken zodat je je schuldig gaat voelen. Maar blijf stevig in je schoenen staan ​​en onthoud dat het niet jouw schuld is dat je partner zich zo gedraagt.

Zoek iemand om mee te praten

Als je met zo’n situatie wordt geconfronteerd, heb je de hulp nodig van iemand die naar je luistert terwijl je je gevoelens uit. Gehuwd zijn met een narcistische partner is helemaal niet gemakkelijk en het omgaan met iemand kan zelfs nog stressvoller zijn. Vraag iemand om advies, want je hebt het nodig.

Gedwongen vergeving door dader en handlangers?

De impact van opgroeien met een narcistische ouder

8 dingen om je emotioneel stabieler te maken

Om spanning in je hoofd, kaak en nek los te laten

Leer om in het lichaam te zijn en minder in het hoofd


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees