Techniek, proces en manier om je beter te voelen. Deel 4 +video

Techniek, proces en manier om je beter te voelen. Deel 4 +video

Ik ben blij deze “techniek om je beter te voelen” met je te kunnen delen, want die techniek kan ervoor zorgen dat je je beter voelt. Het zal je helpen om zoveel mogelijk uit je innerlijk proces te krijgen.

Stel je doelen in en plan deze.

Het is wetenschappelijk bewezen dat een goed gevoel over de toekomst belangrijk is voor ons geluk. De keuze van ambitieuze doelen is een kompas dat je richting geeft. Ze geven ook een gevoel van voldoening en voldoening wanneer we ze bereiken.

techniek om je beter te voelen
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

We hebben allemaal doelen nodig om onszelf te motiveren en deze moeten uitdagend genoeg zijn om ons enthousiast te maken, maar tegelijkertijd moeten je doelen haalbaar zijn.

Als we op dit moment proberen iets weg van onze realiteit te plannen, zullen we alleen onnodige angst en stress voelen. Wanneer we het niet bereiken in de geplande tijd, zullen we een soort nederlaag voelen die niet bijdraagt ​​aan het versterken van ons zelfrespect.

Wanneer we nadenken over de toekomst, raden we allemaal tot op zekere hoogte, om onze voeten op de grond te houden. Een te optimistisch perspectief kan nutteloos en zelfs contraproductief zijn.

Het hebben van onrealistische verwachtingen kan leiden tot teleurstelling, een gevoel van falen en een pessimistischer toekomstbeeld. Maar als we een realistische, maar tegelijkertijd optimistische kijk op de resultaten hebben, neemt de kans op succes toe.

Planning en realistischere en haalbare doelen hebben kan echter op verschillende manieren bijdragen aan geluk.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het eenvoudig plannen van deze doelstellingen een gevoel van positivisme in het dagelijks leven maakt, bijvoorbeeld het plannen van een toekomstige vakantie.

In een ander onderzoek werd aangetoond dat als je alleen maar aan een belonende ervaring denkt (zoals het kijken naar een film die je leuk vindt, of de middag met vrienden) je endorfinegehalte met 27% wordt verhoogd en je stressniveau wordt verlaagd.

Endorfines zijn stoffen in je hersenen die verantwoordelijk zijn voor het gevoel van euforie en vreugde.

Daarom is het hebben van haalbare doelen en realistisch plannen een manier om gelukkig te zijn in de tegenwoordige tijd.

De doelen kunnen op lange termijn, korte termijn of zelfs van dag tot dag zijn. Bijvoorbeeld: een langetermijndoel zou kunnen zijn om arts te worden of een wedstrijd te winnen.

Een kortetermijndoel zou kunnen zijn om in het weekeind een feest te organiseren of deel te nemen aan een voetbalwedstrijd. In plaats daarvan kan een zeer kortetermijndoel zijn om iets anders te koken of een oude vriend te ontmoeten vanmiddag.

Wat je vandaag kunt doen (enkele ideeën):

Schrijf je lange termijn doelen op, hoe zie je jezelf over een paar jaar?

Plan een reis voor de toekomst (zelfs als je nog geen specifieke datum hebt).

Zoek naar de volgende releases van enkele films en plan een filmpauze.

Plan je volgende weekeind vooraf, wat zou je willen doen?

Investeer je geld in ervaringen en niet in materiële zaken, omdat is gebleken dat dit meer bijdraagt ​​aan je geluk op korte en lange termijn.

Onthoud iets en glimlach. Dit is een techniek om je beter te voelen.

Heb je ooit gelachen om iets leuks te onthouden?

Dit gebeurt, omdat onze gedachten onze stemming van het moment bepalen. Zodat een afbeelding of een aangename herinnering een positief gevoel uitlokt.

Zodra de glimlachende spieren samentrekken, begint een positief feedbackcircuit dat ons gevoel van vreugde versterkt.

Daarom is het belangrijk om elke dag te glimlachen.

Zelfs tijdens die situaties waarin we niets kunnen doen (maar ze beïnvloeden ons).

techniek om je beter te voelen
Handbook Narcissism Recovery

Je zult denken dat het moeilijk en zelfs nutteloos is, maar je hebt het mis.

Glimlachend zelf kan ons beter doen voelen, maar dit effect is het effectiefst wanneer we terug dat met positieve gedachten.

Een nieuwe studie suggereert dat een valse glimlach je humeur kan verslechteren.

De effecten van een nep-glimlach en een glimlach als gevolg van aangename herinneringen of een betere perceptie van de huidige situatie werden onderzocht.

Deelnemers, die glimlachten als gevolg van het cultiveren van diepe positieve gedachten (zoals een tropische vakantie of het festival van je kind), hadden de neiging om hun humeur op een schokkende manier te verbeteren.

Kortom: ons brein voelt goed en zegt ons te glimlachen, we glimlachen en vertellen ons brein dat het goed voelt, enzovoort.

Wat je vandaag kunt doen:

Denk aan iets leuks, onthoud een grap of een grappige situatie die je glimlach stimuleert.

Denk aan de beste situatie van de dag of van de voorgaande dagen. Waardoor voelde je je goed?

Leer je gedachten te beheersen.

Leren om je gedachten te beheersen is een vermogen om je innerlijke geluk te verbeteren.

Een effectieve manier om deze kracht te trainen is door te mediteren.

Deze techniek om je beter te voelen wordt vaak beschouwd als een belangrijke gewoonte om de concentratie te verbeteren en stress te verminderen, maar het blijkt ook nuttig te zijn om je geluk te verbeteren:

Nieuw onderzoek in de neurowetenschappen heeft aangetoond dat degenen die regelmatig mediteren, letterlijk hun hersenstructuur wijzigen.

In één onderzoek werden hersenfoto’s van 16 mensen onderzocht voor en na een acht weken durende cursus van meditatie en mindfulness, ook een techniek om je beter te voelen.

De delen van de hersenen geassocieerd met compassie, zelfbewustzijn en geluk groeiden, en de delen geassocieerd met stress werden kleiner.

Maar maak je geen zorgen, je hoeft geen monnik te worden en jezelf op te sluiten in een tempel om het te bereiken.

Je kunt beginnen met mediteren met de eenvoudige handeling van ontspannen (en ondertussen niets doen).

techniek om je beter te voelen
Recover, Heal & Thrive Masterclass

Het is een manier om je geest een pauze te geven en een techniek om je beter te voelen.

Soms is eenvoudige overdenken wat we moeten doen voldoende om een negatief gevoel te krijgen.

Daarom is een paar minuten per dag ontspannen van je geest een uitstekende strategie om angst te kalmeren en negatieve gevoelens gedurende de dag te vermijden.

Elke techniek om je beter te voelen vereist oefening, maar het is een zeer krachtige activiteit.

Het wist letterlijk je geest en stelt je gerust, het is een effectieve manier gebleken om gelukkig te zijn en je beter te voelen.

Een paar minuten besteden om te mediteren is echt een investering in het leven.

Ik heb een paar maanden geoefend en ik heb ongelooflijke resultaten opgemerkt.

En je kunt ze ook ervaren.

Wat je vandaag kunt doen als techniek om je beter te voelen?

Neem een ​​paar minuten om je ogen te sluiten, te ontspannen en diep adem te halen.

Als je wilt leren mediteren en je beter wilt voelen gebruik dan de zoekfunctie op narcisme.blog.

Belangrijke opmerking: als je een ernstig depressie probleem heeft, raadpleeg dan een professional die je nauwgezet evalueert.

En wat doe je om je beter te voelen en je geest op te vrolijken?

Welke gewoonten in je leven dragen bij aan je geluk? Deel je antwoord met me in de reacties hieronder. Vond je dit een waardevol artikel? Ken je iemand voor wie dit interessant kan zijn? Deel het! Heb je bij dit artikel vragen of wil je zelf je gevoel van eenzaamheid aanpakken? Contacteer ons of maak een afspraak voor een gesprek!

https://videos.files.wordpress.com/kYaG4lmR/hoe_ga_je_op_weg_naar_een_beter_leven_na_misbruik_door_een_narcist.mp4

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer