Techniek, systeem en proces om je beter te voelen. Deel 3

Techniek, systeem en proces om je beter te voelen. Deel 3

Ik ben blij om deze techniek om je beter te voelen met je te kunnen delen die er kan voor zorgen dat je je beter voelt. Het zal je helpen om zoveel mogelijk uit je innerlijk proces te krijgen.

Dit is de zogenaamde NLP Switsh techniek of Switsh techniek.

Bovendien kun je met de NLP Switsh negatieve overtuigingen omzetten in positieve overtuigingen en is het in ongeveer de helft van de gevallen mogelijk om een verslaving te stoppen.

Stretch en haal diep adem. Je hoeft niet naar de yogales om de voordelige effecten van stretchen te ervaren. Neem vijf minuten om te stretchen en diep adem te halen. Je voelt je daarna kalmer, meer gegrond en klaar om de wereld aan te pakken.

Kleed je op is een techniek om je beter te voelen!

Als je er goed uitziet, dan voel je je goed. Wanneer je je zonder specifieke reden een beetje down voelt bij het opstaan, trek dan je favoriete outfit aan.

Je stapt gegarandeerd heel wat zelfverzekerder de deur uit. Krijg je wel complimentjes over hoe je eruitziet, waardoor je je nog beter gaat voelen? Ruik, voel, proef en luister met je zintuigen. Gebruik je zintuigen om je opnieuw blij te voelen. Ruik, smaak of voel iets waar je positieve herinneringen aan hebt.

Gebruik je zintuigen om je meteen blij te voelen. Ruik iets wat bij je positieve herinneringen oproept. Aai een huisdier zoals een kat of een hond. Dat ontlokt goed-gevoel-hormonen zoals serotonine, prolactine en oxytocine in je lichaam en vermindert het stresshormoon cortisol.

Heb je zelf geen huisdier, ga dan naar het park of word vrijwilliger bij een asiel. Het is geen geheim dat het voedsel dat je eet een invloed heeft op hoe je je voelt.

Hoewel de meeste mensen zin hebben in junkfood wanneer ze zich niet blij voelen, is het op lange termijn beter om voor een gezondere optie te gaan.

Luister naar jouw favoriete liedje. Je brein zal grote hoeveelheden dopamine vrijmaken.

Dat chemisch stofje stuurt eveneens goed-gevoel-signalen naar de rest van je lichaam.

techniek om je beter te voelen
De juiste groeitaken om je zelfgenezendvermogen te stimuleren!

Verwen jezelf met iets kleins!

Soms heb je gewoon een minuutje voor jezelf nodig. Wanneer het leven wat te overweldigend wordt, stap dan even weg voor een klein dutje, een ontspannend bad of een koffie. Je hoeft er niet elke minuut van elke dag 100% te staan. Laat jezelf toe om je batterijen even op te laden. Dan kan je er daarna met vernieuwde kracht tegenaan.

Bel iemand die je een veilig gevoel geeft!

Even contact opnemen met iemand bij wie je je goed voelt, kan je situatie drastisch verbeteren.

Kies de meest ondersteunende persoon die je kent: een ouder, een dichte vriend(in) of een partner.

Blijf zeker weg van giftige mensen wanneer je je kwetsbaar voelt.

Zoek de zon op!

Zonlicht op je huid activeert de aanmaak van vitamine D. Sommige onderzoekers brengen een tekort aan vitamine D in verband met een dip in de gemoedstoestand. Dus profiteer van de eerste zonnestralen, haal die zonnemelk boven en doe wat zonne-energie op voor een instant energieboost.

Je hoeft niet te liggen zonnebaden. Wandelen, fietsen of tuinieren in de zon is prima. Wanneer de zon zelf geen optie is, probeer dan lichttherapie uit. Neem contact op met de natuur. Herinner je je die nostalgische dag toen je ging wandelen? Je voelde je waarschijnlijk beter nadat je het had gedaan.

Het is bewezen dat wonen in de buurt van groen of contact hebben met de natuur geassocieerd wordt met een betere geestelijke gezondheid.

Simpelweg, omdat de verbinding met andere levende wezens een positief effect heeft op jouw gevoel van Welzijn.

De stimulus is zo sterk dat alleen al het bekijken van enkele afbeeldingen van de natuur delen van de hersenen kan stimuleren die worden geassocieerd met geluk.

Bovendien stelt het doorbrengen van tijd in de buitenlucht ons bloot aan zonlicht, wat ons helpt vitamine D beter te absorberen. Er is vastgesteld dat lage niveaus van deze vitamine (hormoon) geassocieerd zijn met verhoogde depressie. Ga voor meer wandelingen en vergeet niet om zonnebrandcrème te gebruiken!

Wat je vandaag kunt doen:

Stap twee haltes voor de metro uit of parkeer de auto verder, zodat je meer tijd buitenshuis kunt doorbrengen. Organiseer in het weekeind een excursie of een picknick in het park en leef met de natuur, je zult meteen het verschil merken.

Zorg voor je lichaam door te oefenen

Als je denkt dat sporten alleen maar het opbouwen van je spieren is, heb je het mis. Het is bewezen dat de gewoonte van lichaamsbeweging het geluk op de lange termijn bevordert. Bovendien heeft lichamelijke activiteit meerdere voordelen voor je algehele gezondheid en voor je geestelijke gezondheid.

Dit zijn alleen maar enkele wonderen die oefening voor je doet: Niemand is erg blij als ze ziek worden. Daarom helpt lichaamsbeweging ons lichaam om antilichamen en eiwitten aan te maken die ziekten bestrijden. Geef bepaalde chemicaliën vrij,  “endorfines” genoemd, die je humeur verbeteren en gevoelens van euforie bevorderen.

Vecht tegen depressie en stress.

Wat je vandaag kunt doen:

Als je niet de gewoonte hebt om te sporten, begin dan met heel weinig: volg de 5 eenvoudige stappen in dit artikel. Het is geldig om de 2 strategieën te combineren: natuur en lichaamsbeweging, een paar minuten wandelen in het park! Als je al aan het sporten bent, probeer dan een nieuwe sport, een yogales, zumba of wat vechtsport, je zult zien dat je houding verbetert.

Leer of probeer iets nieuws is een techniek om je beter te voelen

Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws geleerd? Als je je jeugd herinnert, weet je dat je als kind elke dag leert, het is niet iets belangrijks en belangrijks. Maar er is altijd iets te ontdekken. Helaas gaat dit na verloop van tijd verloren en dat zou niet zo moeten zijn. Het leren is van invloed op ons welzijn op vele positieve manieren.

Het stelt ons bloot aan nieuwe ideeën en helpt ons onze geest nieuwsgierig te houden. Het geeft ons ook een gevoel van voldoening en helpt ons vertrouwen te vergroten. Het beste deel is dat iets nieuws en gelukkig zijn een tweerichtingsbaan is: iets leren verbetert je perceptie van welzijn, en deze perceptie helpt je meer te leren.

Het leren van een nieuwe vaardigheid, zelfs als deze klein is, zoals: een EHBO-techniek of een woord in een andere taal, verbetert jouw intellectuele capaciteit en jouw dagelijkse motivatie.

Leren betekent ook nieuwe dingen ontdekken of uitproberen.

Het hoeven niet heel grote en ambitieuze dingen te zijn. Hoewel ze dat kunnen zijn, het doel is om je routine opnieuw uit te vinden door ruimte te maken voor nieuwe dingen.

Wat je vandaag kunt doen, enkele ideeën:

Neem een ​​andere route naar het werk. Lees een andere krant of een nieuw boek. Bezoek een winkel die je niet kent (zelfs als je niets koopt). Wees een toerist in je eigen stad. Probeer een maaltijd uit een ander land of kook een nieuw recept. Oefen een game die je niet kende (zelfs dat populaire  mobiele app telt).

Praat meer en cultiveer relaties. Reserveer meer tijd voor de mensen om wie je geeft en verhoog je sociale connecties, maak een gevoel van tevredenheid en welzijn. Om de een of andere reden wanneer we naar de “routine” – modus gaan: werk, school, kinderen, verplichtingen enz.

We vergeten die dingen te doen die ons gelukkig maken.

Zoals die diepe gesprekken met je levenslange vrienden. Onze relaties met andere mensen zijn de sleutel tot ons geluk. De sociale verbinding maakt deel uit van een gezonde levensstijl. Omdat deze hechte relaties met vrienden en familie liefde, een doel bieden en ons gevoel van eigenwaarde vergroten.

Praten met mensen om ons heen (luisteren en gehoord worden) leidt ons tot een groter gevoel van welzijn, sterkere relaties en een betere ervaring met onze omgeving.

Studies tonen aan dat mensen met sterke relaties gelukkiger, gezonder zijn en zelfs langer leven.

Ook zinvolle gesprekken maken je gelukkiger. Als je betrouwbare mensen in je buurt hebt, zoals je familie of vrienden, praat dan niet alleen over het weer of de score van de laatste voetbalwedstrijd, maar probeer diep te praten en een ruimte te ontwikkelen waar  je kunt praten over je meningen, gedachten en emoties.

Niets is beter dan persoonlijk met iemand praten, maar als dit ingewikkeld wordt, hebben we nu veel manieren om te communiceren en de meeste van deze media zijn gratis!

Er zijn dus geen excuses om niet te zeggen: “Hallo, hoe gaat het?” aan die speciale persoon.

Wat je vandaag kunt doen:

Zeg hallo tegen je buren Durf nieuwe mensen te ontmoeten Bel je ouders en grootouders. Bezoek je familie (zelfs als het geen Kerstmis is) Doe een inspanning en boek een middag met je vrienden.

Nu weet je hoe je gelukkiger kunt zijn en je beter kunt voelen met je omgeving, maar je moet ook gewoonten opbouwen waarmee je de perceptie omgekeerd kunt verbeteren.

Doe iets goeds voor iemand is een techniek om je beter te voelen.

Iets doen voor anderen is een krachtige manier om ons eigen geluk te vergroten en ook een korrel zand in de stemming van anderen te laten. Dit betekent niet alleen geld geven aan iemand die er op straat om vraagt. Iets aan anderen geven kan zo simpel zijn als een alleen maar een woord. Goedemorgen, zeggen voordat je koffie bestelt.

Dank je zeggen aan de buschauffeur.

Het kan ook een eenvoudige aandacht zijn, zoals het ophalen van de post van de buurman of het opgeven van de stoel in de metro.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat het helpen van anderen de tevredenheid met het leven verhoogt, een gevoel van betekenis geeft.

Het gevoel van competentie verhoogt, de stemming verbetert en stress vermindert.

Het is bewezen dat het weggeven van wat van je vrije tijd om vrijwilligerswerk te doen ook je perceptie van welzijn verhoogt.

Wat je vandaag kunt doen:

Ga elke dag een goede kleine actie ondernemen om iemand te helpen

Als je de mogelijkheid en een beetje tijd hebt, neem dan deel aan een vrijwilligersprogramma.

Het kan in een kennel, een weeshuis zijn, bomen planten, etc.

Er zijn duizenden instellingen die je hulp nodig hebben.

Acties om van binnenuit gelukkig te zijn

Slaap beter.

We weten dat slaap het lichaam helpt te herstellen.

Het helpt ons ook beter te eten en productiever te zijn.

Maar het blijkt dat het ook belangrijk is voor ons geluk.

Als we moe zijn, reageren we slechter op elke situatie en worden we veel gevoeliger voor negatieve emoties.

We zien alles pessimistischer en in onze geest verschijnen alleen grijze herinneringen.

Dit gebeurt, omdat negatieve stimuli worden verwerkt in een deel van de hersenen dat de amygdala wordt genoemd.

Terwijl positieve of neutrale herinneringen worden verwerkt door een ander gebied dat de hippocampus wordt genoemd.

Gebrek aan slaap beïnvloedt de hippocampus harder dan de amandel.

Het gevolg is dat mensen met een gebrek aan slaap geen goede herinneringen onthouden, maar de minpunten onthouden.

In één experiment probeerden de deelnemers aan slaap een lijst met woorden uit het hoofd te leren.

Ze konden 80% van de woorden onthouden met een negatieve connotatie, zoals ‘kanker’ of ‘ziekte’.

Maar ze konden slechts minder dan 30% van de woorden onthouden met een positieve of neutrale connotatie, zoals “zon” “glimlach” of “boom”.

Ook als je niet genoeg slaap krijgt, nemen de niveaus van een hormoon genaamd cortisol toe.

Bekend om zijn relatie met stress.

De tijd en diepte die je slaapt, hebben invloed op je humeur wanneer je wakker wordt, wat een groot verschil kan maken in je dag.

Wat je vandaag kunt doen:

Doe een poging om een ​​uur eerder naar bed te gaan dan normaal.

Doe de stappen om een ​​ritueel te maken dat je helpt beter te slapen en vanaf een goed humeur wakker te worden vanavond.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

knop voor alle groeitaken
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma