Hoe mediteren om narcistisch misbruik te vermijden? +video +audio

Hallo iedereen, iedereen bedankt voor het volgen van dit artikel over mediteren voor herstel. Degenen onder jullie die dat niet hebben Als je het leuk vindt wat je ziet, volg dan “narcisme.blog”. Je kan gratis abonneren aan de zijkant van deze pagina.

Dus vandaag wil ik een gemakkelijke, luchtige beginner vertellen hoe te mediteren voor herstel.

Ik ben zo’n voorstander van meditatie. Het is een ongelooflijk belangrijke vaardigheid. Ik noem de vaardigheden en ga je vertellen waarom, waarom ik denk dat we allemaal die vaardigheid kunnen ontwikkelen en een lange weg zullen gaan als we een paar dingen doen met betrekking tot meditatie.

Ten eerste ga ik enkele mythen wegnemen.

Meditatie is niet vaak een Zen-achtige ervaring. Het is geen passieve ervaring. Dit betekent dat ik daar niet zit te wachten op iets wat is gebeurd waarover ik kan mediteren voor herstel.

Het is echt een actieve ervaring. Zoals ik al zei, het is een hulpmiddel waarvan ik stel dat we eraan werken terwijl we mediteren voor herstel van narcistisch misbruik. Dus het is iets wat we doen.

We wachten niet tot er weer iets gebeurt. Het is geen zen. Ons doel is niet nirwana. Het is geen gevecht met onze gedachten om op een plek te komen waar we gedachteloos zijn, want dat is gewoon niet mogelijk.

We hebben geen controle over onze gedachten.

Maar meditatie helpt ons om onze relatie met onze gedachtenstroom te veranderen.

Het kan ook overweldigend zijn. Dit kan voor sommigen van jullie de eerste keer zijn dat je bij jezelf en je gedachten zit, en ik ga je wat vertellen.

Er komen veel ongemakkelijke dingen naar boven.

We kunnen sommige gedachten zien of sommige gedachten horen of ervaren dat we enkele gedachten hebben die echt ongemakkelijk, ronduit duister of beangstigend kunnen zijn. Een miljoen verschillende bijvoeglijke naamwoorden kunnen hier van toepassing zijn.

We kunnen ons rusteloos gaan voelen als we ons ongemakkelijk voelen in ons lichaam. Dit is allemaal volkomen normaal. Dit is, zoals ik al zei, de eerste keer dat sommigen van jullie zitten zonder de eindeloze afleiding die we de hele dag hebben.

Rechtsaf? Vooruit? We gaan de hele dag door. We moeten ons zorgen maken over dit en dat. We zijn in onze gedachten en overal ergens anders. Dus we zijn afgeleid. Dus als we niet worden afgeleid, als we in stilte zitten, gaan we dat doen. Dit alles zal terugkomen en velen van ons zullen daardoor overweldigd worden. Dus elke keer dat we met meditatie beginnen, stel ik letterlijk voor één of twee minuten om mee te beginnen.

Word niet gek.

Denk niet dat ik zeker weet dat velen van jullie mediteerders kennen of hebben gehoord van zevendaagse retraites of hier en daar 30 minuten en een uur. Dat is zoals ik al zei, geen geweldige plek om te beginnen, want dat kan echt overweldigend zijn. En het laatste wat we willen doen, is onszelf overweldigen door dit opnieuw te proberen.

En ik weet dat ik die ervaring heb gehad toen ik ontdekte dat mindfulness echt resistent was om het consequent te doen, omdat ik, zoals ik al zei, geïrriteerd zou raken in mijn lichaam. Mijn gedachten zullen racen.

Ik denk aan een miljoen dingen die ik niet zou moeten doen of doen, of wat ervoor het avondeten is of wat het ook was. Mijn gedachten waren anderhalve minuut, dus ik vermeed daarmee dat door draaien.

Dus letterlijk 1 tot 2 minuten is een goed begin.

Dus, hoe mediteren we voor herstel? We gaan, en we zitten ergens waar we zo min mogelijk worden afgeleid. Nu weet ik natuurlijk dat dit voor jullie allemaal zal variëren waar die plaats is of wanneer het gebeurt, maar je moet gewoon wat tijd uittrekken.

Dus ik zit letterlijk in een gewone kamer als deze op een gewoon kussen. Ik doe dat ‘s ochtends. Dus ik sta op. Het maakt deel uit van mijn ochtendroutine over wat ik zal doen, beginnend met mezelf tot stilte te brengen.

Ik zal mijn ogen sluiten, want onthoud dat een van onze doelen is om het aantal dingen en afleidende plaatsen waar onze aandacht naartoe kan gaan, te beperken.

mediteren voor herstel
@zelfzorgHelp

Wat we willen dat er gebeurt, is onszelf ontmoeten om te zien waar onze gedachten over gaan.

Om bij onze gevoelens te zitten. Dit geeft zoveel kracht. Om te leren dat er een menselijke entiteit is. Hoe je dat ook mag noemen, je geest. Je weet wel, je innerlijke wezen, je ziel.

Er is een persoon die jullie allemaal “jou” maakt, die los staat van alles wat de hele dag in je hoofd omgaat of zelfs hoe je lichaam aanvoelt.

Er is een entiteit die daarvan gescheiden is.

Dus alleen in mijn kamer zitten, toch. En ik zou mezelf kunnen toestaan ​​om te kalmeren, een paar keer diep adem te halen en wat ik aan het doen ben, is dat ik daar gewoon zit en adem. En wat er onvermijdelijk gaat gebeuren, is dat mijn geest gaat stijgen, toch?

Dus dit is nu waar we aan werken aan twee vaardigheden om niet aan onze gedachten te hechten, om niet door al onze gekke gedachten te springen.

Dus degenen onder jullie die ooit een geleide meditatie of YouTubevideo hebben gedaan, hebben gehoord dat gedachten gelijk worden genoemd.

De auto’s op de weg, de wolken in de lucht, ja, de golven in de oceaan, dan leren we hoe we gewoon een observatie- of getuigenstand kunnen ontwikkelen. Betekenis? Wat is het doel daarvan? Ik kijk gewoon naar ze, toch?

Dus ik zit hier, en de entiteit die ik ben.

Het staat los van hen. En ik let op mijn gedachten terwijl ze beginnen op te krikken, toch. Dus ik zou hier kunnen zitten en mijn gedachte zou kunnen zeggen wat ik vandaag ga doen. Oh, je moet naar het ding gaan waarvoor je e-mails moet schrijven.

Hoe ben je bij die persoon teruggekomen?

Juist een miljoen mijl per minuut. Ik ga kijken hoe die gedachten gebeuren, en ik ga mijn aandacht daarvan losmaken. Dit is de tweede vaardigheid en mijn aandacht richt ik weer op mijn ademhaling.

Deze aandachtsvaardigheid wordt een spier genoemd.

Het is iets wat we moeten ontwikkelen. We geloven er allemaal in of hebben geen keus waar we onze aandacht op vestigen. We hebben die keuze gewoon al lang niet meer gebruikt. Dus de meesten van ons, waaronder ikzelf, hebben geleefd of leven letterlijk onder de dictatuur van onze gedachten.

Rechtsaf? Dus onze gedachten zijn er altijd, en ik heb niet het gevoel dat ik ervoor kan kiezen om mijn gedachten ergens neer te zetten. Mijn aandacht ergens anders op richten. Waar dit voor velen van ons betekent, is dat ik een pagina van een boek lees, bijvoorbeeld.

Eenvoudig voorbeeld. Ik weet niet meer wat ik heb gelezen. Ik zat in een lezing. Evenzo lette ik niet op, toch? Ik was daar lichamelijk, zelfs ik in het boekleesvoorbeeld. Mijn ogen scannen mijn pagina, maar ik lette niet op, omdat mijn aandachtige schijnwerpers verloren gingen in het konijnenhol van mijn geest.

Dus als ik zit, en ik mediteer, concentreer ik me gewoon op mijn ademhaling en mijn gedachten komen, en ik scheid mezelf van die gedachten, en ik laat ze gaan.

Sommigen van ons vinden het leuk om ze te labelen. Er was mijn takenlijst, dacht dat er mijn innerlijke criticus was, en dan kies ik, en ik versterk die spier door mijn aandacht weer op mijn ademhaling te vestigen.

Als je dat zelfs maar een minuut doet, maximaal twee minuten consequent, zoals ik al eerder zei, zou het zo krachtig kunnen zijn voor je. Dit is een ruimte waar we niet alleen onszelf ontmoeten, sommigen van ons voor de eerste keer, maar waar we onszelf bekrachtigen.

We laten ons zien dat we onszelf van onze geest kunnen scheiden, zodat we daar voorbij kunnen komen. Dat waren sterker dan dat. Dat is zo belangrijk dat na verloop van tijd, dus, zoals ik zal zeggen, of ik het nu over adem heb, werk voor meditatie of een ander hulpmiddel dat ik aanraad om te gebruiken.

We zitten, en we ontwikkelen het op dit kussen, toch?

Dus hoe meer samenhangende tijd we aan mediteren voor herstel besteden te beginnen met 1 à 2 minuten, hoe consistenter we worden.

Eén minuut, twee minuten die ik heb opgeteld, leer me die vaardigheden of laat me mezelf die vaardigheden aanleren.

En voordat ik het weet, kan ik dat gebruiken.

Gebruik die scheiding.

Gebruik die keuze van aandacht de hele dag, want dat is waar onze triggers zijn.

Patronen leven. Dus zoals ik altijd zal zeggen dat er tools zijn.

Er zijn plaatsen waar we de gereedschappen rechtstreeks op mijn meditatiekussen oefenen, terwijl we mijn ademwerk doen.

Maar wat ongelooflijk belangrijk is, is dat die tools worden overgedragen naar mijn dag.

Dat ik gedurende de dag een meditatiehouding aanneem en diep kan ademen.

Dus, waar het ook is in jouw wereld, neem een ​​minuutje, zoek een rustig plekje, stem gewoon op jezelf af. Wees voorbereid.

Sommigen van jullie voelen zich misschien ongemakkelijk bij wat je in je gedachten ziet, bij wat je voelt als resultaat van die gedachten, bij hoe je je voelt in je lichaam.

Ik weet dat het meditatiekussen ons allemaal erg angstig maakt, toch?

Dat alles is dat je jezelf leert hoe je hierin moet zitten, hoe je ervoor kiest om erin te zitten, je los te maken van je gedachten en je aandacht te vestigen waar je het zo belangrijk wilt hebben.

Dus degenen onder jullie die ooit meditatie hebben geprobeerd, ik zou graag horen wat je nuttig vindt waar je mee worstelt, want dat is de realiteit daar.

Soms is het moeilijk.

Degenen onder jullie die er nieuw in zijn, ik zou graag willen weten wat je ervan vindt.

Bedankt voor het afstemmen op narcisme.blog!

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creative Commons-licentie.

Ik herinner je er aan om je te abonneren op mijn YouTubekanaal hieronder als je dat nog niet hebt gedaan, en mijn video’s ook te delen met andere mensen waarvan je denkt dat ze door hen kunnen worden geholpen. Ik zou dat erg op prijs stellen omdat het helpt om deze missie te verspreiden – dat we echt kunnen genezen van narcistisch misbruik op ongelooflijk krachtige manieren en in bij veel mensen door het gebruik van zelfgenezingstools.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Meditatie: ons afscheiden van onze geest (taak)

Mediteren: langzaam komt er ruimte tussen jou en je gedachten.

Techniek, proces en manier om je beter te voelen. Deel 4

Yoga is zinnig voor de behandeling van PTSS video

Mediteren: langzaam komt er ruimte tussen jou en je gedachten.

Als je in de sterke rol zit is het moeilijk om kwetsbaar te zijn.

Trauma en traumazorg in Europa

Bodyscan-meditatie: een methode om emoties los te laten!

audio van deze blog op narcisme.blog

Geplaatst

in

, , , ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees