Categorieën
Nederland België Nederlandstalig persoonlijke ontwikkeling Recent

Spijt over het verleden en angsten voor de toekomst proberen je geluk in het heden te stelen.

Wanneer we in het verleden leven, raken we vast, niet in staat vooruit te gaan en leven we vaak in herhaling – in een lus.

Als we in de toekomst leven, worden we bang en afgeleid, niet in staat om ons te concentreren.

De kunst is om in het heden te leven. Het vereist consistentie en het vergt oefening. Onze geest zal proberen de pijn uit het verleden te herhalen, waardoor we ons “vast” blijven voelen en ons uiteindelijk depressief voelen.

Of onze geest zal proberen ons overhaast te laten nadenken over dingen die niet (nog) zijn gebeurd en ons in angst drijven als een zelfvervullende profetie.

Leven in het heden betekent het te nemen zoals het komt, door momenten van verdriet of angst heen te ademen en onze focus terug te leiden naar het heden.

Bekijk zeker dit artikel, deel en geef het je visie.

Door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren