focus in het nu

In het nu leven vereist consistentie en oefening op focus in het nu!

Spijt over het verleden en angsten over de toekomst proberen je geluk in het nu te stelen. Wanneer we in het verleden leven in plaats van in het nu, raken we vast, niet in staat vooruit te gaan en leven we vaak in herhaling – in een lus in plaats om onze focus te richten in het nu.

Als we in de toekomst leven, worden we bang en afgeleid, niet in staat om ons te concentreren.

De kunst is om in het nu te leven. Het vereist consistentie en het vergt oefening. Onze geest zal proberen de pijn uit het verleden te herhalen, waardoor we ons vast blijven voelen en ons uiteindelijk depressief voelen.

in het nu leven, focus in het nu
klik hier voor groei en herstelprogramma’s

Of onze geest zal proberen ons overhaast te laten nadenken over dingen die niet zijn gebeurd en ons in angst drijven. Leven in het nu betekent vandaag te nemen zoals het komt, door momenten van verdriet of angst heen te ademen en onze focus terug te leiden naar het heden.

Gezien het hoge tempo en de hectische schema’s die de meesten van ons hebben, is een basisniveau van angst, stress en ongeluk de nieuwe norm. Je realiseert het je misschien niet eens, maar deze neiging om in het verleden en de toekomst te worden gezogen, kan ervoor zorgen dat je voortdurend uitgeput raakt en het gevoel hebt geen contact meer met jezelf te hebben.

Probeer deze richtlijnen in gedachten te houden om tot een gezonde balans te komen tussen verleden, het nu en de toekomst!

  • Denk in kleine hoeveelheden aan het verleden en zorg ervoor dat je je met een reden op het verleden concentreert (bijvoorbeeld om een ​​prettige ervaring opnieuw te beleven, te identificeren waar je fout ging of de sleutel tot een succes uit het verleden te achterhalen).
  • Denk in kleine doses aan de toekomst en zorg ervoor dat u zich op een gezonde, angstarme manier op de toekomst concentreert (bijv. besteed geen tijd aan piekeren over de toekomst, denk lang genoeg aan de toekomst om u erop voor te bereiden en ga dan verder).
  • Blijf het grootste deel van je tijd in het huidige moment.

Natuurlijk is het volgen van deze richtlijnen makkelijker gezegd dan gedaan, maar het zal gemakkelijker worden door te oefenen!


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees