Stop met zelfverwijt: maak je klaar voor de rechtbank

Stop met zelfverwijt: maak je klaar voor de rechtbank

Hoe had je dat kunnen weten?

Wanneer slachtoffers van narcistisch misbruik worden geconfronteerd met de grootste uitdaging van hun leven – scheiden van een narcist – bereiken ze altijd een punt van zelfverwijt en vragen zich af: ‘hoe heb ik dat niet kunnen weten. Maar die denkpiste geeft geen resultaat, dus stop met zelfverwijt.

Hoe heb ik de rode vlaggen kunnen missen en al die tijd zo’n slecht gedrag hebben ontkend?

Vergeef jezelf dat je niet ziet wie ze werkelijk waren. Er zal veel werk voor u zijn om een beter begrip te krijgen van wat er is gebeurd en om te genezen nadat u door deze scheiding bent gekomen. Loop alsjeblieft niet vast aan het script “Hoe had ik dit niet kunnen zien”, want je zult het moeilijk vinden om “battle ready” te worden, en dat is waar je moet zijn.

Winnen een strijd en een obsessie.

Narcisten hebben de behoefte om altijd te winnen en, in hun gedachten, zal winnen bij deze scheiding een strijd en een obsessie worden. De tactieken die worden gebruikt door de persoon van wie je ooit hield en waar je je hart aan gaf, zullen je in shock brengen, je in de war brengen en het niveau waarop ze liegen, zal je diep raken.

Krijg invloed op de narcist!

Is er een narcist in je leven waar je moeite mee hebt? Heb je gehoord over hefboomwerking en wil je meer weten over wat het is, hoe je het kunt krijgen en hoe je het kunt gebruiken? Leer meer over hefboomwerking bij onderhandelingen en hoe je die hefboomwerking kunt gebruiken om een narcist te verslaan – vooral in de rechtszaal of bij een scheiding of een ander soort onderhandelingen. Als je met een narcist te maken hebt, sta je voor de strijd van je leven, en de enige manier om ongedeerd uit de strijd te komen, is door hefboomwerking op te bouwen.

Wees voorbereid om verstandig te vechten.

Als je met een narcist te maken hebt, moet je op je hoede zijn en moedig zijn. Van iemand scheiden is geen gemakkelijke taak. Een narcist gaat achter je aan en alles waar je om geeft in een scheiding, ongeacht de inzet, daarom moet je op alles voorbereid zijn.

Ongeacht de situatie of de omstandigheden van de scheiding, narcisten zullen zichzelf altijd als slachtoffer beschouwen. Je ex zal willen weten waarom je dit ‘hem aandoet’ en zal de schuld volledig bij jou leggen.

En wanneer u probeert echte problemen naar voren te brengen die moeten worden aangepakt, wordt het onderwerp teruggebracht naar u en uw ‘slechte eigenschappen’. Maar hoe opruiend de opmerkingen ook zijn, het is belangrijk om je niet te laten verleiden tot het spel van je ex.

Neem de macht van je ex weg door deze opmerkingen te negeren en gefocust te blijven op het probleem. Houd de communicatie zo mogelijk tot een minimum beperkt tijdens en na de scheiding. Als er kinderen bij betrokken zijn, moet u mogelijk de logistiek van bezoeken of reizen bespreken, maar het is prima om andere communicatie volledig te negeren. Het is niet nodig om oude wonden voortdurend te heropenen of jezelf bloot te stellen aan het misbruik van je partner.

Versterk uzelf in het belang van de kinderen

Probeer niet te redeneren met je narcistische partner. Ze luisteren niet naar wat je te zeggen hebt, hoe logisch en ethisch het ook is. Een narcist zal alleen proberen te argumenteren en het gesprek in zijn voordeel te manipuleren.

Van gedachten veranderen over iets zal niet goed gaan, en het heeft geen zin om dat trauma te doorstaan. In plaats daarvan moet u uw advocaat namens u met uw echtgenoot laten spreken. Je moet zo min mogelijk contact hebben met je partner.

Spreek met een therapeut om uw gevoelens te verduidelijken.

Als u met een narcist getrouwd bent, kan dit uw geestelijke gezondheid ernstig aantasten. Spreken met een therapeut kan u helpen alle emotionele onrust te doorbreken en het genezingsproces te starten.

Een therapeut zal ook een geweldige hulpbron zijn tijdens een scheiding. Het is iemand waar je op kunt leunen tijdens deze vermoeiende reis. Je vindt alles over het genezingsproces dat wij voorstellen als je zoekt met herstel in de zoekfunctie en ook in het menu.

Narcisten scheiden om te winnen.

Laten we eerlijk zijn: niemand wint bij een scheiding. Maar als beide partijen tot een eerlijke en rechtvaardige overeenkomst kunnen komen, is het eindresultaat veel bevredigender. Narcisten zullen waarschijnlijk geen enkele overeenkomst als eerlijk of rechtvaardig beschouwen. Ze doen mee om het te winnen.

Er wordt niet onderhandeld en er wordt niet bemiddeld. Narcisten moeten worden gevalideerd en in dit geval moeten ze gelijk hebben. Ze zeggen alles – hoe vergezocht de leugen ook is – om te krijgen wat ze willen. De waarheid is optioneel bij het scheiden van een narcist.

Een minnelijke scheiding is een oxymoron als het gaat om het scheiden van een narcist.

Het is gewoon niet mogelijk. Hier wordt het gevaarlijk – al die dingen zoals intimidatie, gaslighting, smaadcampagne, sabotage gebeuren hier in deze fase. Ben je er klaar voor? Zorg dat je klaar bent door alle angst weg te nemen, je traumabinding gedaan te maken en je doelstelling na te streven.

En laat je er dan niet door verrassen. Anticipeer erop dat ze zich zullen bezighouden met alle negatieve acties die typisch narcistisch gedrag zijn. Je hebt een steungroep nodig waaronder therapeut en advocaat die ervaring hebben met narcistisch gedrag, een online herstelprogramma dat je dagelijks kunt gebruiken en een steungroep.

Narcisten gaan niet rustig weg.

Het is gemakkelijk om aan te nemen dat zodra de echtscheidingsprocedure is begonnen, uw nachtmerrie eindelijk voorbij is. Maar narcisten hebben de neiging om hun misbruik tijdens een scheiding op te voeren.

Echtscheiding kan zelfs in de meest minnelijke paren het ergste naar boven brengen, maar narcisten gebruiken het rechtssysteem om hun kruistocht van angst en manipulatie voort te zetten. Als je het spel niet zorgvuldig, strategisch en zonder emotie speelt, kan de hele beproeving ernstige psychologische wonden veroorzaken.

Het helpt om iemand aan je zijde te hebben die weet en begrijpt hoe narcisten werken. Experts raden aan een advocaat in te huren die echtscheidingszaken met narcistische echtgenoten heeft behandeld.

Werk samen met de rechtbank om de taal van het vonnis te maken.

Het is van cruciaal belang dat we samenwerken om een zeer duidelijk en specifiek scheidingsvonnis te creëren dat uw ex geen bewegingsruimte geeft om de letter of de geest van het vonnis te omzeilen – of de wet. Narcisten zullen het waarschijnlijk proberen en we zullen je helpen ervoor te zorgen dat ze niet wegkomen met hun dramatiek of machinaties.

Beslissen om te vertrekken of uit elkaar te gaan met een narcist zal ongetwijfeld één van de moeilijkste beslissingen zijn die je ooit zult moeten doen. Ik weet dit was/is geen gemakkelijke stap voor jou. Maar zoals ik het altijd zeg: dat je hoe dan ook in de hel zit, maar tenminste als je besluit om een narcist te verlaten dan is er licht aan het einde van de hel tunnel.

stop met zelfverwijt
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Meer over strategie, tactiek, diagnose, principes, plan, invloed, mentale voorbereiding, anticiperen op situaties, jouw doelstelling in verband met scheiden van een narcist.

Laat emoties los – Stop met het voelen van overweldigende emoties die misschien je wel aan trekken. Een narcist bereidt haar/zijn hele leven al voor op hoe u met een scheiding om moet gaan. Je wordt ‘getrakteerd’ op een opmerkelijke voorstelling, aangezien ze de rol van zowel het slachtoffer als een martelaar spelen.

Ze willen je het gevoel geven dat je een vreselijk persoon bent. Je moet haar daad blokkeren. Je bent een goede ouder, wat ze ook zegt. Blokkeer dit allemaal en we zullen je helpen vechten voor wat je nodig hebt in de scheiding.

Onthoud de beste belangen van uw kinderen. Dus stop met zelfverwijt.

De rechtbank is verplicht met u samen te werken om een bevel op te stellen dat in het belang is van uw kind. We zullen met u samenwerken om een visie te creëren die de noodzaak van stabiliteit in het leven van uw kinderen benadrukt en hun behoeften prioriteit geeft.

Als uw kinderen oud genoeg zijn om uit te drukken wat ze willen en een mening hebben over hun moeder, kunnen ze inconsistenties tussen de openbare persoonlijkheid van de moeder/vader en het privégedrag uitleggen op een manier die een rechter kan begrijpen. Dit zal de rechtbank helpen om de juiste taal in de definitieve beslissing te plaatsen.

In het openbaar komen narcistische vrouwen/mannen vaak charmant en charismatisch over.

Privé – en vaak een belangrijke reden voor de scheiding – is dat ze/hij uithaalt wanneer feiten in strijd zijn met haar/zijn kijk op de wereld en dat is dan ook waarom het huwelijk eindigt. Probeer daarom een redelijke schikking te onderhandelen! Het kan met succes en gelukkig staat slechts een klein percentage van de vrouwen/mannen erop dat wat van jou is, van haar is en wat van haar is, ook van haar is – inclusief kinderen uit het huwelijk.

Het vereist ook dat de rechtbank wordt getoond dat de publieke persoonlijkheid die mogelijk te zien is, niet de echte persoon is. Dus stop met zelfverwijt.

Deze zorgen komen voort uit het doornemen van mogelijkheden in ons hoofd. Het zijn niet noodzakelijkerwijs mogelijkheden die werkelijkheid zullen worden. Het is heel goed mogelijk dat de psychische aandoening van uw man/vrouw na een scheiding drastisch kan verbeteren.

Als onderdeel van het scheidingsproces kunt u eraan werken om te helpen bij het opzetten van een ondersteuningssysteem voor uw man/vrouw. Als je je best hebt gedaan om ervoor te zorgen dat je man/vrouw toegang heeft tot ondersteuning en hulp tijdens de scheiding, dan heb je alles gedaan wat je kunt doen. Na verloop van tijd zal het gemakkelijker zijn om verder te gaan en de zorgen los te laten.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Stop met zelfverwijt: maak je klaar voor de rechtbank”

  1. tom vercauteren avatar
    tom vercauteren

    Hey,ik ben opgegroeid met een narcistische alcoholische moeder. Ik was het zwarte schaap. Maar ze is net gestorven en haar testament is duidelijk alles voor haar lieveling en het uiterste minimum voor de rest. Kan deze stoornis aangewend worden om dit aan te vechten?

  2. johanpersyn avatar

    Wat erg dat je dat moet meemaken. Maar ‘t is een typisch verschijnsel. Verslaving en narcisme, en de kinderen tegen elkaar opzetten. Helaas is dat geen juridisch tegenargument vrees ik, zelfs niet als je die diagnose op papier hebt. Je kunt natuurlijk ook onderhandelen met de lieveling, als dat mogelijk is. Maar ook dat is uitzonderlijk dat dat lukt. Veel sterkte! Ik denk dat je best even een advocaat raadpleegt. Johan

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees