Psychologisch misbruik door stille behandeling en verdediging met “geen contact”.

De narcist gebruikt de stille behandeling om je pijn te bezorgen.

De stille behandeling is psychologisch misbruik door de narcist. Het doel is om je aan jezelf te laten twijfelen, jezelf de schuld te geven, zodat je alles doet wat je kunt om het goed te maken met de narcist om jezelf te verlichten van de pijn.

Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Woorden kunnen ons kwetsen, vooral de wrede, ongevoelige of herhalende woorden die we in onze gedachten steeds weer horen. Maar er is ook een soort kwetsuur dat ontstaat door afwezigheid van woorden, door de stilte die dan valt, die soms oorverdovend kan zijn.

Het is normaal om te willen dat een discussie ophoudt of om te zeggen dat je even pauzeert of dat je niet meer wilt praten. Maar ik denk dat het ergste aan de stille behandeling is dat het niet bedoeld is om een discussie te beëindigen of emotionele regulatie te herwinnen. Het is de bedoeling om de andere persoon te straffen. Natuurlijk als je altijd afstand wilt nemen van een narcistisch persoon is de ‘geen contact’ niet een bepaalde straf die je wilt nemen. Maar is het de bedoeling om met deze persoon fulltime te breken.

“Geen contact” is bedoeld om jezelf geen pijn te bezorgen en dus geen psychologisch misbruik.

Het is niet om hen ertoe te brengen naar je toe te rennen en zich te verontschuldigen. Dit kan dus niet gezien worden als psychologisch misbruik. Het wordt niet als straf gebruikt. Het is om goedaardig weg te lopen van iemand die je blijft teleurstellen en pijn doen. Bovendien is het jezelf te beschermen tegen de narcisten negatieve, giftige, kwetsende manieren.

In het kort, om je narcistische verleden achter je te kunnen laten en je weg kan gaan in hun leven. Zodat je de andere kant kunt gaan en naar een veel gelukkiger leven voor jou.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

geef me de informatie button

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees