Ontbreekt je partner empathie? Zonder emotionele betekenis? Deel 2 +video

Ontbreekt je partner empathie? Zonder emotionele betekenis? Deel 2 +video

Ontbreekt het ook empathie voor de kinderen bij de narcist?

Je moet hem stoppen in zijn gedrag met de kinderen omdat hij ze onredelijk straft. Gevoelens waar hij het ergens niet mee eens is, is voor de narcistische man voldoende om in razernij uit te barsten.

Het schreeuwen tegen je kind helpt het probleem niet! Je wordt gefrustreerd en niet begrepen door uw partner. Er wordt geen rekening gehouden met je behoeften.

Je hebt jarenlang gedacht als je hem gewoon, maar kon laten begrijpen hoe hij je liet voelen dat hij zou veranderen.

Je verwachte dat hij zou stoppen met de kinderen pijn te doen. Dacht je er over na om je partner empathie te leren? Bovendien verspil je je tranen in een poging met hem te praten over hoe hij je pijn heeft gedaan.

Je gaat veel nachten naar bed zo verward omdat je pogingen om te praten veranderden in een groot gevecht. Op een discussie volgt telkens een inquisitie van alle dingen waarmee jij hem pijn deed.

Je hebt ook veel tijd besteed aan het proberen de narcistische echtgenoot te kalmeren.

Je moest ook voortdurend zijn gevoelens erkennen en bevestigen. In het bijzonder was de belangrijkste taak dat aan zijn narcistische behoeften werd voldaan. Daarbij wordt bovendien ook nog het zelfvertrouwen van de kinderen en dit van je gedevalueerd. Hij kan je goed privé en openbaar schamen, maar vereist dat je alleen zijn lijden erkent.

Sociopaten voelen een beperkte reeks menselijke emoties.

Sociopaten worden geplaagd door emotionele afwijkingen, waardoor ze lege schalen worden. Ze ervaren ‘oppervlakkige’ gevoelens, wat betekent dat bijna al hun emoties vluchtig zijn, als ze die überhaupt hebben. Ze lijken woede en afgunst in volle kracht te voelen, wat agressief gedrag in veel van hen aanwakkert.

Woede die ze vertonen is echter verrassend van korte duur. Vanwege dit defect zijn sociopaten niet in staat om echt contact te maken met andere mensen.

partner empathie
Meer info over werkwijze herstel

Ze kunnen geen echte partner-empathie voor anderen hebben.

Narcisten zijn niet in staat tot mededogen. Ze lijden niet, omdat ze geen band hebben met emotionele pijn. Ze leven een leven zonder echt genot, niet in staat om te genieten van een zonsondergang of het gezelschap van een dier of een andere persoon.

Alleen van tijdelijke, zinloze sensaties van dingen zoals seks (geen intimiteit) of voedsel of anderen bedriegen en manipuleren geeft hen een narcistisch genot.

Meest onheilspellend betekent dit emotionele tekort dat ze niet in staat zijn om lief te hebben.

Het betekent ook dat ze hun hele leven moeten letten op het kijken naar anderen en moeten leren gedrag na te bootsen waaraan ze op een natuurlijke manier niet kunnen deelnemen; op deze manier worden ze demente kameleons.

Nul empathie een theorie van menselijke wreedheid

Nul empathie een theorie van menselijke wreedheid

Hun sociopathisch narcistische leegte maakt hen ook chronisch verveeld.

De verveling> is bijna pijnlijk voor hen. Ze zullen alles doen om het te verlichten. Dit draagt ​​bij tot hun neiging om impulsief en roekeloos te handelen.

Het is bijvoorbeeld heel gewoon voor psychopaten om verslaafd te raken aan alcohol, seks en drugs.

Die verslaving zorgt dan extra dat de partner van de sociopaat partner empathie ontbeert.

En uiteindelijk zullen ze alles en nog wat doen om zich van hun verveling te ontdoen, omdat ze geen geweten hebben en geen empathie. Het maakt ze niet uit wie er gekwetst wordt in het proces.

Daarom genoeg over de narcist, nu is het aan jou. Hoe ga jij deze situatie loslaten en je leven opbouwen? Maar eerst ga je moeten stoppen met te vallen voor narcisten.

Heb je nog meer vragen over empathie?

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer