Optimisme: een perspectief om blijvend te leren met toewijding

Optimisme betekent dat we hoop hebben en geloven dat er nieuwe mogelijkheden kunnen bestaan.

Ik was zoals velen geconditioneerd in een huis vol angst en schaarste. “Het leven is moeilijk” was een thema. Dus was “er is altijd wel iets.” Deze negativiteitsbias komt vaak voor in huizen met onopgelost trauma – het is bescherming. Ervan uitgaande dat het ergste de manier is waarop de geest probeert de toekomst te voorspellen.

Onvoorspelbaarheid is veel beangstigender voor de geest dan voorspelbare ellende of angst.

Toen ik aan mijn eigen reis begon, had ik geen hoop. Ik voelde me gedissocieerd, verdoofd en apathisch. Dit was het resultaat van een afgesloten toestand van het zenuwstelsel en jaren van “geoefende” gedachten die het gebrek bevestigden.

Optimisme is een praktijk. Optimisme is een perspectief dat we moeten leren met toewijding en herhaling. Net zoals de geest negativiteit bevestigt, kan hij ook worden geleerd om kansen te vinden.

Optimisme beoefenen geeft vertrouwen. Vertrouwen dat je het leven kunt ervaren, de stress of pijn kunt voelen en je eigen innerlijke veerkracht kunt vinden.

The Empowered Self Course

HOE OPTIMISME TE OEFENEN:

  1. Word je bewust van je eigen innerlijke perspectief: gebrek aan optimisme manifesteert zich als chronisch sarcasme, wijzend op je eigen beperkingen en de beperkingen van anderen, onvermogen om vreugde of hoop te voelen.
  2. Begin situaties op macroniveau te bekijken: onze gedachten creëren emoties, creëren reacties. Dit alles is onbewust. Pauzeer en laat emoties komen en gaan. Sta jezelf toe om te voelen wat je voelt zonder oordeel. Zoek dan iets over de situatie dat een leermoment zou kunnen creëren en waardoor je jezelf op een dieper niveau kunt begrijpen. Bij herhaling zal de geest dit van nature zoeken.
  3. Begin met optimistische ACTIE. Optimistisch handelen betekent keuzes maken in overeenstemming met de mogelijkheid. Dit betekent dat je een kleine ochtendroutine moet beginnen. Beginnen jezelf en je werk in het universum te plaatsen, grenzen opheffen of plaatsen rond inhoud of mensen die het gebrek bevestigen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

banner over zelfgenezing