Functioneren als gewonde kinderen in romantische relatie.

De vroegste relatie met ouderfiguren vormt de basis voor onze romantische relaties.

Deze relaties leren ons idealiter hoe we onze emoties kunnen reguleren, hoe we grenzen kunnen stellen en vasthouden, hoe we aan onze behoeften kunnen voldoen en hoe we onszelf authentiek kunnen uiten.

Omdat we volledig afhankelijk zijn van ouderfiguren wanneer niet aan onze behoeften wordt voldaan – of ze nemen hun liefde van ons weg – leren we onszelf te verraden. We internaliseren de overtuiging dat ‘er iets mis is met mij’ en we functioneren als gewonde kinderen in relaties.

functioneren als gewonde kinderen
Transforming Family Of Origin Wounds

Functioneren als gewonde kinderen in romantische relatie ziet er als volgt uit:

  • van onze partners verwachten dat ze ‘gewoon weten’ wat we willen en nodig hebben.
  • Codependentie: ik hou alleen van mij als jij van mij houdt.
  • controlerend gedrag: voortkomend uit angst voor emotionele verlating.
  • vormgeven van gedrag, ook op basis van controle, gebruikelijk als ouderfiguren u als kind probeerden te vormen of vorm te geven.
  • Verwacht dat een partner u repareert, inschakelt en redt.
  • Van een partner verwachten dat hij een leegte opvult of jou “compleet maakt” die vaak voorkomt bij onopgeloste trauma’s.

Beveiliging en authentieke verbinding is een proces.

Het houdt in dat twee autonome volwassenen verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf, waardoor ze verantwoordelijk kunnen zijn voor een ander. Dit vereist innerlijk werk, kwetsbaarheid en regulering van het zenuwstelsel.

Veilige relaties creëren ruimte voor wederzijdse evolutie, zelfbewustzijn, vreugde, vervulling en verkenning. Veilige relaties helpen ons zelfvertrouwen te herstellen en ons trauma uit het verleden te genezen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees